zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameSpeech Bouterse op Algemene Vergadering VN (VIDEO)

Speech Bouterse op Algemene Vergadering VN (VIDEO)

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NEW YORK, 25 sep – In New York heeft de Surinaamse president Boutsere de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties vandaag toegesproken. Net als alle andere regeringsleiders en staatshoofden kreeg de president vijftien minuten spreektijd.

Bouterse zei onder andere dat Suriname op een kruispunt staat in zijn ontwikkeling. ,,De kiezers hebben hun leiders een missie gegeven om een samenleving te bouwen waar iedereen aan deelneemt’’. Hij verwelkomde alle bevriende landen die Suriname daarbij willen helpen. En hij beloofde dat zijn regering zal streven naar een rechtvaardige samenleving, met een regering vrij van corruptie en een parlement dat handelt in het belang van de bevolking.

De speech van Bouterse is terug te zien op de United Nations Webcast of hieronder:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

84 REACTIES
 1. Eerste uit wedstrijd ,..BOUTERSE 1—NEDERLAND 0,..GOED BEGIN…..weg met dat koloniale gespuis,we hebben al te lang onder geleden,laat ons af en toe maar op onze bek vallen,is niet erg,daar leer je alleen maar van.,Holland valt òòk nòg steeds op z`n bek kijk nu op dit moment,hebben ze het water tot boven de lippen,dus so what.BAAS JE BENT GOED BEZIG.Nederland probeert de aandacht in eigen land af te leiden,door met modder op bouterse te gooien.


  Maak melding
 2. De gewezen sergeant van de Koninklijke-Landmacht, couppleger en anno 2010 de democratisch gekozen president van de onafhankelijke republiek Suriname heeft gesproken.

  Some like it or not, met hem gaan wij dit land een waar gezicht geven vrij van intriges, tju tjas en jorka supu’s.

  Suriname voorwaarts! En houden jullie a.u.b. op met al dat negatieve gedoe.


  Maak melding
 3. Hij heeft ´t op zijn manier gedaan en gezegd. Kom maar op met jullie gezwam. SRANANG SA WINIE!!! Schelden en vloeken mist elk doel! Kom met argumenten! Opbouwend kritiek of houd je waffel ´n keer. Wie de schoen past trekt ´m aan. Handen af van Suriname!


  Maak melding
 4. Niemand is verslagen. Waarom zegt de president niet dat zijn regering en onze natie ook streeft naar gerechtigheid en vrede en dat het Boxel proces gerespecteerd wordt. Hij spreekt zovaak namens het volk van Suriname. Wel een groot deel van het volk van Suriname wil dat het Boxel proces niet zomaar genegeerd en bespot wordt ! Het is allemaal leuk en waar dat de President dit wil en dat wil en zegt dat ‘wij allemaal’ dat ook willen. In een echte democratie geeft de President om alle burgers in zijn land. Maar hij slaat een hele groep over. Hoe hard ze ook geschreeuwd en gehuild hebben …..


  Maak melding
 5. Bouterse is een gekozen president van de republiek Suriname.En dat moet en zal gerespekteerd worden.Maar mijne damens en heren, laten wij eerlijk zijn.Het is een chanante vertoning wat zijn engelse taal betreft.Het is niet altijd “the”(de)in plaats van “The”(die nl.)
  DE grammaticale kennis van de engelse taal van de Surnaamse president is ronduit belabberd.Met charisma alleen kom je er niet.Een land als Suriname kunnen leiden,vergt kennis en kunde van tenminste een vreende taal op hoog niveau.
  MAAR IK BEN WEL EEN VOORSTANDER VAN DEZE GEKOZEN PRESIDENT VOOR DE SURINAAMSE ZAAK.

  PROF>


  Maak melding
 6. @ #1
  Stop using drugs cuz it makes you crazy. De speech van Bouterse vind ik inhoudelijke niet sterk en zijn optreden zwak. Het geheel is een 5- waard. Ik blijf het moeilijk vinden om deze man over corruptie- en criminaliteitsbestrijding te horen praten. Desondanks blijf ik hopen dat ze de juiste afslag nemen op het kruispunt waar ze nu staan. Aan mooie woorden hebben Suriname en de Surinamers niets. Time will tell!


  Maak melding
 7. Het meest opvallend vond ik dat deze President heel erg actief op zoek was/is naar buitenlandse investeringen.

  Ik hoop dat deze regering met dezelfde voortvarendheid aan de slag gaat met het scheppen van de condities waardoor ondernemerschap wordt gestimuleerd.


  Maak melding
 8. Goed zo thank you, hoewel ik toch ook denk dat hij zelf niet kan navertellen wat hij gezegd heeft. Was duidelijk krampachtig aan het lezen wat zijn adviseurs hebben opgeschreven in te moeilijke nederlands. dat het niet zijn tekst was merk je aan het monotoon en moeizaam lezen van de tekst ipv eruit flappen en accenten leggen waardoor je de indruk dat het echt jou tekst is en ook erachter staat.
  Hij stond daar te lezen net als elk ander die ander mans tekst leest en maakt nb niet waar wat hij zelf zegt. Namelijk niet is belangrijk en wordt betrokken, hij selecteert in sr zijn eigen club. Wie hierop als een dolle dwaas wil reageren die doet maar, je bewijst dan je dwaasheid nogmaals. als dit zo door gaat zien we wel na 5 jaar.
  Zo heb ik in april en mei front ook afgerekend op hun idioterie en zo zal ik wie dan ook incl bouta afstraffen op eventuele stommiteit.
  Ik ben degene hier consistent Des for pres schreef ik zal ook niet dralen om te zeggen des go home als hij niet duigt maar zal niet wachten hem op schouders te dragen als hij het goed doet.
  das pas eerlijk en niet blindelings schelden of even blindelings blijven prijzen.
  Voor nu even trots dat hij vandaag dit voor zichzelve heeft bereikt, nu het surinaams volk ook zo drastisch omhoog tillen. Than your my man!


  Maak melding
 9. VN conferentie is de meeting place voor regeringsleiders. welke belangwekkende regeringsleiders heeft onze lijder ontmoet en gesproken in belang van Suriname. Investeerders , banken en anderen kun je het hele jaar door overal spreken dus dan is het zonde tijd om ze in NY te spreken. Op welke landen receptie is lijder uitgenodigd? zijn er fotoos van lijder met regeringsleiders?
  Zonde tijd, de mensen die baas ontmoet heeft had hij niet op de VN conferentie hoeven spreken. Niemand wil in openbaar met lijder gezien worden blijkbaar alleen geldhaaien.


