Parlementariër: “Veiligheid Suriname in gevaar”

40

PARAMARIBO, 21 sep – “De veiligheid in Suriname in nu ernstig in gevaar.” Dit zegt oppositieparlementariër Sheilendra Girjasing (VHP). De recente berovingen en roofmoorden geven reden tot zorg. Het ergste is dat de autoriteiten geen kik geven.

Noch de regering, noch het Korps Politie Suriname laat iets van zich merken. “Elke dag hoor je in de media over roofmoorden, roofovervallen met geweld en dat is zeer verontrustend”, zegt Girjasing tegenover Dagblad Suriname. President Desiré Bouterse riep in het parlement nog vaagjes op tot orde. Maar dat legt geen zoden aan de dijk. De gewelddadige aanval op de politie in Albina spreekt boekdelen.

In een ander geval is een bewaker vermoord van een fastfoodrestaurant. Opmerkelijk detail is dat het kon gebeuren op steenworpafstand van het hoofdkwartier van de Militaire Politie. Onder zulke omstandigheden slaat Bouterse’s oproep als een tang op een mager varken. “Hij praat over rust en veiligheid in een situatie waarbij op dit moment geen enkele Surinamer zich veilig voelt”, aldus Girjasing.


40 REACTIES

 1. baas we want avondklok.
  misiedjan, het lijkt alsof we van zero tolerance naar zero tolerance gaan, maar dan de anderekant op. het lijkt alsof uw beleid is: wij tolereren geen acties of straf tegenover de boeven en moordenaars!!
  baas pe joe de??
  msiedjan go home ga lekker terug naar je kantoor advocaatje spelen, je bakt er m.i, niks van op jus.pol.


  Maak melding

 2. Beste Shailendra,

  Hindoestanen zoeken het zelf. Ze hebben geen eenheid netals de marrons. De eliten denken alleen maar hoe rijker en rijker ze kunnen worden. Hoeveel grond ze nog kunnen bemachtigen en verkavelen, waar ze nog meer monopoly over kunnen krijgen.

  Heb je weleens hindoestanen gezien die een politieburo plunderen, vrouwen massaal verkrachten of rovend en moordend op pad gaat. Mischien wordt het daar ook tijd voor want dan krijg je veel meer aandacht van de regering.

  Het is niet vreemd dat hindoestanen massaal overgestapt zijn op andere partijen. VHP heeft niets bereikt voor zijn achterban.

  Wordt het niet eens tijd om echt werk te gaan maken voor een eerlijkere kiesstelsel. Dus niet wachten tot de volgende verkiezingen of tot men weer heeft verloren. En dan pas schreeuwen dat de kiesstelsel niet deugt.


  Maak melding

 3. Laptop!

  Ik zou in ieder geval iedere burger een wapen geven in plaats van een laptop.

  Bewapen elke woning en maak het bekend zodat
  de criminelen weten wat ze te wachten staat.

  Hebben ze ook nog heel snel Fastfood kunnen meenemen nadat ze die arme man hebben gedood?

  Bouta e pot soekroe djie sorro met z’n rust!


  Maak melding

 4. Je reinste komedie. Alle vingers wijzen naar ene Braam, korpschef Politie. Volgens Santhoki is het een ego-tripper, takes one to know-one. Girjasingh ziet overal om zich heen mensen vallen, maar bekent geen spoor van Braam. Gekke opmerking overigens, want diefstal is nooit weggeweest uit Sur. , sterker nog, zelfs de politiebureau’s werden beveiligd tegen diefstal van hun computers.

  Dat er ingegrepen moet worden, is duidelijk. Maar door wie? Santhoki had geen vertrouwen in Braam, dat lezen we her en der op het web. Ik zie dat er meer met de pers gepraat wordt dan in het parlement. Al deze berichtgeving draagt echt niet bij tot vreedzamer klimaat in Sur.

  Maar een ding is duidelijk. Misidjan is nu lang genoeg stil geweest, ook wij willen van hem horen. Ik ga ervan uit dat er regelmatig overleg wordt gepleegd met Braam. Misidjan zit heus geen dreadlocks te draaien. Maar als parlementariers direct naar vrienden bij de pers rennen, wordt er alleen olie op het vuur gegooid. Stap liever direct naar de minister, zou ik zeggen.

  Minister laat van u horen.


  Maak melding

 5. Geachte redactie,

  “Veiligheid Suriname in gevaar”?

  Waar was deze voormalige minister van Justitie en Politie toen Papa Touwtjie tot vermoeiens toe de alarmbel luide, omtrent veiligheid van de Surinaamse gemeenschap. En was de situatie toen veel anders dan nu?

