dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit NederlandOnduidelijkheid over steun Ferrier aan kabinet met PVV

Onduidelijkheid over steun Ferrier aan kabinet met PVV

-

Does Travel - naar Suriname

‘CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier zal tegen samenwerking van haar partij met de PVV stemmen’. Dat meldt journalist Kaj Leers op zijn weblog. Het minderheidskabinet van CDA en VVD met gedoogsteun van de PVV zou in dat geval in de Tweede Kamer geen meerderheid hebben.

Maar volgens RTV Utrecht ontkent Ferrier dat ze een kabinet van haar partij en de VVD met gedoogsteun van de PVV op voorhand afwijst. Het CDA-Kamerlid had aangegeven een eventueel regeerakkoord eerst op de inhoud te beoordelen, voor ze er als Kamerlid haar steun aan geeft.

De opstelling van Ferrier is cruciaal, omdat de samenwerking van VVD, CDA en PVV op een kamermeerderheid van slechts één zetel kan rekenen. Daarvoor moeten dan wel alle fractieleden hun steun toezeggen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. De appel valt niet ver van de boom. Was haar vader niet degene die in een dictatoriale periode van Suriname president van Suriname was. Wilders is geen dictator, dus het zou voor haar niet moeilijk moeten zijn om het PVV-gedoog kabinet te steunen. De PVV heeft nooit politieke tegenstanders vermoord, zoals dat in Suriname in de dictatoriale periode gewoon was.


  Maak melding
 2. Maar de PVV zet aan tot haat tegen buitenlanders,waaronder ook Surinamers.
  Of valt radj voor de aardige woorden van Wilders over de Mandirs in Den-Haag?
  Wilders is hetzelfde als Hitler zo begon Hitler ook tegen de Joden en het gevolg daarvan weet iedereen.

  Ferrier zal door het stof moeten bijten als ze nog kamerlid wil blijven.


  Maak melding
 3. nederland kan nieteens hun eigen regering opstellen. dan willen ze in die van andere bemoeien. al meer dan 4 maanden zijn ze bezig toch kunnen ze niet tot een akkord komen.


  Maak melding
 4. @radj: als je geen kennis hebt van de historie lijkt het mij verstandig buiten de discussie te blijven. Jouw posting is namelijk het zuiverste voorbeeld van oeverloos gezwam. Dr. Ferrier is opgestapt voor de moorden en heeft zelfs nog gewaarschuwd voor escalaties. Schandalig dat jij deze vader des vaderlands zijn naam zo te grabbel gooit. Maar aan je posting te merken ben je een Pvver en Da zegt genoeg over jouw intelligentie


  Maak melding
 5. Ferrier is een aantal maanden na de coup in 1980 vertrokken, toen de grondwet buiten werking werd gesteld en het parlement ontbonden. Hij heeft juist geprobeerd een dictatoriale periode te voorkomen. De enige overeenkomst met nu lijkt me dat het gaat om principiële keuzes die je niet zomaar maakt.


  Maak melding
 6. Mevrouw ferrier zal zo verstandig zijn om tegen te stemmen.Trouwens zij is niet de enige die tegen gaat stemmen.Verhagen is een verrader die het cda kapot maakt om in een minderheidsregering te gaan zitten.Deze man is onbetrouwbaar en een gevaar voor de hele samenleving.Trouwens ze zijn niet instaat een fatsoenlijke regering samen te stellen in nederland.Het is gewoon een bananen koninkrijk geworden die onbestuurbaar is.Ze hadden hun mond vol over suriname daar kunnen ze wat van leren.


  Maak melding
 7. @ 2 radj

  volgens mij begrijp je niet wat die man wil.
  denk je nou echt dat hij jou accepteert?
  pvv kun je niet vergelijken met de dict. periode. begrijp je vergelijking niet.
  ben je collega van Du?


  Maak melding
 8. Kathleen Ferrier is defacto een Nederlandse vrouw, alzodanig vraag ik mij in gemoede af wat ik als Surinamer ermee te maken heb waar zij zich mee wil bezighouden?


  Maak melding
 9. Hier in dit land moet iedereen zich houden aan de wetten regels van de democratie dus een figuur alla hitler of bouterse zou never nooit de macht in dit land in handen kunnen krijgen daar zijn de economische belangen te groot voor snap dat nou eens keer. je hebt in belgie italie oostenrijk nederland ook dit soort figuren maar nooit hebben ze aan de macht gekomen wilders zal zich moeten houden aan de regels van de democratie en dat zal hem op den duur opebreken zelfde geld voor bouterse, bouterse en wildrs hebben bijde een grote bek maar met oplossingen komen how maar. neem als voorbeeld de samenwerking van de ndp met brunswijk iedereen was muisstil omdat didibrie bouterse het voor het zeggen heeft en niemand anders eigelijk mogen ze die D wegstrepen van de N (D) P.


  Maak melding
 10. Blijf uit de weg Uitweg als je over niets beters kan ijlen dan over een gepasseerde topic. We hebben enkele maanden geleden al uitgebreid gediscussieerd over het incorrecte Surinaamse kiesstelsel/Grondwet die de NF tijdens 15 jaar regeermacht ( met o.a. figuren als Brunsie en Somo)uit pure oppertunisme niet heeft gewijzigd, met als resultaat moordverdachte Bouta die op democratische wijze is gekozen. Bijzonder jammer voor ons, die liever een waardiger persoon daar hadden gezien, maar het zij zo. Desondanks gaan wij Surinamers door met Suriname positief te ontwikkelen. In de tussentijd kan jij als rechtgeaarde bounty jezelf een maagzweer aanpraten over Bouta en eventueel coup-scenario´s bedenken om onze democratisch gekozen president van zijn stoel te gooien!


  Maak melding
 11. Historische kennis van Makka is zeer beperkt. Was het niet Ferrier die samen met Aron de onafhankelijkheid doordrukte terwijl de meerderheid van de Surinaamse bevolking tegen was. Daarna janken en alle wantoestanden hebben daar hun oorsprong gehad.Het onvoorbereid onafhankelijk worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES