Surinaamse ambtenaren mogen minder reizen

5

PARAMARIBO, 15 sep – Het reizen van ambtenaren zal aan banden worden gelegd. Minister Ginmardo Kromosoeto van Arbeid Technologische Ontwikkeling &Milieu, ATM, vindt het welletjes. Reisplannen van ambtenaren komen onder een vergrootglas.

Dat geldt in elk geval de gesponsorde trips. “Daar zijn zeker twee van per maand”, zegt Kromosoeto. Het probleem met zulke trips is dat de overheid ook moet inkomen. Met het begrotingstekort van het moment zal dit moeilijk gaan. Het is dus of helemaal gesponsord of niet. Bovendien zijn de trips vaak gebonden aan voorwaarden. Suriname kan dat moeilijk over zich heen laten gaan.

Er zijn praktische redenen. Het aantal uitnodigingen is zo veel dat het andere werk in het gedrang komt. “Als ik op alle uitnodigingen uit het buitenland zou moeten ingaan, zou ik zeker twee weken per maand afwezig zijn”, aldus Kromosoeto. Het betekent niet dat Suriname zijn milieubeleid overboord zal gooien. De bedoeling is meer lijn te brengen in ook de contacten met het buitenland.


5 REACTIES

 1. Er zijn praktische redenen. Het aantal uitnodigingen is zo veel dat het andere werk in het gedrang komt. “Als ik op alle uitnodigingen uit het buitenland zou moeten ingaan, zou ik zeker twee weken per maand afwezig zijn”, aldus Kromosoeto. Het betekent niet dat Suriname zijn milieubeleid overboord zal gooien. De bedoeling is meer lijn te brengen in ook de contacten met het buitenland.

  http://www.youtube.com/watch?v=uu30jKiYnH8&feature=related

  Heel verstandig van de (MC) regering van Desire Bouterse om de komende regeerperiodens wat extre te bezuinigen op het overvloedig reizen van Overheids Ambtenaren naar het buitenland.

  Zodat de Overheidsuitgavens onder Contole blijven gezien de tegenvallende inkomsten uit de belastingen is het goed dat de Overheid haar uitgavens in de hand houd om haar geplande beleid de komende jaren te kunnen uitvoeren.


  Maak melding

 2. Sponsor voor de overheid?

  Wie zijn de mensen die de reizen van de overheid sposoren? Zijn het bedrijven, instanties, Suralco, IAMGold en anderen?
  Is de overheid chantabel? Of zijn dit snoepreizen bekostigd door een gunstvragend bedrijf? Ik wil dit graag weten. Wie helpt?

  Uit al die reizen die de verschillende regeringen de afgelopen 35 jaar hebben gemaakt is er geen enkel voordeel voor ons volk behaald. Integendeel! Het kost de overheid, gesponsord of niet, valuta aan daggelden die worden uitgegeven aan een tas of schoen voor de echtgenote of concubine.

  ReizenSTOP de komende drie jaar op elk niveau en zie wat we aan valuta overhouden.

  Wie me kan bewijzen wat deze reizen ooit hebben opgeleverd nodig ik hierbij graag uit.


  Maak melding

 3. RAY, is volgens mij of gefrustreerd of ontzettend stom. Het is nog geen enkele keer voorgekomen dat hij, reagerend op een topic een link heeft geplaatst die betrekking heeft op het onderwerp. Mijn conclusie is, dat deze man niet alleen ziek, maar ook erg racistisch is.


  Maak melding

 4. @2 DAS: Beste meneer Das. Het werkt zo. Zeker bij Klimaat & Milieu. Rijke landen hebben informatie nodig uit de longen van de wereld (tropische regenzone Amazone). Benaderen AdeK en andere Surinaamse diensten. AdeK (juf Jenny) en andere hoofden van diensten (AdeK, LVV, Meteorologie etc) krijgen van deze donoren, waarvoor SME ambtenaren werken in de baas zijn tijd, wat geld toegestopt. Maar hoe krijg je dit donorgeld op je eigen privé rekening. Je opent bij Kamer van Koophandel en Fabrieken (Ameerali) een Stichting (Constructie Stichtingen) met alle bijbehorende faciliteiten en bankrekening. Je laat de donoren deze buitenlandse valuta op de bankrekening van de Stichting overmaken. Als Hoofd van de dienst en oprichter van de Stichting ben je natuurlijk gemachtigd om het geld van de Stichting over te maken naar andere bankrekeningen (eigen bankrekening). Dit geld heeft de Surinaamse Overheid nooit gezien en de ‘s-Landsdienaar en zijn 40 rovers hebben buiten hun salaris om enkele aardige neven inkomsten. De donor organiseert natuurlijk congressen/seminars etc. en raad 2 keer wie daarnaar toe gaan.

  Meneer DAS u bent eerlijk en een man van normen en waarden. De boze wereld om u heen heeft andere niveau van denken en bedriegen.

  Alles verdwijnt in de doofpot omdat de oplichters NDP-ers zijn.
  Eind goed al goed en iedereen leeft nog lang en gelukkig.

  Hoe zou een SME journalist en/of Minister dit kunnen onderzoeken.
  Kijk welke hoge ambtenaar met familieleden en collega’s een Stichting op zijn naam heeft staan bij KvK. Ga na hoe de geldstromen op de bankrekening van de Stichting zijn gelopen (binnen gekomen, uitgegaan en waar naar toe). Mysterie opgelost en enkele ambtenaren wegens fraude, valsheid in geschrifte en oplichting vliegen de laan uit. Maar nee hoor het zijn NDP-ers en per definitie zijn het goede dienaren dus blijven volledig in dienst.

  Bent u nu een beetje wijzer?
  Nu vraagt u natuurlijk, hoe weet hij/zij dat?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.