  En tot hun ergernis zit er momenteel een andere minister van Justitie en Politie op de post. Echter zit deze nieuwe minister nu weer opgescheept met dezelfde korpsleiding van voorheen. Waar de vorige minister van Justitie en Politie nu wel publiekelijk kritiek op durft te leveren.

  Waarom toen geen maatregelen tegen deze Korps-elite toen ‘hij’ het voor het zeggen had als minister van ‘zijn’ ministerie.

  Op Star Nieuws bijvoorbeeld heeft deze voormalige minister van Justitie en Politie Chandrikapersad Santokhi, een mond vol kritiek geuit op de huidige Korpschef ene Delano Braam. Die meer vijftien regeerperiodes gediend heeft onder de Nieuw Frontcombinatie. Waar onder ook tijdens deze zelfde criticus, voormalig minister dhr. Santokhi.

  En waarom toen geen actie tegen deze Korps-elite in het kader van de Veiligheid. Dus waar lult deze voormalige minister van Justitie en Politie nu over. Alsof hij de veiligheid voorheen ook onder deze zelfde korpsleiding beter gegarandeerd had. En wat zei Papa Touwtjie toen verbitterd ook alweer hierover?

  http://www.youtube.com/watch?v=ksiLgBD8jTs

  Dus merkwaardig dat juist deze voormalige minister zijn mond nu wel weid open durft te doen. Terwijl hij vijftien jaar lang zweeg waar de schoen in het politiekorps precies knelde. Maar zelf GEEN maatregelen gedurfd had te nemen tegen deze Korpsleiding.

  Terwijl hij toentertijd blijkt nu, heel goed wist wat zelfs het ‘psychologisch’ probleem omtrent ‘leiding accepteren’ van deze korpschef Braam en zijn makkers was. Om nu de huidige minister van Justitie en Politie op verkapte wijze publiekelijk te willen adviseren, dat nu wel te doen. Wat hij Santokhi toen NIET durfde en zelfs vijftien jaar nagelaten heeft.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/2750

  Maar hiervan kunnen ook onze jongeren leren, hoe politiek soms smerig in mekaar kan steken. Vooral als de rollen omgekeerd blijken te zijn geworden.

  De huidige minister van Justitie en Politie Martin Misiedjan verkiest een andere aanpak. Mede opgrond van wat hem door de vorige regeerders inclusief deze voormalige minister van Justitie en Politie is nagelaten.

  Wat in principe ook geldt voor alle overige ministers w.o. de minister van Financiën omtrent de monetaire “stabiele” situatie, de minister van O.W. en V. omtrent o.a. de toestanden over huurauto’s, het onderwater lopen van Paramaribo en verschillende districten tijdens regenval en de dijk afbraken in het rijstdistrict Nickerie.

  In feite heeft Parlementariër Anton Paal van de PALU/Mega Combinatie het reeds onomwonden verwoord. Wat wij ook eerder stelden. Toen hij zijn misnoegen uitte over de ‘Vernietiging van het District Coronie’ onder de Nieuw Front-combinatie.

  Maar intussen weten ook wij en velen met ons over en duidelijk, dat het veel en veel erger is, wat deze Front-combinatie de Surinaamse gemeenschap heeft aangedaan. En daar zullen deze huidige regeerders vroeg of laat ‘ongetwijfeld’ nog gaan ontdekken ook.

  Hoe de Nieuw Front-combinatie de Republiek Suriname onder supervisie van het buitenland onder water probeerde te loodsen. En ook met medewerking van deze voormalige minister van Justitie en Politie Chandrikapersad Santokhi.

  http://www.youtube.com/watch?v=FRpMtQWNLew

  Want deze ‘vernietiging’ van de Nieuw Front-combinatie waar de parlementariër Paal het over heeft. In relatie tot o.a. de bevindingen van de voormalige minister van Justitie en Politie Santokhi nu over ‘veiligheid’, heeft haar keerzijde.

  Absoluut.

  http://www.youtube.com/watch?v=oHWIVeKz_y4&feature=related


  Maak melding

 6. Suriname gaat nu de afgrond in de grootste criminelen zijn nu aan de macht Bouterse wilde uit zn isolatie en werd gek wat deed de andere crimineel die zei “ai if you trong president swa dang mie wanie magtie mie wan minister foe justite” Nu in Su denken de domme djoeka`s dat ze de macht hebben overal zeggen ze tegen de hindoestanen “now wie go sorie joe soema habie magtie” joe gwe na joe kowlo koelie kondre baka”Deze djoeka`s zijn in de geschiedenis van Su verzorgt door dezelfde hindoestanen die hun werk veschaften en hun hielpen.Nu zijn het dezelfde djoekas die deze hindoestanen doden verkrachten en beroven.De hindoestanen worden al jaren gemanipuleerd …eerst waren het de javanen die roofden in SU (jaren terug ) dan de negers nu de djoeka`s …kijk maar wat deze ras heeft uitgespookt in africa kijk naar zuid-africa hun eigen volk vermoorden ze en verkrachten kinderen hun eigen kinderen het is een volk die verworden is vroeger een respectabele volk nu een volk die uitmoord om geld en macht.Zelfs als ze dat hebben kunnen ze het niet aan.Er moet door de hindoestanen een special gardforce komen die gericht is tegen deze gespuis en niet vragen om te stoppen maar doden om te stoppen,dan zal de hindoestaanse volk in Su eindelijk rust kennen.Ze schelden en moorden hindoestanen omdat ze jaloers zijn op het werk dat deze jaren lang hebben verricht en zo hun bestaan hebben opgebouwd.

  Roei die djoeka`s uit niet vragen maar doen !

  Lees djoeka is een uitschot ! de bosnegers en SU die nog het oude respect hebben die zijn geen djoeka`s maar respect volle waardige harde werkers !

  Ik hoop dat deze oude bosnegers die nog de oude waarde`s hebben ook hieraan deelnemen en het uitschot uitroeit!


  Maak melding

 7. Suriname is nog lang niet rijp voor een politiestaat. Een politiestaat waarin de politie niets kan doen uit angst voor zijn bevoking moet maar ophouden te bestaan in dit vorm.

  Ga dan maar voor een legerstaat, ik denk dat het leger veel meer gezag uitstraald en veel meer veiligheid kan zorgen dan de politie.


  Maak melding

 8. beste surinamers, jullie hebben zelf deze regering gekozen. wat hebben ze tot nu toe gedaan of van zich laten horen.
  men moet in suriname naar veilgheid zoeken.
  de marons zijn de grootste problemen in suriname, je zou kunnen zeggen de surinaamse mokro’s.
  het is niet te geloven de twee grootste moordenaren van suriname hebben een regering gevormd. en jullie geloven dat er veiligheid word aangeboden door de overheid……
  wacht af er gaan straks geluiden rond dat opa Ro het toch beter had gedaan.
  en geloof me de slachtoffers zullen niet verranderen, en de daders. . . .zucht neti ala cow blaka

  cnn


  Maak melding

 9. Media hype ,
  VHP ga je huiswerk maken om de volgende verkiezing wat sterker aan de bak te komen , maar hou op met dit soort media hype,s te creëren naar de bevolking toe.
  Al die dingen die nu gebeuren , gebeurden ook tijdens de regering van Venetian, waar jullie ook deel van uitmaakten.
  Dus ga de schuld niet geven aan Misidjan.


  Maak melding

 10. oplossing no 1 ; geef de mp weer de opsporingsbevoegdheid.
  meer politie op straat,laat men samen gaan werken met de soldiers
  en niet te vergeten hard optreden tegen die boeven die ’t leven van een ander zuur maken
  ongeacht ras of geloof,aanpakken die mensen

  orga


  Maak melding

 11. Dé sme se mens heeft zijn regering gekozen,wetende voor de verkiezing wat het zou gaan worden..

  Dus heeft de mens in sme zijn gekozen regering in volle ornaat..

  Klagen heeft hier totaal geen zin..

  Persoonlijk had ik niet veel soeps verwacht en geschreven,maar wie luisterd naar een ander..

  Het is toch duidelijk voorspelbaar wat je moet verwachten van deze lijders die door allerlei criminele daden nu het machts-centrum bemachtigen..

  Ik heb al veel eerder gezegd,dat vele verstandige mensen hun biezem pakken en het land verlaten op zoek naar beter leven.,,want om op die manier te leven in surbo heeft totaal geen zin .

  De vele opportunisten die bereidt waren terug te keren uit het buitenland,hebben hun handrem getrokken en wachten af wat er gaat komen..


  Maak melding

 12. Deze regering is er net.
  Maar juist nu krijgen ze de gelegenheid om drastische maatregelen te treffen om de veiligheid van het volk en toeristen te waarborgen.
  Indien de reguliere politie het alleen niet aankan…dan maar met de Militaire Politie !!
  Laat deze eenheid tezamen met de politie patrouilleren bij bepaalde buurten.
  Er moet veel meer voorlichting op de nationale TV komen betreft voorkoming van criminaliteit.Hard optreden !!!!!!!!!!!!!!!!!
  Laat de toeristen en buitenlandse investeerders niet wegblijven vanwege deze criminelen.
  President Bouterse..aub doet u heel GAUW en EFFECTIEF wat aan deze situatie.


