Jubileumcongres Surinaams Inspraak Orgaan

4

Op zaterdag 25 september 2010 organiseert Het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) een jubileumcongres ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan. De bijeenkomst vindt plaats vanaf 13.00u in Meeting Plaza te Maarssen.

Het SIO is op 13 maart 1985 opgericht. In het kader van het beleid van Inburgering en Integratie is het SIO de gesprekspartner van de Nederlandse regering. Het zwaartepunt van haar taken ligt in de advisering over alle aspecten van het Regeringsbeleid die van belang zijn voor de in Nederland verblijvende personen van Surinaamse afkomst.

De algemene doelstelling van het SIO is de behartiging van de belangen van alle in Nederland verblijvende personen van Surinaamse herkomst. Het SIO organiseert regelmatig netwerkbijeenkomsten, congressen en conferenties voor de Surinaamse Nederlanders. Daarnaast werkt het SIO samen met de LOM-samenwerkingsverbanden mee aan projecten in het kader van een soepele sociaal-culturele integratie van migranten in Nederland.


4 REACTIES

 1. Oh, SIO?

  Hoor ik voor het eerst van. Woon en werk 35 jaar in Nederland en ineens is daar het SIO met weer een congres. Waar vindt ik het SIO?

  Mooie taak voor het SIO om de Surinaamse studenten die IND dreigt het land uit te zetten te ondersteunen. Of kan men alleen congressen en feesten organiseren?

  Ik wil niet vermoeden dat het SIO alleen voor Amsterdamse Surinamers is, maar wat er buiten Bigg City woont wordt niet bereikt of is niet interessant genoeg.

  Pleasure is een blad dat gratis door vele Surinamers wordt gelezen. Het SIO kan best ruimte in dit blad reserveren en zich bekend maken. Zo weet niemand dat ze bestaan.


  Maak melding

 2. Beste DAS
  Het SIO zit Utrecht en elke bijeenkomst is via Waterkant.net gemeld. Vijf jaar geleden ging ik er voor het eerst heen na een aankondiging via Waterkant. Als je vaak op deze website bent had je dat wel kunnen weten. Misschien zou het helpen ook eerst te googlen om te weten wat het aanbod Surinaamse organisaties is en hoe ze de gemeenschap dienen?


  Maak melding

 3. SIO? Nog nooit in me leven van gehoord, woon reeds 40 jaar in dit kikkerland.
  – Wat zijn de verworven heden van het SIO?
  – Heeft het SIO een website?
  – Is dit slechts een clubje voor elite surinamers in de politiek

  Conclusie: Surinamers hebben helemaal niets aan deze organen omdat deze politici beschikken over een slavenmentaliteit en slecht geinteresseerd zijn in het handhaven van hun eigen positie.

  Af en toe een beetje lawaai maken op de radio, daar hebben wij surinamers helemaal niets aan.

  Wat voor resultaat heeft de inspraak van het SIO opgeleverd toen de gemeente Amsterdam de samenwerking stopzette met Suriname?
  Antwoord: 0,0
  SIO betekent: Slechte inspraak orgaan.


  Maak melding

 4. OK Natalia (#2),

  Je hebt volkomen gelijk. Toch vindt ik dat SIO de mensen moet bereiken en niet andersom.
  Internet is van de laatste paar jaren en er zijn nog steeds mensen zonder eigen PC.
  Voor het internet tijdperk was er ook geen Waterkant net.

  Toch wil ik je vriendelijk bedanken voor de info. Ik ga zoeken. Groet!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.