zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaams leger gaat achter criminelen aan

Surinaams leger gaat achter criminelen aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 sep – Het leger gaat de misdaad helpen bestrijden. Volgens minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie komen er gezamenlijke patrouilles met de politie. De burger moet zich beschermd weten. Niet dat het aantal misdaden aanmerkelijk is toegenomen de laatste tijd.

Alle mediaaandacht voor roofovervallen zou juist wel die indruk kunnen wekken. “Er is hooguit sprake van een verruwing”, zegt Misiedjan. Politiechef Delano Braam beaamde dit tijdens een persconferentie. De brute overvallen op winkeliers en in woonhuizen geven hooguit een verkeerde indruk. Toch verdient het veiligheidsgevoel bij de burger een opkikker. De patrouilles moeten dat bewerkstelligen.

“Het gevoel van veiligheid dat mogelijk een deuk kreeg door verruwende zaken de afgelopen dagen, wordt hersteld”, belooft Braam. De patrouilles worden geleid door politieagenten. De militairen krijgen geen opsporingsbevoegdheid. Ze mogen hooguit assisteren als dat nodig is. De maatregel is landelijk. Het is niet de eerste keer dat leger en politie samen patrouilles uitvoeren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. Misiedjan heeft het over verruwing…Wat een domdo! elk roof/overval is 1 te veel!! En gaan de militairen alleen overdag als een mooiboy door de straten van Paramaribo hun kiek nemen? Hoe zit het met nachtelijke patrouilles,vooral in de buitenwijken?


  Maak melding
 2. t Lijkt wel een soort charme offensief , door t gelazer van de berovingen en geweld een minder zware benaming te geven, door t als verruwing te omschrijven . Als t geweld van de afgelopen dagen verruwing is , dan ben ik benieuwd hoe berovingen met geweld , moord en alle andere zaken heten..
  Trouwens als t om verruwing gaat , waarom moeten dan ook militairen meelopen ? Of loopt de graad van verruwing( t afzwakken van geweld)toch wel op, maar is om de bevolking gerust te stellen, afgesproken om naar buiten toe, t te hebben over verruwing? Is minder beanstigend en niet negatief toch?


  Maak melding
 3. Surinaams leger gaat achter criminelen aan..FOUT..FOUT…..crimineel zijn is geestelijk…foute opvoeding dus..jong geleerd oud gedaan…papa crimi mama crimi..maken rovers dieven noem maar op…papa grote oplichter kinderen meester oplichters…KIJK DAAROM HEEL GOED NAAR DE DINGEN DAMES HEREN…met een gun kan jij alleen maar neerknallen.

  Dus wat er moet gebeuren heel slecht natuurlijk…voor meer dan duizend van deze rovers …beri schoot gi din…gewoon massaal rovers opruimen allemaal richting bonjo gron…ik zeg je..zo alleen krijg jij resultaat(effect)..beri schoot……dood rover weg.!!!!


  Maak melding
 4. Mijn wens en ook de wens van velen is in vervulling gegaan.Het leger gaat de politie bijstaan bij de verdelging van criminelen !!
  Het leger krijgt geen opsporingsbevoegdheid.Dit doet de politie.
  Ook juist.
  Door deze samenwerking wordt de veiligheid van het volk gegarandeerd!Mijn Sranang wordt weer veilig en toegankelijker voor toeristen,stagiaires,buitenlandse investeerders en alla mie rechtgeaarde kondremangs.Een zeer goede stap van de nieuwe regering.
  Ja mie bretie !! Ik ben verschrikkelijk blij met deze nieuwe ontwikkeling.Gewoon hard optreden!!


  Maak melding
 5. Ik vindt dit bericht tegenstrijdig.
  De media in om te informeren wat er in de samenleving gaande isn en als de crminaliteit niet is toegenomen dan vraag ik mij af waarom deze maatreling, ik vraag mij af of de bevolking zich veilig gaat voelen door meer militairen de straat op te sturen en ik vindt de vergelijking met de vorige regering niet kloppen want de vorige regering heeft nooit militairen ingezet om hun eigen volk te onderdrukken en te vermoorden.Deze maatregel van de regering bouterse noem ik symptoom bestrijden pak de problemen bij de wortel aan want met repressie en zwaar bewapende militairen in de straatbeeld los je dit probleem niet op investeer in de samenleving onderwijs banen medische voorzinningen al die andere grote plannen van bouterse is weggegooid geld.


  Maak melding
 6. Daar gaan we weer met cassavesoep met kippenvlerken/poten, terwijl de politie voeding krijgt uit gerenomeerde keukens. Ook hebben de militairen het nakijken voor wat betreft het mogen boeken van overuren.


  Maak melding
 7. De naskip wachter was pas 35,en dan moest hij dood.En hij was nog één van ze die werkte en zijn belasing ook ingehouden werd en hij was ook een heel lieve echtgenoot en vader.Hij droeg zijn bijbrage aan de opbouw van het land.En wat hebben de daders bijgedragen aan de staatskas?Nada.Als ze straks gepakt worden mogen we met geld van andere mogelijk slachtoffers ze verzorgen.En ze krijgen nog bezoek van de rastman.Gekker kan het niet


  Maak melding
 8. Geachte redactie,

  Alle gebeuren in het leven heeft een keerzijde. Wat ook geldt bij onprettige omstandigheden.

  Wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya juichen in ieder geval de samenwerking tussen het ministerie van Justitie en Politie en het Surinaams Nationaal Leger zeker toe. Vooral waar het gaat om het onderwerp ‘ veiligheid’.

  Echter wensen wij in het kader van het Bewustwordingsproces bij de intentie tot ‘samenwerking’ enkele ‘diepgaande’ kanttekeningen plaatsen. Waarvan wij hopen dat deze als een rode draad door het huidig regeerteam zal mogen lopen.

  Binnen een ‘kwalitatieve’ organisatie, is niemand zowel praktisch als psychisch ‘eigenaar’ van zijn of haar ‘toegewezen’ domein. Omdat de ‘absolute macht’ van de Organisatie inclusief de toegewezen domeinen met haar afdelingen, verleng armen, begrotingen en personeel , bij niemand anders ligt dan ‘slechts’ bij de President. Waarbij GEEN enkel domein binnen een ‘kwalitatieve’ organisatie, los staat van de ander. Derhalve horen zij een geheel te vormen (TEAM), indien zij zich daar nog niet voldoende van bewust zijn.

  Een realiteit die door alle deelnemers of ondergeschikten binnen de organisatie van hoog tot laag volledig begrepen dient te worden. Voornamelijk door die genen, die zelf voor gekozen hebben te willen operen onder leiding van een democratisch gekozen ‘President van de Organisatie’.

  EFFECT = KWALITEIT X ACCEPTATIE X MANAGEMENT.

  Vandaar dat knelpunten bij het ene domein, derhalve nimmer gezien kunnen worden als ‘losstaand’ van het geheel of los van een ander domein. Want als het ene domein scheuren vertoond, de gehele organisatie op korte of op langer termijn in diskrediet gebracht kan worden en zelfs kan instorten in een poel van corruptie en persoonlijk belang.

  http://www.youtube.com/watch?v=Er-OnJCn1gg

  Vandaar dat ‘bescheidenheid’ en ‘doordacht handelen’ opgrond van ‘intelligentie’ en ‘zelfverzekerdheid’ i.s.m. andere deelnemers in ‘Nationaal Belang’, psychisch noch praktisch nimmer als zwakte gezien mag of kan worden.

  Omdat de verantwoordelijkheid hebben of krijgen over een bepaald domein binnen een ‘kwalitatieve’ organisatie, NIET primair betekent het eigen succes nastreven. Met als bijkomstigheid het belang van slechts de partij of combinatie waar je uit voorkomt, met het oog op marketing.

  Het ‘Nationaal Belang’ zal in het denken van het individu of de deelnemer altijd centraal behoren te staan. Waardoor ‘succes’ ook t.a.v. neven doelen als persoonlijke verlangens, zich op den duur als vanzelfsprekend zullen manifesteren. En daar hoor je ‘heilig’ in te geloven. Een houding welke zijne excellentie Desire Delano Bouterse vandaag ook tot President van de Republiek Suriname heeft doen maken.

  En beschikt u trouwens over het psychisch en spiritueel vermogen, om door alle ruis heen ook nog te kunnen waarnemen (zien) wie deze persoon in de ogen van het Universum feitelijk vertegenwoordigd?

  De Surinaamse Datra Sophie Redmond zei het eens zo toepasselijk:

  “DE GROND (HET UNIVERSUM) GEEFT TERUG WAT JE ERIN STOPT”.

  En vandaar ook dat de Surinaamse Vrijheidsstrijder Anton de Kom de nadruk legde op de term ‘organisatie’. Waarbij hij in zijn boek ‘Wij Slaven van Suriname’ een veel voorkomende ‘obstakel’ binnen Surinaamse organisaties d.m.v. een citaat op deze wijze verwoordde:

  “WANT GEEN VOLK KAN TOT VOLLE WASDOM KOMEN, DAT ERFELIJK MET EEN MINDERWAARDIGHEIDSGEVOEL BELAST BLIJFT”.

  Wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya daarentegen, bevinden ons uiteindelijk in een vrij unieke fase (gradatie) binnen het Bewustwordingsproces. Waarbij wij in ons streven naar ‘bewustwording’ voor allen, GEEN enkele verplichting voelen ons jegens wie dan ook te hoeven bewijzen. Hoe ander ook over moge denken.

  Wij voelen ons geroepen te doen wat wij wensen te doen ten gunste van een groter belang dan ons zelf. En mocht opgrond van ons handelen of inzet, elders een leven positief worden beïnvloed en/of zijn veranderd, dan geeft dat slechts blijk dat wij onze ‘roeping’ enigszins begrepen hebben.

  http://www.youtube.com/watch?v=4uKUMHXEZbk

  (Persoonlijk) ‘Succes’ hoor je vooral ‘spiritueel’ af te dwingen. Door slechts ‘oprecht’ en met ‘passie’ in naam van Anana te doen, wat zelf in je ‘uiterste’ vermogen ligt om te kunnen doen. Opgrond van eerder opgedane kennis en wijsheid in ‘Nationaal Belang’. Eventueel met medewerking van andere ‘discipelen’ die je NIET toevallig op je weg tegenkom.

  Omdat GEEN mens een eiland is, ‘succes’ vergankelijk is en Gods wegen ‘ondoorgrondelijk’ zijn.

  En wie mentaal van uit gaat, dat hij in persoon meer is dan de ander of omgekeerd, om wat voor reden, oorzaak of achtergrond dan ook, mist in het kader van het Bewustwordingsproces een belangrijke schakel.

  Wat betekent dat ‘persoonlijke groei’ zeker nog in het verschiet ligt.

  Een overdenking in naam van Anana.

  http://www.youtube.com/watch?v=4fwW44QvSwQ&feature=related


  Maak melding
 9. Huizen in suriname is erger dan een kippenhok,allen maar omring met diefijzer, enz enz enz…. en wat zeg onze minster Misiedjan “er is hooguit sprake van een verruwing”, Wat een binde zeg!!!!!!!

  Win Win


  Maak melding
 10. Daadkracht noemen ze dit. De koe bij de horens vatten.

  De vorige regering met behulp van nederland heeft nooit wat gedaan om de criminaliteit te stoppen of te laten verminderen. Ook met dit probleem is de huidige regering opgezadeld. Extra manschappen, militairen , politieposten enz. enz. is niet de structurele oplossing. Geef de mogelijke criminelen een goede toekomstperspectief, creeer banen en verspreiding van duurzame ontwikkeling moet de structurele oplossing zijn.


  Maak melding
 11. Een beleid dat uitgestippeld is door het kabinet van DDB. Militairen moeten het straatbeeld gaan bepalen. Suriname is op weg naar een militaire staat ala Venuzuela. Surinamers wordt wakker, dit is maar een begin.


  Maak melding
 12. He Mike Ramdin @12

  Weet je wat Vene zei toen men jaren geleden vroeg wat er gedaan gaat worden tegen de roofovervallen, hij zei letterlijk ” de mensen moeten zelf voor veiligheid zorgen, ze moeten dievenijzers voor hun woningen plaatsen”.

  Staccato je mist santokie nu al.
  De meeste Surinamers niet hoor, de man zijn handel en wandel is niet om naar huis te schrijven. De huidige minister gaat ook witteboordcriminaliteit aanpakken, iets wat Santokie nooit heeft gedaan, je weet toch ons kent ons.

  Op de vraag van een journalist een paar jaar geleden waarom hij alleen hindustanen aanneemt op Juspol, zijn antwoord was letterlijk “het zijn toch ook Surinamers”.

  Ramcharan heeft in juli aangegeven dat alle rassen mogen solliciteren naar functies bij Juspol, hmmmmm.

  De Surinamers weten wat ze missen hoor, vergis je niet, sommige zaken missen ze als kiespijn.


  Maak melding
 13. Er is hooguit sprake van een verruwing”,
  MNet andere woorden, de criminaliteit en het niveau waarop is altijd aanwezig geweest en is het niet gelukt dit in te dammen / verlagen.
  Van verruwing is sprake als de gezaghebbende autoriteiten dit toelaten waardoor er sprake is van verruwing.
  Misidjan en Braam, waar zijn jullie mee bezig. Hebben jullie eerst in de vocabulaire opgezocht wat de betekenis en inhoud is van verruwing?


  Maak melding
 14. Humphry,

  Maak je niet druk met de militairen op straat.
  De Surinamers zijn allan wakker, de verkiezingsuitslag van 25 mei heeft dat duidelijk gemaakt.

  De Surinamers hebben liever dat militairen dan rovers het straatbeeld bepalen.

  Veiligheid voor elke Surinamer is wat nu telt. Dit is geen front.


  Maak melding
 15. Het is helemaal niet veiliger geworden tot nu toe onder drugscrmineel bouterse kilo’s drugs worden in het buitenland onderschept afkomstig uit suriname de criminaliteit neemt toe het leven wordt duurder in suriname wissel koers onstabiel en de president gaat gezellig op reis .


  Maak melding
 16. Hé brunsie,,

  zet je mensen te werk bij patamacca/ victoria om obé te planten en palm-olie uit te halen,dan hebben ze tenminste werk gelegenheid voor lange lange jaren..

  zo kan je niks bereiken,dank na als je dat kan..

  dan heb je ook geen chinezen nodig die het land pikken..
  door te werken breng je ook welvaart zoals andere volkeren doen in sme..

  ze hoeven dan niet te roven om in de gevangenis te belanden..denkna..


  Maak melding
 17. om de criminaliteit in te dammen en om in een veilig suriname te wonen, heb ik een oplossing.
  dieven en criminelen niet opsluiten, maar een week lang op het onafhankelijkplein vastbinden en een ieder de gelegenheid geven om ze een pak slaag te geven.
  ik denk dat het een goed voorbeeld zal zijn, om nooit meer dezelfde fout te maken.

  roy


  Maak melding
 18. Een regeerperiode amper 6 weken oud,moet maar snel een tovenaar raadplegen volgens sommige reageerders,de criminaliteit tiert nog welig en dit kabinet had het in 6 weken moeten laten dalen.
  Er is niet meer criminaliteit ontstaan in 6 weken,zoals nr.19 beweert,waar is in 6 weken meer drugs uit Suriname onderschept?Dat zou ik graag willen weten.
  Een stok vindt men altijd om iets/iemand er mee te slaan.