  Maak melding

 13. De VHP heeft gedaan wat het kon in de context van plaats en tijd en het ontwikkelingsniveau van haar bestuursleden en achterban. Lachmon 40 jaren met zijn verbroederingspolitiek. Sardjoe ruim 10 jaren met zijn shanti-politiek. Helaas heeft dit niet geleid in 2010 tot een evenwichtige afspiegeling in de machtstructuren/regering van de huidige Surinaamse samenleving. De kroesharigen/Muslims hebben nu alle macht naar zich toegetrokken. Zij hebben wel hun mond vol van “geen etnische” politiek, maar woorden zijn erg goedkoop en de daden wijzen naar pure etnische samenstelling van de regering.

  De VHP is erg aan vernieuwing toe. Sardjoe en de zijnen hebben gedaan wat zij in hun mars hadden maar is duidelijk niet genoeg geweest. De macht van DDB en Brunsi is oorspronkelijk gekomen uit de loop van machinepistool en drugs. Somo is een lafaard van de hoogste plank. Hoe kon de VHP met zulke figuren in het verleden samenwerken?
  Urgentie:
  1. Goede voorlichting en richtlijnen naar achterban. Geen contant papier geld in bezit. Het wordt straks behangpapier. Zoveel mogelijk grote schulden maken
  2. Niet meer angst aanpraten, maar stimuleren om opgebouwde have en goed en familie, vrouwen en kinderen te beschermen. We hebben geen eeuwige leven. Iedereen gaat een keer dood. Dan maar als helden.
  3. Niet meer hard werken, zo min mogelijk produceren. Dit levert toch niks op. Alles moet straks volgens vastgestelde prijzen worden verkocht aan het niet werkende deel van de bevolking.
  4. Familie in NL adviseren om niet meer naar Suriname te gaan. Kans op drugs in je koffer op Schiphol is heel groot. Je belandt in NL in de cel zonder dat je het in de gaten hebt.
  5. Organiseren en structuren van de partij.
  6. Eigen communicatie kanalen opzetten en zoveel mensen inspraak geven via forums/internet en ideeën verzamelen
  7. Nadenken over regionale onafhankelijkheid eventueel in samenwerking met Guyana
  8. Goed opgeleide mensen op tijd het land proberen uit krijgen, voordat ze gearresteerd en vermoord worden.
  9. Wie vult dit lijstje aan????


  Maak melding

 14. Girjasingh,
  De huidige situatie geeft ondubbelzinnig aan dat de Shirrif geen duurzame oplossingen teweeg heeft gebracht. Nu heerst er alleen nog maar kadaverdiscipline bij de politie.

  Waar zijn al die geweldsmaatregelen gebleven? Dit kan gebeuren terwijl bewoners ongestraft prijs mogen schieten op indringers. Wat een koorddanser is deze parlementarier.


  Maak melding

 15. panka je kan ook niet bij miesiedjan terecht voor vragen want dat moet de korpchef maar doen zij hij vorig week nog.begrijpelijk die man is vorig jaar advocaat geworden en heeft zelfs geen werkervaring laat staan over politiek en dan hem nog voor de leeuwen gooien als minister van juspol.stuur miesidjan weer de bos in namelijk santigrong en stel voormalig minister santhokhi weer op en de corupte korpsleider braam hoort in santa boma thuis want hij beschermt de criminelen tegen betaling van daar dat santhokhi die namelijk geen bewijs had niet door 1 deur konden.arme miesiedjan


  Maak melding

 16. twee moordenaar in suriname die de macht hebben een in het binnenland een in de stad die djoeka moeten terug in het binnenland ze komen de stad in om te beroofen in het binnenland kunnen ze dat niet doen daar hebben ze niets.wie is nu de duppe van de hindoestaanen waarom doen ze dat niet met hun eigen volk dus de djoeka brunsie zeg go na voto drape joe kan goedoe ef joe roof ding koellie.hindoestanen kom op en schieten maar. want als bouta niets kan doen dan moeten wij dat zelf oplossen misidjan is zelf een crimineel met die rastahaar hij is een drugs gebruiker ook als bouta. daarom heeft bouta zijn zijn achterband met de drugs gebruiker.een moordenaar en drugs baas kan nooit president worden dat is slecht voor het land bout en brunsie komen hun zakken vullen 5 jaar en dan zijn ze al binnen wij armen moeten er voor gaanlijden. dooeii tang boeng


  Maak melding

 17. Het is toch gek dat Surinamers nog zo de denken, zoals velen het hierboven hebben beschreven. Nog steeds in hokjes, rassen denken. Geweld en moord en roof etc moet gewoon uitgeroeid worden. Maakt niet uit wie het doet of welke minister. De vorige oppositie, nu coalitie had z.n mond vol had over de vorige regering. Laat ze het waarmaken. Dat valt niet mee. Maar die domme Surinamers die op deze regering hebben gestemd zullen het merken. Altijd koppig en dom willen blijven. Ik hoop dat het volk z’n les geleerd heeft voor altijd.


