Regering moet gezag laten merken in Oost-Suriname

14

PARAMARIBO, 21 sep – De regering moet haar gezag laten merken in Oost-Suriname. Dit zegt ex-minister van Justitie & Politie en parlementariër Chandrikapersad Santokhi. De laatste bestorming van het politiebureau te Albina mag niet ongestraft blijven. “Ik weet wel wat ik zou doen. Ik had er al lang speciale eenheden naar toe gestuurd.”

Dat was ook het geval vorig jaar tijdens de rellen in Albina en Papatam. Nu zal minstens een signaal nodig zijn. “Als niemand reageert krijg je een gevoel van onveiligheid”, zegt Santokhi. Tot nog toe heeft ook niemand officieel iets van zich laten horen. President Desi Bouterse repte tijdens een toespraak in het parlement met geen woord over Albina. Santokhi vindt het hoog tijd voor ingrijpen.

Er moeten zo spoedig mogelijk troepen naar Albina. “Om effectief op te treden. Dit soort ontwikkelingen kan smeulen, dat hebben we al ervaren”, aldus Santokhi. Het gevaar schuilt hem vooral in de indruk die burgers krijgen. Het politiegezag is straks niet meer waard, zeker in Albina niet. “Het betekent ook een heleboel als arrestanten worden aangehouden en door burgers weer worden vrijgelaten.”


14 REACTIES

 1. Santokhi heeft gelijk, er moet zeker worden ingegrepen.
  of er werkelijk iets gedaan word…….ik denk het niet. het is erg stil in suriname.
  dit mag zeker niet nog een keer gebeuren, de politie moet keihard optreden tegen deze criminelen.
  als men niet wil luisteren dan moeten ze maar voelen, in de benen of gericht schieten. het is zonde om kogels te verspillen.

  wh


  Maak melding

 2. Deze regering geeft weer het zoveelste brevet van onvermogen af. Ik ben de tel bijna kwijt, en dat na ruim een maand aan het bewind. Geleuter over een zeehaven, “Suriname moet in rap tempo vooruit”, en dat soort retoriek, maar de rotzooi in de eigen achtertuin weet met niet op te lossen. En ik blijf een fan van Santokhi, hij heeft weer gelijk!!


  Maak melding

 3. eens met de parlementariër santokhi,dat de regering snel moet ingrijpen in oost suriname is een feit.dit soort van bandeloosheid mag nooit en te nimmer tot een free for all mentaliteit/situatie leiden.

  er gebeuren teveel rare dingen in de districten,men weigert zich gewoon aan wet en recht te onderwerpen,en dit kan gewoon weer niet.

  hoe veilig is het gesteld met onze eigen veiligheid in het binnenland,zonder het risico te lopen,dat je staande wordt gehouden door een stelletje bandieten.


  Maak melding

 4. Daar hebben we die rat weer. Zijn die moordenaars allemaal al achter slot en grendel. Wat heeft hij gedaan om het te voorkomen toen hij daar de tijd voor had.


  Maak melding

 5. WET!

  De politie te Albina kan naar huis. Al de derde keer is het mis in dit hol off sin en de overheid kijkt toe, luistert en laat de arme agenten in de steek.

  Dat is het ergste wat je als agent kan overkomen als je merkt dat je geen rugdekking van de overheid hebt. Dan ga je naar huis, lekker naar vrouw en kinderen.

  Wet is Wet! Niemand kan onbestraft eigen rechter spelen en zeker niet wanneer je Hermandad aanvalt of vernedert.

  Als criminelen in de overheid criminelen in de burgerij niet durven aan te pakken moeten ze naar huis. Het “goede” voorbeeld is gegeven: criminaliteit loont!

  De post versterken en het nest uitroeien.


  Maak melding

 6. Suriname is nog niet geschikt voor een politiestaat. Dit is al keer op keer bewezen. De politie is bang om zijn taken uit te voeren in bepaalse regio’s.

  Zoals in eerdere berichten werd vermeld dat er een sterk leger moet komen, ben ik absoluut meer eens. Een leger om de souvereiniteit van Suriname te beschermen.

  Het gevaar komt niet van buitenaf maar grotendeels zijn er gevaren die van binnenuit komen, waar de politie echt geen raad mee weet..Dus is hulp van het leger geen slecht idee op plaatsen waar het noodzakelijk blijkt te zijn.

  nr 4. Ila ik vind het knap dat jou leuke postings wel geplaatst worden en van sommigen niet.


  Maak melding

 7. Jammer dat de bakstenen brug over de sommelsdijkse kreek vervangen is.Bij palmetuin.Het verhaal gaat dat de brug s’nachts veranderde in een klein menselijk gestalte met een heeel groot hoofd.En hij waakte over Paramaribo.Als de brug er nog was,zou lonny geen koning zijn en misienjan
  geen prins.Ik had graag beelden gezien van de bestroming van het bureau.Of de koning en de prins niet erbij waren.Want dit ruikt sterk naar pont en rangoe.
  Augie.


  Maak melding

 8. Ik ben benieuwd wat Miesiedjan zal doen.Is hij een man of een struisvogel? Nu moet hij dat bewijzen.Minister worden is niet groot,maar een goede minister zijn is belangrijk.


  Maak melding

 9. Wat mij helemaal niet verbaast,je hoort totaal niks van ronny brunsie.

  brunsie heeft zoveel ministeriers kunnen bemachtigen en bezetten,maar niks gebeurt er in het land.,al zijn ministeries puilt uit van personeel die niets doen.

  zijn buiten-echtelijke amafo heeft ook geen enkel reactie gegeven..

  Ik ben blij,dat het geen andere volk is geweest die dit weer gedaan heeft..,,anders was er vandaag de dag oorlog in sme..


  Maak melding

 10. Als zo kort voor s’mans aftreden en even zo kort na s’mans aftreden zich rotsooi van een dergelijke gehalte voltrekt op dezelfde lokatie moet hier de vraag worden gesteld van “wat die ketenbenadering het Korps Politie Suriname heeft gebracht”. Kadaverdiscipline is wat anders dan discipline.

  Cowboytje spelen kunnen we allemaal wel.


  Maak melding

 11. gelezen : ‘het surinaamse koninkrijk marowina, met de hoofdstad albina, verklaarde zich bij monde van hun koning ronnie onafhankelijk van sme en zoekt aansluiting bij de tegenover hen liggende west-afrikaanse staat liberia. reden hiervoor is dat daar dezelfde normen en waarden heersen als in marowina. dat hun ex-pres. taylor wordt berecht wegens onmenslijkheid is een groot onrecht van blanken en m.n. nl’.


  Maak melding

 12. pinto,
  deze rotzooi hebben wij te danken aan jou nieuwe president, dit zijn de gevolgen van een brute militaire dictatuur die suriname jarenlang heeft geterroriseerd,en hoe militairen van het leger van bouterse daar huis hebben gehouden moeders kinderen werden in koele bloede doodgeschoten voor de ogen van hun familie deze kinderen zorgen nu voor problemen er moet professionele hulp geboden worden aan deze slachtoffers van het bewind van bouterse.sommige van jullie van de MC
  gaan 300 jaren terug de geschiedenis in om moord en verderf goed te praten.


  Maak melding

 13. en dit bedoeld men met de beste stuurlui staan aan wal ,toe je daar zat deed je geen moer santjo waar is drie kilo gebleven probeer dat eerst op te lossen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.