Singh: president Suriname schudde hand Obama

37

PARAMARIBO/BRIDGETOWN, 2 okt – De Caribische journalist Ricky Singh heeft zijn bericht over president Desiré Bouterse gerectificeerd. “In tegenstelling tot een eerder bericht over een diplomatiek affront van president Barrack Obama tegen president Desi Bouterse in New York de afgelopen week, schudden de leider van de supermacht en het staatshoofd van de Nederlandse ex-kolonie elkaar de hand tijdens een lunch van Ban Ki Moon, secretaris-generaal van de VN.”

Dit schrijft Singh in de Barbadiaanse krant Barbados Nation. Volgens Singh wordt de handdruk bevestigd door “onafhankelijke diplomatieke bronnen.” Bouterse had eerder al ontkend dat hij geweerd was van een receptie die Obama hield voor staatshoofden. Hij zei de receptie te hebben laten schieten, ondanks een uitnodiging. Een meeting met investeerders was belangrijker.


37 REACTIES

 1. Slappe gewauwel over dat handje schudden, Suriname is niet belangrijk of het nou wel of niet zo is, daar ligt geen enkel staatshoofd wakker van.
  Het heeft tenslotte geen ene donder opgeleverd m.u.v een welles nietes spelletje


  Maak melding

 2. Nee er was helemaal geen rectificatie, er was op zijn best een aanvulling.

  DDB heeft tijdens de lunch van Ban Ki Moon de hand van Obama geschud. Dat is heel iets anders dan de vraag of hij een uitnodiging voor de receptie van Obama heeft gekregen.

  Als DDB werkelijk zo’n uitnodiging heeft gekregen waarom wordt die dan niet getoond??

  Het lijkt er veel op dat door de huidige regeing druk is uitgeoefend om een correctie te plaatsen maar dat de journalist en de redactie hun rug recht hielden en slecht aan wilde geven dat DDB op een andere lunch President Obama wel tegen het lijf gelopen is. Dat hij daarbij de hand heeft gechud zegt echt niets, recent was er nog een amerikaans echtpaar dat in Washington op de receptie binnen drong en Obama ook de hand schudde.

  Kortom slecht stukje journalistiek van DWT, slecht kopieerwerk van de Waterkant.

  Zou er soms sprake zijn van zelfcensuur??


  Maak melding

 3. Ach, wat kan ons dit nou schelen, eerst geen uitnodiging dan wel handen geschut, wie neemt deze Singh nou nog serieus.

  De wakkere Surinamers wisten allang dat jou bericht een grote flauwekul was, al die kranten die jou vorig bericht integraal hebben afgedrukt zonder eerst zelf te checken, hebben zich gediskwalificeerd.

  I rest my case.


  Maak melding

 4. Genoeg!

  Het gezever over wel of niet handje schudden of wel of geen uitnodiging moet nu ophouden. Genoeg is genoeg! Er is werk aan de winkel dus kappen met dit onderwerp.

  Een regering wordt bij daden beoordeeld en niet aan het feit of ze goede vrienden heeft.


  Maak melding

 5. Ach! kan ons nou schelen!!!! hand geschud of niet.

  Als Bouta straks de Mensen in SME of elders hun billen laat schudden door tevredenheid!!!

  Datie na, sa oenoe wanie en wat hij allemaal beloofd heeft.

  Het mooiste is dat beide partijen tegen over elkaar en met elkaar kunnen lachen door tevredenheid of anders mie na Wiep-Ding foe of Sure-Ned.

  Wiep-Ding


  Maak melding

 6. jullie hebben allemaal gelijk.
  niet het handje schudden is belangrijk.
  het volk (de meeste)moeten tevreden zijn met…0ver 4 of 5 jaren.
  dan mag desi nog een keer het land runnen.


