Centrale Bank Suriname: werk aan de winkel

2

PARAMARIBO, 5 okt – Er is veel werk aan de winkel wat betreft het op de rails zetten van de economie. Dit stelt de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Niet alleen in politiek opzicht zijn maatregelen nodig. De omstandigheden voor het scheppen van een gezond klimaat moeten geschapen worden.

Dat gaat niet zonder meer. “Instituten zullen versterkt moeten worden om onder meer noodzakelijke projecties te kunnen maken”, stelt de bank. Die projecties geven uiteindelijk aan welke richting het uitmoet. Dat raakt één van de teerste punten in Surinaamse economische politiekvoering: dataverzameling. Zonder betrouwbare data is projecteren onbegonnen werk.

Dat mag waar zijn, in Suriname worden data maar moeizaam verstrekt. Bronnen, waaronder bedrijven, zijn licht wantrouwig. “Goede en tijdige datavoorziening wordt meer dan ooit cruciaal”, meent de CBVS. Belangrijk wordt ook het beteugelen van inflatie. “De Bank zal dan in staat zijn de waarde van onze munt en prijsstabiliteit te bewaken.”


2 REACTIES

  1. Het lijkt mij voor v.p. Ameerali, als ex-voorzitter van de Kamer v. Koophandel, niet zo moeilijk om zijn database even te raadplegen. Bedrijven die niet zijn ingeschreven bij de K.v.K., maar wel bekend zijn, dienen eens stevig aan de tand gevoeld moeten worden. Dan komen misschien ook die vele undercover-bedrijfjes een keer in beeld. Met terugwerkende kracht hun niet-betaalde belastingen opeisen. Er zijn 7-even-ambtenaren genoeg die ingezet kunnen worden bij de data-verzameling. En dat is voor een gezonde economie noodzakelijk. Evenals verplicht lidmaatschap van de K.v.K.


    Maak melding

  2. Blij te lezen dat er niet wordt gescholden. Op de. p vorige pres. Dhr.TElTING heeft hetgoed gedaan Sur.staat niet meer op de lijst van WANBETALER in de wereld.jammer dat hij niet heeft kunnen genieten van zijn welverdiende pensioen.. GOD hebbe zijn ZIEL.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.