Officiële trailer film ‘Sonny Boy’ uitgebracht

5

Eergisteren is de officiële trailer uitgebracht van de nieuwe Nederlandse film ‘Sonny Boy’. Het boek van dit waargebeurde verhaal, geschreven door Annejet van der Zijl en onder regie van Maria Peters, werd dit jaar verfilmd door Shooting Star Filmcompany. De film moet begin 2011 uitkomen. ‘Sonny Boy’ is de reconstructie van een verboden liefde tegen de achtergrond van een van de meest fascinerende periodes van de vorige eeuw.

In de twintiger jaren ontmoet de jonge, uit Suriname afkomstige, Waldemar Nods in Nederland de oudere Rika van der Lans en ze worden verliefd. De tegenstellingen zouden bijna niet groter kunnen zijn: Waldemar zwart, Rika wit, 17 jaar leeftijdsverschil en bovendien is Rika al moeder van vier kinderen. Maar ze houden van elkaar en dan… blijkt Rika zwanger te zijn. Rika en Waldemar kiezen voor elkaar ondanks de hoge prijs die ze daarvoor moeten betalen. Ze krijgen een zoon, Waldy, hun eigen ‘Sonny Boy’. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wagen Waldemar en Rika hun leven om onderduikers te redden. Dat gaat echter niet zonder ingrijpende consequenties.

Een deel van de film ‘Sonny Boy’ werd gefilmd in Suriname. In maart dit jaar werd een van de grootste scenes van de film opgenomen rondom het gebied van het Fort Zeelandia. Hoewel het grootste gedeelte van de film wordt opgenomen in Nederland en Duitsland vormt Suriname het toneel van een aantal grote scenes, waarbij bepaalde locaties ook helemaal terug gebracht werden in de tijd van ruim een eeuw geleden.


5 REACTIES

  1. ‘kalakka fadon in botro’ is een droom van velen van ons ; mijns inziens valt het in de categorie anansi-tori’s, verzinsels van dobru, “inn’ a alees-gron san e lolo” van lieve hugo, ” wan pipel ” van onze eigen pimmetje en ” mahinder ” van een zelfbenoemde polderneger > ik heb dat boek gelezen en ik ga die film ook zien, alleen maar om te zien in welke andere verpakking deze gebakken lucht nou weer zit !.


    Maak melding

  2. @ Shano: De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, dus zo’n gebakken lucht is het niet. Maria Peters is een zeer professionele cineaste, die niet over 1 nacht ijs gaat. Ik hoop dat je de film gaat zien, en daarna je commentaar geeft. Je commentaar vooraf is namelijk “not done”.


    Maak melding

  3. Ook ik heb het boek gelezen. Omdat ik Paramaribo redelijk goed ken en zelf voor een korte periode op de Hendrikschool gezeten heb, was er wel degelijk enige mate van herkenning. Ik verheug mij op de film!!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.