Opening RCR Zorghotel in Suriname

22

Op 19 november 2010 wordt het RCR Zorghotel aan de Anton Dragtenweg 68, Paramaribo, feestelijk geopend. Vanaf 15 november is het zorghotel, met 58 studio’s, hotelkamers, suites en appartementen, in bedrijf. Het Zorghotel is een project van RCR Health Centre, een particuliere zorgverlener uit Driebergen die ook een zorghotel in de buurt van het Spaanse Alicante runt.

Vertegenwoordigers van samenwerkende en ondersteunende partijen zullen aanwezig zijn, zoals het Ministerie van Volkgezondheid Suriname, EFS Covab, de Nederlandse Ambassade, Zorgverzekeraar Agis en bestuurders en management van samenwerkende zorginstellingen uit Suriname en Nederland.

Na een voorbereiding van 2,5 jaar is in het voorjaar van 2009 begonnen met de bouw van het zorghotel. Doel van het zorghotel is zorg naar Nederlandse maatstaven te bieden aan (Surinaamse) Nederlanders die tijdelijk in Suriname verblijven. De zorg aan Nederlanders wordt op basis van een geldige CIZ-indicatie door de AWBZ vergoed.

Het tweede, niet minder belangrijk doel, is het bieden van zorg aan de Surinaamse bevolking zoals dialysezorg, ouderenzorg, ziekenhuisverplaatste zorg, kraamzorg en preventieve diabetes zorg.
zorghotel

22 REACTIES

 1. Mooie zaak,

  Nu is het ook tijd voor een ouderenoord volgens Nederlandse maatstaven voor gepensioneerde mensen die terug willen keren. Beide partijen moeten er voordeel aan hebben, zowel de Nederlanders alswel de Surinamers.

  Ik ben ervan overtuigd dat hier veel animo voor is.


  Maak melding

 2. Wel als een Projekt Ontwikkelaar c.q Aan nemer zoiets kan neerzetten in Suriname dan kunnen ze ook Sociale Woningen en Woningen voor de Midden Klasse van Suriname opzetten met Steun van de Overheid. Waarvoor moet dan een Wegen Bouwer uit China voor worden ingezet.


  Maak melding

 3. Gewelig,, zo’n initiatief en dan nog van holland dus die bakra..

  suris niet schelden op die bakra,je hebt ze nodig in alle ornaat,je kunt lullen wat je wilt,ze doen het voor het volk..

  Misschien weet baas bouta het bestaan van dit initiatief niet,laat hij dit lezen en een kijkje nemen gewoon als burger van sme..

  Ik hoop dat Agis zijn cliënten dit wil doorgeven,dat ze in sme de aandacht hebben in geval van calamiteiten..


  Maak melding

 4. Mister Ray,

  Wat denk je ? hoe zou de Surinaamse overheid zo’n project moeten financieren?
  Het lijkt allemaal simpel om alles in de schoenen van de overheid af te schuiven.
  Suriname is nog niet zo ver om zulke sociale woningbouw projecten op poten te zetten, gezien de lage ontwikkelingsniveau.
  De burgers moeten hoe dan ook een stukje verantwoordelijkheid moeten dragen om de financiele gedeelte op zich te nemen.

  Surinamers zijn liever lui dan moe en ze bouwen te veel op de armoedige overheid die hun eigen boontjes niet kunnen doppen.
  Ze hebben allemaal grote wavels maar om iets voor zichzelf te doen, ho maar.!!!

  Laten ze hun klauwen uit hun mouw eens uit steken.

  Th.


  Maak melding

 5. Het is een gedeelte AWBZ. Je eigenbijdrage is zo,n 60 euro per dag 🙂
  Er moet wel wat verdient worden.
  Voor de arme sloebers in Suriname is er niks.


  Maak melding

 6. slow down, please : 1).dit gaat de veelal karig bedeelde sme-oudere zuur bekomen 2).ik wil de rest van hun andere activiteiten nog zien, voor ik het geloof ; vergeet niet : dit is een (particuliere) ondernemer en die hebben meestal alleen belangstelling voor jouw portemonaie en hun eigen belang cq winst.