  Maak melding
 10. “Hij verwelkomde alle bevriende landen die Suriname daarbij willen helpen”.
  Dat gebedel houdt nooit op. Zweet je ballen, zet de schouders eronder en verdeel alles eerlijk. DDB= Desie Delano Bedelaar. Suriname is weer als bedelnatie te kijk gezet.


  Maak melding
 11. – Het integratie beleid van president Desi Bouterse heeft nu een onderbouw gekregen en heeft veel kans van slagen. Dit zegt August Boldewijn, politiek analist, in gesprek met GFC Nieuws.

  Hij zegt dat het verleden van Bouterse als een zwaard van Damocles werd gezien boven het hoofd van Suriname. Boldewijn denkt dat men het staatshoofd nu, ondanks alle antipropaganda, beter begrijpt. “De vrees die men in Suriname had, dat hij niet vriendelijk zou worden bejegend in New York, is gelogenstraft”, aldus Boldewijn.

  De internationale verdragen die ook door Suriname zijn getekend geven het staatshoofd eveneens de bevoegdheid om elke andere regeringsleider te mogen ontmoeten. “De manier waarop de Surinaamse president daar is ontvangen is toch wel een overwinning voor hem.”

  Boldewijn ziet ook de manier waarop Bouterse is ontvangen door de CARICOM leiders als een teken dat de schaduw van zijn verleden niet meer zo zwaar telt.

  De critici kunnen de pot op !!!!


  Maak melding
 12. Met veel moeite heb ik de speech van DDB afgeluisterd. Niet omdat ik de taal slecht beheers, maar vanwege zíjn barslechte uitspraak!!!
  Kort samengevat: Ik ben totaal niet onder de indruk van de inhoud.
  Ik wil deze opmerking plaatsen: Er is dringend zelfreflectie nodig!!!

  En omdat DDB graag populaire zangers quotes:
  Michael Jackson zong: I,m starting with the man in the mirror…..

  Bob Marley zong:
  You can fool some people sometimes, but you can’t fool all the people all the time……

  Vrije Surinaamse


  Maak melding
 13. Waaar zijn de mensen die zeiden dat hij zou worden gearresteerd,waar zijn de negatievelingen die eens waren met een brief naar de America voor zijn arrestatie.Nou kijk eens sukkels,hij krijgt een podium om de wereld aan te spreken iets dat velen van jully nooit zullen bereiken
  De hele wereld zet deze “POLITIEKE VONNIS” volledig naast zich neer.
  Ik be trots op mijn president en ik heb geloof in hem.


  Maak melding
 14. Ja man mi e kap na heer buzi…fu tja moni gi sranang…laat andere landen maar zelf bos gaan planten.

  Mi taki kap na buzi..!!!!!!!!!!!fu tja moni ontwikkel na heer kondre…..KAPU.


  Maak melding
 15. Niet alleen groot gezichtverlies voor Nederland maar ook voor de SuriNeds die schreeuwden dat Bouterse niet moest gaan, hij zou worden opgepakt, hoost en spong met zijn verzoeken naar de US en VN voor arrestatie, vene met zijn isolatie en bangmakerij al die negativisten mogen hun eigen braaksel slikken.

  Daar stond op z’n minst een President om trots op te zijn, wie dat niet wil hoeft niet, maar het is en blijft onze President, basta.

  Zijn speech was mooi en duidelijk met een mooie begin slogan die elke ontwikkelingsland zich moet toeeigenen.

  “Broko a pina, tek yu gudu”
  “Break away from poverty by pursuing wealth.”

  Slogan of the year. Way to go.

  Sranang sa wini.


  Maak melding
 16. Zeer slechte Engelse uitspraak.
  Groot gezichtsverlies voor Suriname
  Allemaal Ego tripperij.
  Ik vraag mij af of DDB wel heeft begrepen wat hij heeft voorgelezen.


  Maak melding
 17. “Suriname bepaalt zijn eigen ontwikkeling 25 Sep, 18:50
  President Desi Bouterse zei in zijn toespraak tot de Verenigde Naties zaterdag dat Suriname zijn eigen ontwikkelingsrichting bepaalt. “Een belangrijke uitdaging waar we voor staan, is de transformatie van onze samenleving van een economie die slechts een bron van winst was voor buitenlandse belangengroepen”, aldus Bouterse . Hij benadrukte dat de relatie gebaseerd zal zijn op gemeenschappelijke belangen. Volgens het staatshoofd heeft Suriname behoefte aan een nieuwe economische benadering.

  Bouterse merkte op dat het electoraat zijn leiders heeft gevraagd om een samenleving te creëren, waarin iedereen participeert. Iedereen moet delen in wat het land te bieden heeft. “Het doel is het creëren van een rechtvaardige samenleving waarin mensen in staat zijn om hun hoogste potentieel te ontwikkelen” zei de president. Hij benadrukte dat natievorming belangrijk is en dat iedereen hierbij nodig is.

  De president zei dat speciale aandacht geschonken zal worden aan groepen die in het verleden beperkte mogelijkheden tot ontwikkeling hebben gekregen. Hij verwees naar de inheemse volkeren en de in stamverband levende marrons. “Onze bedoeling is om geleidelijk hun isolement te doorbreken en aanzienlijk verbeteren de kwaliteit van hun leven”, beloofde Bouterse aan het wereldforum.

  Hij legde uit dat de regering geen gemakkelijke taak heeft. In vrijwel alle sectoren van de economie is volgens de president een enorme verwaarlozing te merken. Er is stagnatie in economische groei. Veel delen van de samenleving zijn volgens hem wanhopig. “We moeten dus een gedurfde, nieuwe visionaire benadering hebben. Weg met armoede”, zei Bouterse. Hij merkte op dat zijn regering rijkdom nastreeft voor eenieder.”

  Duidelijke taal, een leider met een visie


  Maak melding
 18. Hoe het ook zij, “Desiree Delano Bouterse, de President van de Republiek Suriname was evenals Balkenende, Premier van Holland ook daar en heeft namens het volk van Suriname gesproken.”

  Inhoudelijk is effe niet relevant, aangezien in de grote wereld blijkbaar het recht van de sterkste geldt.


  Maak melding
 19. Bouterse handelt in het belang van de burgers en wil regering vrij maken van coruptie?

  hahah dan wanneer gaat hij voor de rechter
  verschijnen uit RECSPECT VOOR DE RECHTSTAAT EN IN HET BELANG VAN DE BURGERS?

  En de burgers die hardwerken en bijdrage levert aan de economie van Suriname wonen achter de TRALIES uit angst en ROVERS EN DE MOORDENAARS leven vrij en blij en worden zelfs MINISTERS EN LEIDERS in Suriname.

  Dus hoezo CORUPTIE VRIJ?
  Bouterse verkondigd SCHAAMTELOOS over RECHTVAARDIG SAMENLEVING in Sur. terwijl hij en zijn soortgenoten alle REGELS van een RECHTSTAAT aan hun laars lappen?

  Bouterse is een goede voorbeeld van hoe HYPOCRIET en SCHAAMTELOOS een mens kan zijn.
  En helaas zijn er veel mensen in Suriname die net zo LAAG EN SCHAAMTELOOS zijn als hun Leiders Bouterse en Brunswijk.
  Dus ik hoop dat Suriname ooit vrij zal zijn van de SCHAAMTELOZE PROJECTIELEN.


  Maak melding
 20. Heb wel genoten v/d toespraak van Baas Bouterse bij de Algemene Vergardering v/d VN. Ben heel erg trots op Suriname. Groetjes van ReddFoxx and Crew vanuit Den Haag


  Maak melding
 21. Hallo Maikel,

  Wat een stumper ben jij toch. Heb jij nu weer een goed weekend? En leg eens uit als Nederland is verslagen wat Suriname heeft gewonnen door de speech van Bouterse van 15 minuten?


  Maak melding
 22. Beste Sosoboto, RedFoxx, Bryan, Maikel, KickBlack

  “Suriname ontvangt per inwoner het meest van de 4,3 miljard euro die Nederland jaarlijks aan ontwikkelingssamenwerking uitgeeft. Er gaat 92.000 euro per 1.000 inwoners naar Suriname” Bron: Dat blijkt uit een onderzoek van de Algemene Rekenkamer.

  Als jullie zo de pest aan Nederland hebben, sturen jullie dat geld dan ook terug?


  Maak melding
 23. ja man dat bedoel ik,jullie kunnen lullen van hier tot tokio,maar hij heeft al een begin laten zien.mensen die niet geschoold zijn moeten van het website wegblijven.ga slapen of iets nuttig doen.


  Maak melding
 24. Tja, sorry hoor, maar voor diegenen die zijn engels afkraken. Ik heb hem heel goed kunnen volgen, zijn engels was heus geen onbegrijpelijke ratjetoe die niemand kon verstaan. Beter kan natuurlijk altijd, maar geloof me, de engelse taal lezend en sprekend in de VN behoort Bouterse echt niet tot de slechtste engelsvoorlezenden. Waarschijnlijk is zijn uitspraak nog veel beter wanneer hij ongedwongen in gesprek is/raakt met een engelssprekend persoon. Maar doordat hij de tekst van zijn speech via een briefje afleest zijn/klinken de uitspraken soms houterig, hij wil logischerwijs zo perfect mogelijk voorlezen, maar dat veroorzaakt soms een beetje stress. Het is een kwestie van wennen. Bovendien krijgen al die VN leden de letterlijke tekst van zijn speech op hun bord en wordt de speech ook nog via vertolkers van de bobo´s in eigen taal omgezet. Maar hij was best goed te volgen.

  Hij had die speech eigenlijk in het eigen taki-taki moeten houden. 😆
  Net zoals bijv.de chinezen, russen, en verschillende LatijnsAmerikaanse leiders in de Alg. vergadering van de VN ook in eigen taal speechen. Daarom zijn er ook, áls het er niet meer zijn, zo’n 1500 vertolkers in dienst van hun land en de VN.


  Maak melding
 25. Helaas ben jij met je Londen-engels gezicht niet gekozen door het Surinaamse volk tot president. Wij doen het met wat we hebben.

  Het mooie engels van El Vene heeft tot de huidige dag ook geen hol opgeleverd voor land en volk.

  Veel weterij brengt geen wijsheid. Onze wijn is mogelijk zuur, maar het is onze wijn.

  Professor/hoogleraar Balikibaliki heeft geen enkel kabinet heel weten te houden in hoog ontwikkeld Holland. Osuma na wi? Sommigen willen altijd vromer zijn dan die kinderverkr.’s van Rome.


  Maak melding
 26. “Dus ik hoop dat Suriname ooit vrij zal zijn van de SCHAAMTELOZE PROJECTIELEN.”

  Shayrie, in Suriname zijn ze blij dat ze van schaamteloze hypocriete projectielen als jou verlost zijn!!!

  Sommige van die landverraders hier zijn wel grappig, ze vinden de inhoud niets, engels was slecht enz. enz., ze zijn alleen vergeten dat de speech niet aan hun gericht is, jullie zouden naar de speech van Balkenende moeten luisteren.

  De Surinamers zijn trots op de President en zijn speech in goed verstaanbaar Engels, Balkenende heeft het niet beter gedaan, maar dat weten deze imbecielen niet, want die speech hebben ze niet gehoord.

  Volgens mij hebben vele van deze rode mutsen last van een angstpsychose vandaar dat ze ‘haatzaaien’, ‘schreeuwen’ en ‘blaffen’, hier valt niets op af te dingen.


  Maak melding
 27. “Dus ik hoop dat Suriname ooit vrij zal zijn van de SCHAAMTELOZE PROJECTIELEN.”

  Shayrie, in Suriname zijn ze blij dat ze van schaamteloze hypocriete projectielen als jou verlost zijn!!!

  Sommige van die landverraders hier zijn wel grappig, ze vinden de inhoud niets, engels was slecht enz. enz., ze zijn alleen vergeten dat de speech niet aan hun gericht is, jullie zouden naar de speech van Balkenende moeten luisteren.

  De Surinamers zijn trots op de President en zijn speech in goed verstaanbaar Engels, Balkenende heeft het niet beter gedaan, maar dat weten deze imbecielen niet, want die speech hebben ze niet gehoord.

  Volgens mij hebben vele van deze rode mutsen last van een angstpsychose vandaar dat ze ‘haatzaaien’, ‘schreeuwen’ en ‘blaffen’, hier valt niets op af te dingen.

  I rest my case


  Maak melding
 28. Wat een aanfluiting voor Su is dit zeg. Een man met bloed aan zijn handen, van alle mensen willen jullie vertegenwoordigd worden door een moordenaar en maar rondbazuinen dat het zo een goeie zet is. wijsheid is in Su bina niet meer te vinden. In en in triest


  Maak melding
 29. De speech was te volgen. Zeker ook de mooie beloften voor Sur.: de overbekende crossroad, ontwikkeling voor iedereen, tribal volkeren uit hun isolement halen, verbetering van de kwaliteit van het leven, Vrijheid van meningsuiting, onafhankelijke pers, goede medische verzorging voor iedereen. Teveel om op te noemen. MOOI ! En Nu ?

  Dat was theorie. Hoe wordt de praktijk ingevuld. We wachten op de eerste oktober (klopt de datum?). Zo kunnen we gaan zien hoe de verhouding tussen theorie (propaganda-boodschap) en de praktijk nu werkelijk ligt.

  Opvallend vond ik “het goede woord” dat DDB meende te moeten doen voor Cuba. Zo cameraderig, maar waar was de veeg uit de pan voor Venezuela?

  Maar 1 okt. is gelukkig niet meer ver. Dan preekt hij voor eigen gemeente. Zien of hij vertelt hoeveel gaten er extra gemaakt zullen moeten worden in de broekriem.


  Maak melding
 30. Een kinderhand is gauw gevuld.

  tsja, als je niets gewend bent, dan vind je deze toespraak “adembenemend”, sensationeel.
  In olland zeggen we LB(lekker belangrijk) dus..
  Wow, even Barack can’t compete with him!!!
  Aplauso!!!


  Maak melding
 31. baas beschuldigde de vorige regering als bedelaars..

  wat doet hij vandaag aan de dag aldaar in v.s.a..

  niet veel meer dan bedelen om het land weg te geven voor zijn eigen zak. geen sakasaka.

  Wat hij moet doen,,,is alle werklozen inclusief somo brunsie in het binnenland een stuk land geven onder begeleiding van de millitairen ,deze open kappen ploegen en kasaba bana patata napie annanas varkens geiten kippen koeien planten kweken oogsten eigen voeding en exporteren..

  verder alle gevangenen met een ketting aan de benen het zelfde laten doen ,dan vervelen ze zich niet en hiermee verdienen ze hun eigen kosten onderhoud terug..

  laat al die djoekaas alle sloten ophalen onderbegeleidng van de millitair met usie ,wie wegloopt,gewoon knallen..dan stelen en rover ze niet ..


  Maak melding
 32. Allereerst zegt de Pres dingen die alle aanwezigen reeds wisten. Alleen hijzelf nog niet. Helaas gaat het niet om woorden. Geef mijn dochter een A4tje en ze leest het ook nog beter voor dan de Pres. Het gaat om daden en dat is wat men van de Pres wilt zien. Hij wil zo graag erkenning maar het is de vraag of hij dat ooit zal krijgen.

  En voor de anti Nederlanders….waar ging dit congres ook weer over??? Hoezo dan Suriname Nederland 1-0. Alweer zo’n reactie die helemaal nergens op slaat.

  Gaan jullie a.u.b. aan je koloniaal verleden werken. Dat geldt ook voor de Pres.


  Maak melding
 33. Ai Mi Gado..voor het eerst weet half Suriname dat er een jaarlijkse VN vergadering is en zonder kennis van zaken wordt er hallelujah geroepen want Bouta mag ook meedoen. De Amerikanen zouden de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad het liefst standrechtelijk executeren en hij mag ook meedoen en ook de door hun gehate Chavez en allerlei vage dictators uit Afrika en Azie…dat is nou eenmaal het karakter van die VN vergadering.

  Hoezo gezichtsverlies voor Nederland? Bouterse zijn staf heeft hem voor altijd belachelijk gemaakt door een Nederlandse receptie publiekelijk op zijn agenda te zetten waar hij niet voor was uitgenodigd.

  Wat helemaal opvallend was, was dat Bouterse verder alleen op de receptie van Sri Lanka was uitgenodigd. Niet die van Jamaica of andere caricom landen, niet die van Frankrijk (waar we met veel bombarie een ambassade gaan openen) en niet die van de VS, Brazilie, Venezuela, India, China of welk Afrikaans land dan ook. Ook niet op de prive dinners van de investeerders waar hij mee heeft gesproken…iedereen die een beetje verstand heeft van internationale politiek kan zo de zeepbel doorprikken.

  Voor de rest vond ik de kwaliteit van zijn speech gelijk aan de overwinnings speech van Barack Obama, de Ich-bin-ein-Berliner speech van Kennedy en de I have a dream speech van M.L King…weergaloos, baanbrekend, vernieuwend, met een nieuw soort elan en energie die bijna goddelijk was 🙂


  Maak melding
 34. Heel veel steun betuigingen gelezen, Maar toch …

  Er is maar één probleem en dat is Bouterse. Niemand op deze Aardbol is tegen het Surinaamse Volk. Bouterse heeft een Aura om zich van Moordenaar (verdachte) en Drugsbaron (veroordeeld).

  De enige persoon die Suriname kan verlossen van Bouterse is Brunswijk. Hij heeft hem daar neergezet en draagt de morele verantwoordelijkheid voor het hele Surinaamse volk. Brunswijk met zijn 7 DNA zetels en als afstammeling van de gevluchte slaven kan een historische daad verrichten en het gehele Surinaamse volk een grote dienst bewijzen.

  Als Bouterse weg is, gaan diverse kanalen open om Suriname en het Surinaamse volk te helpen.

  Ameerali zit nu op de plek van Brunswijk als Vice President. Als Ameerali als eerste daar wordt weggehaald kan Brunswijk die functie op zich nemen. Dan blijft slechts 1 obstakel over om een Marron als President van Suriname te laten worden en daarmee als tussenpaus een regering met een evenwichtige afspiegeling van de samenleving te vormen en het hele Surinaamse volk te helpen van de ondergang.

  Zo’n kans krijgt een Marron de komende millennia nooit meer. Het ligt binnen handbereik.

  Als SLM Bouterse niet ophaalt, dan is Brunswijk President.


  Maak melding
 35. Velen hadden verwacht en gehoopt dat tijdens
  de toespraak van Bouterse de hele zaal zou leeglopen. De enige die niet aanwezig was in de zaal was Balkenende namens Nederland.
  Wat dat betreft staat Nederland helemaal alleen in het negatief bejegenen en het boycotten van Suriname.
  Het optreden van Bouterse in New York is een bewijs dat van een internationale boycot totaal geen sprake is.
  Kennelijk heeft Nederland weinig of geen invloed binnen de VN. Anders was Bouterse ter plekke gearresteerd. We mogen ervan uitgaan dat zolang Bouterse president is dat hij niet gearresteerd zal worden.
  Sommigen willen deze overwinning van Bouterse niet waarderen dus gaan ze nu
  (heel kinderachtig) beginnen over allerlei andere dingen zoals de uitspraak van Bouterse. Toegegeven, de uitspraak van Bouterse is niet van universitair niveau, maar is dat zo erg?
  Presidenten van andere landen hebben niet eens de moeite genomen om hun toespraak in het engels te doen.
  Mijn complimenten dus aan Bouterse dat hij wel de moed heeft gehad zijn toespraak in het engels te doen. (dat is namelijk niet verplicht)
  Suriname is op de right track!


  Maak melding
 36. Zelden zo’n show gezien, een komediant die werkelijk de weg kwijt is, een professionele huichelaar. Deze crimineel gaat de wereld vertellen dat hij Suriname zal opschonen en vrijmaakt van drugshandel en moordenaars. Is hij nou echt zo naïef dat de wereld dat gelooft.
  Eén troost, niemand zal hem geloven, of heeft zijn Engelse gebrabbel niet begrepen. Duidelijk is ook gebleken dat niemand in zijn nabijheid gezien wil worden. Zelfs zijn currupte collega’s laten het afweten.


  Maak melding
 37. Ze zijn trots op hun moordenaars president hij sprak daar namens de domste deel van suriname, aan hun reaktie kan je zien dat ze een gebrek hebben aan kennis en algemene ontwikkeling.


  Maak melding
 38. De UITWEG,
  In Irak gaan de mensen vrijwel dagelijks bij bosjes dood door een oorlog welke door het Westen is aangewakkerd.

  Over hypocretie gesproken. Moest hij perse wachten op jullie met je kermis om een nog grotere bloedbad aan te richten???

  Me hoellah; wie z’n billen brandt moet maar op de blaren zitten. In een oorlog schiet jij of je wordt beschoten natuurlijk.


  Maak melding
 39. Zijn toespraak in het Engels was goed te volgen, inhoudelijk niet echt bijzonder, voor wat betreft Cuba in lijn met het standpunt van de andere LAC-landen, inzake milieu-klimaatverandering had hij een punt en armoedebestrijding een sterke Surinaamse slotconclusie.

  Maar wat bovenal goed is, is dat de Surinaamse bevolking eindelijk eens op transparantere wijze/live geinformeerd wordt over hetgeen ons staatshoofd in het buitenland doet.


  Maak melding
 40. desire delano desi bouterse,doe je ding en laat jou niet stoppen of tegen houden,andere hebben de kans gekregen en niet hebben benuttig.luister nie naar geen klote nederlanders ook geen neppe die de nederlandse natio bezitten.doe iets voor de mensen die in suriname wonen en jou hulp nodig hebben.hun in nederland hebben hety goed,de genen in suri niet en dat telt.ONLY GOD WILL JUGDE U en tot nu gaat het goed.KEEP ON DOING THE GOOD THING.men mag lullen dat je aan het bedelen bent,nou als er nie gedelend word,krijgt men nie wat men wens en aangezien het nie verboden is,waarom zou jij het nie doen voor je surinamers die in jou geloven en die zou de steun en kracht hebben gegeven om zover te komen.lang leven DESERI DELANO BOUTA 3X!!!!!!


  Maak melding
 41. Ik ben volkomen eens met Remi en Pinto.”De beste stuurlui staan aan wal”Vele geleerden die naar ned gevlucht zijn bibberden als een espeblad als ze iets in het engels moesten voorlezen laatstaan in een andere taal.Ik ben volkomen objectief ,maar als leerkracht keur ik dit af,om een ander af tekraken


  Maak melding
 42. men de uitweg.””hij sprak daar namens de domste deel van Sur”
  Vele geleerden beven als een espeblad als ze een tekst moeten lezen in het engels,laatstaan in een andere taal.Holle vaten klinken het hardst.


  Maak melding
 43. Het was geen top-toespraak van Baas, maar hij deed het toch wel beter dan 27 jaar geleden toen´ie badend in het zweet zich door zijn speech heen hakkelde.

  Nu kunnen we hier trouwens van alles over onze president beweren, maar neem maar van mij aan dat al zijn gesprekspartners in New York zijn track record hebben opgezocht. Amerikanen en zeker de zakenlieden zijn supervoorzichtig. Maar de Russen en Chinezen zijn totaal niet kritisch en willen alleen maar geld verdienen ook als ze hiervoor de handen van onze eigen moordenaar moeten schudden.


  Maak melding
 44. In het verleden heeft Suriname creme de la creme afgevaardigd naar deze of gene missie.

  Op hun daggelden na waar zij veelal om lopen drammen hebben zij niets mee genomen waar dit arm land verder uit de voeten kan.

  Buitendien, “leri no e puru dong”! Sommigen zullen ook beweren dat ome Paul een beter DNA-voorzitter was dan tante Jenny.


  Maak melding
 45. Heel goed gezegd Pinto (#60) en ook Misie heeft een punt, mijn anti-bouta gevoelens zijn ondergeschikt aan liefde voor Suriname en Surinamers. Dus die zogenaamd intelligente stuurlui van een Uitweg met zijn ´de domste deel van suriname´ i.p.v. HET deel, mag dan ook met de andere redi musu´s heel snel de uitweg van dit forum gaan zoeken!!


  Maak melding
 46. Okay.de show is voorbij.Gaan de vuilgooiers nu eindelijk beginnen met Paramribo te ontdoen van het vuil?Vooral de aanhangers van de pres. moeten niet denken dat door de hele tijd te schelden op anders denkenden en Nedelanders hun stad schoon wordt.Want door in vuiligheid te wonen,gaan jullie alleen maar vuiligheid uitkramen.

  Augie.


  Maak melding
 47. Ik kan het niet hebben dat de gene die hier en op de verzamelplaatsen het hoogste woord hebben,dat de pres. het De is.Zelf wonen ze in een krot,draaien diensten om te slapen.Want voortdurend is zo een bed bezet.En ze vinden het prachtig om op een vuilnis belt te wonen.Maar proberen zelfs een Balkenende vernederen.Kijk eerst zelf wat je bent voor je op een ander gaat wijzen.
  Want Holland zal niet zo vies zijn als onze hoofdstad.

  Augie.


  Maak melding
 48. Desi please, laten wij ophouden een internationale rol te spelen! Volk heeft je nodig en heeft je gekozen. Geef ze de aandacht en vooral aan de beloftes die je hebt gemaakt aan het volk. Armoebestrijding, ontwikkeling. Geef weer gevoel aan het nationaal gebeuren zoals je dat al de tijd gedaan hebt. Zit je daar in de VN, wie luistert? Kost handenvol geld en zo ver voor de burger!
  Nee Desi laat de heren diplomaten het verplicht werk doen. Benoem moderne managers om je heen en laat het werk gebeuren. Je hebt indruk gemaakt toen je op de markt rond liep, je hebt indruk gemaakt omdat je gewoon Desi bent voor en namens het volk. Laat je niet misleiden met al die figuren om je heen die mooi weer willen spelen, reizen en in dure hotels zitten en op kosten van de staat zich kapot zuipen.
  Ondertussen zit Vene lekker commentaar te geven en krijgt straks bodem.
  Gebruik deze kans en gedraag je als leider van het volk. Je hoeft je niet te bewijzen door allerlei buitenlandse gasten uit te nodigen….moesje no mang go na parijs nanga den sanie diesie!


  Maak melding
 49. #4/5/26/37/52/60.

  Wilt u zo vriendelijk zijn om bij terugkeer
  van uw Moord president keizer Bigi Mofo I hem te adviseren om met spoed een logopedist op te zoeken? Een advies stuur hem niet naar de logopedist aan de Waterkant 54.

  Ik ben zeer benieuwd wat keizer Bigi Mofo I
  van deze reis meeneemt!

  #1/2/3/6/22/28/30/56.
  Lees de posting van #43 nogmaals, maar dan hardop!


  Maak melding
 50. #26 Pinto !!!

  Inhoudelijk is effe niet relevant, aangezien in de grote wereld blijkbaar het recht van de sterkste geldt.

  Is dat het standpunt van Pint en gelijkgestemden?
  Wat Bouterse zegt is niet relevant? Waarom heb je dat niet voor de verkiezingen geroepen. Man o man, dan zaten we niet met deze poppenkast opgescheept.

  Mosterd na de maaltijd. Verlos ons dan uit ons lijden en stuur deze man meteen door naar Bijlmerbajes. Wat hij daar dan zeggen zal, is niet relevant. Wel dat hij daarin blijft. Ned. wil die logeerkosten wel betalen!


  Maak melding
 51. “Suriname ontvangt per inwoner het meest van de 4,3 miljard euro die Nederland jaarlijks aan ontwikkelingssamenwerking uitgeeft. Er gaat 92.000 euro per 1.000 inwoners naar Suriname” Bron: Dat blijkt uit een onderzoek van de Algemene Rekenkamer.

  Als jullie zo de pest aan Nederland hebben, sturen jullie dat geld dan ook terug?

  Henk Molenaar

  —————————————-

  Dit bedrag is niets en nogmaals niets vergeleken met die 400 jaar verkrachting en uitbuiting van het Surinaamse volk.

  Hoe komt het dat het Surinaamse volk nogsteeds niet op het niveau van de Nederlander leeft, of hoe komt het dat Suriname niet in staat is zelf ontwikkelingshulp te geven aan anderen.

  Trouwens in de nieuwe begroting heeft Nederland maar 36,3 miljoen uitgetrokken voor Suriname, de vraag die jezelf moet afvragen is hoeveel van dit bedrag daadwerkelijk voor middelen gebruikt gaan worden, geloof mij maar heel weinig. Eerst zullen de consultants betaald moeten worden, dan de reizen naar Suriname, dan de Nederlandse werknemers die betrokken zijn dan enz. enz. Je zal verbaasd staan als uiteindelijk misschin maar 15 miljoen overblijft om echt wat te doen. Al die bedragen zeggen dus niets.

  De meeste negatieve reacties zijn van mensen die emotioneel zijn, het gezond verstand prefaleert duidelijk niet.
  Schande, schande en nogmaals schande.

  Zo kan je zien dat scholing je geen wijsheid geeft, want ondanks de meeste van de negativs in Nederland wonen met de beste scholen en dergelijke, reageren ze als kippen zonder koppen.


  Maak melding
 52. Voor en tegenstanders van DDB, wat er op dit moment van belang is, is dat hij als een regeringsleider in NY is ontvangen. Criticasters hebben jullie wel geluisterd naar de uitspraken van de leiders uit het midden en verre oosten en van sommige nederlandse politici, dus aub niet teveel daarover zeuren. Bush heeft heel veel bloed aan zijn handen en toch wordt hij niet door de wereld verguist. Het gaat hier om de goede zaak (Suriname) en dat moeten wij goed in de gaten houden. Vooruitgang van Su is in ons aller belang want Europa heeft haar plafond bereikt en is om dit moment op de terugweg. De Roma’s en de moslims worden nu geweerd. Na hen volgen de surinamers en antillianen. Let maar op mijn woorden.

  Zij die dit niet willen geloven zullen het voelen.


  Maak melding
 53. Beste Sharaida 48
  “Velen hadden verwacht en gehoopt dat tijdens
  de toespraak van Bouterse de hele zaal zou leeglopen.”

  Ja, alleen die 200.000 DDB aanhangers, de rest had wat beters te doen of weet niet eens dat Suriname bestaat.. DDB is buiten Paramaribo, Den Haag en de Bijlmer een non-issue.

  “De enige die niet aanwezig was in de zaal was Balkenende namens Nederland”
  Je jokt en je hebt geen verstand van VN vergaderingen..de zaal is altijd half leeg, omdat iedereen iets nuttigers aan het doen is dan luisteren naar levensloze speeches van energie gebrekkige staatshoofden…of dacht je dat Obama ook aanwezig was in de zaal toen DDB of Balkenende sprak.

  Wat dat betreft is het net idols…mensen gaan kijken wanneer er een spraakmakend of echt belangrijk iemand praat…voor de rest zijn ze bezig achter allerlei gesloten deuren bilaterale dealtjes te sluiten.

  “Het optreden van Bouterse in New York is een bewijs dat van een internationale boycot totaal geen sprake is.”
  Je jokt weer….volgens mij kan alleen het lijk van Hitler geboycot worden op een VN vergadering..verder mag iedereen komen, zelfs de door de VS gehate Castro, Chavez en die Iraanse president. Toegang zegt niets….we weten inmiddels dat Bouta niet welkom was op receptie van Obama terwijl al zijn Caricom collega’s wel uitgenodigd waren…..in de internationale politiek wil dat zoveel zeggen als …cold shoulder…oftewel isolement….het is opvallend dat hij verder op geen enkele andere receptie (zelfs niet van de Fransen en andere Caricom landen) was uitgenodigd…ooh ja, die van Sri Lanka wel.

  Houd je zelf maar dom dan komt het vanzelf wel goed.


  Maak melding
 54. Jenke,

  Weet je wat, could shoulder of hoe je het wilt noemen.

  Volgens mij begrijp je er zelfs niets van.

  Ik zou Bouterse kwalijk nemen als hij van de ene receptie naar de andere zou rennen.

  Zijn programma is wat Suriname nodig heeft, geen recepties dus, maar gesprekken met mogelijke investerdeers, het land verkopen via de Media zoals gesprekken met Forbes, Bloomberg, NY exchange enz. enz.

  Dit zijn zaken die Suriname nodig heeft.

  Dit is dus de reden waarom de Surinaamse ambassades worden omgetoverd tot ontwikkelings vehicles van Suriname, we moeten eindelijk Surinaamse belangen gaan verkopen, we moeten de wereld laten weten wat Suriname te bieden heeft, mogelijke investeerders moeten we uitnodigen enz. Recepties moeten we gewoon overslaan als we worden uitgenodigd of niet.


  Maak melding
 55. @70.
  De pres.heeft eigenhandig zijn broeders vermoord.Heel lafhartig.Als we 15 van fort zeelandia laten,dan is nog de moord op Hans Lachman.Die bracht hij zg naar meerzorg op jacht.Heeft hem eigen handig gewurgd en in brand gestoken.Komt hij in stad zeggen dat lach vedwaalt is.Hij moet zonder proces aan de hoogste boom gehangen worden.

  Augie.


  Maak melding
 56. De nieuwe president van Suriname, Desi Bouterse, presenteerde zich zaterdag voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York als een leider die zijn verkiezing tot president ziet als een mandaat om duurzame economische en sociale ontwikkeling voor elkaar te krijgen.

  Nederland en andere landen hebben grote problemen met Suriname’s nieuwe leider. Bouterse werd in Nederland veroordeeld voor drugsmisdrijven en erkende in zijn eigen land “politieke verantwoordelijkheid” voor de zogenoemde decembermoorden in 1982 van politieke tegenstanders.

  Beleefd applaus
  Na afloop van zijn 20 minuten lange toespraak kreeg Bouterse een beleefd applaus. De zaal was spaarzaam bevolkt, maar niet spaarzamer dan toen verschillende sprekers later de Nederlandse premier Balkenende zijn toespraak hield. In de zaal van de Algemene Vergadering was niets te merken van afkeuring van de Surinaamse president en zijn omstreden verleden.

  Donderdag, de dag dat de Amerikaanse president Obama de Algemene Vergadering toesprak, werd Bouterse vanaf de perstribune geobserveerd in verschillende gesprekken met andere regeringsleiders in de toen wel bomvolle zaal. Volgens mediaberichten zou Bouterse in New York ook overleg hebben gevoerd met buitenlandse investeerders over projecten in Suriname.

  Respect voor internationaal recht
  In zijn speech voor de VN op zaterdag zei Bouterse dat hij 27 jaar geleden ook de eer had om de Algemene Vergadering van de wereldorganisatie toe te spreken. Bouterse was indertijd na een militaire staatsgreep aan de macht gekomen. Sinds augustus is hij weer terug als leider van Suriname, nu als de gekozen president.

  In zijn in het Engels uitgesproken toespraak haalde Bouterse die speech van toen aan. Hij zei dat hij 27 jaar geleden constateerde dat de lofwaardige doelen van de VN om een internationale orde te scheppen gebaseerd op respect voor internationaal recht en de vreedzame oplossing van conflicten hardnekkig buiten bereik bleven. Volgens Bouterse is er sindsdien fundamenteel niets veranderd. Hij gebruikte het Amerikaanse embargo tegen Cuba als voorbeeld van landen die nog steeds hun politieke wil aan anderen opleggen. Hij sprak daarover zijn diepe zorg uit.

  Bouterse zei in zijn VN-toespraak dat hij van de Surinaamse kiezers de missie kreeg om een rechtvaardige samenleving te creëren, waarin iedereen meedoet en waarin iedereen deelt in wat het land te bieden heeft. Hij waarschuwde dat dit geen gemakkelijke taak is omdat bijna alle sectoren van de economie en de samenleving “enorm verwaarloosd” zijn.

  Koloniaal verleden
  Hij verwees naar het Nederlandse koloniale verleden toen hij een van Suriname’s grootste uitdagingen noemde. “Eerst moeten we alle overblijfselen opruimen van de koloniale politiestaat”, zei Bouterse. “Die blokkeren de vestiging van een vrije, democratische en constitutionele staat die is gebaseerd op de pijlers van een onafhankelijke rechterlijke macht, een regering vrij van corruptie, een volksvertegenwoordiging die handelt in het belang van het volk, en een vrije en onafhankelijke pers die zich inzet voor een eerlijke verspreiding van informatie.”

  Broko a pina, tek yu gudu
  Boutserse zei dat Suriname een nieuwe, nationale economische aanpak nodig heeft, “van Surinamers voor Surinamers”. Niet meer een economie die slechts een winstbron is voor buitenlandse belangen. Hij besloot zijn toespraak met de Surinaamse slogan “broko a pina, tek yu gudu”, wat hij in het Engels vertaalde als “break away from poverty, by pursuing wealth”.

  De Nederlandse minister-president zat niet in de zaal toen Bouterse sprak. Andere Nederlandse vertegenwoordigers wel. Premier Balkenende zei later op zaterdag dat het geen diplomatiek gebaar was dat hij de toespraak van Bouterse niet had bijgewoond. Het is sowieso ongebruikelijk dat regeringsleiders of ministers persoonlijk toespraken beluisteren als het niet gaat om de Amerikaanse president of heel bevriende of andere belangrijke grote landen. “En ik moest gewoon mijn eigen toespraak voorbereiden”,zei Balkenende. “Maar iedereen weet natuurlijk wel dat wij grote moeite hebben met wat zich nu afspeelt in Suriname.

  “Daar is nu een staatshoofd die veroordeeld is in Nederland en een representant is van mensen die destijds hebben gezorgd dat er moorden zijn gepleegd. Dat is buitengewoon ernstig. Maar er zit ook iets dubbels in. Je voelt de verbondenheid met de mensen van Suriname. Dat gaat me aan het hart. Tegelijkertijd hebben we op de huidige president veel kritiek.”


