Cursus: ‘de Geschiedenis van Suriname’

3

Op 4 november gaat de cursus ‘de Geschiedenis van Suriname’ van start bij de Rotterdamse Volksuniversiteit. De cursus is erg interessant voor Surinamers die meer te weten willen komen over hun geschiedenis, maar ook geschikt voor mensen die uit algemene interesse meer over Suriname willen leren.

De geschiedenis van Suriname wordt gekenmerkt door kolonisatie en vele migratiestromen. Suriname en Nederland hebben een gedeeld verleden en daardoor zijn ze ook in het heden nauw met elkaar verbonden. Bent u van plan naar Suriname te gaan voor stage, werk of vakantie dan is deze cursus een uitstekende voorbereiding. Maar bovenal is het een cursus voor Rotterdammers die meer willen weten over de achtergrond van hun stadsgenoten en voor Surinamers die meer willen leren over hun geschiedenis.

Deze cursus wordt gegeven aan de hand van dia-series en video met veel tories (verhalen) erbij. In zes lessen leert u meer over de oorspronkelijke bewoners, de kolonisatie, slavernij, de contractarbeid, de strijd om de onafhankelijkheid en de gebeurtenissen na 1975.


3 REACTIES

  1. Jammer dat het zo ver uit de buurt van mij wordt gegeven. Lijkt me interesant en leuk, zeker weten dat je er altijd van van zal opsteken…
    Hopelijk komt er ook iets in de buurt van Amsterdam.


    Maak melding

  2. Een heel goed initiatief. Ik wil graag een ieder aanbevelen om deze cursus te volgen. Echter de “Geschiedenis van Suriname” moet beter zijn als het een “Herschreven Geschidenis van Suriname” was. Codjo, Mentor en Present waren dan geen misdadigers, maar helden die voor hun vrijheid streden. Ook het bloedig neerslaan van de arbeidersopstand op Marienburg dient op adequate wijze te worden belicht. Arbeiders die in opstand kwamen tegen de koloniale overheersers…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.