  Maak melding

 7. Ja ja, die bakra’s hebben ook nog wel eens progressieve ideeën. En dit heeft de staat geen cent gekost. Hulde.

  Mag ik nu weer stil in mijn hoekje gaan zitten en me zorgen gaan maken over de situatie van onze senioren-burgers in Suriname zelf? En dan vooral degenen die niet mobiel zijn. Die maandelijks moeten wachten op hun karige AOV’tje, dat steevast te laat wordt uitgekeerd? Die geen sociale verzekering hebben zoals in Nederland. Die in de bejaardenhuizen zijn overgeleverd aan de grillen van directies en het verzorgend personeel (de goeden niet te na gesproken, hoor) en de goedwillendheid van de familie?


  Maak melding

 8. Trouwens als die Zorg Hotel er in het echt ook zo mooi uit ziet zoals het er op de maquette uitziet, dan is het een Knap Staaltje werk wat de Aannemer afgeleverd heeft voor RCR Health Centre proficiaat.


  Maak melding

 9. Het mes snijdt aan twee kanten.RCR is commerci:eel bedrijf als anderen.Win-win situatie is mooi…ga zo doorProfiat.
  Dit heeft niets te maken met een of andere politiek.


  Maak melding

 10. Suriname als investeringsland, neks no fout.

  Met de huidige regering zullen we als het goed is meer van dit soort investeringen verwelkomen, dit is precies wat de President bedoeld, investeringswetgeving zal worden aangenomen, niemand hoeft 2 jaar te wachten alvorens een NV is ingeschreven.

  Niemand wordt uitgesloten, iedereen die het land wil helpen ontwikkelen is welkom,


  Maak melding

 11. Wat vindt bouterse en zijn overige trawanten hiervan? Misschien kan hij de Nigeriaanse zakenlieden en Russische bankiers zover krijgen om een fatsoenlijke bejaardentehuis voor de ekte ekte surinaamse ouma’s en oupa’s te bouwen.


  Maak melding

 12. Verschil tussen een Surinaamse ondernemer en een Nederlandse ondernemer. De Surinaamse ondernemer doet alles onder tafel; de Nederlandse ondernemer haalt alles uit de kast en zet het op tafel.
  Even nadenken

  Khan


  Maak melding

 13. Ray
  Je kletst uit je nek man. Zoals alle bedrijven is de doelstelling WINST maximalisatie, Het heeft niets te maken met enig sentiment dan ook.
  Wellicht kun JIJ starten met een volkswoningen project waar jezelf naar refereert.
  Het maakt niet uit welk bedrijf en uit welk land dan ook iets onderneemt in Suriname.
  Dezelfde jeans die je aan hebt is gemaakt uit China net als vele andere merk artikelen.
  Ray Ben, Calvin Klein, Nike etc. sta daar even bij stil.
  Ook landen als India en vele oosterse landen produceren voor de rijke landen die dan weer exporteren naar landen zoals Suriname.
  De nepartikelen die in Suriname worden verkocht komen dus ook grotendeels uit de oosterse landen


  Maak melding

 14. THEO
  Mister Ray,

  Wat denk je ? hoe zou de Surinaamse overheid zo’n project moeten financieren?

  Theo
  Als het IMF het Armlastig Griekenland kan helpen met al zijn Staats schulden dan kan het Suriname ook wel helpen met al zijn Bodemschatten.


  Maak melding

 15. 12 oktober 2010

  Ik heb jullie postings @ 1 t/m 17 gelezen.
  Er is er maar een wiens suggestie de goede richting opgaat.
  En dat is Posting @ 5 van Reageerder.
  Mensen laten jullie je toch eerst informeren voordat jullie je SME-wijsheid neer pennen.

  Latish


  Maak melding

 16. Suriname kijk af,probeer iets behoorlijks voor onze senioren burgers neer te zetten of. Ashiana een goede opknapbeurt geven, de oudjes worden gek van de schurf(jeuk) help oNze oudjes aub!!!!


  Maak melding

 17. @ 13 Briebi: Je bent na 1986 blijkbaar nooit meer in Suriname geweest. Ik woon vlak bij dit project, en ik heb het vanaf de grond zien opbouwen. Het is nagelnieuw!
  Volgens mij weet je niet eens waar het staat, en die foto van jou is op een andere plaats gemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.