donderdag, maart 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameZwak waarmerkenbeleid Suriname weer eens bloot

Zwak waarmerkenbeleid Suriname weer eens bloot

-

Does Travel

PARAMARIBO, 23 sep – Het hopeloos zwakke beleid op waarmerken is weer eens bloot gelegd. De lokale sausproducent Sishado heeft het lijfelijk ondervonden. Hun gevierde marinade is schaamteloos nagemaakt. De afzet bij de supermarkten verliep met opmerkelijk veel gemak. De alarmklokken luidden pas toen consumenten aan het klagen sloegen.

Niet alleen de kwaliteit proefde ineens minder. “Mensen belden ons ook om te zeggen dat hun kinderen zich ziek voelden”, zegt Yvonne van Gom, directeur van Sishado. Er werd ook geklaagd over keelirritaties. Een eigen onderzoek bracht de vervalsing aan het licht. Het ministerie en Handel & Industrie en de politie werden ingeschakeld. De ambtelijke molen kwam daarop in gang.

Uiteindelijk werden de schuldigen in beeld gebracht. De schade is intussen opgelopen tot minimaal tweehonderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijftigduizend euro). Voor het lokale kleinbedrijf is dat een kapitaal. Sishado en zijn klanten mogen met waarschijnlijk succesvol het stof van zich afslaan en verder trekken. De flacons namaak Nivea, Dove en andere mogen blijven dreigen vanaf de schappen.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

7 REACTIES
  1. het is al zolang bekend dat er zoveel namaak shit in sur aanwezig is.
    als je sterke drank gaat kopen dan geeft chinesie je de keuze tussen echt en namaak…..welke echte.
    waar men zeker mee moet uitkijken is het verschrikkelijke melkpoeder uit china.
    ook met de houdbaarheid van levensmiddelen word er vlink geknoeid.

    wh


    Maak melding
  2. Dit heet ook “meeliften” op het succes van een ander. Wat is er wèl echt in Suriname? Alles is kopieën van kopieën van kopieën. Echte merkartikelen zijn moeilijk te vinden of niet te betalen. En je weet het: als je bij de omoe koopt, koop je chinese namaak-shit.

    Uiteindelijk is het punt dat de Surinamer absoluut het intellect en de wil niet heeft om zèlf iets te ondernemen.


    Maak melding
  3. Ik sta versteld van de arrogantie en onwetendheid van o.a. blaka bakra. Er zijn problemen met namaak in Suriname. niemand ontkent dit. Maar er wordt wel degelijk wat aan gedaan. De namakers van dit product zullen ook als misdadigers vervolgd worden. Dat weten wij die hier veel meer detail en nuance ontvangen via de lokale media. Overal ter wereld is namaak een probleem. Ook in Nederland. In Suriname zijn ook de echte producten gewoon te koop en de gemiddelde Surinamer kent het verschil ook. Er is dus heel veel echt in Suriname, zowel lokale als geimporteerde producten Niet zo generaliseren aub.


    Maak melding
  4. IK: Dat iedere Chinese kledingzaak 100% namaak verkoopt, maakt duidelijk dat er geen waarmerkenbeleid is. In Nederland is IMPORT van namaak al strafbaar, laat staan het verkopen ervan. Het feit dat er zoveel namaak op de Surinaamse markt verschijnt heeft twee redenen: 1. De douane onderschept niets, omdat het waarschijnlijk toch legaal wordt geimporteerd (of de djoekoe stinkt niet), 2. de mensen hebben gewoon het geld niet op merkspullen te kopen. Koop een Chinese kraan en je kunt hem na drie maanden vervangen. Koop een b.v. Duitse kraan, en hij gaat je hele leven mee. Er hangt alleen een prijskaartje aan. Dat de namakers van Sishado toevallig Chinezen waren wil ook zeggen dat niet alles wat geimporteerd wordt ook goed is. Er zijn hele slechte Chinezen op de Surinaamse markt. Dit heeft niets met onwetendheid en zeker niet met arrogantie te maken. Ik word er hier in Suriname dagelijks mee geconfronteerd. Ik leg alleen de vinger op de zere plek.


    Maak melding
  5. Nee hoor mr/mrs “ik”. Wanneer sommigen 2 dagen slechts in het hoge noorden hebben vertoefd menen zij niets meer te weten van het blubber dat ze heeft voortgebracht.


    Maak melding
  6. @ pinto ,
    Je slaat de spijker op zijn kop met jou reaktie op nummer 6 , in 1968 vertrok jou baas naar nederland met een mulo diploma om sex boeken te verkopen porno bladen hij mocht van de hollanders een militaire opleiding volgen en ging op 11 november 1975 terug naar suriname om het leger te helpen opbouwen in 1979 werd hij door roy horp gevraagd voorzitter te worden van nieuwe militaire vakbond naar nederlandse model, pinto de gevolgen van dit alles weten wij al ik hoef ze niet allemaal op te sommen, inplaats van opbouwen heeft deze misleider mijn land matrieel en immatrieel vernietigd.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES