Hedwig Gilaard nieuwe bevelhebber Surinaams leger

15

PARAMARIBO, 29 sep – Luitenant-kolonel Hedwig Gilaard wordt de nieuwe bevelhebber van het Nationaal Leger. Dit meldt de Times of Suriname. De huidige bevelhebber, Ernst Mercuur, vertrekt vervroegd.

Mercuur mocht van de vorige regering nog drie jaar aanzitten. De verlenging kreeg hij formeel afgelopen juni. “Ik word de volgende bevelhebber”, zegt Gillaard. Hij zit ruim dertig jaar in het leger. Het is nog niet bekend wanneer de wisseling plaatsvindt. Ernst Mercuur werd in 2001 aangesteld als opvolger van Glenn Sedney. Hij is de derde door een burgerregering aangestelde bevelhebber sinds de coup van 1980.


15 REACTIES

 1. Een militair uit een stuk, no nonsence edoch wel openstaand voor argumenten en bovenal zeer humane persoonlijkheid. Gilly heeft de KMS in Weert gedaan en verder kogere militaire sessies gevolgd in Brazilie, Cuba, ijk, V.S. en China. Tijdens die vuile oorlog zijn wij niet weggerend, maar hard in de branding gestaan met onderhebbenden.


  Maak melding

 2. Een militair uit een stuk, no nonsence edoch wel openstaand voor argumenten en bovenal zeer humane persoonlijkheid. Gilly heeft de KMS in Weert gedaan en verder kogere militaire sessies gevolgd in Brazilie, Cuba, Frankrijk, V.S. en China. Tijdens die vuile oorlog zijn wij niet weggerend, maar hard in de branding gestaan met onderhebbenden.


  Maak melding

 3. HeHe,
  Eindelijk gerechtigheid THE RIGHT MAN, ON THE RIGHT PLACE.
  Deze man heeft de capaciteiten, en heeft ervoor gestudeerd. Proficiat

  Hedje Gefeliciteerd
  Frank.


  Maak melding

 4. Het benoemen van officieren is en blijft een politieke benoeming.
  Ik ken velen die qua opleiding niet onderdoen voor de huidige top en management binnen het Nationaal Leger.
  Velen die de rang van Majoor tot aan Luitenant Kolonel hebben gekregen en niet eens een goed rapport kunnen schrijven.
  Er zijn ook hoge militairen die activiteitloos zijn en op de loonlijst staan van het nationaal leger en daarnaast ook nog hun eigen bedrijf hebben waarvoor ze 24 uur per dag werkzaam zijn en ZELFS door het Nationaal leger en de regering worden ingehuurd.
  En dit kan allemaal in dit bananen republiek.

  Zelf ken ik deze toekomstige bevelhebber niet maar ik wens hem succes toe bij de bestrijding van onrecht en corruptie.

  Glen Sedney is ooit bevelhebber geweest en een hele integere man die de functie van bevelhebber waardig heeft bekleedt.


  Maak melding

 5. Kktee,
  Wat jij hier zit te breien is geheel voor jou rekening he? Tegenwoordig hebben wij genoeg HBO’ers en academici onder de hoofdofficieren. Je kan Suriname hoegenaamd niet vergelijken met Holland, maar ook niet met Simbabwe!


  Maak melding

 6. Oh en dan de vraag, Pinto, heeft hij na de KMS, nog de KMA gevolgd, weet wat je zegt, want de KMS dat is de school voor een verkorte officieren-opleiding, maar daarna moet nog de KMA gevolgd worden, en bij voorkeu een andere academische opleiding, voor de hogere officieren geldt dat zeker. Neen niemand in het Surinaamse leger heeft de papieren om bevelhebber te zijn en men weet het. Het leger wordt geleid door een stel mensen die eigenlijk niet meer kunnen worden dan vak-officier. Ja, er zijn Surinamers die wel kapitein zijn geworden in het Nederlandse leger en die hebben goede voorlichting verschaft…..Dus Pinto, wat zijn Gilaard zijn kwaliteiten dan?


  Maak melding

 7. Pion!

  Met deze benoeming wordt de volgende pion op zijn plaats gezet. De omsingeling begint al vaste vormen te krijgen. Tegen de tijd dat men/de pers het doorheeft is het te laat.


  Maak melding

 8. natje,
  SAO=KMA
  SMI=HKS
  Wij hoeven niet zo nodig naar Holland hoor. Onze zuiderburen bieden voldoende mogelijkheden. Wij hoeven niet te leren knokken onder winterse omstandigheden.

  Wil jij overigens niet solliciteren?


  Maak melding

 9. even voor de duidelijkheid, de afkorting KMS staat voor koningklijke militaire school daar worden de onder officieren van de koniklijke landmacht opgeleid. na voltooing van deze opleiding doen zij dan de vto (vaktechniche opleiding)de afkorting KMA staat voor koningklijke militaire academie daar worden de officieren van de luchtmacht landmacht en marrchausee opgeleid. daar heb je dan het lang traject (hogere officieren)en kort trajeckt lagere officieren met een max. rang van Majoor de hogere opgeleiden moeten na de rang van majoor weer terug naar de defensie accademie om een hogre rang te kunnen bekleden. In het Nederlandse leger kan dus iemand die alleen de KMS heefd gedaan nooit een hooge officiers rang bekleden


  Maak melding

 10. Lodewijk heeft helemaal gelijk, t.a.v. de opleidingen. Hij is dus een echte sabiman.
  De opleidingen die Gilaard na de KMS in Brazillie, (ik meen ook Cuba), China, en Frankrijk heeft gevolgd hebben hem echter tot het hogere officiers/academisch niveau gebracht.
  Verder komt nog bij dat hij door zijn ervaring heel veel competenties heeft/bezit, en dat telt tegenwoordig zeker ook mee.
  Welke andere officier in Suriname heeft op 3 continenten een hoge militaire opleiding gevolgd? Volgens mij geen enkel.
  Welke Nederlandse officier heeft dit ook gedaan? Niet veel denk ik.
  Is Gilaard de juiste man? Ik weet het zeker.
  Is Gilaard geschikt? Uitermate!
  Heeft hij de juiste opleiding? Jawel, op 3 continenten (Europa, Zuid-Amerika, en Azie) wat wilt u nog meer?
  Heeft hij leiderschapscapaciteiten? Jazeker, hij is ook al kazernecommandant geweest.

  Wat is hij voor persoon? Meer een Obama, dan een Bush figuur. In elk geval geen domme vechter.
  Wat about zijn opvoeding/vaderschap? boven gemiddeld, keurig, correct, en goed opgevoed door zijn moeder, kortom een voorbeeld.

  Verder een correcte, kordate, gediciplineerde, strategisch denkende militair, die het oprecht verdiend om de titel “Bevelhebber van het Surinaamse leger” te dragen. Het is adviseerbaar dat alle Surinamers/militairen in Suriname, maar ook alle Suri. sympatisanten in Nederland hem de functie gunnen en hem de de gelegenheid geven de zware taak tot een goed eind te brengen.
  Hij heeft het verdiend, Hulde!

  Hedje,
  Forward even backwards Never!
  One love!

  Kenneth


  Maak melding

 11. Hartelijk gefeliciteerd Kolonel Gilaard,heel veel steun,gezondheid,zegen en wijsheid toegewenst.Ai sranangmangs,ik ben het helemaal eens met meneer Kenneth(The Gentleman,ik ken onze nieuwe bevelhebber niet zo goed,om eerlijk te zijn omdat ons NL(Nationaal Leger)zo groot is,maar één ding weet ik erg zeker en dat is 10000000000000000000000000000000000000000%%%%%
  dat wanneer OOm Desi iemand op een post zet dat deze persoon zeker de beste is voor die post en wie niet wil horen zal voelen,en niet door ons maar door onze dierbare God.Ik woon nu al vanaf 2005 in Hongarije.Nagyon szeretem asz én országom Szurinám,és Isten szeretsz mindenkit(Ik houd heel veel van mijn land Suriname en God houd van een ieder)Ik zal even snel vertellen dat ik Ramond Rusland ben,geboren op 14-09-1975 te Par’bo en heb heel veel geleerd binnen NL,ook al werd dit mij niet helemaal gegunt door een ieder,geen nood we blijven positief,daarvoor was ik al opgeleid door de lieve mannen van OOm Desi(Ik zal geen namen noemen,iedereen die slim is weet wel wie en waarom..)…dus je ziet dat we hoedan ook uit goede huize komen.Ik heb in NL een paar jaren geleden samen met anderen geprobeerd de worstelfederatie te steunen en de militairen het worstelen bij te brengen,ik ben in 2005 naar Hongarije vertrokken i.v.m de W.K worstelen en was de enige die zelf voor ze ticket had betaald,er zijn getuigen de gehele familie Rusland en Engelbrecht en Taytelbaum en Moore…ga ik nog verder….we zijn allen familie en hebben altijd 100% gesteund,gediend en weten jullie wat ik erg jammer vond,dat er altijd een paar krabben warren die het voor ons allen hebben verpest en zij denken dat ze ver zijn gekomen maar kijk nu….kijk terug Suriname heeft op worstelgebied nooit een plaats gehad in de wereld alleen vanaf 2005 en daarna in 2006 toen ik 5e van de wereld werd in Hongarije Szekésfehérvár Hungarian GP…in de Grieks-Romeinse stijl.Altijd op eigen kosten omdat men altijd zei dat er geen geld was en tussendoor heeft men sponsoring van meer dan 12000 US dollar gekregen.Oom Desi heeft mij gesponsord toen ik mijn eerste landskampioenschappen had en ik vergeet nooit wat hij mij vroeg en gezecht had.Hij vroeg mij of ik zou winnen en ik begon te lachen en zei toen dat ik als een leeuw zoals hij altijd is zal worstelen…Wees sportief ,eerlijk,oprecht en alles komt in orde zei hij mij in bijzijn van mevrouw Pollak,ik hoop niet dat jullie het erg vinden dat ik dit nu in de pers zet maar ik denk dat het nu echt tijd is dat mensen verdomme eens een keer de waarheid weten…Ik kan over Oom Desi geen negatief zeggen omdat ik hem niet zo ken…ik was 7 jaar toen de coupe gepleegd was,wat ik wel kan zeggen is dat er over de gehele wereld problemen zijn,en wij deze problemen alleen kunnen oplossen als we samen zijn,samen bundelen,samen denken,samen leven en samen vooruit willen gaan.Ik feliciteer OOm Desi vanuit deze plaats met zijn Presidentstitel,Zijne Excelentie Desi Bouterse,en mijn excuses als mijn nederlands nu klote is,want ik eet,schrijf,lees en praat hongaars en dat is geen gemakkelijke brei.Last but not least groeten aan mijn sterke,grote,dappere bevelhebber Oom Desi, alle vrienden en de gehele familie Rusland,Engelbrecht,Moore,Taytelbaum.

  Mvgr uit Hongarije van de familie Rusland Ramond(+36705152529)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.