  Maak melding

 18. Beste Ronald(7)je zit vol haat en het helpt niet, waarom neem je niet een daroe of een vlinke scheut Palm rum? Dan kan jij je tenminste wanen in een land dat geregeerd wordt door jouw soortgenoten.

  Een land waar er geen plek is voor andere bevolkingsgroepen.

  Een land waar corruptie hoogtij viert en enkel bedoeld is ter verrijking van jouw soortgenoten.
  Een land waar veiligheid synoniem staat voor de bescherming van enkel en alleen jouw soortgenoten.
  Een land waar je naar hartenlust je eveneens doorzopen corrupte vrienden kan betalen voor allerlei diensten.

  Een land waar je overheidsmiddelen kan en mag aanwenden voor zelf verrijking.

  Een land waar jij je vrouw mag vermoorden zonder dat je vervolgd wordt.
  Het valt inderdaad op dat je alleen om veiligheid roept als het om jouw soortgenoten gaat.
  He Ronald hoe zit het dan met het uitmoorden van vrouwen in jouw gemeenschap door het eigen soort?
  Hoe zit het met zelfmoord onder jonge vrouwen die onderdruk gezet worden door hun familie?

  Je hebt daar geen antwoord op.

  Ik heb wel een tip voor je:
  In diezelfde dronkenmansbui kan je ook een wetswijziging laten doorvoeren enkel ter bescherming van jouw soortgenoten.
  Doe dan ook meteen een wetswijziging die jouw soortgenoten vrijwaart voor o.a:
  1. Het bestelen van andere groepen
  2. Het uitmoorden van vrouwen binnen jouw
  eigen gemeenschap door het eigen soort
  3. Het aanzetten tot zelfmoord onder jonge
  vrouwen in je eigen gemeenschap
  4. Onder invloed rijden
  5. Het achterover drukken van overheidsgelden
  en middelen
  6. Het zich onrechtmatig toe-eigenen van
  andermans en overheidsgronden
  7. Drugs gerelateerde criminaliteit
  8. Corruptie in welke vorm en omvang dan ook
  9. Moord
  10. Diefstal en roofmoord

  Zo kan ik nog doorgaan, maar dit is zijn de punten belangrijkste wetswijzigingen die je nodig heb.

  Zo voorkom je dat je ooit nog vervolgt wordt voor voor wat voor misdaad dan ook.

  Zijn jouw en jouw soortgenoten lekker veilig en kan je naar hartelust je gang gaan.

  Zie je wel Ronald daroe doet veel wonderen.

  Zo bescherm jij je gemeenschap tegen wat je gespuis noemt en mag je zelf stelen, moorden en uitbuiten.

  Helaas voor jouw is dit enkel een
  dronkenman droom Ronald.

  Jij en jouw soortgenoten/vuurspuwers zullen hoe bitter het ook klinkt moeten accepteren dat de opmars van de marrons, djoekas, bosnegers niet meer te stuiten is.

  De tijd van ja Basha en ja Kaise is definitief voorbij. Jouw roep om veiligheid is een valse kreet en wij zijn slim genoeg om dat te doorgronden.
  Dit is jaloezie van het laagste niveau Ronald.
  Je had het natuurlijk anders gewild maar dit is de realiteit, dus leg je fles neer en wordt wakker.
  Suriname is niet van een bevolkingsgroep ras of gemeenschap.
  Wij moeten met zijn allen onze schouder zetten voor de opbouw van ons land.

  Wij(Marrons/Djoekas/Bosnegers) maken onderdeel uit van de motor waarop de Surinaamse gemeenschap draait en voortbeweegt en dat kan jij niet stoppen.

  Al jouw gebrabbel ten spijt Ronald je hebt geen keuze.
  Als het je niet bevalt ga dan inderdaad lekker naar India.

  Let op Ronald: WIE HAAIT ZAAIT DIE HAAT MAAIT

  WE ARE HERE TO STAY NOT TO PERISH!!!!!


  Maak melding

 19. Wil niet beledigend zijn jegens een bepaalde bevolkingsgroep.
  Maar ben recent terug uit Suriname en inderdaad je ziet ontzettende vooruitgang bij bepaalde groepen en andere groepen die claimen dat suriname van hun is die leven nog steeds zoals 100 jaar geleden.

  De vele roofmoorden en verkrachtingen in suriname worden wel door een bepaalde bevolkingsgroep de marrons gepleegd.

  Waarom vertoont dit volk animale gedrag? Dieren worden gedreven door hun instinct. Maar waarom komt dit gedrag bij deze “mensen”
  voor? Onbegrijpelijk heb recent een artikel gelezen dat verkrachtingen in afrika een normaal gebruik is. De vrouwen worden tegenwoordig beschermd met een vaginaleklem wanneer zo een vrouw vekracht wordt, wordt de eikel van de man gechopt.

