Suriname moderniseert opslag van vaccins

2

PARAMARIBO, 14 sep – Het opslaan van vaccins is gemoderniseerd. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, heeft de opslagruimte voor zijn voorraad aanmerkelijk gemoderniseerd. De medische verdedigingslinie is een stuk versterkt.

Dat was tot voor kort beduidend minder. De ruimte was klein en er was minder garantie voor als het eens fout ging. En fout ging het vaker. Als de energievoorziening weer eens uitviel bijvoorbeeld. “De kans is dan groot dat de kwaliteit van de vaccins afneemt”, zegt BOG-directeur Lesley Resida. Dat betekent dumpen en opnieuw aankopen. Met vaccins tegen onder meer de Mexicaanse griep was het risico te groot.

Daarom is flink geïnvesteerd in een moderne opslag. Die is nu ook veel ruimer. “We zijn beter ingedekt”, aldus Resida. Er is nu ook een aparte generator beschikbaar voor als de stroomvoorziening uitvalt. Het BOG is vooral gericht op preventieve zorg. Onder meer de vaccinatie van zuigelingen en kinderen valt daar onder. Ook bestrijding van malaria en dengue maakt deel uit van het BOG-pakket.


2 REACTIES

 1. Dr. Resida: Daar moet je echt voor gestudeerd hebben om een volgende uitspraak te doen: “Als de energievoorziening uitvalt is de kans groot dat de kwaliteit van de vaccins afneemt”. Ja, ik dacht van wèl!!!

  What about de diepvriesartikelen bij de supermarkets? Die blijven gewoon in de vriezer liggen totdat het licht weer aangaat! De voedselveiligheidscontrole ligt volgens mij ook bij het BOG.

  Heeft u daar nog een (bruikbaar) vaccin tegen?


  Maak melding

 2. Prima dat u de vaccins goed wil opslaan. Ik neem aan dat u t.z.t. denkt aan zonne-energie als modem voor eigen electriciteits levering?

  Mag ik vragen waar u de vaccins vandaan hebt. China is de laatste tijd veel in het nieuws i.v.m. de eigen vaccins. Kijk eens op het web naar de relatie tussen vaccins en de reaktie van de eigen chinese bevolking. Twee jaar geleden had hield ik mijn hart vast in Sur. Geneesmiddelen die je zonder bijsluiter krijgt. Als je de gemiddelde Sur. vraagt welke geneesmiddelen hij krijgt, antwoordt hij regelmatig een willekeurige kleur en ik moet het zoveel keer innemen.

  Ik stel het op prijs wanneer de BOG en apotheken de patienten zullen informeren over de geneesmiddelen. Daar heeft een ieder gewoon recht op. Zo weet het volk ook wat er in het lichaam komt. Kennis zorgt voor ontwikkeling van land en volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.