Elektronisch oog op publiek transport Suriname

16

PARAMARIBO, 29 sep – Het publieke transport wordt nauwer in de gaten gehouden. Volgens vicepresident Robert Ameerali moet het binnenkort al zover zijn. Particuliere bussen worden per satelliet gevolgd. De tijd van streng ogende politieagenten lijkt voorgoed voorbij.

Zo er al genoeg agenten beschikbaar zijn, is het onbegonnen werk. De ‘wilde bussen’ zijn zo zoetjesaan ongrijpbaar geworden voor de overheid. Aan de bandeloosheid moet maar een eind komen. “We gaan moderne technologie inzetten. Binnen drie maanden zetten we alle bussen op GPS”, zegt Ameerali. Het elektronische coördinatensysteem moet de bus op elk moment kunnen lokaliseren.

En daarmee het gedrag van de chauffeur. Of juist het foutieve gedrag. Want volgens de doorsnee forens storen de particulieren zich aan god noch gebod. Beurtsystemen worden genegeerd en in het verkeer zijn de wilde bussen een ware plaag. “Geen wonder dat steeds meer mensen een eigen auto aanschaffen”, aldus Ameerali. Met weer gevolgen voor de verkeersveiligheid.


16 REACTIES

 1. so, big brother will be watching de wilde bussen, met het doel de verkeersveiligheid te bevorderen ? > yeahh, rright >> nope : meer boetes cq inkomen voor de staat genereren !. wil je daar echt de verkeersveiligheid bevorderen, dan moet je : 1).een gebied (bvb s.redmondstr.-zwartenhovenbrugstr.-gravenstr.)auto-vrij maken/evt. met (gratis) electrische pendelbussen 2).de centrale opstapplaatsen goed verspreiden 3).overstap-plekken creeren per 3a5 km vanaf foto >>> anders, geen zin !.


  Maak melding

 2. Goed nieuws, van mij mag in alle motorrijvoertuigen die harder dan 80km per uur rijden voorzien van een GPS Systeem. Zo kunnen de roekeloos rijders en rovers makkelijk getraceerd worden.


  Maak melding

 3. Ik rij gezegd elke week zeker 500 km door drukke steden maar in Suriname zou ik absoluut niet achter het stuur willen zitten het is niet dat ik het niet durf het gaat om dat de meeste rijders maling aan de verkeersregels geven,daarom ging ik altijd met de taxi in Suriname.Ik geloof niet in het placeren van deze bussen in een GPS systeem het gaat om de mentaliteit van de drijvers en welke verkeer opleiding ze gehad hebben.Ik zou liever deze drijvers een betere opleiding geven dan anders en strenger optreden door hun vergunning in te trekken.


  Maak melding

 4. GPS-systeem?Meer controle(zonder corruptie)helpt ook.De wegpiraten moeten worden aangepakt en hoge boete opleggen.Wie te bont maakt vergunning terug vorderen.Dus niet al te ingewikkeld met moderne aparaturen etc.
  Het systeem is toegepast in Singapore om de file in de drukke stad te bestrijden.Meer info :singapore-traffic….


  Maak melding

 5. P.S. De jaarlijkse APK laat te wensen over.
  Het voertuig wordt echter niet goed gekeurd,wel OK stempetje…Ik ken mensen die slechts de auto-papieren meegeven en met goed keuring terugkrijgen.Laat de Justitie maar eerst daar beginnen….a.u.b.


  Maak melding

 6. Is het toverwoord nu technologie
  en IT etc ?

  Sorry VP ,bad idea

  wat is de meerwaarde van gps behalve dat de chauffeur op kosten word gejaagd ? wie gaat belast worden met de monitoring ? Ik neem aan dat er iemand naar een schermpje moet zitten turen om die bus bij “fes broki”in de gaten te kunnen houden

  Gewoon het bus en taxiwezen goed organiseren en licentiëren.Routes tot op de meter nauwkeurig in kaart brengen,betrouwbare controleurs opleiden(tjuku bestendig) en Zware sancties(inbeslagname bus recidivisten) tegen diegene die de regels niet naleven.dit alles bij wettelijk vastleggen.

  Er is echt geen rocketscience nodig om regels te handhaven en we hoeven het wiel heus niet opnieuw uit te vinden.

  Technlogie kost geld ,met moeite hebben de oudjes hun AOV ontvangen !!!


  Maak melding

 7. Denk dat het beter is om voor recidivisten te verplichten om vierkante wielen te plaatsen onder hun voertuig.
  Dan mogen ze zelf hun topsnelheid bepalen.
  In Suriname moet je niet met geavanceerd apparatuur mensen dwingen zich normaal te gedragen op de weg dat helpt niet.
  Ze hebben amper behoorlijk internet in suriname, stroomt valt zo vaak uit en waterdruk noem maar op.
  Je moet ze in hun portomonnee treffen, fikse boetes moeten ze betalen.
  Corrupte politeagenten moet je de laan uit sturen want die spelen het spelletje mee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.