Suriname moet snel inspelen op goudkoers

29

PARAMARIBO, 17 sep – Suriname moet snel zien in te spelen op de stijgende wereldprijs van goud. De situatie op de internationale markt is te aantrekkelijk om die maar op zijn beloop te laten. Winston Wihrt van de speciale commissie die de sector onderzoekt, ziet gouden kansen voor Suriname. Maar dan moet ook actie worden ondernomen.

Het heeft er veel van dat het ook gebeurt de komende tijd. “Het besluit van de regering om de sector snel te ordenen, is zeer correct, vooral tegen de achtergrond van de stijgende prijs. De analisten die ik volg hebben het aan het juiste eind”, zegt Wirht tegenover de Times of Suriname. De prijs neemt alleen maar toe, nu regeringen steeds meer overgaan tot het drukken van geld.

De vlucht in goud was nog nooit zo intens. Verwacht wordt dat prijs eind dit jaar tegen de vijftienhonderd dollar per troy ounce (ruim dertig gram) aanloopt. Suriname beschikt over grote hoeveelheden van het erts. De kleinschalige goudwinning levert de staat nauwlijks wat op, vanwege het gebrek aan controle. Wihrt moet ook adviseren over milieuvriendelijke mijntechnieken. Ook op dit gebied is de chaos compleet.


29 REACTIES

 1. Ik ben van mening dat wij de Surinamers.. de Surinamse regiring,Suriname niet tot hogere extase gaat kunnen brengen.. de huidege staat waar suriname zich nu in vertoeft, dat is de maximale wat wij surinamers de Surinamse regiring eruit kunnen halen..

  beter dan de huidige-staat waar suriname zich nu in vertoeft gaat het nooit worden.. die kennis en daad kracht hebben wij Surinamers niet in huis..

  Ik ben van mening dat Suriname er beter af zou komen, als wij kaders van buiten suriname zouden inhuren en op belangerijke posten laten opereren.. zoals Financien.. landbouw.. economische-zaken handel ..centralebank.. rekenkamer enz enz.

  er lopen zat experts rond waaronder in nederland enz enz die geen baan hebben.. huur die in, geef die bepaalde opdrachten om het economische systeem op te krikken en gezond te maken..betaald die goed geef die huisvesting enz enz

  Ik ben van mening dat wat het wij de surinamse regeringen niet in 35 jaar gelukt is lukt het hun in 3 a 5 jaar..dat is mijn mening.. dit is mijn verhaal.


  Maak melding

 2. Ik ben van mening dat wij de Surinamers.. de Surinamse regiring,Suriname niet tot hogere extase gaat kunnen brengen.. de huidige staat waar suriname zich nu in vertoeft, dat is de maximale wat wij surinamers de Surinamse regiring eruit kunnen halen..

  Beter dan de huidige-staat waar suriname zich nu in vertoeft gaat het nooit worden.. die kennis en daad kracht hebben wij Surinamers niet in huis..

  Ik ben van mening dat Suriname er beter af zou komen, als wij kaders van buiten suriname zouden inhuren en op belangerijke posten laten opereren.. zoals Financien.. landbouw.. economische-zaken handel ..centralebank.. rekenkamer enz enz.

  Er lopen zat experts rond waaronder in nederland enz enz die geen baan hebben.. huur die in, geef die bepaalde opdrachten om het economische systeem op te laten doen krikken en gezond te maken..betaald die goed geef die huisvesting enz enz of betaal die per geslaagde opdracht.. of laten hun zich zelf betaalen.. hoe beter ze het doen hoe hoger hun salaris..moet je kijken wat ze uit de grond zullen stampen..surinamers mogen stage bij hun lopen..

  Ik ben van mening dat wat het wij de surinamse regeringen niet in 35 jaar gelukt is lukt het hun in 3 a 5 jaar..dat is mijn mening.. dit is mijn verhaal. Einde verhaal


  Maak melding

 3. Heel goed! ze zijn nu echt wakker geworden in Suriname en kunnen nu eindelijk wat beginnen aan de illegale goud handel in het land.Wat niet alleen mij maar zeker anderen ergert is Suriname wil graag economische hulp van andere landen hebben en gelijktijdig laten ze de bodemschatten voor niets wegdragen.Ik hoop dat het niet alleen woorden zijn maar daden.Ga maar na ruim dertig gram goud voor 1500 dollars dat geld rijkt gauw genoeg voor een familie met twee kinderen in de maand.En er zit zeer veel goud in de bodem.