  Maak melding
 57. wat je als mens vandaag niet lust zul je morgen wel moeten eten!!!

  wie had gedacht dat een Argentijnse moordenaarskind in het huwelijk zou treden met de hoogste van nederland?

  press,DDb, you go man,1,2,3….Go!..doelpunt

  helen


  Maak melding
 58. @ Lege boot op nummertje 73

  Je engels is net zo slecht als van je idool…hij is terecht je inspiratiebron

  Je hebt geen verstand van internationale politiek..zullen we het maar daarop houden? anders zou je deze onzin niet uitkramen….Er zijn maar 2 recepties waar DDB als nieuwbakken president op had hoeven te verschijnen om consistent zijn regionale focus en weg-van-holland-beleid kracht bij te zetten n.l. de Amerikaanse (uit pure beleefdheid) en een regionale of Franse receptie..

  Dat je door drukte niet verschijnt is een drogreden…gewoon niet uitgenodigd..zo druk had hij het nou ook weer niet…

  Dat hij bepaalde gesprekken niet aan zijn staf kan overlaten geeft of hun overmogen aan of zijn wantrouwen of een krampachtige nietszeggende poging om zogenaamd investeringsachtig over te komen…BS..

  Een beetje president hoeft zich niet zo amateuristisch te gedragen…en zijn perschef moeten ze ontslaan


  Maak melding
 59. #68. Ik heb al uw bijdragen aan dit forum bewaard en dat zal ik als brandhout gebruiken.
  Het moet wel een zeer strenge winter worden anders kom ik niet door mijn voorraad.

  Maar! Heeft u de afspraak met de logopedist voor uw Moord president keizer Bigi Mofo I reeds gemaakt?


  Maak melding
 60. Ik ben maar een domme, vieze, vuile plebejer uit Suriname, maar ik kan NIET inzien dat de rede hooguit 15 minuten duurde. Ha ha ha ha ha . Tan boeng….. Sweet (swietie ‘pie ).


  Maak melding
 61. Het wordt met de dag gekker hier.

  Ene jenner op 79, die volgens haarzelf verstand heeft van Internationaal politiek, durft onderstaande te verklaren.

  “Er zijn maar 2 recepties waar DDB als nieuwbakken president op had hoeven te verschijnen om consistent zijn regionale focus en weg-van-holland-beleid kracht bij te zetten n.l. de Amerikaanse (uit pure beleefdheid) en een regionale of Franse receptie..”

  Ik heb door de jaren heen, veel rotzooi hier op waterkant gelezen, maar dit slaat toch alles. Het is wel typisch de laatste tijd, want hoe gekker de reacties zijn, hoe meer wijsheid ze zichzelf toedichten, gelukkig heeft deze jenner zichzelf geen specialist genoemd.

  Dus op 2 recepties te verschijnen, wat handjes te schudden, lekker te eten zou dit kracht aan het beleid van deze President toevoegen.

  En ik denk dat dit het probleem is van vele Surinamers ze lezen, maar begrijpen geen bal van wat ze lezen en dan nog durven ze woorden als internationale politiek te gebruiken.

  Suriname en internationale politiek, ai baja, dat je niet eens weet dat Suriname in de internationale politiek geen enkele rol speelt. Obbama zal de namen van de meeste caribische leiders niet eens kennen, meer dan de helft van die gasten die op dit soort recepties rondlopen kent hij niet.

  Aangezien je blijkbaar niet weet, maar momenteel waait er een nieuwe wind in Suriname.

  Het weg van Nederland beleid zoals je het noemt, wij die van wanten weten noemen het ‘HET DE-KOLONIALISATIE PROCES’.
  Dit proces hoort allereerst in Suriname plaats te vinden, met en voor Surinamers, niet op recepties om handjes te schudden.
  De president gaf al aan dat hij de koloniale restanten zo snel mogelijk wil ontmantelen.

  Dit proces omvat natuurlijk verschillende beleidsmaatregelen. Een daarvan is om Suriname niet meer te laten focussen op ontwikkelingshulp, maar op het aanboren van investeringen, vooral in onze grondstoffen.

  En dit is het verschil, wanneer je handjes schud van andere Regeringsleiders vooral die van de rijke westerse landen, zullen ze je misschien willen helpen, en weet je hoe weer ontwikkelingshulp en met die hulp komt die politieke invloed en bemoeienis.

  Suriname nieuwe ontwikkelingsstrategie is dus in plaats van handjesschudden, praten we direkt met investeerders en CEO. De president zoals het een echte leider betaamd die het meent met zijn volk, voelt zich niet te min om deze mensen direkt te spreken, zo hoort het boter bij de vis, reken maar dat de investeerders en CEO’s het een hele eer vinden om direkt zaken te doen.

  Dus terwijl jij handjes wil schudden, praten Surinamers met New Mont, Barclays en anderen. En als lukt dat die honderden miljoenen of miljarden in Suriname kunnen komen investeren, werkgelegenheid kunnen scheppen, de staatskas vullen, dan gaan wij vaderlandslievende Surinamers alleen bij deze gasten op receptie en handjes schudden.

  Maar weet je wat, als Obama morgen verklaard dat hij 5 of 10 miljard US dollars heeft gereserveerd voor Suriname, zodat wij eindelijk duurzaam kunnen ontwikkelen, gaat Bouterse wel naar zijn receptie en dan neemt hij alle Surinamers mee.


  Maak melding
 62. comment5, Fancy writing styles for tattoos, [url=”http://mikcens.easterndns.com/HVIEmmyp.html”]Fancy writing styles for tattoos[/url], http://mikcens.easterndns.com/HVIEmmyp.html Fancy writing styles for tattoos, :-[[, Gta vcs red balloons map, [url=”http://nokolok.easterndns.com/AKMEgaxf.html”]Gta vcs red balloons map[/url], http://nokolok.easterndns.com/AKMEgaxf.html Gta vcs red balloons map, =-]], Paula ferazzi swift, [url=”http://patosa.easterndns.com/CDKDmxaq.html”]Paula ferazzi swift[/url], http://patosa.easterndns.com/CDKDmxaq.html Paula ferazzi swift, >:))), Najlepse ljubavne slike za rodjendan, [url=”http://oliobu.easterndns.com/NCEUtnir.html”]Najlepse ljubavne slike za rodjendan[/url], http://oliobu.easterndns.com/NCEUtnir.html Najlepse ljubavne slike za rodjendan, >:-O, Hot truth or dare ideas, [url=”http://xazaxa.easterndns.com/SSXCyacz.html”]Hot truth or dare ideas[/url], http://xazaxa.easterndns.com/SSXCyacz.html Hot truth or dare ideas, 426618,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES