Justitie Suriname mag niet sollen met mens

31

PARAMARIBO, 30 sep – Het justitieel systeem, met name het gevangeniswezen, mag niet sollen met mensen. Dit zegt minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie. Het personeel zal zich moeten inhouden. Wie over de schreef gaat, kan zich niet beroepen op geestelijke overmacht.

Dat wil wel eens gebeuren als gedetineerden bijvoorbeeld mishandeld worden. “De houding tegenover gedetineerden moet binnen de wet geschieden. Probeer nooit buiten uw bevoegdheden te gaan”, zei Misiedjan tijdens een kennismaking met gevangenispersoneel. Overmacht en stress worden niet als argument gezien. Tenminste niet door de nieuwe leiding op het ministerie

Eerder kregen ook andere diensten de boodschap. Zoals de politie. Misiedjan hamert ook steevast op bezuinigen. Voertuigen mogen alleen nog efficiënt worden ingezet. “We gaan alle diensten onder een vergrootglas plaatsen. Je kan niet klagen over een gebrek aan voertuigen, om dan, waneer ze je worden toevertrouwd, ze niet in te zetten voor het werk.”


31 REACTIES

 1. Ja want die ene boi is zwaar mishandeld… kan echt niet, er zijn nog altijd mensenrechten, als de politie je rechten gaat schenden waar zijn we dan ? Nergens….


  Maak melding

 2. Formeel heeft u natuurlijk gelijk, minister.

  Maar mogen mensen wel met andere mensen sollen? Ik ga ervan uit dat ze niet voor niets in het cachot zitten.

  En gevangenisbewaarder is het meest onderschatte onderdeel van justitie.


  Maak melding

 3. Hij heeft groot gelijk als het gaat om rechten van de mens.
  Niet alleen in de gevangenis(Santo) werd/wordt gesold met de gevangenen,maar op straat moet je je beter geen trouble krijgen met hermandad.Tijdens de opleiding wordt er weinig aandacht besteed aan:omgang met stress/overmacht.Mentaal zijn ze niet opgewassen tegen deze job…Korte lontjes cipiers/politie agenten zijn inderdaad niet geschikt voor dit soort werk.


  Maak melding

 4. Deze uitspraak van deze minister verbaast me totaal niet. Natuurlijk komt hij op voor de rechten van criminelen die sprekend op hem lijken.

  Criminelen hebben meer rechten dan slachtoffers, krijgen ook veel meer aandacht tegenwoordig. Wordt het ook niet eens tijd dat deze minister ook slachtoffers gaat bezoeken, i.p.v. Albina en de gevangenissen.


  Maak melding

 5. Dus criminelen, moordenaars en verkrachters mogen wel sollen met de mens.
  Het is gedaan met de veiligheid in suriname.
  Sinds deze bosneger martin mikiesjang minister van juspol is geworden denken de bosnegers dat ze verder kunnen gaan met hun roof/moord/verkrachtingspraktijken want ze worden toch niet berecht.


  Maak melding

 6. Afgekeurde WMO-hulpmiddelen naar Suriname

  Vianen – De gemeente Vianen gaat afgekeurde Wmo-hulpmiddelen, zoals rolstoelen, toiletstoelen en scootmobielen, doneren aan Suriname. Voorheen werden deze vernietigd. De gemeente koopt hulpmiddelen voor inwoners die daarop zijn aangewezen. Na intensief gebruik moet zo’n hulpmiddel worden vervangen. De afgekeurde voorziening kan niet opnieuw worden ingezet en werd daarom vernietigd.Op initiatief van de zorgmedewerkers van de gemeente is nu een nieuwe bestemming gevonden voor de afgekeurde voorzieningen. In Suriname is een enorm gebrek aan hulpmiddelen, waardoor de mobiliteit van de gehandicapte inwoners ernstig is beperkt. De Stichting Corantijn organiseert meerdere keren per jaar (hoeveel keer is afhankelijk van sponsors) transport naar Suriname van de opgeknapte en bruikbare hulpmiddelen.

  Publicatie: 30-09-2010 Auteur: Frank van der Klugt


  Maak melding

 7. Deze uitspraak van deze minister verbaast me totaal niet. Natuurlijk komt hij op voor de rechten van criminelen die sprekend op hem lijken.