  Maak melding

 4. Baas is super expert in het ordenen van alle private sectoren in het land..

  Wat hij zegd gebeurt,,dus waar wachten wij op..

  Hij heeft al gouden bergen beloofd voor het land en het volk een ieder telt mee….


  Maak melding

 5. Te laat, Venetiaan heeft het hele Sama Sama aan goudvoorraad aan I’m Gold voor een halve appel en een lege eierdop af gegeven. Diepe, diepe schade aan het adres van die koloniale domkop Venetiaan.


  Maak melding

 6. Winston Wihrt heeft natuurlijk gelijk, maar had Suriname niet veel eerder moeten inspelen op de stijging van de goudprijs? Al twee jaar lang vertoont de prijs een stijgende lijn, en wat gebeurt er vervolgens? NIETS, NIETS en nog eens NIETS. Ik vergelijk Winston Wirth met Don Quichote. Vechten tegen windmolens.


  Maak melding

 7. Wat een ongelovelijk domme reactie.

  De goudprijzen zijn hoog omdat de economie onzeker is, de dollar gedaald is, etc. allemaal zaken die over een paarmaanden volkomen anders zullen zijn.

  Nu een nieuwe mijn starten duurt meer dan een jaar, een nieuw contract sluiten met bestaande bedrijven duurt maanden.

  Dus waarover praat Wirth. Die man is wereld vreemd, heeft geen verstand van economie, handel en bedrijven.

  Gezien het artikel kunnen we dan ook alleen maar de conclussie trekken dat Wirth en daarmee de NDP en DDB hier een tipje van de sluier oplichten: ze willen de chaos in de goudsector aanpakken om op die manier flink geld van de goudzoekers te innen. Andere argumenten als het milieu spelen helemaakl geen rol.
  En voor wie twijfeld, als kwik niet binnen 1 maand verboden is dan weten we genoeg.


  Maak melding

 8. Deze regering moet 500 miljoen lenen en zelf een staats-goud-mijnbouw-bedrijf beginnen. De kennis die wij ontberen kunnen wij inhuren. Maar alles moet in onze handen blijven. Voor mij part hoeven wij de buit niet delen met buitenlanders, omdat wij als volk het werk zelf kunnen doen. Vergeet niet: geloof in eigen kunnen.


  Maak melding

 9. Hier en nu alle actoren uit die branche optrommelen om vrijwillig op te geven in hoeverre zij legaal dan wel illegaal bezig zijn en welke hun gemiddelde quota is. Na dato wordt het zonder aanziens des persoons zaken doen met die gasten.


  Maak melding

 10. Binnen 6 maanden eigen bedrijf opzetten met het geld dat verdiend wordt van IAM GOLD.

  Expertise vanuit het buitenland inhuren met als doel kennis overdrag van het winnen van goud.

  NU INSPELEN EN NIET LATER.


  Maak melding

 11. Somber!

  Sinds de wereldcrisis begon, ging de goudprijs omhoog. Nu bijna 2 jaar geleden.
  Toch denkt men in Suriname nog te scoren met de woorden dat de goudprijs stijgt. Iets roepen wat al duizenden keer geroepen is, is precies hetzelfde als het wiel opnieuw uitvinden.

  Iets doen aan de situatie? Ho maar! Lullen in de ruimte is hetgeen waar wij in Suriname goed in zijn. En het liefst met de breedste kant van onze sm..l.

  Grote zorg is het millieu. Weten we al jaren. Toch wordt de invoer van kwik niet aangepakt. Verbied de invoer van dit vernietigend spul en bestraf iedereen die het in bezit heeft heel zwaar. Drastische maatregelen aandragen en ook uitvoeren.
  Met woorden alleen kom je niet verder. Daarom is het vooruitzicht heel somber.


  Maak melding

 12. we willen graag goud om te verkopen.
  maar het goud zit in de grond.
  dus moeten we zelf gaan graven,dat willen we
  niet.
  we laten liever het een ander doen,het zou
  ons teveel sweet kosten.
  de beste stuurlui staan aan wal
  bruno


  Maak melding

 13. @Neus

  Wederom een reactie om de huidige machthebbers in een kwaad daglicht te zetten.

  Wie zegt jou dat de onzekerheid in de economie over enkele maanden wel zal zijn omgeslagen? Blijkbaar weet je veel meer dan vermaarde economen. Met de huidige stand van de economie kunnen wij twee kanten op:
  1) een double dip (waarvan en Warren Buffet en Nout Wellink zeggen dat die er niet gaat komen)
  2) een langzaam groeiende economie vanwege de enorme schulden die de westerse landen hebben gemaakt.

  In beide gevallen zal goud voor velen een veilige belegging zijn.

  Maw, Suriname doet er idd goed aan zsm hier wat meer uit te halen. Al doet deze regering het 5% beter op dit stuk, dan betekent het een stijging van de inkomsten voor ze, wat het Surinaamse volk alleen maar ten goede kan komen.

  Dus opzouten met je eenzijdige GENEUSEL.


  Maak melding

 14. hahahaaa ai mi gado teo en pinto twee grote grappenmakers bijelkaar, twee bruggen en staastschuld aan brazilie was al zo moelijk om terug te betalen nu wil jij 500 miljoen lenen om de volgende generatie op te zadelen met jou grootheidwaan. schoenmaker hou je bij de leest.Teo jou reaktie op nummer 8 laat zien hoe een aantal landgenoten van mij denken en leven ze verdiennen 100 euro permaand maar leven als iemand die 400 euro per maand verdiend.goed na denken voor je grote en belangrijke beslissingen neem is een grote manco van een groot aantal surinamers de keuze voor bouterse als president is daar één van, men doet eerst en daarna gaan ze aan de gevolgen denken van hun beslissing dan is het kwaad al geschiedt.


  Maak melding

 15. @blakaboy

  Je bent net zo naief als Pinto die denkt dat alle illegale goudzoekers zich vrijwillig komen melden. 😆

  En ik zet de machthebbers niet in een kwaad daglicht. Dat doen ze zelf. Ze zaten jaren lang in de DNA en konden toen al actie ondernemen. Maar nu, nu het veel te laat is, komt Wirth met zijn tories.
  En dat is pricies waar ze goed in zijn: tories, l.llen en zakkenvullen want totdusver hebben ze geen echte zinvolle daadkracht getoond.

  Dus wie maakt zich belachlijk: volgens mij de figuren die onzin verkopen en niets doen. Niet de boodschapper die deskundig de onzin doorprikt.

  En als jij en andere graag in sprookjes geloven is mij dat best, mits het niet ten nadelen van SME gaat. En dat laatste is hier beslist het geval.

  Je oproep aan mij en anderen om zelfcensuur toe te passen en alle onzin van DDB en matie de hemel in te prijzen zal dan ook nooit lukken.


  Maak melding

 16. baas kong slap tjienso now. We horen niks zinnigs van die man, volgens mij is hij geschrokken van zijn positie, of leunt hij achterover omdat hij zijn max heeft bereikt. Ik hoop dat een ndpér dit leest en doorgeleid.
  Stop al de kruimeldiefstallen die bijelkaar toch het grootste goud wegdragen. schop iamgold en kornuiten weg wordt gelijk een voorbeeld voor andere aasgieren dat de tijden van front voorbij zijn.
  en vooral be your own golddigger als je echt goud hebt!


  Maak melding

 17. @Neus

  Wat heb jij dan doorgeprikt?

  Ik snap nog steeds je weerstand niet mbt het ordenen van de goudsector. Heb je boter op je kop, ben je blind of ben je gewoon rancuNEUS?

  Van meet af aan is aangegeven dat de goudsector geordend zou worden door deze regering. Ik vind het niet meer dan logisch dat er nu echt wordt aangezet.

  Uiteraard, de uitvoering moet nog blijken, maar met dit initiatief hebben ze al aangetoond veel meer te willen doen voor Suriname dan alle 3 de kabinetten Venetiaan bij elkaar.

  Je reacties getuige van een blind paard. Ik weet niet wat of wie je zo gemaakt heeft, maar volgens mij heb je serieuze hulp nodig. Ik denk niet dat het fijn is om op jouw manier in het leven te staan.

