Werkbezoek Surinaams Parlementslid aan Nederland

20

Carl Breeveld, politiek leider van de vernieuwende DOE partij (democratie en ontwikkeling in eenheid) en lid van het Surinaams nationaal parlement, trapt zaterdag 18 september zijn werkbezoek aan Nederland af bij de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Breeveld gaat in discussie over de toekomstige samenwerking tussen Nederland en Suriname. De ChristenUnie onderhoudt intensieve contacten met de ‘zusterpartij’ DOE.

De kwestie Bouterse, maar ook de problemen en het perspectief van Suriname komen aan bod tijdens de conferentie “Internationale Samenwerking, een coherent beleid?”. Deze conferentie wordt georganiseerd door NCDO en verschillende politieke partijen, waaronder de ChristenUnie.
Op Prinsjesdag, 21 september is Carl Breeveld te gast bij de ChristenUnie Tweede Kamerfractie en ontmoet demissionair minister en fractievoorzitter André Rouvoet en vice-fractievoorzitter Arie Slob. Donderdag 23 september spreekt de voorman van DOE met het CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier in de Tweede Kamer.

Breeveld is de eerste Surinaamse parlementariër die de discussie over de toekomstige samenwerking tussen Nederland en Suriname aangaat. De politiek leider van de vernieuwende DOE partij is sinds de verkiezingen van mei 2010 parlementslid en kijkt uit naar een hernieuwde samenwerking met Nederland.

De afgelopen jaren waren er intensieve contacten tussen de ChristenUnie en de partij van lijsttrekker Carl Breeveld. De ChristenUnie droeg bij aan een politiek-strategische ontwikkeling van de DOE-partij doordat Shahied Badoella – directeur Communicatie en landelijke Campagneleider van de ChristenUnie, zelf van Surinaamse afkomst – de partij adviseerde en trainde in communicatie en campagnevoeren. In de prille historie van de partij behaalde DOE een zetel in de Nationale Assemblee van Suriname (DNA).


20 REACTIES

 1. Dhr Defares heeft gedurfd DDB(de dictator Blufkoning) van SME de waarheid te zeggen.
  Doe is met haar bezoek aan Ndl ook over de drempel.Waar blijft de rest van de oppositie.
  Kom op mensen .Toon aan dat je als politicus
  karakter hebt of anders krijgt de op weerloze burgers schietende lafbek weer zijn zin.

  Latish


  Maak melding

 2. Wat een geklaag stees over PRES DDB Mogabe maak nog elke slacht offers in land maar nederland blijf maar geld geven en steunen ,san de pasa naga oeng Sranaman waarom blijven we klagen over de PRES VAN SU


  Maak melding

 3. de kwestie Bouterse……coherent beleid. deze zin is zeer verwarrend en paradoxaal . lees maar heel goed beste mensen.
  houd er rekening mee dat je het niet eens hoeft te zijn met de huidige regering in Suriname , maar je moet voorkomen dat je jezelf ook niet belachlijk maakt.

  Voet


  Maak melding

 4. Pinto,
  Deze garamafoonplaat van jou hoor ik al jaren ik noem het domme retoriek waar je niets aan hebt.
  Daniel ortega en muammar gadaffi zijn voorbeelden van de grootste schreeuwlelijk die nu inbinden omdat ze door hebben dat niet werkt pinto zelf in cuba hoor je nu andere geluiden. De geschiedenis leerd ons dat geen enkel land in de wereld vooruit is gegaan onder een militaire dictatuur en ok niet waneer deze populisten hun militaire pak uit doen voor een nette pak dit is de realiteit pinto.


  Maak melding

 5. Daar gaan we weer. Eerst wordt Brunswijk meegenomen naar het hoge Noorden, gehersen spoeld en bewapend en al in het oosten des s’land weer losgelaten om een vuile oorlog te beginnen. Kareltje, Kareltje let op je passen, “vertrouw die Grieken niet”.


  Maak melding

 6. IK had begrepen,dat Frankrijk de ,, poort ,, naar Europa zou zijn..verkondigde baas..

  ned is een gepasseerd station,denk meer aan landen als china,india,brazilë,cuba..

  Kijk als baas een sigaret geroken heeft,kan hij veel dingen zeggen en als hij weer nuchter is,dan kan hij zicht het niet meer herinneren,typisch baas..


  Maak melding

 7. Goed initiatief, meneer Breeveld. Als u terug bent in Sur. zult u er vast alles aan doen om uw ervaringen en aanbevelingen te delen met het parlement en de regering. Wie weet hebben zij er wel oren naar.


  Maak melding

 8. ik was er ook en heb mijn zegje gezegd.
  ja ook over desi en mijn broertje.
  was ik duidelijk of niet.
  na mijn pensioen ben ik ik sme.
  dan hoop ik dat de stad paramaribo is verhuisd naar hogere delen van suriname.
  is dat niet het geval dan zal het volk watersnood na watersnood meemaken en ….
  dus het volk bepaald is dit sme volk zo verstandig ?

  ik wacht nog 3 jaren


  Maak melding

 9. DA-91 van Winston Jessurun heeft nooit meer zoveel zetels gehaald als toen Holland zich ermee ging bemoeien, met beloften die zoals doen gebruikelijk nooit bewaarheid werden.

  DA-91 heeft bij de recente verkiezing van 250510 slechts 1 zetel gekregen van het front, want aanhang hebben ze niet meer.

  Doe zou wel eens een doetje kunnen worden.


  Maak melding

 10. In 1980 kreeg de pres.500 miljoen van holland en Suriname had al 450 miljoen.En toen na een jaar holland kwam kijken wat de pres.met dat geld had gedaan.Begon de pres op holland te schelden en nog gaat hij door.
  Eerst was het mek den kon,we waktie ding.
  En holland is kolonisator en al dat oude vrouwenverhaal.Nu moet hij een keertje tonen wat hij waard is.En niet weer schreeuwen dat holland hem tegenwerkt.Want dat werkt niet op de lachspiren.Ik hoop dat hij ophoudt om alle ervaren mensen van de posten weg te halen.Want met beginners is het brokken maken al hebben ze dan een titel voor hun naam……….


  Maak melding

 11. augie
  heb je fam.die op die posten zitten?
  hebben zij ook niets van gebakken.dan moet je eruit.
  als je niets wil doen of niets kan doen moet je echt plaats maken.
  jammer maar je hebt de kansen gehad .


  Maak melding

 12. Willem van Oranje
  Verstandig besluit van de heer Breeveeld. Of we het nu willen of niet, we moeten verder met elkaar. Welkom in Den Haag meneer Breeveld!

  Willem van Oranje

  Willem van Oranje inderdaad zal Suriname nu verder meoten gaan zonder de verdragsmiddelen uit 1975 die nu Ten Einde zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.