  Maak melding

 7. neus er zit wel een kern van waarheid in.
  Ik denk het ook ik weet het niet zeker maar ik denk dat ddb druk heeft uitgeoefend op guyana. Anders gebeurt dit niet.
  Dit geef dus aan dat deze man instaat is alles te doen . Hij is dus niet veranderd. Geen enkel journalist in Su. zou het in zijn hoofd halen om zoiets te publiceren. Hij was direct zijn vergunning kwijt.Het kan zijn dat er een uitnodiging is geweest voor de Surinaamse delegatie in zijn algemeen maar niet op naam voor het staatshoofd van de republiek suriname in het bijzonder. Dat durfen de journalisten in Su niet uit te zoeken.Dit heeft hij aan zich zelf te danken.


  Maak melding

 8. De VS is in staat om jou vandaag de hand te schudden en morgen plat te bombarderen. Per slot van rekening kun je ook geen handje schudden met gebalde vuist.

  Bouta & Brunsi hebben nog een missie te volbrengen. Watch these words!!!!


  Maak melding

 9. Ik weet niet wat het gehaal en getrek is over wie waar gegaan is of wie handjes geschud heeft met wie. Het feit is dit land heeft grote problemen. De Economische wereldcrisis treft ons ook en die man is gekozen om ons uit de stront tehelpen punt uit.
  Zijn tegenstanders moeten zich nu maar erbij neerleggen.


  Maak melding

 10. Domme doemdenkers,en one liners,hebben altijd het hoogste woord op de site,ze zullen nòòit constructief denken,en positieve voorstellen doen in t voordeel van Sur,..domme holle vaten klinken het hardst,t zijn net een stelletje VOVOZEELAS.[GERARD..NEUS..SOSOBOTO,de naam zegt het al.] SURINAME heeft nul comma nul aan meneer :GERARDUS SOBOTTO NEUS.


  Maak melding

 11. Toff deze hele non-issue is al vlak na terugkomst van DDB uitgezocht, vandaar de ratificatie van Singh (die op WK overigens niet volledig is geciteerd, in het originele bericht is ook de bevestiging van de VS-ambassade te lezen). Je moet meer Surinaamse berichten lezen of misschien kun je de VS-ambassade opnieuw om inlichtingen vragen als je de Surinamers niet vertrouwt.


  Maak melding

 12. TE SNEKI BETI YU,YE FREDE WORON
  Haastige spoed is zelden goed,bat your life, de waarheid zal eens aan het licht komen.

  sani de na kondre,du no si ala ete
  men moet niet schrikken!!


  Maak melding

 13. Wat een achterlijk geleuter zeg! Het zijn altijd weer dezelfde pajongwaaiers die zaken in het negatieve proberen te drukken, wat een ziekelingen zeg! Hebben jullie niks beters te doen? Ga je richten op je eigen problemen en als je die niet hebt, lees bel, onderzoek, vraag, scroll, surf voordat je over een onderwerp uit je nek kletst.


  Maak melding

 14. @ nummer 9,
  Jou president was peetvader van een van kinderen van cyriel daal roy horp was zijn beste kamaraad haakmaat ook toch heeft bouterse cyriel daal en roy horp koelbloedig vermoord .
  militaire tolud wist teveel, de twee lijfwachten van brunswijk die standsrechtelijk zijn geexecuteerd moet ik nog doorgaan pinto ? bouterse vertrouwd zijn eigen schaduw niet het enige wat deze didibrie doet is de hele culturele bad nemen. @ nena jij moet meer internationale nieuws lezen beter voor jou algemene kennis en ontwikkeling. laat jou niet zo makkelijk in de luren leggen door de ndp.


  Maak melding

 15. @11 KICKBACK

  Ik wil persoonlijk onder de indruk raken van jou constructief denken en positieve voorstellen in het voordeel van Suriname.

  Waar kan ik ze lezen, of is het inderdaad domme holle vaten klinken het hardst.


  Maak melding

 16. Tot op dit moment heeft de Caricom het land alleenmaar windeieren opgeleverd.

  Handje schudden met deze leiders staat niet boven aan het verlanglijstje.