  Adios amigo,

  Blakaboy


  Maak melding

 18. @ Neus
  Ik heb in een eerdere editie reeds aangegeven niet te reageren op postings die kant noch wal slaan. De heer Wirth is econoom en trekt een conclusie op basis van idealisme. De goudprijs mag stijgen, maar waarom de werld economieen steeds kelderen is een vraag die aan de communist Wirth gesteld moet worden. Zwitserland staat niet meer aan kop van de wereldlijst, las ik daarnet in het nieuws. Ordenen van de goudwinning in Suriname, het verbieden bij wet van kwikgebruik, de illegale troep legaliseren of opdonderen (desnoods met geweld zoals de Fransen gedaan hebben), goede contracten sluiten of hersluiten. Daarover moet Wirth praten. Had hij niet zoveel kritiek op wijlen Andre Telting. Laat hij nu tonen hoe het anders kan.


  Maak melding

 19. Prikmachine!

  Jaren lang heb ik de bediener van de prikmachine op ons bedrijf bekeken en bewondert.
  Zittend op zoiets als een motorische grasmaaier prikt hij hele dagen de rotzooi van de gazons op het bedrijfsterein. Bij 35 graden C, maar ook bij 15 graden onder nul.
  Vorige maand overleed hij aan die vreselijke kanker.

  Vanwege de crisis die ook ons raakt, is hij niet vervangen. Dus ligt de rotzooi nu overal verspreidt op de gazons en parkeer-plaats rondom het bedrijfskantoor. Een ware aaneenstapeling van blad, papier, vogelpoep,
  gras en plastic. Rommel, rotzooi of troep!
  Was hij nog maar niet dood gegaan!

  Prikken in waardeloze plannen en dromen die als ballonnen op je gazon verschijnen is de taak van elke Surinamer. Je gazon schoon houden is de taak van iedereen die het met Suriname meent. Dus Neus, blijf maar prikken alsjeblieft. Om erger te voorkomen. Het is net zo goed jouw als mijn taak. Er moeten hoe danook een paar nuchter blijven, toch?


  Maak melding

 20. @Das,

  zie hier:
  http://www.goldprice.org/gold-price-history.html

  Kijkend naar de grafieken van 5 en 10 jaar. Waar zie jij dat de goudprijs pas is gestegen sinds de kredietcrisis?

  Uiteraard, zoals elke beslisser weet, kan je nooit er van uitgaan dat de prijzen altijd zullen stijgen (huizenprijzen in Amerika als goed voorbeeld). Je zal in je plan rekening moeten houden met de onzekerheid.

  Desondanks kleven er aan de ordening van de goudsector alleen maar voordelen. Uiteraard had dit al lang gedaan moeten worden. Vandaar dat ik zo anti Venetiaan ben. Een aardige kerel, maar hij heeft geen kaas gegeten van ontwikkeling brengen.

  Als Suriname de boot mist mbt de goudprijs, dan is dat 100% de schuld van Venetiaan en consorten, die jarenlang hebben gekeken, maar niks hebben gedaan.

  Maar ik ben benieuwd naar jouw interpretatie van de grafieken Das, want blijkbaar denk je met ledige statements over doorprikken, indruk te maken.

  Ik zal je niet eens vragen of je een lineaire regressielijn wilt maken van deze grafieken en kijken of je de 1500 dollar per troy ounce die in het artikel worden genoemd, kan berekenen.

  Ik kan me niet voorstellen dat er mensen hier denken dat ze zaken kunnen doorprikken op basis van een krantenartikel met weinig gedetailleerde informatie.


  Maak melding

 21. @ Theo: Kun je mij één land noemen dat bereid is 500 miljoen (!) te lenen aan Suriname? Je komt waarschijnlijk weer bij de Amerikanen of Canadezen uit. Hahaha, dream on brother.


  Maak melding

 22. Blakaboy!

  Prima reactie. Met aantoonbare, duidelijke grafieken. Ik moet u toegeven dat u middenin het goud zit. De grafieken zijn een duidelijk bewijs in uw voordeel.

  Toch blijf ik bij mijn prikmachine staan. Die geeft mij een bepaalde zekerheid die geen enkele grafiek mij geeft. Mijn werk was 20 jaar lang grafieken maken, niets anders.
  Eerst met de hand, daarna in allerlei moderne systemen. Ik weet dus hoe e.e.a. tot stand komt.

  Blakaboy, regeren is vooruit zien en denken.
  Iedereen weet dat wanneer de waarde van geld daalt, je jouw bezit in natura (Goud) moet
  vastzetten. En de meesten doen dat al twee jaar, sinds de crisis. Dat Venetiaan het niet gedaan heeft hoort bij de wijze van regeren. Dat er nu een minister komt zeggen dat de Goudprijs stijgt is niet onverstandig, maar ik wil liever zien wat hij eraan doet.

