Balkenende niet in VN zaal tijdens toespraak Bouterse

45

De Nederlandse premier Balkenende was gisteren niet in de zaal toen Bouterse zijn toespraak bij de Algemene Vergadering van de VN hield. ,,Dan ben ik me aan het concentreren op mijn eigen rede’’, had de premier eerder deze week al schertsend aangekondigd schrijft het NRC Handelsblad.

Andere Nederlandse vertegenwoordigers waren wel in de zaal. “Ik moest gewoon mijn eigen toespraak voorbereiden, maar iedereen weet natuurlijk wel dat wij grote moeite hebben met wat zich nu afspeelt in Suriname” zei Balkenende na afloop tegen Radio Nederland Wereldomroep.

Bouterse was op zijn beurt ook niet aanwezig toen Balkenende ongeveer een uur later sprak.


45 REACTIES

 1. Verwonderd mij niet,van een LOOSER als Balkenende zonder enige persoonlijkheid is dit gedrag niet vreemd,WAT VOELT IE ZICH EEN HELD NATUURLIJK, LAF,kijk maar ze zijn altijd laf die hollanders [2 de wereld oorlog,bang om hun mannetje te staan,kijk servie,lieten de laffe soldaten de moslims [DUIZENDEN DODEN]aan hun lot over,voorbeelden genoeg.”HIJ MET ZIJN V.O.C.MENTALITEIT”,hoe durft hij zo`n uitspraak te doen,kent hij de geschiedenis van het V.O.C. niet?in eigen land BELACHELIJK gemaakt als HARRY POTTER,dus een charismatische leider als DD BOUTERSE,hoeft zich niet al te druk te maken over de afwezigheid tijdens zijn toespraak,van deze CLOWNESKE figuur jp BALKENENDE[geen leider]


  Maak melding

 2. “maar iedereen weet natuurlijk wel dat wij grote moeite hebben met wat zich nu afspeelt in Suriname””

  Bovenstaande volgens de demissionaire Balkenende.

  Wat een brutaliteit van deze man. Wat zich afspeelt in Suriname is een Surinaamse aangelegenheid en daar hoor jij geen enkele moeite mee hebben. Suriname is een onafhankelijk en Souverein land.

  Deze premier wilde niet eens een onderzoek laten plaatsvinden naar de Irak oorlog. Een oorlog die door de hele wereldgemeenschap is afgekeurd en een grove schending was van het internationaal recht, desondanks heeft Nederland meegedaan aan deze oorlog waarbij er misschien wel miljoenen Irakezen zijn vermoord.

  Je handen zitten vol Iraaks bloed Balkenende, als christen ben ik benieuwd welk God je aanbid.


  Maak melding

 3. “Dompig:Suriname zal gelijkwaardigheid met Nederland moeten herevalueren
  Saturday 25 September
  PARAMARIBO – Na de verkiezing van Desi Bouterse tot president van de republiek Suriname, is het evident dat politiek Den Haag een andere houding tegenover Suriname heeft aangenomen.

  Naast politieke uitspraken richting het staatshoofd, zijn er ook samenwerkingsverbanden bevroren die organisaties in Suriname treffen.

  De samenwerking tussen de gemeente Amsterdam en Paramaribo is op een aantal projecten na, stopgezet. Het Korps Politie Suriname moet de meeste van haar plannen uitvoeren zonder ondersteuning van deze gemeente.

  Ook de jungle trainingen waarbij Suriname haar achterland mede ter beschikking stelde voor Nederlandse militairen, is door de overzeese defensie op een laag pitje gezet.

  Gerold Dompig, directeur van het ministerie van Justitie & Politie en Lamure Latour, minister van Defensie, hebben beiden een eigen mening hierover.

  Dompig vraagt zich af of Nederland ons altijd als een gelijkwaardige partner heeft behandeld. Hij benadrukt dat president Bouterse op democratische wijze is gekozen. Dat Nederland eenzijdig samenwerkingsverbanden heeft stopgezet, kan zijn sympathie niet winnen. Suriname zal, naar zijn oordeel, de gelijkwaardigheid met Nederland moeten herevalueren.

  Defensie minister Latour zegt het volgende: “ Als Nederlandse militairen naar ons land komen, juichen wij dat toe. Komen ze echter niet, dan houdt het op. Brazilië en Frankrijk hebben belangstelling en als wij wat van hen kunnen leren vind ik dat ook goed.””

  —————————————-

  Vene zei recent nog een verdrag met Nederland is altijd geschreven op water geschreven.

  Op zich niets nieuw, de vraag is alleen, is hij recent tot dat inzicht gekomen, zo ja, waarom nu pas, want Nederland heeft nooit anders gehandeld, ze hebben Suriname nooit als gelijkwaardig beschouwd en dat komt door hetzelfde gedrag van deze vene.


  Maak melding

 4. zo is dat ,, oog om oog tand om tand ,,

  de toekomst zal leren wie het hoogste woord heeft..

  jammer voor het land/volk.

  Ik heb veel eerder gezegd,, dat de baas een probleem heeft met nederland ,, niet het land/volk sme..

  ddb heeft een persoonlijk probleem met holland ,laat dat duidelijk zijn..


  Maak melding

 5. Niet verbazingwekkend, niet bevreemdend noch een verrassing, de hollanders zullen zich altijd erg revanchistisch opstellen als het om hun ex-kolonie’s gaat. Het lijkt wel of ze het niet kunnen hebben dat de kolonien ze ontglipt zijn. Dat wil zeggen vooral Indonesie, die tegenwoordig overigens enkel de ecomische relaties met nederland belangrijk vindt en dus onderhoudt. Maar verder niks te maken wil hebben met de nederlanders noch hun kultuur van vertrappen en het beledigen van andere landen, kulturen en staatshoofden! En nu lijkt het erop dat de hollanders in hun hemd gezet worden door de huidige “echte Surinamers van en in Suriname”, die echt geen zin meer hebben in het gediek van Politiek den Haag! En dat is een feit. Ook als het om de Antillen, m.n. Curacao hun allerlaatste kolonie, gaat, kán Nederland maar moeilijk of niet loslaten. Al zetten ze in Politiek den Haag altijd een geweldige komedie in scene en vooral een grote bek op, zo van; ‘oprotten met die geldverslindende ex-kolonien’. Geloof het maar, ze zijn ontzettend trots op hun gestolen stuk Caribisch gebied! Bijna schizofreen man. 😆
  In de wandelgangen van de EU te Brussel scheppen ze bij tijd en wijle heus wel op, natuurlijk op hun bekende zogenaamde “nuchtere hollandse” wijze van ‘doe maar gewoon’ over “hun stuk Caribisch grondgebied”. 😆

  En zo denkt Nederland toch al is het maar een beetje indruk te kunnen maken op al die nieuwe veel grotere oosteuropese landen die de laatste jaren toegetreden zijn. Hm, toch nog een beetje belangrijk, want in Europa en de grote wereld wordt NL steeds onbelangrijker. Op het wereldpolitieke toneel stelden ze al nooit iets voor, nederland heeft echt nooit invloed kunnen uitoefenen noch werd nederland uitgenodigd om bij belangrijke wereldbeslissingen een stem te hebben. Tja, en dat is 1 van de grootste minderwaardigheidscomplexen waar Politiek den Haag altijd onder geleden heeft! Economisch wél heel rijk zijn, maar qua polieke macht of invloed in de wereld, nada, harlekijnen. Bijna schizofreen. 😆

  Het gaat nu om Bouterse waar ze volgens hen een punt ophebben. Maar stel dat het om een andere Surinaamse president zou gaan die niets op zijn kerfstok heeft, maar toch zou beslissen dat Suriname een andere meer regionale koers gaat varen en ook nog de koloniale veren voor eens en voor altijd van zich wil afschudden. Geloof het of niet, in politiek den Haag zouden ze zich evenzeer beledigd gevoeld hebben. Lees de geschiedenis al is het maar een beetje op na. De koloniale geschiedenis, met name de daden en besluiten die voormalig politiekkoloniaal nederland nam over en voor de kolonien. Geschiedenis maakt voor hen die er niets van snappen of doen alsof ze het snappen vast makkelijker om verbanden te leggen enook de aard van de Europese nederlander te doorzien. Iig de aard van Politiek den Haag!

  Nu hebben ze voor de Antillen een formule uitgebroed die 20 jaren in beslag heeft genomen. Namelijk de Ned.Antillen ontbinden, wat iig wél goed is, maar daarbij inbegrepen tegelijkertijd ook 3 tropische Caribische eilandjes inlijvend plus een groot deel van de rijk aan mineralen en zeer waarschijnlijk gas en olievoorraden van de Caribische zee inpikkend. Landjepik dus. Nederlands voordeel. En geloof me, daar stelt die hele zogenaamde schuldsanering van 1.7 miljard euro niks bij! Nada! Nederland zal er in minder dan 20 jaren, zolang nam het masterplan ook in beslag, wel 5 maal of veel meer aan verdienen dat het armzalige met zoveel komedie, beledigingen en onbeschofdheid verleende schuldsanering uit eigen Antilliaanse doos!

  Een formule bovendien die door de verschillende rijkswetten in te voeren automatisch er voor zorgen dat de eilanden “in feite tóch” kolonie’s van Nederland blijven, al moet men dan maar een ander woord voor ‘kolonie’ bedenken.. Waar heeft men ooit gehoord dat een “autoom” Curacao in feite bestuurd wordt door nederlandse, zogenaamd koninkrijkswetten? de Nederlandse staat ís de facto het koninkrijk! Autonoom of zelfstandig zijn betekent dat de eilanden hun eigen besluiten enof beslissingen mogen nemen. En daar is dus geen sprake van in het zogenaamde hergestructureerde Antillen, er moet voor van alles eerst goedkeuring vanuit Den Haag komen! Is dát nou autonoom? Wie probeert nou wie voor de gek te houden?

  Als het om de Antillen gaat heeft de nederlandse staat 2 petten op, de ene pet doen ze op wanneer er zogenaamd in naam van de koninksrijksregering iets besloten is/wordt, en de andere pet doen ze op wanneer het om de nederlandse Staat gaat. Wanneer bijv. de Bonairianen ((die door o.a. domheid van hun eigen politici, manipulatie en chantage door politiek Den Haag op hen bedreven, belogen en van hun eiland berooft zijn geworden))om even gelijke rechten vragen als de hollanders die op hun eiland, hun geboortegrond, wonen en nog zullen gaan wonen! Maar dan komt opeens als een duveltje uit een doosje artikel 1 van de Nederl. grondwet in zicht, die zegt n.l. “een ieder die zich in NEDERLAND bevindt of woont zal gelijk behandeld worden” etc. en etc… Maw, het geldt niet voor diegenen die zich in het tropische deel van het koninkrijk=Nederland ophouden of wonen. Natuurlijk geldt het aléén voor de Antillianen in de tropen, maar niet niet voor hun hollandse buren op hetzelfde eiland! Heel vreemd, maar zo is het wel! Het is allemaal opzettelijk en bewust zeer ingewikkeld gemaakt om het goed te begrijpen. Heel ingenieus uitgedacht, de werkelijke hoofdarchitect is min. van just. Hirsh Ballin en zijn medewerkers door de 20 verstreken jaren heen en in mindere mate sommige Antillianen, sommige Antilliaanse onderhandelaars waren gewoon te dom en begrepen er eigenlijk niets, de ballen niet van, namen het waarschijnlijk niet serieus omdat ze het ook niet goed ingestudeerd hadden. Maar toegeven dat ze er met hun domme kop niet bij waren zullen ze nooit. En dat zullen ze later wanneer de ramp zich voltrokken heeft absoluut nooit toegeven uit schaamte en ego motieven! Er zijn maar weinig mensen die openlijk durven toe te geven dat ze dom zijn of dat ze in een bepaalde zeer belangrijke kwestie dom gehandeld hebben, no way! Maar sommige Antillianen hebben welbewust gecollaboreerd met het macabere plan, het heeft immers in totaal 20 jaren in beslag genomen. Behalve dat het grote maatschappelijke problemen in voornamelijk Curacao zal veroorzaken, en niet zomaar problemen, zullen Curacao en nederland elkaar wekelijks aanvliegen, vanaf de datum 10-10-’10 zullen er wekelijks grote ruzies met Politiek den Haag uitgevochten gaan worden. Een uitputtingsslag, zeker met de nieuwe regering ban Curacao, de nederlandse Antillen bestaat dan niet meer, wel de Antillen natuurlijk Want idd, er zijn heel wat Curacaoenaars die wel uistekend begrijpen in wat voor rotzooikoninkrijk ze zich bevinden. En die zullen hun stem laten horen.

  Curacao wordt op 10-10-’10 “zogenaamd” (idd, zogenaamd nadrukkelijk tussen haakjes) een Autonoom land, maar wel binnen het zogenoemde Nederlands koninkrijk. Overigens zonder dezelfde rechten zoals voor de nederlanders in het Europees deel en Bonaire, 1 van de ingepikte, o.a. door het manipuleren van de bevolking, door Nederland gestolen eiland. Kortom, het zogenoemde “koninkrijk der op grote schaal stelende hollanders” gaat een onrustige tijd tegemoet met werkelijk elke dag grote ruzie tussen Politiek den Haag en Curacao, tenzij of tot er sommige dingen veranderen en in het beste geval tot iig Curacao eenzijdig en beslist uit “het koninkrijk der stelende hollanders” stapt!

  Om terug te komen op Balkenende, hij is echt onbelangrijk, hij vond het ook nog eens nodig om met een opheven nederlands neuspulkvingertje de Algemene vergadering toe te spreken. Schande. Vele Curacaoenaars, maar dan ook velen schamen zich om deel uit te maken van een door heel de wereld in de gaten gehouden Nederland die naar het lijkt officieel door rabiate racisten, xenofoben en islamofoben geleid en geregeerd gaat worden.

  Geloof me, het wordt de komende jaren lachen en nog eens lachen met en over Politiek den Haag. Zijn partij, het CDA, staat op springen, opeens blijkt dat een deel van zijn partij altijd al mensen als maxime verhagen, Miriam Sterk en anderen herbergden die verborgen rechtsextremistische ideeen op na hielden. Langzaam komen ze allemaal uit hun christelijke holen gekropen. 😆

  Overigens houden de Caribische en vooral de Latijnsamerikaanse landen en hun organisaties goed in het oog wat Nederland van plan is in het Caribisch gebied. Ze, Nederland, kunnen vergeten dat de LatijnsAmerikanen ze nu als Caribische mensen gaan beschouwen, geloof me, Nederland zal met geen poot in geen enkele Latijnsamerikaanse of LatinoCaribische organistie toegelaten worden. Daar zijn ze te berucht voor, daar worden ze immers als LOS PIRATAS HOLANDESAS beschouwd! Want dat is wel de gedachte achter hun Caribische avontuur. Balkenende noch politiek den Haag is bij machte indruk te maken op dat deel van de wereld. Zelfs op Curacao waar ze de Superpower proberen uit te hangen, dingen uithalen waar de USA om bekend staat, zijn ze niet onder induk van de laaghartige, macabere nederlandse politiek! Dag Balkendezel, niet belangrijk genoeg die speech van jou. En president Bouterse’s Suriname? Hij en ook zij kunnen ook in hun vuistjes lachen. Het zal niet meteen succes zijn Suriname, want NL zal zoveel mogelijk storen, waarschijnlijk met collaboratie van eigen Surinaamse verraders. 😆


  Maak melding

 6. In plaats van weg te blijven had Balkenende
  interpol op Bouterse moeten afsturen.
  Dat is toch wat Nederland graag wil.
  Waarom heeft Balkenende Bouterse dan niet laten arresteren? Bouterse stond volgens Nederland op de lijst van interpol en hij zou op het moment dat hij zijn voet buiten Suriname zou zetten gearresteerd worden.
  Dit geeft weer aan dat Nederland weer te hoog van de toren heeft geblazen en internationaal weinig invloed heeft.
  Waarschijnlijk wordt internationaal het arrestatie bevel van Nederland niet seriues genomen.
  Dit is internationaal een enorme blamage voor Nederland.
  Eerst was Nederland verontwaardigd en beledigd toen ze niet waren uitgenodigd bij de inauguratie van Bouterse maar nu besluit Balkenende zelf weg te blijven bij de toespraak van Bouterse.
  Hoe kinderachtig kan een land(Nederland) zijn.


  Maak melding

 7. Kick Back,Conchita, Remi en Sossoboto,Kon jullie argumentatie maar in de bekende dagbladen verschijnen…!da,s de waarheid die jullie neerdrukten.Vooral dat deel waar nu reeds vooruitgekeken wordt op de komende regering.de rechtse alles weters…..als of dat de volkswil was na de demcratische verkiezing in juni toch ….? al meer dan 100 dagen geleden!!


  Maak melding

 8. Balkenende niet in vn zaal tijdens toespraak bouterse… so what.

  Laten hij en die huichelachtige, Nederlandser dan Nederlandse redi musu´s verder schijnheilen met Wilders. Want niets is zo laag bij de gronds als een aantal bounties van overzee, die hun afkomst verloochenen en geen enkele bijdrage aan Su leveren, behalve hun blanke meesters helpen Suriname te verwensen en te kleineren, omdat de Surinaamse kiezers niet hebben gekozen zoals door het almachtige P´tata gedicteerd!!


  Maak melding

 9. Bouterse las een berichtje op wat totaal oninteressant was.
  Balkenende hield inhoudelijk een uitstekende toespraak en wel uit zijn hoofd.
  Dan wordt het verschil in opleiding en beschaving pijnlijk duidelijk.


  Maak melding

 10. Al die bakra`s doen raar, sinds bouta aan de mach is… wat hebben ze voor suriname gedaan ?!… toen bouterse in nederland was konden ze hem oppakken, maar hebben ze niej gedaan. En nu suri heeft gekozen voor hem, is heel nederland de put in gezakt !. Balkenlende de grootste mislukkeling ooit voor de nederlandse gemeenschap, hij is gewoon bang voor bouta, daarom was hij ook niet aanwezig…Ik woon zelf ook al jaren in nederland en geloof me, suri draait 20x beter dan nederland tot nu… Dus surinamers geef het niet op, ondanks nederland weigerd !


  Maak melding

 11. Receptie op de Nederlandse ambassade in USA is Nedderlands grondgebied.

  Hij moet DDB uitnodigen en meteen laten arresteren of is DDB niet ingegaan op de uitnodiging?


  Maak melding

 12. he,alfred,kom terug man.We hebben jou hier nodig.Zij die aan de zijlijn blijven moeten maar hun mond houden toch?Jij krijgt werk in de nickeriaanse rijstvelden.Zelfs in bed kan je lekker ruiken naar surinaamse modder.Hmmm

  Augie.


  Maak melding

 13. Remi (26-09-2010 at 6:05 pm) Je hebt het heel goed toegelicht met je reactie op dit forum.
  Dit is Suriname ook overkomen op 15/12/1954. Toen kreeg Suriname, voormalige Kolonie en toen ook nog deel uitmakend v/h Koninkrijk Der Nederlanden, een semi autonome Status binnen het Koninkrijksverband tot 25/11/1975. Maar deze Hollanders waren slim. Ze wisten dat in die tijd, dat de Surinaamse leiders de stukken nooit goed doornamen en werden deze gewoon ondertekend. Prem. Archibald Currie was ook zo’n idioot. Op voet van gelijkwaardigheid de gemeenschappelijke belangen verzorgen en wederkerigheid bijstand verlenen. Nog steeds heb je een groep personen die steeds klagen over AOW.gat. Ik heb ze vaker ook uitgelegd, dat ze dit nimmer zullen terugdraaien. AOW. werd in 1956 ingevoerd in Nederland. Maar W. Drees had reeds in 1947 de eerste aanzet hieraan gegeven. Dus de Surinaamse leiders van toen, zijn niet echt slim geweest in 1954 en bij de invoering van het AOW. in 1956. Er is altijd een verschil gemaakt door de Nederlanders. Je bent geboren en getogen Nederlander, als je in Nederland op Europees grondgebied bent geboren. Ben je in een voormalige Nederlandse Kolonie geboren, dan ben je gewoon een schijn Nederlander. Dus in de praktijk zal er nimmer sprake zijn, van op voet van gelijkwaardigheid. Dit voorbeeld kan je ook zien in de Vreemdelingenwet van Nederland.


  Maak melding

 14. FEIT:

  Een staatshoofd geniet diplomatieke onschendbaarheid. Daarom kan hij nu pas reizen naar het buitenland zonder een arrestatie door Interpol.

  Ik sta versteld hoe weinig argumenten op waterkant.net gebaseerd zijn op daadwerkelijke feiten. Ongelooflijk dat niemand echt de feiten op een rij heeft.

  De discussie heeft dan geen waarde, snap je ?


  Maak melding

 15. @12 reageerder

  je bent niet goed in je hoofd mi boi. Wat jij nou van beschaving af.
  Laat die hypocrisme van een balkenende zijn eigen rommel gaan opruimen in Ptata.

  Remi> this is inside information. keep posting. thanks.
  In ieder geval is Bouterse aan de macht en daar zullen jullie het allemaal mee moeten doen.


  Maak melding

 16. Bouterse niet uitgenodigd op receptie obama

  Link:
  http://www.trinidadexpress.com/news/An_Obama_snub_for_Bouterse-103804594.html

  artikel:
  An Obama snub for Bouterse
  By Rickey Singh in Barbados

  Story Created: Sep 25, 2010 at 11:49 PM ECT

  (Story Updated: Sep 25, 2010 at 11:49 PM ECT )

  SURINAME’S NEWLY-elected Head of State, Desi Bouterse received a diplomatic snub from US President Barack Obama on his current visit to New York for the new session of the United Nations General Assembly.

  The Sunday Express was reliably informed that President Bouterse was the only Head of Government of the 14 independent member countries of the Caribbean Community (Caricom) to have been excluded from the US President’s traditional reception for foreign leaders attending the start of a new session of the UN General Assembly.

  Venue for the glittering occasion last Thursday evening, from which Bouterse was excluded by non-invitation, was the US Museum of National History. Bouterse’s non-invitation came as a surprise to his fellow Caricom leaders.

  In reflecting the sentiment of other colleagues, one Caricom leader said it was “a regrettable occurrence and quite unexpected, although we recognise that it’s the prerogative of the host of such an event to determine his list of guests…”

  The following day, September 24, President Bouterse was participating with other Caricom Heads of Government at a meeting at UN headquarters that discussed a range of outstanding matters, including the elusive issue of “governance”.

  The meeting was presided over by Jamaica Prime Minister Bruce Golding, as Caricom’s current chairman. Bouterse subequently met with some Latin American Heads of State.

  Following success of Bouterse’s ‘Mega Combination’ alliance in securing the majority of seats for the 50-member parliament at last May’s general election, the 64-year-old ex-military strongman was endorsed by 36 votes—two more than a required two thirds—as the new Head of State of the former Dutch colony last month.

  Eleven years ago, Bouterse, who headed a successful military coup in 1982 against an elected government, was sentenced in his absence by a Dutch court on claims of cocaine trafficking. He never served the sentence and, under Suriname’s law its nationals cannot be extradited to any foreign state.

  Still pending also is an on-and-off military court trial for his alleged involvement in the killings of 15 political opponents, including five journalists in 1982. Bouterse has consistently denied direct involvement but accepted responsibility for the killings as the then military ruler of Suriname. The court trial has again been suspended, this time since Bouterse’s inauguration as President on August 12.


  Maak melding

 17. Remi dat is nieuws en een stuk verstandiger dan Aron en z,n vriendjes.

  WILLEMSTAD – Curaçao is er niet aan toe zelfstandig te worden. Dat stelt aankomend premier Gerrit Schotte maandag in een interview in het AD. ”Het is een chaos. We zijn er nog helemaal niet klaar voor.”

  © ANP
  Op 10 oktober worden Curaçao en Sint Maarten autonome landen binnen het Koninkrijk. Bonaire, Sint Eustatius en Saba krijgen de status van bijzondere gemeenten van Nederland.
  De Antillen als overkoepelend orgaan verdwijnen.
  ”Op papier is er een Curaçao, verder is er helemaal niks. We moeten maar heel kort feesten en laat het vooral niets kosten. Waarom geld uitgeven aan een feest in een land waar kinderen nauwelijks onderwijs of te eten hebben?”


  Maak melding

 18. Ik dacht dat Bouta daar was voor Su. en Balky Ned.
  Dus zoek uw voordeel.
  Holland alleen kan Su. niet op een ander spoor brengen….want daar hebben zij meer dan 400 jaar voor gehad.
  Dus zoek uw nadeel.


  Maak melding

 19. In reflecting the sentiment of other colleagues, one Caricom leader said it was “a regrettable occurrence and quite unexpected, although we recognise that it’s the prerogative of the host of such an event to determine his list of guests…”

  The following day, September 24, President Bouterse was participating with other Caricom Heads of Government at a meeting at UN headquarters that discussed a range of outstanding matters, including the elusive issue of “governance”.

  The meeting was presided over by Jamaica Prime Minister Bruce Golding, as Caricom’s current chairman. Bouterse subequently met with some Latin American Heads of State.

  Following success of Bouterse’s ‘Mega Combination’ alliance in securing the majority of seats for the 50-member parliament at last May’s general election, the 64-year-old ex-military strongman was endorsed by 36 votes—two more than a required two thirds—as the new Head of State of the former Dutch colony last month.

  Eleven years ago, Bouterse, who headed a successful military coup in 1982 against an elected government, was sentenced in his absence by a Dutch court on claims of cocaine trafficking. He never served the sentence and, under Suriname’s law its nationals cannot be extradited to any foreign state.

  Still pending also is an on-and-off military court trial for his alleged involvement in the killings of 15 political opponents, including five journalists in 1982. Bouterse has consistently denied direct involvement but accepted responsibility for the killings as the then military ruler of Suriname. The court trial has again been suspended, this time since Bouterse’s inauguration as President on August 12.


  Maak melding

 20. Maar iedereen weet natuurlijk wel dat wij grote moeite hebben met wat zich nu afspeelt in Suriname” zei Bakenende. Wat een brutaliteit ze hebben gewoon geen respect voor ons ,wij mogen toch kiezen wie wij willen als leider van ons land,dat gaat ze geen moer aan. De Indonesische ambassadeur had opmerkingen over Wilders die werd meteen door verhagen op het matje geroepen.


  Maak melding

 21. “Balkenende niet in VN zaal tijdens toespraak Bouterse”

  wat moeten de Surinamers precies hiermee.

  Balkenende is twee keer naar Suriname gegaan onder front waar ze volgens zijn zeggen geen moeite mee hadden, hij zal wel in de zaal hebben gezeten toen Vene of wie dan ook de VN toesprak. Vene of Front was zo goed, daar had Nederland geen moeite mee.

  Alles hierboven kan gewoon bevestigend worden beantwoord, front de lieveling van Nederland, de vraag is waarom???

  Nu een andere vraag natuurlijk.

  Wat heeft Surinam onder front met deze goedbedoelde Sinterklaas bereikt ze waren toch de lieveling.

  – Zijn we verder gekomen in onze ontwikkeling,
  – hadden we geen armoede meer in Suriname onder front,
  – werden er ineens woningen uit de grond gestampt a la de Nl Vinexwijken,
  – hebben we bruggen tot het goedeinde kunnen bowen en afronden,
  – is onze waterhuishouding zodanig geregeld dat bij een briesje de straten niet meer onderlopen (Nederland land van de waterhuishouding),
  – is de veiligheid toegenomen onder front,
  – hebben we ineens onder front leendocenten gekregen uit Nederland om het niveau van de ADEK op te krikken.

  Geen van bovenstaannde punten kan bevestigend beantwoord worden.

  Waarom maken we ons dan druk als Balkenende in de zaal was of niet, waarom maken we ons uberhaupt druk om wat nederland of Nederlanders denken van Suriname en hun leiders.

  Feit is en blijft dat Suriname niets aan Nederland heeft gehad als er nou front, NDP of wie dan ook aan de macht is.


  Maak melding

 22. ik vind het gewoon belachlijk dat balkenende weg bleef ,vandaar dat heel ned frontaal met hem hft afgerekend ,ze hebben niet meer op hem gestemd bewijs veel! al ben je het niet met iets eens stel je als leider altijd professioneel op,het volk van sme hft zelf voor deze man gekozen,bewijs al veel net als hoe het volk van ned balkenende naar huis hft gestuurd respecteer het dan en die bouterse op zijn buurt doet ook het zelfde toen balkenende sprak,bewijs dan hoe onproffessioneel men wel kan zijn maar ja het is de politiek ,ik moet er gewoon niets van hebben ,het gaat ze allemzzal goed


  Maak melding

 23. Hallo,
  al was balkenellende erbij of niet, Desi heeft toch zijn toespraak gehouden en zijn toch andere landen die wel naar zijn toespraak hebben geluisterd, Waarom is hij uberhaut gegaan die balkenellende toen hij hoorde dat Desi ook daar gaat zijn.
  Nederland denkt echt dat ze alles zijn, ze kunnen niet eens hier hun eigen kabinet vormen, maar ze lopen te lullen en te brullen over Desie Bouterse over ander mensen. Shit man Grow up men……..jullie moeten vooruit kijken en niet achteruit. Wat er ook is gebeurd, is alleen God kan een oordeel uitspreken tegen iemand, wie zijn wij…..”Verbeterd de wereld begin bij je zelf”

  So so lobi

  Ingie meid


  Maak melding

 24. ehy augie…

  Ik kom seker terug !… want hier in nederland ben ik seker niet verzekerd dat vooral de jongeren hier in nederland geen goeie toekomst zullen hebben. Het word maar slechter en slechter, en ondanks het een rijk land is mag je wel meer verdienen, maar je geniet er niks van…Voor alles betaal geld, en vooral belastingen is overdreven veel geld !!! Ik ben van plan zekers in 2012 weer naar suri te gaan voorgoed, ik ken genoeg mensen die terug zijn gegaan. Dus egt surinamers wees blij dat jullie in suri zitten, want in nederland jammeren we alleen maar !


  Maak melding

 25. ehy augie !

  Ik kom zekers terug naar suri, uiterst in aug 2011, want nederland is echt niks meer… Het word alleen maar moeilijker en vooral voor de jongeren is er geen toekomst mogelijk. Dus surinamers wees blij dat jullie in suri zitten, want wij nederlanders jammeren nu alleen maar… Alles kost geld hier en word allemaal veelste duur !… Ook belastingen hierzo zijn onbetaalbaar als je geen goeie inkomen heb, echt waar mensen, het is een rijk land, maar je geniet er niet eens van !


  Maak melding

 26. Lekker boeiend allemaal zeg…

  Of NL er wakker van ligt?
  Of SR er wakker van ligt?
  Who cares?

  Politiek is nu eenmaal een smerig spellejte, in welk land dan ook, geen enkel land heeft immers schonen handen! Dat leer je toch al op de lagere school dacht ik zo.

  Maar wat ik nou als simpele trotse blanke Nederlander niet begrijp…

  SR is al jaren onafhankelijk, waarom nog steeds NL en/of het koloniale verleden de schuld geven van jullie eigen onkunde/falen.

  Nu het opperhoofd weer zijn grote bek mag open trekken, doen jullie Surinamers net of je nu voor het eerst onafhankelijk bent geworden.
  Men gedraagt zich als een stel kleuters, die kan je ook van alles wijsmaken en geloven ook nog in sprookjes!

  Mensen die nu hun hypocriete mond opendoen en het hardst klagen, hebben zeker al die jaren liggen slapen. Waarom toen het land niet opgebouwd?

  De bevolking moet het toch altijd zelf doen (TOEN en NU).
  En dat begint met mentaliteit, en tja hele volkstammen hebben geen mentaliteit, nooit gehad ook!, dat is nu inmiddels wel bewezen, daar loopt het klaarblijkelijk steeds op vast.

  Dus werk eerst eens aan je zelf i.p.v. anderen de schuld geven.

  Wordt dus wakker…
  Klim voor de verandering eens met je dikke reet uit je hangmat en ga het land ZELF (LEREN) opbouwen.
  Kan je het niet dan leer je het maar!, de tijden van middagtukjes/klagen zijn voorbij!

  Wat mij bijzonder opvalt…
  De meeste klagers zijn veelal:
  -de onderontwikkelde Surinamer;
  -af en toe een verdwaalde gefrusteerde Antilliaanse kroeskop;
  -of een jaloerse Hindoestaan welke niet mee kon naar NL toen de grote uittocht plaatsvond, maar ondertussen wel gretig de dozen uit NL incasseren en verhandelen.

  Zooooo hypocriet allemaal!

  Kortom, veelal werkschuwe personen met een hele grote bek, gevoed door jaloezie/afgunst.
  Ze willen wel alles hebben, maar er helaas niks voor doen, tja dat kan niet lieve mensen, in geen enkel land overigens!

  Deze figuren schreeuwen dan ook altjd het hardst inzake hun aandacht om het koloniale verleden, of dat allemaal wat uitmaakt.

  Ben je ook zo’n looser, inzake het koloniale verleden, stel jezelf dan eens de volgende vragen:

  1. Was je er bij?

  2. Hoeveel leed is jouw persoonlijk aangedaan?

  3. Ben jij verantwoordelijk voor de daden van je verre voorouders?

  4. Weet jij überhaupt wat je voorouders hebben uitgevreten?

  Het is namelijk algeen bekend dat de lokale West-Afrikaanse bevolking ZELF als EERSTE mensen van vijandig gezinde stammen verkocht aan de hoogste bieder! Dus zeer grote kans dat jouw voorouders ook behoorde tot groep van slavenhandelaren/rovers/verkrachters/plunderaars!

  Dus minder klagen en voor de verandering eens een keer hard werken en flink sparen en dan eens een vakantie/bezoekje brengen aan Gambia/West-Afrika, waar het ooit allemaal begon!!! Dan worden de daden van je soortgenoten/voorouders je opeens een stuk duidelijker. Stelletje hypocrieten!
  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!, leuk spreekwoord overigens en bijzonder toepasselijk in deze!

  6. Als het koloniale verleden je nou echt zo hoog zit, waarom dan niet teruggaan naar je eigenlijke roots? Feit is wel dat al die mensen het daar veel en veel slechter hebben dan jullie klagers, dus wie is nu het echte slachtoffer?

  Verder vind het overigens maar vreemd dat de helft v/d bevolking van Suriname/Antillen GEHEEL VRIJWILLIG in NL woont!
  Klaarblijkelijk bevalt het ze hier redelijk, anders waren ze wel teruggegaan, dacht ik zo.

  En bevalt het je in NL echt niet, blijf dan hier in NL niet zitten zeuren, maar ga lekker terug.

  En speciaal voor de verdwaalde gefrusteerde Antilliaan onder ons, neem meteen al je criminele soortgenoten mee, want die kunnen we hier in NL missen als kiespijn, over rovers/verkrachters/moordenaars gesproken!

  Wereldreiziger

  PS:
  En voor de azijnpissers onder ons.
  Zelf’s de server van dit forum bevindt zich helaas voor jullie in NL!
  Dus zo blijf je toch aan NL verbonden of je het nu leuk vindt of niet, anders OPZOUTEN a.u.b.!


  Maak melding

 27. pre pre feti e kir stondoifi, en de stondoifi’s zijn wij : vakantie-gangers > meer dan 100%-controle, sme-studenten in nl >> geldproblemen, stagiaires in sme >>> veel minder. en de beide heren zelf ? zelf-ingenomen als altijd !.


  Maak melding

 28. De Nederlandse premier Balkenende was gisteren niet in de zaal toen Bouterse zijn toespraak bij de Algemene Vergadering van de VN hield.

  DAN IS DE STRIJD BIJ DEZE OFFICIEEL BEGONNEN !


  Maak melding

 29. September 27th, 2010 at 12:55 am

  Amresh…..,ga bara roti en plauwrie bakken voor je familie.wat praat jij over arrestatie bevel van interpol.
  als jij zo slim was,dat je niet bent…is en was er geen klote bevel.
  ga je meer verdiepen in de surinaamse geschiedenis,en wat ben je nou echt,en waar woon je. ben je een echte surinamer of een surinaamse hindostaan die in nederland loopt te slijmen bij die bakra’.want dat hebben jullie sterk in jullie gene.


  Maak melding

 30. Voor diegene die ons haters noemen en denken dat wij zo maar dingens lopen te zeggen, zijn zelf dom !. Het is een kwestie van goed lezen en een goede begrip te hebben over deze reactie`s… Als je dat niet kan, ga dan niet over andere mensen lopen ordenen, terwijl je zelf geen idee heb, waar dit over gaat !. Stuur geen reactie, als je geen begrip kan vertonen. Iedereen heeft zijn eigen mening en daar is er geen regel voor…


  Maak melding

 31. @ # 16. Garnet schreef;
  “Ze wisten dat in die tijd, dat de Surinaamse leiders de stukken nooit goed doornamen en werden deze gewoon ondertekend.”

  Precies Garnet, je slaat met deze zeer goede opmerking de spijker op z’n kop! Precies dit euvel heeft zich voorgedaan tijdens de jarenlange onderhandelingen tussen de Antilliaanse onderhandelaars en de nederlanders van met name de Slotverklaring over de nieuwe staatkundige verhoudingen! Daarom zit Curaçao nu ook zwaar in de problemen. De tot hun grote spijt (en door hen niet verwachte) aftredende regering Elhage-de Jong en haar zo called “consejeros”= adviseurs, hebben kolosale domme fouten begaan en daar plukt Curaçao en haar bevolking nu de zure vruchten van! Ik vraag me af of die zo slimme Etienne Ys ( ik noem hem opzettelijk “nanishi promentón” vanwege zijn enorme grote bolle en brede neus.) 😆 , 1 van de meest betrokken handelaars van El hage “het nederlands” wel goed begrepen heeft.

  Iig wordt hij door menigeen die wél de stukken goed doorgenomen heeft, er van verdacht dat hij sommige zaken verkeerd geïnterpreteerd enof niet begrepen heeft. Maar de man schaamt zich niet eens, hij beschouwd zichzelve als een toponderhandelaar! Wel, voor mij is hij niet meer dan een top-narcistich negertje die zo schaamteloos is om er niet gewoon eerlijk voor uit te komen. Ze hebben een rommel van jewelste achtergelaten voor de nieuwe aantredende regering Schotte! Dit zul je niet in de nederlandse media vernemen want voor de nederlandse regeringen en Politiek den Haag is het n.l. niet opportuun wat ze werkelijk aan het uitspoken zijn in de Caribean en met de eilanden en hun bewoners!

  Deze gasten liegen het volk keihard voor dat Curaçao autonoom of zelfstandig wordt op 10-10-’10. Kul natuurlijk, deze gasten hebben het gepresteerd om bijna alle autonomie die Curaçao al had in te leveren! Meteen op de 10e oktober treden de rijkswetten in werking, en dan gaan de Curaçaoenaars pas merken hoe door deze criminelen van de PARregering met hen gemarchandeerd is! En dat om een zogenaamde schuldsanering van 1.7 miljard, waarvan ze het volk al jaren beloven dat het een kadootje van de nederlanders is voor de noodlijdende bevolking. Maar daar is helemaal niets van waar, want de schuldsanering gaat vrijwel helemaal op aan de bonussen en de schulden die de over 13 dagen aftredende regering El hage gemaakt heeft! Het was trouwens 1 van de meest corrupte regeringen allertijden!! En Politiek den Haag wist het! Waarom denk je dat ze niemand opgesloten hebben voor corruptie? Gewoon omdat El hage, Ys en andere corrupte enof corruptiefaciliterende PARleden het eiland en de bevolking in nederlandse handen overgeleverd hebben! Dát is gebeurt met Curaçao!

  Niks autonoom of zelfstandig, waar heb je ooit gehoord dat je zelfstandig kunt zijn “binnen” het nederlandse bestel/ koninkrijk?? Alleen idioten geloven zoiets! Maar jij Garnet, hebt het anders en integenstelling tot anderen die helemaal niets snappen, het fijne van deze zaak niet weten, ontzettend goed begrepen! Want dat is gebeurt, het zomaar zonder echt goed te verifieren ondertekenen van allesoort ontzettend ingewikkelde rijkswetten en procedures! Dank je voor je begrip Garnet.

  @ @22 Reageerder,
  inderdaad, Gerrit Schotte, een echte witte Curacaoenaar, ik mag hem, hij weet ook waarover hij praat. Ten eerste leeft 10 okt. 2010 niet eens onder het volk, de aftredende regering PAR had namelijk 1.1 miljoen guldens, die ze niet eens hebben, opzij gezet voor een groot feest op het Brionplein. Maar daar heeft vooral de Pueblo Soberano nog voor de laatste verkieziengen een groot punt van gemaakt en Gerrit Schotte, de jongste Curacaose premier ooit, was het daar volledig mee eens. Denk eraan, de MFK van Schotte en de Pueblo Soberano van Helmin Wiels zitten in de nieuwe regering, ook de MAN. Maar Schotte en Wiels kunnen redelijk goed met elkaar overweg. Achteraf valt op te merken dat geen van de 2, noch Wiels noch Schotte tidens de verkiezingen elkaar aangevallen hebben, maar dan ook echt nooit., wel opvallend achteraf gezien…

  Niemand had verwacht dat ze samen de nieuwe regering zouden vormen. Omdat iedereen weet waar Pueblo Soberano voor staat, n.l. binnen 10 á 15 jaar uit dit vermaledijde, zeer slecht voor Curaçao en de curaçaoenaars, koninkrijk stappen. Maar dan wel letterlijk!
  1 van de eerste daden van Schotte, Wiels en mw.Eisden, de leiders van de 3 partijen die voor 4 jaar de nieuwe regering zullen vormen, was dan ook 600.000 gulden van de 1.1miljoen reserveren voor socialere dingen voor het volk, een gedeelte is naar de scholen gegaan om opgeknapt te worden en een ander gedeelte naar sport voor armere kinderen, Top man!! Dus ze hebben het feestje gehalveerd, er valt helemaal niets te vieren! Aan het feestje wordt nu ook maar 400.000 gespendeerd.

  Trouwens de meeste curacaoenaars zullen alleen maar om het feest zelf naar het Brionplein togen, wat prins willem alexander en zijn vrouw maxima, dochter van oorlogs misdadiger zorregieta, daar gaan doen weet ik ook niet. Het lijkt verdacht veel op vroeger toen de koningin naar de west toog om de negertjes daar voor hen te laten zingen, een volkslied zingen waar geen enkele rechtgeaarde Curacaoenaar zich in herkent! Wat mij betreft hebben ze daar gewoon geen moer te zoeken!

  Gerrit Schotte is slim, hij zegt niet duidelijk “onafhankelijkheid”, maar dat bedoeld hij weldegelijk! Helmin Wiels heeft het jarenlang zitten uitleggen aan de bevolking, onafhankelijk worden doe je niet van de ene op de andere dag. Er moet een gedegen voorbereiding van minstens 10 en hoogstens 15 jaren vooraf gaan voordat je echt onafhankelijk wordt. En zeker voor een eiland als Curacao en de Curacaoenaars die gezien hebben hoe de Nederlanders onder Den Uyl en Pronk Suriname eigenlijk zonder enig gedegen voorbereiding van het Surinaamse volk als het ware naar de onafhankelijkheid gedwongen hebben! Het is bijna misdadig te noemen. Maar ook Aron en zijn medestanders dragen hier schuld aan. Als het goed voorbereid zou zijn geworden zou wellicht niet bijna de halve Surinaamse bevolking in Nederland wonen. Ik beschouw het als een tragedie, als een misdaad tegen het Surinaamse volk in het geheel! Oke, het is al gebeurd, zeg maar een voldongen feit!

  Maar het had zoveel beter kunnen zijn met suriname als Aron en andere Suri politici de tijd genomen hadden! De Surinamers in Suriname zijn nu wakker geworden, al heeft het 35 jaren gekost. De Surineds zijn achterlijk gebleven. Surineds, althans de meesten, leven nog steeds in de jaren 70 van de vorige eeuw zonder te beseffen dat de achterblijvers een eigen mening hebben gevormd de laatste 35 jaren. De Surineds denken nog steeds “de Surinamers in Suriname” voor te schrijven hoe het moet. Omdat ze in nederland een beetje beter leven dan de Suris in Suriname, hou op man. Surinamers zijn geen hollanders, en voor mij is geen enkele Surined een hollander, wel hebben ze allemaal de nederlandse narionaliteit, maar dat is echt iets heel anders dan “ecte” nederlanders zijn. De tijd zal leren dat op den duur mentaal en geestelijk gezien de Surinamers van en in Suriname op hoger peil zal komen en zijn dan de altijd maar klagende Surineds in NL, de meesten dan. En schelden jullie me nu maar lekker uit, het interesseert me echt geen mars! 😆

  Zondag a.s. zend KRO’s Brandpunt een interview uit met Helmin Wiels, de leider van Pueblo Soberano. Voor diegenen die geinteresseerd zijn link ik hier de onverkorte halfuur durende live intervieuw die Wouter Kurpershoek met Wiels had, in het nederlands natuurlijk zodat jullie het kunnen volgen. Het enige wat men dan moet doen is op de blauwe kalender de roodgedrukte datum “27 sept 2010” klikken en dan verschijnt het automatissh op je mediaplayer. Het interview begint bij “34 min” en duurt precies een halfuur. tja, de eerste 33 minuten in het papiaments, dat verstaan jullie toch niet.

  Het interview is live op Wiels internet radio opgenomen omdat Wiels al eens belazerd is door de telegraafjournalisten die iets heel anders schreven dan hetgeen hij gezegd had. vandaar. 😉

  http://www.pueblosoberano.org/


  Maak melding

 32. @ pinto en nena ,
  Bouterse is ordinaire schoft daarom wil niemand zich met hem geassoiceerd worden.
  Bouterse heeft op de podium mensen bedreigd en heeft zijn bedreiging waargemaakt zelf de rechterlijke macht in suriname wordt bedreigd door deze BEEST, bouterse is veroordeeld voor drugshandel beschaafde mensen zijn bang voor hun reputatie als ze met bouterse gezien worden in suriname hebben jullie geen moraal daarom lopen jullie als een stelletje blinde schapen achter de man die jullie land voor lul zet in de wereld wordt nou keertje wakker.


  Maak melding

 33. @ Remi

  Maar het had zoveel beter kunnen zijn met suriname als Aron en andere Suri politici de tijd genomen hadden! De Surinamers in Suriname zijn nu wakker geworden, al heeft het 35 jaren gekost. De Surineds zijn achterlijk gebleven. Surineds, althans de meesten, leven nog steeds in de jaren 70 van de vorige eeuw zonder te beseffen dat de achterblijvers een eigen mening hebben gevormd de laatste 35 jaren. De Surineds denken nog steeds “de Surinamers in Suriname” voor te schrijven hoe het moet. Omdat ze in nederland een beetje beter leven dan de Suris in Suriname, hou op man. Surinamers zijn geen hollanders, en voor mij is geen enkele Surined een hollander, wel hebben ze allemaal de nederlandse narionaliteit, maar dat is echt iets heel anders dan “ecte” nederlanders zijn. De tijd zal leren dat op den duur mentaal en geestelijk gezien de Surinamers van en in Suriname op hoger peil zal komen en zijn dan de altijd maar klagende Surineds in NL, de meesten dan. En schelden jullie me nu maar lekker uit, het interesseert me echt geen mars!

  Remi toch, wat ben je boos!!!!!! Waar ligt dat aan? Ik vind dat je niet moet generaliseren waar het wat jullie noemen “Surineds” aangaat.Surineds zijn naar Nederland vertrokken voor een beter bestaan. Velen hebben wat opgebouwd.
  Als je als Surined hier op je luie reet zit en je handen ophoudt, ja dan moet je niet klagen, net zoals je in Su ook niet moet klagen als je niets wil doen.
  Jullie schelden op Surineds, maar ik moet je vertellen: ik ben twee keer per jaar in Su.
  Ik werd twee weken geleden belaagd” door drie personen, die respectievelijk voor de maanden november, april en juni a.s een visum op mijn adres willen aanvragen. Dat yu no e jere neks!!! Met mijn geld dat ik bij de bakra’s verdien moet ik voor ze garant staan!!!Het is mijn vorm van Suri-familie en-of vrienden helpen. Dan zijn er nog legio voorbeelden te noemen die aangeven dat jullie de Surineds nodig hebben.
  * Hoeveel van de heren en dames in Su zoeken niet iemand om in Holland Mee “samen te wonen”? Hey mi ede jere, mi e bar yu…..


  Maak melding

 34. Lieve Uitweg,

  jij bent degene die wakker moet worden en jezelf geen maagzweer of psychose moet aandoen.

  Ik heb al een paar keer uitgelegd dat ik anti-Bouta ben dus wat je van zijn PERSOON vindt zijn ik en velen het geheel met je eens. Maar Bouta is niet de Republiek Suriname en hoe je het ook keert of draait, het is een voldongen feit: hij is democratisch gekozen, hij is president en is als zodanig ook erkend door de andere OAS-landen (ook al willen jij en andere anti-Bouta aanhangers vanwege blinde rancune dat ontkennen en dat de neerbuigende houding van NL naar Suriname toe wordt gevolgd).

  Voor mij staat BOVEN ALLES dat het goed moet gaan met de ontwikkeling van Suriname en als de regering Bouterse (of welke regering dan ook) daarin positieve stappen maakt, zal ik dat niet gaan afkraken/saboteren/bagatelliseren/verdraaien, omdat de persoon van de president mij totaal niet aanstaat. (Zo hebben we tijdens de regering Venetiaan zichtbare positieve ontwikkelingen gezien, maar daar tegenover staan veel meer voor de Surneds onzichtbare misdragingen, die ten nadele van het Surinaamse volk hebben gewerkt).

  Verwar pro-Suriname dus niet met pro-Bouterse (ik heb trouwens sympathie voor DOE).

  Voorts moet je goed bedenken wat je hier op dit forum roept over de situatie in Suriname, ik woon er en je verhaal herken ik niet…


  Maak melding

 35. Uitweg zoekt aandacht. Welnu, belangrijk is dat de Here God wel in de zaal was.

  We don’t give a damn om jou balikibaliki. Peuzel je hebben en houwen maar lekker op joch.


  Maak melding

 36. Quote:
  “Maar Bouta is niet de Republiek Suriname en hoe je het ook keert of draait, het is een voldongen feit: hij is democratisch gekozen, hij is president en is als zodanig ook erkend door de andere OAS-landen (ook al willen jij en andere anti-Bouta aanhangers vanwege blinde rancune dat ontkennen en dat de neerbuigende houding van NL naar Suriname toe wordt gevolgd).

  Voor mij staat BOVEN ALLES dat het goed moet gaan met de ontwikkeling van Suriname en als de regering Bouterse (of welke regering dan ook) daarin positieve stappen maakt, zal ik dat niet gaan afkraken/saboteren/bagatelliseren/verdraaien, omdat de persoon van de president mij totaal niet aanstaat”

  Dankjewel Nena !

  Maar helaas hebben een aantal van onze landgenoten niet de ontwikkeling en het onderscheidende vermogen om dat te snappen !


  Maak melding

 37. Ach, allemaal politieke poppenkast wat zich daar heeft afgespeeld tijdens de VN meeting van beide zijden, van generlei waarde of invloed op wat dan ook,dus dit gewoon langs ons laten heen gaan.

  Belangrijk is welke stappen de zittende Surinaamse regering neemt om het land daadwerkelijk tot ontwikkeling te brengen.

  Laat ons kijken naar know how qua rijstcultuur te Guyana, samenwerking oil winning, exportmogelijkheden naar de regio en productie verhogingen in SME.

  Dat NL moeite heeft met wat zich in SME afspeelt is niet belangrijk.

  NL heeft nooit ENE MOER om SME gegeven tenzij het enkel een WINGEWES kon zijn,dus laten wij ons geen zand in de ogen laten strooien door NL. NL heeft genoeg eigen problemen met hun gedoogsteun kabinet zo dadelijk.

  Personen veroordelen op basis van getuigen die zelf heel dubieus zijn is toch wel heel erg makkelijken alles behalve overtuigend. Op deze wijze kun je blijvendoorgaan met mensen veroordelen.

  Dat DDB niet brandschoon is, weten wij allemaal,maar laat NL met KEIHARDE, overtuigende bewijzen komen van betrokkenheid.

  Die willen wij (en het gerechtshof) zien.

  TIME WILL TELL but for now let NL go TO HELL with there “zogenaamde bezorgheid” about Suriname.

  In the past they were not concerned and in the future they will never really be concerned about Suriname.
  ** Just know THAT **


  Maak melding

 38. Nena wat je hieronder vermeld, daar kan niemand omheen. Die mindshift hebben sommige nog niet kunnen maken, ze zitten in een tunnelvisie. Voor sommige mag Suriname onder geen beding ontwikkeld worden door de huidige President, stel je eens voor.

  “Maar Bouta is niet de Republiek Suriname en hoe je het ook keert of draait, het is een voldongen feit: hij is democratisch gekozen, hij is president en is als zodanig ook erkend door de andere OAS-landen (ook al willen jij en andere anti-Bouta aanhangers vanwege blinde rancune dat ontkennen en dat de neerbuigende houding van NL naar Suriname toe wordt gevolgd).

  Voor mij staat BOVEN ALLES dat het goed moet gaan met de ontwikkeling van Suriname en als de regering Bouterse (of welke regering dan ook) daarin positieve stappen maakt, zal ik dat niet gaan afkraken/saboteren/bagatelliseren/verdraaien, omdat de persoon van de president mij totaal niet aanstaat. (Zo hebben we tijdens de regering Venetiaan zichtbare positieve ontwikkelingen gezien, maar daar tegenover staan veel meer voor de Surneds onzichtbare misdragingen, die ten nadele van het Surinaamse volk hebben gewerkt). “


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.