  Het is en blijft een club van staatshoofden, die bij hun jaarlijkse meeting tellenmale weer tot het inzicht komen dat zij individueel noch collectief iets kunnen presteren.

  Een enkeling daargelaten. We doen er goed aan ons te linken aan een grote broeder van wie wij nog wat kunnen leren. Gemiddeld groeit er niets op die rotsen.


  Maak melding

 17. Dat hij handje had geschud wisten we al..dat hij niet op de receptie van Obama was verschenen ook al..dat hij GEEN persoonlijke uitnodiging had gehad als regeringsleider was ook al duidelijk…

  Dit gehaal en getrek heeft DDB aan zijn eigen persstaf te danken die de hele reis tot een triomfantelijk circus wilde maken. 1 Journalistiek berichtje in Barbados en je bent alleen maar bezig jezelf te verdedigen…

  Sari tori


  Maak melding

 18. “Dat hij handje had geschud wisten we al..dat hij niet op de receptie van Obama was verschenen ook al..dat hij GEEN persoonlijke uitnodiging had gehad als regeringsleider was ook al duidelijk…”

  Geen persoonlijke uitnodiging, ai boi, en dit krijg je met mensen die geen kennis van zaken hebben.

  Een uitnodiging als deze is dus nooit Persoonlijk gericht aan een President. Op het moment dat de uitnodigingen verstuurd worden is het vaak niet duidelijk als Presidenten komen of op het allerlaatste moment afzeggen, het is een VN vergadering, die meestal niets om het lijf heeft, vaak komen Presidenten gewoon niet.

  De uitnodigingen worden dus altijd naar de ‘DELEGATIE LEIDER’ gestuurd, soms kan dat gewoon de VN ambassadeur, VP of Minister zijn.


  Maak melding

 19. Lege boot, jij hebt er nog minder verstand van…

  Staatshoofden worden ALTIJD op naam uitgenodigd. Simpel gevalletje van internationale protocol…
  Daarnaast is het gebruikelijk om de delegatie leider (meestal de hoogst geplaatste vertegenwoordiger in de delegatie) ook uit te nodigen omdat het met zowel staatshoofden als delegaties altijd een laatste moment stoelendans blijft…

  Wat ook de reden is, zelfs voor mindere goden zoals het staatshoofd van Suriname is er een protocol..
  Waarom dat niet gevolgd is zijn we niet te weten gekomen, slordigheidje, miscommunicatie, cold shoulder….

  Waarom DDB ook niet op de generieke uitnodiging als delegatie leider is ingegaan..tja, een ieder die dat Newmont verhaal geloofd ziet spoken..


  Maak melding

 20. bouta gaat iedereen in de hel zetten wacht maar, de gene die op hem heeft gestemt hahah gaan zeker voelen. is zijn/haar verdiende loon!! doe nog maals je ogen open mensen,


  Maak melding

 21. Domme jenke.

  De President als hij aanwezig is, is de Delegatie Leider er worden dus niet twee uitnodigingen verstuurd.

  Dit is geen bilateraal overleg of een staatsbezoek, het is gewoon een simpele uitnodiging voor een diner.

  Heel veel landen sturen uitnodigingen uit naar delagaties tijdens dit soort VN vergaderingen.

  Maar weet je wat, we geloven jou en niet de Amerikaanse Ambassade in Suriname die de uitnodiging al lang heeft bevestigd.


  Maak melding

 22. Ik heb sterk het gevoel dat er een blik is opengetrokken met mc-ers om de stantpunten van charlatan bouterse hier te verdedigen, maar de ndp vergissen zich lelijk want niet iedereen is zo dom en achterlijk als de volgers van bouterse ik vindt ze eerder een schande voor suriname.


  Maak melding

 23. DE UITWEG,
  Ik kan mij best voorstellen dat het voor jou een P in the A is om successievelijk te zijn weggeschoten; weggebeld en nu met 34 stemmen langs democratische weggestemd/weggezet!

  Probeer nochtans je positieve bijdrage te leveren, of is het na jullie de zondvloed???

  De tijd van geweren is ver achter ons, nu doen wij het gewoon democratisch, prikt he?


  Maak melding

 24. Lieve Lege Boot,

  De Surinaamse ambassade heeft expliciet gezegd dat “Suriname” was uitgenodigd en dat ze het Surinaamse staatshoofd geaccrediteerd hebben voor een uitnodiging. Maar wie uiteindelijk op de gastenlijst staat, dat weten ze niet.
  Ze hebben nooit beweerd dat DDB persoonlijk was uitgenodigd.

  Dat het staatshoofd tevens ook delegatie leider kan zijn is niet ongebruikelijk. Weliswaar is in deze het gebruik van het woord stoelendans voor jou in mijn uitleg te hooggegrepen.

  Je hebt duidelijk nooit in werkkringen verkeerd waarin de internationale protocol relevant is….anders zou je niet zo klakkeloos de OCER roddelpers nababbelen.

  Staatshoofden krijgen altijd persoonlijk een uitnodiging. Zeker als het een uitnodiging tussen staatshoofden onderling betreft. Misschien vind je het prettiger om op pras’oso niveau bezig te zijn waar het blijkbaar normaal is dat de President van Suriname een naamloos vod papier krijgt…maar, mensen die werken met hoogwaardigheidsbekleders weten wel beter….


  Maak melding

 25. Jammerende jenke

  “De Surinaamse ambassade heeft expliciet gezegd dat “Suriname” was uitgenodigd en dat ze het Surinaamse staatshoofd geaccrediteerd hebben voor een uitnodiging.”

  Misschien dat je ons kan vertellen wanneer de ambassade deze kronkel van jou heeft gezegd.

  Ze hebben de Surinaamse Staatshoofd geaccrediteerd voor een uitnodiging.

  Jij weet duidelijk niet waarover je het hebt, dat is nu meer dan duidelijk. Blijf maar lekker in je kronkel geloven, voor mij en de President van Suriname is dit allang passe.

  Hou lekker hier aan vast, het zal je goed doen. Let wel, je reacties zijn echt meelijwekkend.


  Maak melding

 26. Als je de kleine Jacobi geen stoel aanbiedt,dan word je overal buiten de deur gehouden.Ben je nergens welkom.Dus als troost maar de ex-landgenoten bedelen om terug te keren.Dat is het succes van zijn hele missie geweest.Voor de rest lijd je het leven van een paria in de polilieke wereld.Misschien dat hij naar Libie kan gaan.Met de talib vp.Dan kan hij wat potten breken daar door ook een talib te worden


  Maak melding

 27. augie die twee keer hahahaha in een reactie van twee korte regels, lijkt op een lach van een boer die kiespijn heeft.

  Ook voor jou, de Amerikaanse Ambassade is mijn bron en die heeft de uitnodiging bevestigd in tegenstelling tot onze jammerende jenke die gewoon zegt de “Surinaamse ambassade heeft expliciet gezegd dat Suriname is uitgenodigd, dus ook voor jou hahahaha.

  Trouwens je nick is verkeerd het moet Agu zijn.


  Maak melding

 28. Lege boot

  Ik bedoelde met Surinaamse ambassade uiteraard de Amerikaanse ambassade in Suriname. Dat was mijn enige verspreking
  .
  Susan Bell van de Amerikaanse ambassade heeft inderdaad bevestigd dat Suriname (let wel geen DDB als persoon) was uitgenodigd.
  http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2010/sep10/28-09-10/Nat_Obama%20nodigde%20Surinaamse%20delegatie%20wel%20uit.asp
  Soortgelijke quotes van andere ambassade woordvoerders zijn ook in andere media verschenen.
  Dat de Amerikaanse ambassade voor de reis ook aan haar counterparts in de VS heeft aangegeven dat DDB erkende regeringsleider/staatshoofd van Suriname is is in zowel latere als eerdere berichtgeving aangegeven.

  Het simpele feit dat jij de term accreditering niet in deze context kent, geeft reeds aan dat je niet bekend bent met protocol processen.
  Geen nood…de wereld is zo groot als je haar zelf maakt, maar verhef je onwetendheid niet tot wereldnorm.

  Verder wens ik ons staatshoofd het allerbeste…maar met sommige aanhangers heb je geen vijanden nodig


  Maak melding

 29. Jammerende Jenke,

  Dit krijg je nou met mensen die denken dat ze verstand hebben van protocolaire processen maar zelfs een kort berichtje niet eens begrijpend kunnen lezen.

  “Susan Bell van de Amerikaanse ambassade heeft inderdaad bevestigd dat Suriname (let wel geen DDB als persoon) was uitgenodigd.”

  Dus terwijl je in je eigen link leest dat die Susan Bell heeft bevestigd dat SURINAME is uitgenodigd, staat er duidelijk in de dat de “SURINAAMSE DELEGATIE” is uitgenodigd.

  In jou eigen verzonnen protocol proces, is dit een bevestiging dat de President niet was uitgenodigd want er is geen tweede uitnodiging verstuurd naar de President toe.

  Dat jij niet eens begrijpt wat een delegatie is kan ik heel goed begrijpen.

  Voor jou informatie aan hoofd van de Surinaamse Delegatie stond de President van Suriname.

  Als de delegatie is uitgenodigd geld dit dus impleciet voor de delegatieleider, anders wordt niet de delegatie uitgenodigd, denk aan Nederland die Bouterse niet had uitgenodigd.

  Als dus de VP was afgereisd ipv de President was de VP de delegatieleider.

  Dit is de reden waarom dit soort uitnodiging niet op naam staan. Als de uitnodiging op naam van de President stond en hij was niet afgereisd maar de VP,zou deze niet op zo’n receptie mogen verschijnen, wat hij is niet de President.

  Trouwens met de ” term accreditering ” heb je je zelf onsterfelijk belachelijk gemaakt, ik wil alles wedden dat je niet eens weet wat het woordje “accreditering” betekend.

  Alleen dwazen als jou, volhouden in hun eigen stommiteit en dan nog een grote mond opzetten.

  Ik onderwijs graag dus mag je nu hieronder lezen.

  “Bouterse niet welkom op receptie Balkenende

  AMSTERDAM – De Surinaamse president Desiré Bouterse is helemaal niet welkom en daarom ook niet uitgenodigd op de receptie vrijdag van premier Balkenende in New York. De in Nederland gezochte Bouterse heeft de receptie opgenomen in zijn programma tijdens zijn bezoek aan de Algemene Vergadering van de VN.

  ‘Hij is niet uitgenodigd’, zegt een woordvoerder van de Nederlandse missie tegen de Volkskrant over een mogelijke komst van Bouterse, die in Nederland tot 11 jaar celstraf is veroordeeld wegens drugshandel. ‘De uitnodiging die we hebben gestuurd aan de Surinaamse missie was gericht aan de permanente vertegenwoordiger van Suriname in New York. Als we de heer Bouterse hadden willen uitnodigen, hadden we de uitnodiging wel gericht aan het hoofd van de Surinaamse delegatie.’”

  —————————–
  bron rnw.nl

  “De Antilliaanse minister-president Emily de Jongh-Elhage leidt volgende week de koninkrijksdelegatie naar de 65ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Ze vervangt enkele dagen de Nederlandse premier Jan Peter Balkenende, die vanwege Prinsjesdag in Den Haag moet zijn.

  Balkenende streeft ernaar wel zelf de jaarlijkse toespraak in de VN te houden. De Antilliaanse premier spreekt van een unicum: “Een hele eer. Het is volgens Buitenlandse Zaken de delegatie van het jaar.” Bij de Algemene Vergadering zijn de staatshoofden meestal de delegatieleiders.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.