  Met mijn prikmachine zet ik hem het vuur aan de schenen. En als Neus e.a. dat ook doen, dan kan er misschien iets van terecht komen.
  Als u de minister nu al de hemel in prijst en een veer in zijn kont stopt komt er, bijna zeker geweten, niets van terecht.


  Maak melding

 23. @Das

  dank voor je sportieve reactie. Nu kunnen we praten.

  Kijk, volgens mij zijn het 2 zaken die door deze discussie heen lopen.

  A) De ordening van de goudsector
  B) De evt investering in de goudsector door de staat

  AD A is waar ik het primair over heb. Er is nu chaos (was er overigens al een tijdje maar merk dat jij dat de wijze van regeren van Venetiaan noemt en ik dat ongekend negeren van een mogelijke inkomstenbron noem, maar dat terzijde)

  De chaos moet je aanpakken, want het kan niet zo zijn dat Brazilianen in Suriname komen om goud uit de grond te halen en de staat de andere kant opkijkt. Komt er ook nog eens bij dat ze milieu vervuilend werken.

  Ad B is een mogelijke investering. Ik, jij, nog Winston Wirth heeft een glazen bol en we kunnen dus jammer genoeg niet in de toekomst kijken. Voor elk argument wat je ertegen hebt (zoals Neus heeft geprobeerd maar jammerlijk heeft gefaald omdat ook hij geen kristallen bol heeft en dus niets kan zeggen over zaken die “anders zullen zijn de komende maanden”) kan je ook een argument bedenken om het wel te doen.

  Nogmaals, ik weet het dus ook niet, of nu investeren nog een goed initiatief is. Hoe snel kan zo een bedrijf operationeel zijn? Wat zijn de scenarios? Wat zijn de aannames? Wat zijn de investeringen nodig? Vanaf wanneer gaat de staat eraan verdienen? Etc etc? Ik ga er van uit dat er gedegen analyse wordt gemaakt voordat er een go/no-go wordt gegeven want zoals je weet erft deze regering niet bepaald een uitpuilende schatkist, dus zullen ze alle zeilen bij moeten zetten om te bepalen aan welk project ze hun geld uitgeven.

  En dan heeft men ook nog de keus om het zelf te doen (staatsbedrijf) of het aan een private onderneming (Iamgold of Suralco etc etc) over te laten en een deelneming in zo’n bedrijf te nemen. Echter, omdat je niet zelf kapitaal erin stopt, zal je de winsten ook niet volledig kunnen opeisen (=onderhandelen dus).

  Kortom, vele zaken waar men over moet nadenken.

  Waar het mij hier om gaat, is dat er te snel negatief wordt geredeneerd en dat men moet proberen objectief en relaxed naar zaken te kijken. We spelen te vaak op de man (en ik merk dat ik soms daar ook aan deelneem, wat me heel erg stoort van mezelf)

  gr
  Blakaboy


  Maak melding

 24. Het echte verhaal!

  Blakaboy, het laat niet weg dat ik je uiteenzetting prima vindt. Het is de manier waarop je er naar kijkt en vanuit welke hoek.

  Van mezelf weet ik dat ik het vanuit een neutrale hoek bekijk. Ook de 5% deal van de regering Venetiaan vond ik bespottelijk en het wegdragen van onze goudvoorraden door Garimperos keur ik ten strengste af.
  Drie dagen geleden heb ik op dit forum nog voorgesteld om de invoer van kwik te verbieden en elke bezitter daarna zwaar te
  bestraffen. Ons millieu gaat eraan kapot.

  De Chaos die u noemt is er daadwerkelijk en ook nu is er weer een opstand in dat gebied.
  Dit moet bestreden worden maar niet met woorden. Ray, een echte NDPer, vindt dat Jenny moet gaan praten met mensen die het recht in eigen hand nemen; voor de derde keer al. Dat is vragen om erger en ik hoop niet dat Wirth hetzelfde in gedachten heeft.

  De toekomst voorspellen kunnen we geen van allen, we kunnen alleen de econmie in de gaten houden. Het beste wat Suriname kan doen is NIET zelf een mijnbedrijf beginnen. Investeren in zoiets kost kapitalen die er niet zijn. Niet te vergeten dat we dan een concurent van IAMGold worden die ons tien jaar voor loopt. Deelnemen en vooral goede, nieuwe afspraken maken en de belangen van IAMGold beschermers door garimperos e.a. die hun concessiegebied betreden op te pakken.
  Het door regering Vene getekende contrakt zal eersdaags toch moeten aflopen. Dan komt er een nieuwe en als IAMGold daar niet mee accoord gaat dan volgen er nieuwe opties.
  Niet met Suralco in Zee gaan. Het is verstandiger om met een bedrijf zaken te doen of we moeten de kans vinden om ze tegen elkaar uit te spelen.

  Het gaat om ons goud en niet om goud van de bewoners van dat gebied. Anders mogen de bewoners van Saramacca Staatsolie opeisen.

  Dat Wirth geen minister is had ik moeten weten. Misschien heeft hij ook voor zijn beurt gepraat. Ik wil weten wat hij doet.

  De afgelopen week heb ik de prikmachine op heel veel grote voorstellen losgelaten. Dat is toch het recht wat ieder mens heeft. Ook van een prikmachine kan ik leren.

  Groeten en laten we hopen dat ons goud ook ons goud blijft.


  Maak melding

 25. @Eduard Lupson

  Ik ben ook econoom, maar dan van een echte univ waar men lert conclussie te trekken op basis van feiten en een realistische visie.

  Acites op basis van waanzinnige idealen en visi zoals DDB & Brans hebben leiden nergens toe.

  @blakaboy
  Nergens heb ik aangegeven tegen ordening van de goudsector te zijn. Ik heb slechts aangegeven dat:
  – het een eenvoudige zaak is kwik te verbieden. Zelfs de kerken roepen inmiddels daartoe op en ik beplijt het al jaren. Maar al die jaren hebben de regering en DNA niets er aan gedaan, dus zal het vermoedelijk ook nu weer meer dan 5 jaar duren.
  – Wirth is tot dusver niet verder gekomen dan het voorstel om een commissie in te stellen en moet nu eerst zelf de planning daarvoor uitwerken.


  Maak melding

 26. @blakaboy
  Je link was on volledig kijk eens op.
  http://www.goldprice.org/gold-price-history.html#5_year_gold_price

  En dan mn naar de dollar grafiek. Dan zie dat er een minof meer rechte lijn te trekken is van 2001 – 2009 die loopt van 300 – 850. Een stijging van circa 550/8 = 70 per jaar. Daarna gaat het opeens hard omhoog naar bijna 1300 in éen jaar, een stijging van ruim 400 !!

  En hoe kun je Veni verwijten dat hij de boot heeft gemist bij deze ontwikkeling van de goud prijs? Dat is een schoolvoorbeeld van nakaarten. Niemand had deze stijging voorzien. Niemand kon deze stijging voorzien.

  Overigens je reactie #23 is onsprotief omdat je uitspraken van mensen verdraait en mensen uitspraken die ze niet hebben gedaan in de mond legt terwijl je anderzijds wel gebruikt maakt van inzichten die je van hen hebt geleerd waarbij je doet als of dat jouw inzichten waren.
  Maar ja dergelijk draaien zijn we inmiddels wel gewend. 😆


  Maak melding

 27. @Neus

  Nu “verwijt” je me ook nog vaan plagiaat te plegen, zonder me te zeggen van wie ik ideeën heb “gestolen”.

  Ik kan je verzekeren dat dit alles mijn eigen visie is.

  Over de grafiek, eigenlijk geeft de 10-jaars grafiek de trend veel beter weer….met de volgende 3 niveaus:

  2001-2008 een regelmatige stijging (of toch een heel lichte exponentiële?)
  2008: dan de onrust op de kapitaalmarkt met einde van dat jaar zelfs een daling.
  2009: weer een echt grote stijging in de goudprijs.

  Kijk ook wat er op het FD hierover staat:
  http://www.fd.nl/artikel/20104698/blijft-goud-ultieme-veilige-haven

  (eigenlijk, gezien de 15-jarige grafie…een exponentiële groei als je vanaf 2001 kijkt)

  Ordening van de goudsector, dat verwijt ik Venetiaan! Oftewel, het jarenlang negeren van dit probleem. s ie meester i trouwens. Het negeren van problemen. Vandaar dat ik dus never nooit een fan van Venetiaan kan zijn. Hij heeft gewoon te weinig gedaan met de mogelijkheden die hij had.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.