  Eindelijk een goed bericht,zet maar de militairen in om achter het gespuis aan te gaan.Voor de centrale markt patrouilleren zal een hoop criminelen opleveren,de Hogestraat en andere criminele buurten dito.


  Maak melding
 19. Ik denk dat misidjan zijn naam moet veranderen in mikiesjang.
  Want hij doet geen moer hij krijgt zijn salaris optijd en draait constant jointjes.
  Typische gedrag van een marron uit zijn neus vreten en geld willen ontvangen.


  Maak melding
 20. ebu akademya,

  word je niet moe van jezelf?
  volgens mij ben je werkloos.
  Probeer via uitzendbureau een baan te vinden en misschien vind je dan een vaste baan.
  En besteed je tijd nuttig in plaats van een hoop onzin hier uit te kramen.
  prettige dag.

  Stanley Buitenman


  Maak melding
 21. Ook belastingambtenaren toevoegen aan het team. Want de helers zijn de zg handelaren en zakenmensen. De opkopers van ’t gesmokkelde. Aan wie raken de rovers hun buit kwijt? Juist! Ook de schijnheilige helers moeten aangepakt worden. Santokhi … Segabai! Weet je ’t nog? Mensen die gestolen goed kopen houden ’t stelen en roven in stand! Wie wil niet goedkoop betalen voor een gouden ketting. Je ketting gaat voor ’n habbekrats naar de chinees!


  Maak melding
 22. Het heeft maar ongeveer 6 weken geduurd en nu al militairen in straatbeeld. DDB en militairen, waar hebben wij dat eerder gehoord en meegemaakt. Noem mij een democratisch land waar militairen het straatbeeld bepalen. Surinamers zijn blind dus afwachten totdat de eerste wordt neergeknald.
  Surinamers moeten zelf voor hun veiligheid zorgen, dus alle burgers goed bewapenen.
  Succes met switi Suriname achter de dievenijzers.


  Maak melding
 23. rovers en moordenaars denken dat mensen met geld gepakt moeten worden .
  betekent dat die dief niet weet hoeveel en hoe hard je moet werken voor geld,
  dus vang die dief of moordernaar en laat deze werken voor geld.werken in de gevang en dan begelieden zie je heoveeel geld het oplevert een dasg werken?
  geef deze dieven een opvoeding.
  want vader en moeder dief kind word groter dief.
  vader moeder moordenaar ja kind….
  goed zo
  dus voed deze crimenelen op desnoods met geweld.
  als je naar marocco gaat wordt bijna geen enkele toerist berooft ,weten jullie hoe dat komt?
  25 jaren geleden was ik in maroc
  toen ging de politie tekeer tegen zijn land genood en deze politie schopte die landgenood.
  toen vroeg ik aan een landgenood waarom doet de poltie die bewapend is zo …
  de man vertelde dat die maroc een toerist heeft berooft.
  opdracht van het koninkrijk van maroc is ,
  elke rover die een toerist berofft half dood slaan.
  en ja hoor het heeft geholpen.
  want als je in maroc loopt als toerist hoef je niet bang te zijn. voor rovers.
  zo moet je je volk opvoeden.
  wacht maar als ik er bent.


  Maak melding
 24. Fout! Fout! Fout! Hoe is het toch mogelijk dat Surinamers niets van hun eigen geschiedenis leren of deze alleen misbruiken om Nederland om de oren te kunnen slaan? Militairen in de straten van Suriname kennen we van de zogenaamde revo tijd. Dat bracht niets goeds. Alleen maar meer moord en doodslag. In geen enkele democratie waar ook ter wereld zal je zonder noemenswaardige reden militairen in de straten tegenkomen. Militairen horen in de kazerne en alleen in uitzonderlijke gevallen zouden ze in de straten moeten patrouilleren. Wat is de bijzondere situatie op dit moment in Suriname die militairen in de straten rechtvaardigd? Geen! Criminaliteit hoort door politie en justitie ambtenaren opgelost te worden en niet door militairen. Hier komem alleen maar ongelukken van. Let maar op. En zie ze dan maar weer de kazerne in te krijgen.