  Criminelen hebben meer rechten dan slachtoffers, krijgen ook veel meer aandacht tegenwoordig. Wordt het ook niet eens tijd dat deze minister ook slachtoffers gaat bezoeken, i.p.v. Albina en de gevangenissen.

  Ashwin

  Als iemand is veroordeeld en zn straf moet uitzitten is het niet de bedoeling dat de cipiers zich schuldig maken aan mishandelingen van gedetineerden!!! Dat is wat de minister bedoeld en zegt!!! En dat is niet meer dan normaal, in Nederland is het toch niet anders??? Of wil je beweren van wel??? In Su hebben ze dr een handje van om onnodig geweld in te zetten en dat moet inderdaad worden teruggebracht!!!


  Maak melding

 8. Dus criminelen, moordenaars en verkrachters mogen wel sollen met de mens.
  Het is gedaan met de veiligheid in suriname.
  Sinds deze bosneger martin mikiesjang minister van juspol is geworden denken de bosnegers dat ze verder kunnen gaan met hun roof/moord/verkrachtingspraktijken want ze worden toch niet berecht.

  marronweinig

  Crimminelenemogen niet sollen met de mens, daarom zijn ook opgepakt en veroordeeld!!!
  Maar als ze eenmaasr vast zitten is het niet de bedoeling dat zij verder worden mishandeld!!! Dat mag nergens ter wereld!!!


  Maak melding

 9. IK zou veel meer respect tonen voor de minister,als hij zou opkomen voor de sme-se burger in het algemeen en dé slachtoffer in het byzonder..

  Terecht wordt hier gekonstateerd,waarom bezoekt hij de minister niet de slacht-offer,maar wel de gedetineerde..

  Je moet als leider van zo’n ministerie toch je daad kracht tonen aan de gesifiliceerde burger van dit land..,

  die zijn/haar best doet om het land op grote hoogte te brengen,van daar dat hij hard werkt en zich zelf ontwikkeld..

  Terwijl deze misdadigers veelal uit het binnenland afkomsten alwaar zij een wild west leven hebben geleefd,zonder enig dissepline,,,anders mans eigendommen ,vernietigen, stelen, roven, moorden ,verkrachten,mishandelen ..

  Je vraagt je af waar zij het recht vandaan halen dit te kunnen en mogen doen..

  Hij moet de slacht-offer een schade vergoeding doen toekomen en dit verhalen bij de veroorzaker..,,laat hij de gedetineerde desnoods leven lang een vast bedrag betalen ..dan leeft hij/zij het af..


  Maak melding

 10. Wat een cynisme van sommigen. Waar heeft hij gezegd dat criminelen wel met slachtoffers mogen sollen?? Nergens! Dat mogen ze niet vandaar dat ze in de bak zitten toch? Wat we niet willen is een land als rusland waar de politie z’n gang gaat en pistools trekt bij elke scheet die er gelaten wordt. Hoeveel schietgrage agenten telt dit land al niet?


  Maak melding

 11. Pittbull,

  Ik neem waar en concludeer alleen maar. Misiedjan’s eerste bezoek als minister was in Albina en daarna gevangenissen.

  Ik ga nu kijken wanneer de slachtoffers aan de beurt komen voor zijn bezoek. Voor het hele leven getraumatiseerde slachoffers van beroving, verkrachting, moord op familieleden, enz.enz. veroorzaakt door die zelfde mensen voor wiens rechten deze minister nu opkomt. Wat een omgekeerde wereld is dit.

  Marcel, ik zie er wel iets in dat criminelen hun slachtoffers een schadevergoeding moeten betalen. Levenslang eventueel.

  Ila de manier hoe hij dit doet, geeft criminelen alleen maar moed om verder te gaan waar ze mee bezig zijn. Hun milde minister van Justite is toch een van de hunnen. Ik heb liever schietgrage agenten als schietgrage recidive criminelen. Sorry hoor.

  Een gevangenis hoort een gevangenis te zijn en geen 5 sterren hotel. Criminelen die geen rekening hebben gehouden met mensenrechten en dit ook nooit zullen doen dienen ook geen mensenrechten te verwachten.


  Maak melding

 12. Ila,
  Ik wilde reageren maar na jouw reactie vond ik het niet meer nodig. Je bent duidelijk genoeg geweest dus zou een reactie mijnerzijds overbodig zijn.
  Wat ik slechts kwijt wil is, dat er een stel idioten op deze site zitten


  Maak melding

 13. Wat een cynisme van sommigen. Waar heeft hij gezegd dat criminelen wel met slachtoffers mogen sollen?? Nergens! Dat mogen ze niet vandaar dat ze in de bak zitten toch? Wat we niet willen is een land als rusland waar de politie z’n gang gaat en pistools trekt bij elke scheet die er gelaten wordt. Hoeveel schietgrage agenten telt dit land al niet?

  Ila

  Helemaal mee eens het is alsof sommige moeite hebben met goed en begrijpend lezen!!!


  Maak melding

 14. Raar heel raar,sommige reaktie`s.Sommigen willen Suriname maken tot Nederlands model.
  Maar als Misidjan aangeeft dat er niet gesold mag worden met mensen,dan staan ze op hoge poten.Haast geen land ter wereld hebben de gevangenen het zo goed als hier in Nederland,hun mensenrechten worden prima in de gaten gehouden,wat ook zo hoort.En ja de gevangenissen hier zijn net als hotels alles er op en eraan,ze mogen zelfs hun eigen potje koken.
  De bewaarders moeten durven 1 gevangene te mishandelen,wat ook nooit gebeurt.Of niet? achetrbakse reageerders die Misidjan veroordelen,waarom mag Nederland wel zijn gevangenen beschermen en Suriname niet?
  Waarom zou Suriname anders omgaan met hun gevangenen?Misidjan heeft gelijk geen gesol met de gevangenen,de rechter heeft ze hun straf opgelegd en niet erbij gezegd dat ze vogelvrij zijn in de gevangenis.
  Tjonge tjonge tjonge,niets wat deze regring doet zal goed zijn in sommigen hun ogen en zij die in Nederland wonen ,de reageerders die tegen Misidjans streven zijn,beweren goed ingeburgerd te zijn in de Nederlandse samenleving? give me a break hoor.


  Maak melding

 15. Diep triest sommige reacties hier, het geeft gelijk het niveau en denkpatroon aan van sommige. Die racistische ondertoon is om van de kotsen.

  Voor hen die het niet weten, ook gedetineerden hebben rechten.


  Maak melding

 16. de minister geef ik groot gelijk. ashwin is een racist sorry zo is het
  gewoon. met criminelen die op hem lijken. zowat de minister is beter geschoold dan jouw anders was hij geen advocaat maak niet uit of hij zwart wit of rood is


  Maak melding

 17. de rasta heeft mooi praten.hij moest eens weten hoe de bewakers geprovoceerd worden.Ik als bewaker zou ook op de gelegenheid wachten tot mijn dagelijkse kwel een foutje maakt dat uitnodigt om met geweld in te grijpen.Je moet al van behoorlijke huize komen om niet ten onder te gaan aan intimidatie van de alle rechten hebbende djoekas.


  Maak melding

 18. Mike je bestempeld me als een racist dat is jou mening, omdat ik van mening ben dat hij een minister moet zijn voor alle Surinamers.

  Het is nog te vroeg om jou zeer geschoolde, minister van Justitie ook als racist te gaan bestempelen, door een ongeschoold iemand als mij. Maar zoals het nu voor staat zal het ongetwijfeld zeker niet lang meer gaan duren. De criminaliteit is niet gestegen er heeft maar slechts een “VERRUWING” plaatsgevonden!!!!!! Sinds de nieuwkomers aan de macht zijn.


  Maak melding

 19. Aan al die gasten die niet goed begrijpen wat ze lezen zou ik willen zeggen; ik hoop dat jullie op een of andere manier zelf in het gevang belanden dan zou ik jullie Grote bek willen horen.[Stelletje Racisten]


  Maak melding

 20. Doel!

  Deze minister heeft een mooi doel voor ogen, net als Seedorf. Met beleid en geduld zal Martin zijn funktie uitoefenen. Ik geloof nog steeds in hem.


  Maak melding

 21. mensen kom op toch zijn sommige van jullie nou ook zo dom als die gasten die nu in de regering zitten , jullie hebben over rechten van de gedetineerden , ik vraag me af dan waar zijn de rechten van de slachtover van die zelfde gedetineerden die jullie zo belangerijk vinden , ik zou zeggen verdiende loon dat ze daar in mekaar geslagen worden door de politie want dat verdien ze he


  Maak melding

 22. De minister praat over effectief inzetten van dienstauto’s…laat men maar thuis bij hem gaan kijken hoeveel dienstauto’s effectief worden ingezet. Elke beveiligingsman rijdt er in eentje rond.


  Maak melding

 23. Iemand die misdrijf pleegt hoort in de gevangenis thuis en dat gebeurd ook. Maar om een gedetineerde te mishandelen omdat die jailer gewoon zin in heeft ,daarover heeft die Minister het.Als Ashwin zo weinig hersencellen heeft dat het voor hem zo moeilijk is om de woorden van de Minister te begrijpen,hoe wil hij dan commentaar geven op een verstandige manier.Jij vindt die Minister lelijk he,maar weet je wat in Spreuken staat; Als een gouden neusring in een varkenssnuit zo is iemand die mooi is ,maar zich afkeert van verstandigheid.Als ik je commentaar leest zie ik je zo voor mij met die neusring. Spreuken 11:22


  Maak melding

 24. Augie;Zo noem je jezelf .Met Djoekas bedoeld je mensen van het binnenland van Suriname die meer dan 100 jaar voor de afschaffing van de slavernij in de stad al vrij waren 1760.Toen ze al konden lezen en schrijven en naar de kerk gingen,weet je waar je grootouders toen waren.Je mag blij zijn dat die blanken zelf medelijden kreeg met je grootouders,anders zouden ze je nu geen zwarte noemen, want je zou misschien hard op weg zijn om blank te worden.


  Maak melding

 25. Augie;Je moet je kenbaar maken dan ga je zelf merken dat die [djoeka] jou baas is. Wat voor dienaar ben je.Dit soort minachtende bejegening moet strafbaar gesteld worder ,dan ga je zien dat je zelf in de gevangenis terecht komt.Jou tijd komt nog.heb je gehoord van IP adres. Let op je woorden.


  Maak melding

 26. dit is de etnische verdeeldheid waar de pres het over heeft,en het voert echt nog de bovetoon in ons land,zie de reacties alleen.
  om ontwikkeling te bewerkstelligen is inderdaad het menselijk potentieel,u en ik,de marron,de hindustaan,de javaan kortom de surinamer nodig.lees”justitie Suriname mag met geen enkel mens,maar in het byzonder met geen enkel SURINAMER sollen”.


  Maak melding

 27. Begrijpend lezen is voor velen inderdaad moeilijk…consequent het nieuws volgen blijkbaar ook.

  Met zijn bezoek aan Albina en bovenstaande uitspraak reageert de minister op specifieke incidenten die zich de laatste paar weken hebben voorgedaan.

  Ik kan niet anders dan hem gelijk geven. Suriname dreigt in een geweldsspiraal te belanden..weliswaar aangezet door asocialen en criminelen, maar als we ons allen verlagen tot hun niveau is het hek van de dam.


  Maak melding

 28. Obando, als jij bedreigt om mensen IP adres na te gaan kijken kan ik aangifte gaan doen bij de politie. We leven nog steeds in een rechtstaat waarbij vrijheid van meningsuiting een groot recht is. Wettelijk gezien is er niets strafbaars van ik gezegd heb, zo respecteer ik ook de mening van een ander. Of jij of ik het ermee eens ben is wat anders.

  Ik weet in ieder geval dan waar ik moet wezen en wie ik verantwoordelijk kan stellen. Waterkant is dan ook medeverantwoordelijk om ip adressen door te geven aan mensen die niet tegen kritiek kunnen, en ook nog agressief verbaal geweld vertonen. Dit ben ik eigenlijk maar van 1 volk gewend. Wie weet zie ik jou nog voor de deur. Maar kijk uit ik ben ook voorbereid.


  Maak melding

 29. Mijn vorige posting is niet door de moderater gekomen.Dus obando;
  Ik ben erg bang geworden Wahahaha.hahaha.hahahahaha.Weet je wat de moord pres altijd zei?Don’t push a peacefull man to far.


  Maak melding

 30. Ik weet dat we in een rechtstaat leven en dat je vrij bent om je mening te geven. Maar je mag geen misbruik naken van die vrijheid. Kijk naar het proces van Geert Wilders in Holland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.