  Persoonlijk denk ik dat een bepaalde bevolkingsgroep nog niet helemaal ge-evolueerd is tot een volledige mens. Dit volk leeft nog steeds volgens de oerwoudwetten.


  Maak melding

 20. Geachte burgers van marowijne,ik kan jullie niet veroordelen dat jullie een politie post overvallen.In mijn goed jaren heb ik eigenhandig een hoofdbureau van politie weggschoten hahaha.
  Wg,
  De pres.


  Maak melding

 21. Veiligheid Suriname in gevaar zegt deze man.

  Misschien dat hij ons ook kan vertellen, hoeveel diefstallen, verkeersdoden, roofovervallen, moorden, drugssmokkel, verkrachtingen, kindermisbruiken enz. enz. de afgelopen jaar (2009) hebben plaatsgevonden in Suriname en dit alles ondanks Juspol adviezen, hulpmiddelen en gelden kreeg uit Nederland.

  De huidige Regering en President is pas ongeveer 6 weken geleden geinstalleerd, alles wat nu in Suriname gebeurd is duidelijk het gevolg van front wanbeleid, maar niet geweend de huidige regering gaat zaken op orde stellen.

  By the way is de moord op Veira en de meer dan 90 kilo al opgelost, hmmmm Suriname het veiligste land onder front.

  Wat was precies de structurele oplossing na de rellen te Papatam.


  Maak melding

 22. laten wij als rechtgeaarde surinamers ons af vragen hoe dit probleem is onstaan dan komen wij een eind op weg hoe wij dit probleem moeten tackelen.@ pinto jou president heeft weerloos burgers van ons land doodgeschoten daar ben jij apetrots op, vrouwen en kinderen zijn slachtoffers van deze monster.
  Wat zich afspeeld in oost-suriname zijn de gevolgen van een brute militaire dictatuur die ons land jarenlang in zijn greep had.


  Maak melding

 23. Kom niet met vingers aanwijzen, maar kom a.u.b. met oplossingen. Het kan zo niet langer doorgaan, er moet een iets aan gedaan worden.
  Dit vorm van criminaliteit begint genocide-achtige trekjes te vertonen, waarbij een volk langzaam maar zeker, doelbewust in de verdrukking wordt gebracht. Hoelang gaat dit duren voordat de hel losbreekt. Is dit wat we allemaal willen???? Hoelang houdt men dit struisvogelpolitiek tot stand. Niemand kan me ervan overtuigen dat er geen etnische mensenrechten systematische geschonden worden in Suriname. Klop bij de VN aan A.U.B. als de regerende struisvogels niets eraan wil doen.


  Maak melding

 24. waarom een paniek.
  in een maand tijd 2 berovingen.
  waar ter wereld is dat ook gebeurd.?
  heel veel plaatsen.
  dus er komen wel regels aan.
  als het gekker gaat worden dan ,,,,
  wordt de betrokken minister verantwoordelijk gesteld.
  en als dat niet gebeurd…dan kent hij zijn gevolgen…
  het volk zal niet meer voor hem stemmen.
  hou deze minister in de gaten….


  Maak melding

 25. Ik schaam me dood wat ik allemaal leest ,mijn god wat gebeurd er tog met de surinamers geen drupel respect voor elkaar nog voor een ander en minder voor het land mi gado alleen bij SuRINAMERS MERK IK DIT geen andere bevolking scheld elkaar zo uit maar ja JONG GELEERD OUD GEDAAN


  Maak melding

 26. Waarom moeten mensen roven in Suriname? Waarom gaan mensen zoeken naar geld of een beter leven of wat dan ook…?

  Je regering is een en al Jokerij,Ik weet niet van jullie maar een man kan niet alles oplossen.
  Nu hoe Bouterse en Rasta erzijn wil iedereen praten maar voorheen dede jullie niks.
  Een volk dat bewust dom gehouden wil worden…
  Schop de slechte mensen eruit als volk en zet nieuwe jonge mensen neer die wel een gezond verstand hebben en het beste met het volk voor hebben.
  Ook je politie agenten deugen niet(gezag hebbenden) het is tijd voor een grote schoonmaak.
  Luister mensen anders gaaat een radicale groepering het doen let op dit is een waarschuwing dus weet wat je zegt idioten.!!!
  We hebben geen geloof we hebben niets we doen maar neuken hier en daar geven geld uit aan onnodige onzinnige dingens terwijl het volk lijd onder armoede zeg de dingen zoals ze zijn…!!!
  Nog langer lijden of een nieuwe koers??? wat willen we want toen die joker er zat knikte iedereeen mee niemand wist weerstand te bieden nu zit er een man die internationaal afgemaakt word en dan gaan we hem als eige volk ook afmaken?? Think twice en stop de blanke goden te dienen wat ze wille ons allemaal plaatsen in een burger oorlog
  en als jullie dat nog niet zien weet ik t ook niet meer…

  gebruik de tijd wijs en lul niet dom want wanneer t zo ver is is er geen houden meer aan dan kan geen enkele Santokhi fools ons stoppen…!!!

  Allahoe Akhbar..!!!


  Maak melding

 27. Du hoe kun jij je rechtgeaarde Surinamer noemen
  Jij bent een nederlander in nederland en eingelijk een terrorist
  En doet er alles aan om Mijn land indiscrediet te brengen
  Je laat je ook nog om de tuin lijden door deze site
  Men is al vergeten wat er kerstnacht 2009 papatam en hoe die chinezen die
  Vogel vrij waren en die coke die verdwenen is enz enz
  En nu maar spuien op de nieuwe regering die nog geen twee maanden zit
  Ik woon hier en weet wat er speelt er is een groep de VHP die zich zelf
  Buiten spel heeft gezet en ziet dat nu pas in
  Ze hebben de afgelopen jaren hun achter ban de rug toe gedraaid en niets voor ze gedaan en nu
  Heeft hun achterban hun de rug toe gedraaid en is front ten einde gekomen
  En met daar mee het kontje likken van De ex kolonisato
  En dat zit ze dwars.

  Kodjo


  Maak melding

 28. @Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya:

  Volgens mij heeft uw bewustzijn u helemaal in de steek gelaten. U zit hier te rappen over wijlen Papa Touwtjie, maar weet u wel dat meneer Papa Touwtjie op 9 juni 2005 is vermoord door zijn eigen broer? En ex-minister Santokhi van J&P werd pas in September 2005 minister van Justitie & Politie van Suriname. Dus volgens ging die Papa Touwtji uit zijn graf rappen en was u de enigste persoon die dat tijdens het bewind van Santokhi hoorde? U hebt dan een heel byzondere bewustzijn meneer de Bewuste Academia.


  Maak melding

 29. @Pinto: Het was relatief rustiger tijdens Santokhi. Nu met Misidjang lijken de criminele marrons zich gesterkt in hun daden en weten dat er een figuur daar is die op hun lijkt en ze niet hard zal aanpakken. Daarom durven ze als nooit eerder om hun rommels uit te halen. ‘T gevaar zit hierin dat het kan escaleren als Misidjan niet krachtig optreed. Wat voor show was hij gaan geven in Albina? Hij zei dat hij zonder lijfwachten daar was gegaan om de mensen te wijzen dat Suriname veilig is. Jeah Rite Man! Welke bosneger rooft nou zijn mede-bosneger (bitter weinig). En die marrons van Albina weten wie hun beschermengel is.Dus escaleren in de zin van dat er tijdens de zoveelste roofpoging van de marrons bij een hardwerkende ondernemer er onschuldigen als doden zullen vallen: een doorgedraaide vader die de verkrachting/moord op zijn dochter niet meer kon aanzien en zijn jachtgeweer pakt en verdwaald bosnegers begint neer te knallen.


  Maak melding

 30. @28:roy: het zijn echt niet bij twee berovingen gebleven, het is meer dan dat! verdraai de feiten niet, ga de kranten maar na. binnenkort komt ABS wel met de statistieken en dan zal je het zelf van daar vernemen. en zelfs de politiewoordvoerder beaamt het dat de afgelopen maand een stijging heeft plaatsgevonden wat betreft de gewelddadige roofovervallen.


  Maak melding

 31. Het verhaal gaat verder….

  Minister Martin Misiedjan wil structurele maatregelen voor de politie van Albina. Hij wil van een nulsituatie uitgaan, want er moet veel gebeuren. Plannen die gemaakt waren, zijn niet uitgevoerd.
  “Albina moet anders benaderd worden dan Paramaribo. Nu is de situatie rustig daar”, zegt de minister desgevraagd aan Starnieuws. Hij bracht dinsdagmiddag samen met korpschef Delano Braam een bezoek aan het grensstadje.
  “Ik heb gezegd dat de korpschef verantwoordelijkheid moet nemen voor zaken die plaatsvinden. Daarom zijn wij samen naar Albina gegaan. De korpschef had mij zaterdag, toen er spanningen daar waren, al gerapporteerd”, zegt Misiedjan.

  Toenadering nodig
  De bewindsman merkt op dat de situatie in Albina moeilijk is. Er moet meer toenadering plaatsvinden tussen de bewoners en de politie. “De cultuur is daar anders. Je kunt de situatie niet vergelijken met de stad. Het is een grensplaats. De mensen hebben traumatische ervaringen opgedaan tijdens de binnenlandse oorlog. Er is een andere aanpak daar nodig”, aldus Misiedjan.
  Alle problemen moeten volgens hem in kaart gebracht worden. Oplossingen hebben tijd nodig en veranderingen vinden volgens de minister niet van de ene op de andere dag plaats.

  Hoewel het bezoek niet aangekondigd was, waren mensen toch op de hoogte van de komst van de ministeriële delegatie. De bewindsman heeft de plaatselijke bewoners toegesproken. “Ik heb de mensen voorgehouden dat wet en recht gehandhaafd moeten worden. Als mensen verdachten beschermen, zullen ze de consequenties van het politieoptreden ervaren”, hield de ministers zijn gehoor voor.
  Er is gesproken over de irritatie die wederzijds heerst tussen de politie en de bevolking. Volgens de bewindsman kunnen zaken met meer tact worden aangepakt. Er hoeft niet nodeloos geweld te worden gebruikt door de politie.

  Ondersteuning
  Aan de politiepost van Albina is steun toegezegd. “Wij hebben hen laten zien dat wij aandacht hebben voor de situatie en dat wij ondersteuning zullen geven. Ook de districtscommissaris en de parlementariërs van Marowijne waren er bij. Wij hebben een signaal gegeven aan de politie en de bevolking dat wij de problemen in Albina serieus nemen”, benadrukt de minister.

  Hij merkt op dat zaken veel erger zijn voorgesteld in sommige media. De verdachte van Papatam is niet bevrijd uit een cel en de baby is niet geraakt door een politiekogel. “De situatie is zwaar gedramatiseerd. Mensen staan niet stil bij de gevolgen van onjuiste berichtgeving”, zegt de minister. Intussen de verdachte weer ingesloten. Er zal volgens Misiedjan serieus gewerkt worden aan oplossingen voor de problemen die ondervonden worden in Albina.


  Maak melding

 32. @34 Raj

  “@Pinto: Het was relatief rustiger tijdens Santokhi.”

  Ja ja, dat zal wel jij leugenaar en hypocriet.

  Wanneer hebben we de rellen van papatam gehad, wanneer werd de 90 kilo uit de politiekluis geroofd, wanneer werd veira doodgeschoten, hoeveel moorden, verkeersdoden, diefstallen , kindermisbruiken enz. hebben we onder de racist Santokie als minister niet gehad in Suriname.

  Ik kan alleen maar kotsen om jullie leugenachtige, hypocriete en achterbakse gedrag.


  Maak melding

 33. @ nummer 32,
  kodjo.
  Terrorisme (van het latijnse terror,paniek)is het zonder wettige grond plegen van ernstige geweld of ernstige dreiging daarmee met een politieke of religeuse doel. in de meesten opvatting moet het om illegaal geweld gaan, doorgaans gekoppeld aan burgers als slachtoffers.Kodjo als op mij reaktie reageer doe het iets verstandig a.u.b en kom niet met onzin en domgelul. jou president is een terrorist ik hoef het niet allemaal op te noemen hoe hij mijn landgenoten heeft geterroriseerd.kodjo jou reaktie op nummer 32 zit vol tegenstrijdigheid valse aanames en retoriek waar ik niets mee kan.De aanhangers van bouterse hebben een gemeenschapelijk probleem ze maken allemaal gebruik van de vrije meningsuiting maar waneer anderen een andere mening hebben dan komen ze met bedreigingen en kolonialisme op de proppen dat geeft hun zwakte aan.Als je kiest voor een moordenaar en drugsdealer als jou president dan breng je jou land in diskrediet en niet waneer iemand terecht kritiek heeft op een monster die zijn volk op een zeer misdadige manier heeft onderdrukt vernederd geknecht en vermoord, jij laat jou op de tuin leiden door bouterse en zijn bende.


  Maak melding

 34. Sosoboto yu na wang bigie KAW,
  Wie had een smoel dat alles beter zal gaan waneer bouterse aan de macht komt en nu zit hij daar zien wij dat er kilo’s met drugs onderschept wordt in buitenland we zien een toename van de criminaliteit wisselkoers op hol problemen in het binnenland je moet kotsen van die leugens en bedrog die jullie zijn voorgehouden toen moest jij een kritische waffel hebben, Een deze dagen zal die zeepbel uit elkaar gaan spatten.Bouterse is wreed en medogeloos geweets tegen jullie toch kiezen jullie deze man als president dan ben je toch dommer als een ezel sosoboto je moet jou schamen, Bouterse is veroordeeld voor drugs boereveen dino had banden met farc rebellen en ook de ex ambassadeur van suriname in brazilie vergeet die drugs vliegtuigen die in onze binneland lande onder stenge bewaking van bouterse en brunswijk. suriname in nu in handen van zware drugscriminelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.