  Maak melding
 25. Geachte Stanley Buitenman (reactie #24),

  Vaak genoeg komen wij op verjaardagsfeestjes van onze Srananmans. En zien wij hoe het organisatorisch aan toe gaat van begin tot eind. Het is soms om ‘U’ tegen te zeggen.

  Wat wij vooral merkwaardig vinden bij sommige van deze relatief heel goed georganiseerde Surinaamse evenementen, is de ‘gedisciplineerde’ wijze hoe meewerkende familieleden en genodigden, voor, tijdens als aan het eind van zo’n feestje aan het werk zijn tot de laatste uurtjes.

  Slechts om het feestje tot een ‘volledig’ succes te maken voor in het bijzonder de jarige. Maar vooral ook t.a.v. het ‘gezicht naar buiten toe’ van de familie en kennissen als geheel. Twee belangrijke speerpunten.

  http://www.youtube.com/watch?v=x0oUbJpiMUs&NR=1

  En het zelfs mee genieten van deze familieleden en kennissen als organisatoren tijdens de activiteiten voor de jarige, terwijl sommigen tijdens het feestje verantwoordelijkheden hebben meegekregen, maakt het geheel tot een ‘uniek’ schouwspel, om in het kader van het Bewustwordingsproces met genoegen na te kunnen vertellen en zelfs nog na te kunnen genieten.

  En merkwaardig soms is dat ‘zichtbaar’ naar buiten toe tijdens zo’n evenement, het voor de genodigden zelfs haast nooit te achterhalen is, wie de leiding draagt of droeg voor het succes van zo’n verjaardagsfeestje. Is ons vaak genoeg ook opgevallen.

  http://www.youtube.com/watch?v=-jzGdm0ko78&feature=related

  Wat telt echter is het ‘algeheel succes’. Zowel voor de jarige, de familieleden, de kennissen en genodigden. Voorbeelden die soms zo dicht bij huis liggen. Maar die wij nodeloos aan ons blote oog en verstand voorbij laten gaan. Omdat wij de ‘nadruk’ vaak genoeg verkeerd leggen, opgrond van ons ‘bewustzijnsniveau’ in relatie tot ons ‘waarnemingsvermogen’. En vaak genoeg vanwege onze vele ‘mentale gebreken’.

  Wij laten vanwege het verleden – en zelfs nu nog laten sommigen onder ons dat bewust of onbewust nog toe ook zelfs – , ons vaak genoeg gewillig leiden door de ‘opvoeding’ gegeven door dubieuze buitenlandse machten. Die eerder zelfs bewezen hebben nimmer van ons te hebben gehouden, ons minachten, ons nog steeds gebruiken en misbruikt hebben.

  En vervolgens weer geschoold hebben naar ‘eigen’ inzichten t.b.v. hun ‘eigen’ economisch belang. Dit ten koste van onze eigen persoonlijke en nationale ontwikkeling, in relatie tot het land waar wij vandaan komen.

  http://www.youtube.com/watch?v=0_QHYpbkBMo

  Dit mede in het licht van onze beperkte kennis omtrent ons historisch verleden en het ons ‘opgelegd’ koloniaal onderwijsstelsel, waarmee wij onze kinderen momenteel psychisch aan het ‘slopen’ zijn. Om niet te spreken over de vele misstanden, welke historisch als ‘legitiem’ ingebed zijn geworden binnen de diverse culturen van haast al onze Surinaamse bevolkingsgroepen.

  http://www.youtube.com/watch?v=ut4608jw6Gs

  Maar de jarige in elk geval genoot uiteindelijk toch van een onvergetelijke dag, opgrond van ‘Teamwork’ .

  Dit als bewijs wat wij voor ‘onszelf’ in staat zijn te kunnen doen, wanneer wij bewust vol overtuiging en volledige passie kiezen, om in ‘Nationaal Belang’ onze missie succesvol te willen volbrengen, in naam van Anana.

  De keus echter ligt nu geheel aan ons. You choose.

  http://www.youtube.com/watch?v=r1PbffNcbCo&feature=fvst


  Maak melding
 26. De huidige bevelhebber van het leger zou kunnen overwegen om de macht over te nemen, daar de regering van DDB volledig faalt om de criminaliteit te beteugelen. De tweede REVO.
  Hij hoeft niets te vrezen en het Presidentschap van Suriname ligt binnen handbereik. Kijk alleen naar DDB. Dus bevelhebber, schiet, dood, moord, drugs samen met je sergeanten en zie hoe Suriname aan uw voeten gaat liggen.
  Zeker de jonge generatie heeft dit nog niet meegemaakt en zij hebben recht op hun verdiende loon.
  Brunsie zou dan zijn achterban die nu in de criminaliteit zitten kunnen omvormen tot de “Marron Jungle Commando”.
  Somo in de pinda handel. Pietjel makan, sate en pindasoep. Tjekre tjekre dolle pret.
  Klein mopje:
  Pinto zit aan de Waterkant met zijn vrienden een ijskoud djogo te drinken. In het bierglas zit een kakkerlak. Pinto zwaar verontwaardigd, roept de ober en doet zijn beklag. Ober zegt tegen Pinto:” Amigo, maak je druk om een kakkerlak. Jij mag blij zijn dat de 5 ezels van Suriname niet erin zitten”.


  Maak melding
 27. Nr.18 ..ik deel je mening.
  Het is jammer dat militairen het straatbeeld zullen vormen,maar het is niet anders.
  Betreft het beeld in het openbaar:Ik prefereer militairen boven criminelen.
  Criminaliteit bij de bron aanpakken en intussen de veiligheid door politie en militairen laten waarborgen.
  NOGMAALS: MIJN WENS IS UITGEKOMEN !!!
  EEN IEDER ZAL VRIJELIJK EN ZONDER ANGST DOOR PARAMARIBO KUNNEN RONDLOPEN.
  LEGER EN POLITIE…DOE JULLIE BEST EN PAK ZE OP !!


  Maak melding
 28. Miesiedjan kent niet eens de grondwet van Suriname. LEGERS ZIJN GEEN POLITIE en andersom ook niet!
  Alle besluitingen en werkzaamheden moeten door ANDEREN worden verricht zei de SLIMME Miesiedjan en wat hij wel wil doen is de verantwoordelijkheid afleggen in parlement!!
  Belachelijk.

  Zo, nu ben ik benieuwd wanneer Suriname een KOPIE wordt van AFRIKA en alle soorgenoten van Miesiedjan ZUMBA gaan dansen hahaha


  Maak melding
 29. Bifa,
  You’re damn right. Het gedoe in de straten van Paramaribo is geen werk van of voor militairen. Laat de politie met hun riante voorzieningen ballen tonen.

  Bij mij in de straat woont er al jaren allernaast een drugshol een politie-agent , zonder dat hij in staat is gebleken om die tent voor eens en voor altijd te sluiten.

  Soortu skotu na yu dang? Dalla- efu kakalakaskotu?


  Maak melding
 30. Ex legeerleider DDB is opperbevelhebber van het leger.
  Het militaire verhoudingen moeten weer zichtbaar zijn:Meer groen op straat.

  25 februari wordt weer Nationale vrije dag.


  Maak melding
 31. Wat een aanfluiting voor het politie korps.

  Zijn ze niet mans genoeg of zo! Ook vergeten dat deze “groentjies” jullie hoofdbureau van politie hebben opgeblazen?
  Nog effe en de volksmilitie wordt weer in het leven geroepen.
  Lang leve de democratuur..


  Maak melding
 32. @Stanley Buitenman

  Misschien moet de familie van Eduard Buitenman hem eens onder curratele laten stellen en vervolgens naar het verpleegtehuis sturen.
  Die man is net als Astrid een quirilant die alle fora verpest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES