Suriname lonkt naar investeerders en bankiers

31

PARAMARIBO/NEW YORK, 25 sep – President Desiré Bouterse maakt flink gebruik van zijn bezoek aan de Verenigde Naties. Hij wil flink wat investeringen aantrekken voor met name de landbouwsector. In New York zijn gesprekken gevoerd met Russische bankiers.

Ook was er een ontmoeting met zakenlui uit Nigeria. Centraal stonden de mogelijkheden in vooral de rijstindustrie. Er is zeker honderd miljoen dollar nodig. De productie moet met minstens de helft omhoog de komende drie jaar. Suriname wil vooral profiteren van de stijgende voedselprijzen op de wereldmarkt. Bouterse tekende zijn doelen dan ook uit tijdens de gesprekken.

In zijn toespraak tot de Verenigde Naties ligt het accent ook dik op de lucratieve investeringsmogelijkheden in Suriname. Hij heeft ook een groep staatshoofden van de Caribische Gemeenschap, Caricom, toegesproken. Het beleid voor integratie in de regio wordt intensiever. Het begint met het vooruitschuiven van een kandidaat. De positie van Secretaris Generaal bij de Caricom komt binnenkort vrij.


31 REACTIES

 1. Goeie voornemens van Bouterse.. Ik blijf het zeggen, de huidege staat waar suriname zich nu in vertoef dat is de maximale wat wij de surinamers, de Surinamse regiring eruit kunnen halen, hoe raar het ook klink..

  Ik ben van mening dat suriname er beter af zou zijn als wij kader van buiten suriname zouden in huren en tussen de linies laten doen opereren.. met namen.. landbouw.. handel.. Finacien..(Economie) Marketing..centralebank.

  Er zijn voldoende experts die de uitdaging aan zouden willen gaan.. geef die maar goeie huis- vesting… en goede salarisen..moet je maar is kijken wat die uit de grond zullen stampen

  Ik ben van mening.. dat wat het wij de Surinamers niet in 35 jaar is geluk.. lukt het die in 3 a 5 jaar..

  Jong Nederland.. ik ben al moe van die cliche.. Brada nanga sa.. wij gaan hard moeten werken om ons land naar voren te moeten doen brengen.. Mi weri kba om dat maar steeds weer te moeten horen van onse leiders..

  Let maar op.. over 35 jaar komt er weer een ander Mafkees aan de macht in suriname.. Brada nanga sa.. wij gaan hard moeten werken om ons land naar voren te moeten brengen..Zins mi geboren hoor ik die gekakel al.. ik ben er moe van..

  Huur nederlanders in..betaal die per opdracht..


  Maak melding

 2. Ik heb alle geloof in de aanpak van de president van suriname Zijne Excillentie DD Bouterse. De tijd zal het leren , maar naar mijn mening zal het super lopen met de ontwikkeling van Suriname. Optie B is zelf in de modder stappen en het goud en andere delfstoffen uit de grond halen. Ook zal de overheid door goede belasting maat-regelen
  meer inkomsten binnen krijgen om de dagelijkse verplichting te kunnen voldoen.

  Verder zal de bosbouw of houtkap de verloren inkomsten uit de bauxietsector op vangen. Dus er is geen enkel probleem die niet overwonnen kan worden op dit moment.

  Wat er werkelijk speelt is de hogere ontwikkeling van suriname, dat volgens de president in 20 tot 30 jaar een eerste wereld land moet worden. Nu reeds staan grote bedrijven als New Mont te trappelen om goud in SME te delven. In jan. begint een japans olie bedrijf naar olie te boren voor de surinaamse kust. Dus verder gaat het er om , om meer investeerders aan te trekken. En dat probeert de president DD Bouterse te bereiken. Ik Wenst hem daarbij heel veel succes in zijn poging om suriname vooruit te brengen.


  Maak melding

 3. Vieze vuile hypocrieten zijn de mensen die in die sprookjes van deze massamoordenaar geloven. de uitverkoop van suriname is begonnen bouterse zet suriname tekoop en ook voor lul want niemand neemt deze drugscrimineel en massamoordenaar serieus stelletje ezels zijn jullie.


  Maak melding

 4. Na de Turkse maffia krijgt binnenkort ook de Russische maffia vaste voet aan de Surinaamse grond. Dit is een kwalijke ontwikkeling. Of zit er iets anders achter deze ontwikkeling.

  Het is bekend dat de banken in Rusland voor het merendeel in handen zijn van de maffia en dat ook grote drugstransporten uit Afhangistan via deze routes lopen. Ik hou eerlijk gezegd mijn hart vast met deze lui als financiers van de Surinaamse overheid.

  Ik geef de voorkeur aan een hernieuwde samenwerking met Nederlandse bedrijven en wellicht dat ook Amerikaanse investeringen in de toekomst mogelijk zijn.

  Maar financiele steun van de Russen is het laatste waar Suriname zich aan moet wagen.


  Maak melding

 5. Praatjes vullen geen gaatjes.

  Nu noem je eens paar namen: Russische bankiers, alias Russische maffia en “zakenlui” uit Nigeria, de grootste Afrikaanse mafiabende in combinatie met “lucratieve” investeringsmogelijkheden.

  Je weet je vrienden goet uit te kiezen!
  Grote uitverkoop, bye one and get the Surinam people for free…


  Maak melding

 6. Hallo Spuiter,

  Graag hoor ik jou definitie van anti-Surinamers. Jij haalt anti-Surinaamse en anti-Bouterse beetje door elkaar. Ik heb Bouterse de afgelopen 30 jaar nog nooit op een greintje Vaderlandsliefde weten te betrappen. Maar ik laat jou mij graag van het tegenovergestelde overtuigen. Investeerders willen graag hun geld terug en met een behoorlijke rente of deel van de winst. En Suriname heeft nu al zo veel moeite om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen.

  Hypocriet? Look who is talking…


  Maak melding

 7. Plannen moeten er zeker gemaakt worden en ook betrekkingen verstevigd worden, maar alsjeblieft niet met de schurken uit Nigeria.Ten eerste zij beschikken niet over kennis om een bedrijf te kunnen runnen en ten tweede het zijn internet criminelen die de hele wereld oplichten. Tot nu toe hebben zij wereldwijd voor miljarden opgelicht. Bespaar onze zakenlui tegen deze criminelen. Zij zijn gevaarlijker dan u denkt.

  Khan


  Maak melding

 8. Betrouwbaar!

  Bankiers zijn vandaag de dag onbetrouwbaar. Rissische bankiers zijn wat dat betreft erg.

  Zakenlui zij over ’t algemeen onbetrouwbaar.
  Nigeriaanse zakenlui zijn de kampioenen op het gebied van belazeren en misbruiken.

  Naief en groen als Desi is, staat al vast dat hij met deze lui de boot in gaat.

  Dit zijn de verkeerde partners, Desi.


  Maak melding

 9. Toespraak DDB.

  “Wij zullen onze ontwikkeling zelf ter hand nemen, samen met onze vrienden in de regio: Guyana, Venezuela, Cuba, etc.”

  Einde citaat.


  Maak melding

 10. Bouterse is goed bezig.
  Ik hoop dat dit zich op termijn ook gaat vertalen in meer werkgelegenheid en daarmee ook meer welvaart voor de Surinamers.

  Als de diesel trein al een beetje op gang is dan zal de scepsis richting de regering Bouterse afnemen.
  Ik volg de nieuwe ontwikkelingen met veel interesse. In ieder geval geen saaie politiek meer. Dat is opzich zelf al een overwinning.


  Maak melding

 11. Spuiter: Je begint al te schelden voordat er 1 reactie is geplaatst.

  Er is al veel gezegd en geschreven over het feit dat Suriname in het verleden zijn ziel en zaligheid heeft verkocht aan het buitenland. Nu wordt a la dol buitenlandse investeerders gezocht om met heel veel geld in te komen. Met alle respect: Hoe noem je dat dan? Suriname zal pas echt onafhankelijk zijn als het ook financieel onafhankelijk is.
  De prijs van deze investeringen zal heel hoog zijn. Vindt je het gek dat ik mijn hart vasthoudt? Getuigt het van anti-Surinaams denken als ik denk aan de komende generaties?


  Maak melding

 12. Toen Bouterse gekozen werd dacht ik eerst
  het zal fout gaan in sur, maar ik begin meer vertouwen te krijgen .
  Ik hoop van harte dat hij en rest van deze nieuwe regering van Suriname een welvarend land gaan maken .Het is wel een lange weg.
  Ik hoop wel dat op een dag al die surinaamse knappe koppen richting sur emigreren .

  A.Clint


  Maak melding

 13. 25 september 2010
  # 2 Spuiter:

  “Vieze Vuile hypocrieten” dat zijn Zij die onder voorwendsel van “Revo” achter een drugs veroordeelde,couppleger en massa moordenaar staan en hun eigen broeders/zusters en landgenoten in de steek laten bij het verwerken van hun rouw proces.
  Zulke mensen worden in het Surinaams ook wel eens Redi-moesoes genoemd.(Verraad tegen land en volk).U mag zelf bepalen welke omschrijving het best bij U past.

  Latish


  Maak melding

 14. Een Surinamer ben ik en zal ik blijven niemand zal het mij dat ooit wegnemen.
  Ik zie mijn Land vooruit komen. Ik zie mijn land te midden van de grote mogendheden.
  Maar op dit moment hebben wij niets daar te zoeken. Niemand geeft geld aan een criminele bende.Niemand in Ned durft het aan om voor dit team te gaan werken. Alle goed opgeleide mensen(kaders)zijn aan de kant gezet voor politieke loyalisten zonder enig kennis en bestuurlijke ervaring. Alle negatieve berichten in de nederlandse dagbladen betekent dat niemand het nu in su wil investeren. je zal het noemen anti-suriname noemen. Ik noem het hebzucht om aan de macht te komen. Nu is het stilstaan economie geen vooruitgang


  Maak melding

 15. HALLO MOLENAAR
  Het is hèèl eenvoudig uit te leggen,als je tegen BOUTERSE bent, dan ben je in principe[dikke vandale]tegen de surinamers hun keuze,dus opzouten man met jou kolonialistische verdeel en heers theorieen,die trukjes daar trappen we niet meer in,JE probeert alles te frustreren,wat bouterse probeert goed te doen.HIT THE ROAD MAN.


  Maak melding

 16. Zie daar die redi musus, vuilspuiters, vieze vuile valse hypocrieten, huichelaars en anti-Surinaamse parladijnen.

  Jullie zijn zo zoetjes aan het kankergezwel onder de echte Surinamers. Maar gelukkig dat geen van jullie in Suriname wonen en derhavelve niet meer gerekend kunnen worden tot het Surinaamse volk.

  Jullie getier en gebrul zal dermate beperkt blijven tot waterkant, vreten jullie je laatste stukje nier maar op.

  Jullie zijn niets, gewoon de allochtoon in Nederland, ondergewaardeerd, geen zelfrespect, geen eigenwaarde en geen Surinamer meer. You’re lost, stelletje loosers.

  De echte Surinamers in Suriname en de rest van de wereld gaan eindelijk voor duurzame ontwikkeling in hun geliefde land.

  Jullie negatieve reacties zal ze daarvan niet weerhouden, reken maar. We nemen de negatieve reacties ter kennisgeving en onze verachting naar jullie soort mens van een dermate laag allooi zal alleen maar toenemen.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 17. Suriname staat op een kruispunt, dat moge duidelijk zijn.

  Een kruispunt van de voor- en tegenstanders van het Surinaams belang.

  Terwijl de tegenstanders blijven gefocused op een onomkeerbare situatie zijn de voorstanders bereid zich met alle middelen in te zetten om het Surinaams belang te dienen ongeacht wie de leider is.

  Deze tgenstelling kan gaan leiden tot een scheiding tussen de Surinamers die in Suriname wonen en die het land at all cost willen en zullen ontwikkelen, mochten ze daarin succesvol zijn, wat ik denk en hoop.
  Zal er naar de tegenstanders gekeken worden als landverraders die de ontwikkeling van Suriname at all cost wilden saboteren door met de voormalige koloniale heerser te heulen.

  Mensen als spong, hoost en dergelijke worden al als landverraders gezien.

  Nu al heb je Surinamers die zeggen jullie zijn gevlucht in de 80’er jaren wij zijn gebleven en hebben het beste van proberen te maken, straks zullen ze erbij zeggen jullie wilden toch niet dat wij ons land ginggen ontwikkelen met de leiders die wij hebben gekozen.

  Negatieve Nederlandse Surinamers let op je tellen, de situatie is ontomkeerbaar en jullie zullen uiteindelijk alleen maar de verliezers zijn, je zal opgescheept zitten met een wilders in Nederland die je niet lust en de Surinamer in Suriname die het gezeik van je ook niet moet en liever je hielen ziet.


  Maak melding

 18. Op het moment dat kritiek leidt tot demonisering en allerlei labels als anti-Surinaams weet je hoe laat het is..the dictator is back!

  Iedereen die een beetje verstand heeft van internationale politiek en economie weet dat deze gesprekken niets nieuws onder de zon zijn en altijd al plaatsvonden…om nu heel goedkoop de roepen..we hebben gelunchd met Jopie en gepraat met Joosje komt amateuristisch over…want luchtbelletjes zijn nog geen concrete contracten en contracten zijn nog geen ontwikkeling..om er hallelujah bij te roepen is hoogst naief…of dacht je echt dat de oorspronkelijke gesprekken met gouddelver Newmont ook niet onder Vene hadden plaatsgevonden na tig van gesprekken?


  Maak melding

 19. Suriname is wel laat met het aantrekken van Russische investeerders.Guyana is ons land voor geweest.De rijke Rus Deripaska heeft de Guyanese bauxietindustrie opgekocht.Maar er meer mogelijkheden genoeg Suriname.

  Voor de visserij-industrie hebben de Russen zeker belangstelling.Ook de landbouw, rijst en citrus,en de olie-en goudindustrie kan goed scoren bij de Russen.Rusland importeert heel veel landbouw producten,enz.

  Suriname kan ook als voor portaal dienen op de Caricom markt voor Russische fabrikanten.De kunstmest,cement- en glasindustrie,staal- en aliminium constructie.


  Maak melding

 20. Irinska
  Voor de visserij-industrie hebben de Russen zeker belangstelling.Ook de landbouw, rijst en citrus,en de olie-en goudindustrie kan goed scoren bij de Russen.Rusland importeert heel veel landbouw producten,enz.

  Irinska
  Hoop dat de nieuwe regering van ( MC) Desire Bouterse geleerd zal hebben van de Fouten van de voormalige (NF) Regering van Ronald Venitaan waarbij Buitenlandse Investeerders geen meerderheidsbelang in de Aandelen mogen hebben van bedrijven die opgezet worden in Ons Geliefd Suriname.

  De investeerders zouden maximaal 49 procent van de aandelen in handen mogen krijgen. In de statuten van het op te zetten Bedrijf zouden moeten worden vastgelegd dat de ‘vijftig plus één-regel’ blijft gehandhaafd. 49 procent van de aandelen kan verhandeld worden, de rest blijft altijd in handen van de Surinaamse Investeerders of Surinaamse Overheid.


  Maak melding

 21. jenke @22

  Sorry hoor maar die verwensingen richting Suriname kan niet anders betiteld worden dan geblaf van Anti-Surinamers, landverraders, hypocrieten, dus mensen die geen zelfrespect en eigenwaarde hebben.

  Dat jij er iets anders van wil maken, ligt meer aan jou richtingsgevoel of het gebrek daarvan.

  Maar goed, het geblaf van de loosers hier worden aan de laarzen van de vaderlandslievende Surinamers gelapt.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 22. Irinskaya en Ray,

  Russen en vis? Nooit de documentaire gezien met de naam “KINDEREN van het VISSERSDORP?

  In een Afrikaans vissersdorp dalen grote Rusiische vliegtuigen op een airstrip van gras.
  Kinderen vanaf acht jaar moeten in de nacht de visnetten leeghalen voor de Russen.
  De vis wordt gefilleerd en als betaling krijgt de bevolking kop en graat waar er al honderden wormen aan zitten.

  Elke week landt er een groot vliegtuig met wapens voor de gorillias en vertrekt het weer vol met gefilleerde vis voor het reeds rijke Westen.
  De kinderen uit het vissersdorp leven tussen oorlog en bedrog. Russisch bedrog!

  Desi praat in New York met Russen, Nigerianen, andere Afrikanen maar niet met niet met Caricom landen? Die heeft hij nodig.


  Maak melding

 23. Suriname moet naar de ervaringen van deze grote landbouwbedrijven gaan kijken die in Brazilie”,Azie”en Afrika werken met hun mono cultuur dat precies lijkt op de zelfde cultuur dat wij in Suriname hadden tijdens de koloniale tijdperk wat het land niets opleverde want al het geld ging het land uit.


  Maak melding

 24. “Nu noem je eens paar namen: Russische bankiers, alias Russische maffia en “zakenlui” uit Nigeria, de grootste Afrikaanse mafiabende in combinatie met “lucratieve” investeringsmogelijkheden.”

  Esmeralda @6, je bent geindoctrineerd, je bent een dom wezen om zo te generaliseren.

  Rusische bankiers weet je wel hoeveel ze wereldwijd investeren ook in Nederland. Nigeria is de grootste olie-exporteur van Afrika en ze zitten in de OPEC.

  Maar goed jou goudeerlijke Nederlandse investeerders weten niet waar Suriname precies ligt, ze hebben niet geinvesteerd ook niet onder front.

  Aan de reacties kan je toch wel zien hoe hoog iemand IQ ongeveer kan zijn, ik schat de jouwe op ongeveer 50, weet je zeker dat je niet debiel bent een genoegdoening je bent niet de enigste er struinen nog meer rond op dit forum.


  Maak melding

 25. Een land wat in de greep is van een tiran zal nooit buiten de eigen grenzen kunnen kijken. Als ze zie buiten de eigen beperkte grenzen hadden georiënteerd zou men nooit op de proppen komen met Nigerianen en Russische bankiers. Njet. Binnenkort gaat hij praten met Tjeteense, Turkmeense en Birmaanse regeringsleiders voor ontwikkelingshulp aan Suriname. Stakker


  Maak melding

 26. Lieve Lege Boot op nummertje 25

  Blijf in je eigen Anansi tori’s geloven

  Anti-Bouta is niet gelijk aan Anti-Suriname…
  Iets anders voorspiegelen heet met een mooi woord demoniseren en volksverlakkerij…

  Is dat nou de atmosfeer van democratie dat de DDB aanhang voor alle Surinamers wilt scheppen..

  Geniet ervan samen met je Demon..


  Maak melding

 27. Jenke @30

  “Iets anders voorspiegelen heet met een mooi woord demoniseren en volksverlakkerij…”

  Volgens mij doen jullie anti-Surinamers niets anders hoor.

  Russische bankiers is voor jullie anti’s zelfs synoniem voor Russische maffia.

  Welk atmosfeer proberen jullie anti-Surinamers te scheppen voor Suriname en de Surinamers, komop vertel ons maar.

  Geniet ook maar lekker van je demonisering, jullie zijn en blijven blaffende honden, die de karavaan niet tot stoppen zullen kunnen brengen.

  Suriname voorwaarts, durf dit ook te stellen, probeer het.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.