Kathleen Ferrier bedreigd met ontslag

24

Kathleen Ferrier van de CDA-Tweede Kamerfractie handhaaft haar bezwaren tegen een minderheidskabinet met de VVD met gedoogsteun van de PVV. Ook collega Ad Koppejan doet dit ondanks dat beiden zwaar onder druk zijn gezet.

Beide Kamerleden hebben niet toegezegd de coalitie te steunen, schrijft de Volkskrant. Hun steun is nodig voor de meerderheid van 76 zetels in de Tweede Kamer van de beoogde coalitie.

De partijtop heeft volgens de krant geprobeerd de twee op andere gedachten te brengen. Zo zijn zij en Ab Klink dinsdagnacht naar huis gestuurd met de mededeling dat ze uit de fractie zouden worden gezet en dat ze in het kader van de ontslagprocedure de volgende dag op het partijbureau werden verwacht voor een gesprek met het dagelijks bestuur.


24 REACTIES

 1. Verhagen en zijn machtsdronken CDA- kliek.

  Ondanks de halvering van het CDA op 9 juni j.l., wil deze partij toch weer in het machtscentrum. Enige bescheidenheid na het verkiezingsechec is het CDA geheel vreemd. Dat de eventuele samenwerking m.m.v. de haatzaaiende PVV gebeurt, maakt hen helemaal niets uit. CDA- normen en waarden gelden niet wanneer de macht lonkt.

  Dat Kathleen Ferrier zelf met ontslag wordt bedreigd, moet niemand verbazen. En dit alleen maar om het feit, dat zij volgens haar verstand maar vooral volgens haar geweten, niet met de haatzaaiende partij van Wilders door één deur kan.
  Het CDA eist nu van haar, dat zij haar principes overboord gooit en de wens en wil van de partij, blindelings opvolgt.

  Verhagen en consorten die ordinaire machtswellustelingen zijn, zullen bij de eerstvolgende 2e Kamer verkiezingen de rekening gepresenteerd krijgen.

  En wat Kathleen Ferrier betreft, die heeft voldoende brains en gezond verstand om niet lang werkeloos te zijn. Het komt wel goed met Kathleen.


  Maak melding

 2. Voor de goede orde, Ab Klink IS NIET NAAR HUIS GESTUURD maar hij heeft ZELF ZIJN ONTSLAG GEGNOMEN !!!! omdat hij principieel niet eens was met zijn partij en hij bleef aan zijn principes TROUW! En dat maakt hem een GROOT en WAARDIG MENS.

  Surinamers kunnen een voorbeeld nemen van Ab Klink.

  En mw.FERRIER moet niet alleen een grote MOND hebben maar ook acties ondernemen, maar helaas is mw. Ferrier van Sur. afkomst en zij blijft trouw aan Sur. Mentaliteit, dus veeel verhaaltjes vertellen zonder PRINCIPES.
  Zo’n persoonlijkheid is een partij liever KWIJT DAN RIJK.
  Mw. Ferrier hoort bij Sur. Partijgenoten in Suriname, want die zijn PRINCIPESLOOS.


  Maak melding

 3. Stijf!

  Ik ken haar als een positief maar stijf mens.
  Ook nu zal ze haar “poot” stijf moeten houden en niet zwichten voor omkoping of bedreiging.

  Als ze dat niet doet, dan heeft ze Ab Klink behoorlijk verraden.


  Maak melding

 4. CDA voert druk op ‘dwarsliggers’ flink op

  Door het voorbehoud blijft het onzeker of het CDA de beoogde coalitie met de benodigde 21 zetels kan steunen. Volgens bronnen in de CDA-fractie heeft Kamerlid Koppejan gezegd dat hij de partijtop geen valse verwachtingen wil geven dat hij uiteindelijk voor zal stemmen. Ook Ferrier benadrukte geen garanties te geven.

  deze zijn door het volk gekozen en niet door het cda fractie leider maxime verhagen of de fascist wilders van de pvv

  politiek nederland is even rommelig als in de afrikaanse landen.wie het spelletje van de fascist wilders van de pvv en de kaboutertje mark rutte van vvd niet wilt mee spelen,moet maar overboord.kaboutertje mark rutte wil desnoods premier spelen voor enkele maanden,dan houdt het op.

  kan nederland dit avontuur van de kaboutertje mark rutte permitteren.

  kan nederland dit avontuur van de kaboutertje mark rutte permitteren.

  eerst was het bouterse en nu kathleen ferrier.verhagen jij bent mij een echte verknalden


  Maak melding

 5. Ik dacht dat deze taferelen alleen in Suriname voorkwamen.
  Ik dacht dat een kamerlid door het volk en niet door de partij gekozen werd.
  Ik dacht dat een kamerlid het recht had tot vrije meningsuiting.
  Ik dacht dat een gekozen kamerlid niet geintimideerd kon worden door zijn partij.
  Daar gaan mijn positieve beelden van “De nederlandse politiek”
  Het lijkt mij dat de partij top niet kan wachten om de macht in handen te krijgen.
  Ach ja! Wie ben ik!? Maar een dom Surinamertje in Suriname.


  Maak melding

 6. SHAYRIE[3]…WEES niet zo kortzichtig èn dòm,die vrouw heeft principes,en als je het nog niet weet,is hier een les voor jou:::VERKOOP JE PRINCIPES NÒÒÒÒÒÒÒÒIT AAN DE HOOGST BIEDENDE!!!!..DÀT IS PAS EEN goede mentaliteit,over mentaliteit gesproken.


  Maak melding

 7. de christenen
  cda
  mag niet meer aan de macht komen.
  verraders in massamoord aan westerlingen en ook aan de irakezen.dus geen christenen meer.
  als de joden goed waren waren wij allen jood gebleven
  als de christenen goed waren waren wij christenen gebleven
  daarom zijn mensen boeddisten ,ongelovegen johova s en mislims geworden.
  als de christenen zo door gaan zullen alle kerken gesloten moeten worden.
  ook kinder verkrachters zijn deze christen.
  wat moet je met ze…..hitler had een oplossing voor


  Maak melding

 8. Niets nieuws onder de Surinaamse zon. Katy is en blijft een vreemde eend in de bijt. Door deze zwaard van Domocles wordt zulks alleen maar bevestigd.

  De wethouder van Surinaamse komaf, die vond dat den Haag, democratisch gekozen Bouta het voordeel van de twijfel moest gunnen, heeft spoorslags ook zijn woorden moeten inslikken op straffe van ontslag.

  Dat groot en laf dier………..leeuw.


  Maak melding

 9. Nederland is onregeerbaar geworden.Ze kunnen niet eens een fatsoenlijke regering vormen.Wilders is hier de machtigste man van dit land.Verhagen en Rutte zijn meelopers die geen bal hebben te vertellen.Wilders krijgt teveel aandacht van de pers maar heeft geen visie.Hij verdeelt mensen en zegt wat hij hebben wilt.Hij zaait haat.Komt uit de VVD die onbetrouwbaar is als partij.Rutte wilt alleen maar macht hebben en niets anders.Ze kunnen een voorbeeld nemen aan suriname hoe het daar gegaan is met het vormen van een fatsoenlijke regering.Nederland is al lang geen voorbeeld meer voor het buitenland.Wij zijn in Nederland diep gezonken wat vrijheid aangaat.
  De koningin weet niet meer wat ze moet doen.
  Er heerst angst onder bevolkingsgroepen.Ik hou mijn hart vast met een minderheidsregering en ziet gevaar.


  Maak melding

 10. @Roy Beetje te diep in het glaasje gekeken bij het schrijven van je reactie? Of zijt gij een tamelijk dichterlijke, doch wel zeer verwarde geest? Hoe het ook zij, just 2 words for you: Trieste Malloot.


  Maak melding

 11. @3 Shayrie

  Je zegt o.a.: “Surinamers kunnen een voorbeeld nemen van Ab Klink”.

  Ik hoop niet dat Surinamers dit advies zullen opvolgen. Het is n.l. een teken van zwakte om op te stappen wanneer je jouw gewetensbezwaren niet mag opvolgen. In mijn perceptie en gelukkig ook die van het overgrote deel van de bevolking, verdient Kathleen Ferrier juist grote bewondering, dat zij als vrouw en bovendien als allochtoon, in de 2e Kamer haar poot durft stijf te houden m.b.t. de samenwerking met de PVV. Van allochtonen wordt n.l. verwacht, dat zij nooit een eigen mening hebben en ook niet gewetensvol zijn en daarom steeds willoos achter de blanke leiders aanhobbelen. Kathleen is echter uit het betere Surinaamse hout gesneden, als je begrijpt wat ik hiermee bedoel.

  Kathleen Ferrier is slechts door het Nederlandse volk gekozen in de 2e Kamer en niet door het CDA of meneer Verhagen.

  Je zou juist trots moeten zijn op jouw landgenote dat zij zo standvastig en gewetensvol is. Wat mij betreft een heel positief voorbeeld van een mede Sranangmang.

  Denk daarom voortaan beter na, alvorens jouw onzin te verkondigen.

  Speciaal voor jou: DONG NO AB DRESIE.


  Maak melding

 12. Johannes;
  Ik ben het volkomen met je eens.
  Wat had Wilders in Amerika te zoeken terwijl zijn land als het ware stuurloos is. Wat je “zijn land” tenminste mag noemen. Bovendien zou ik willen weten als een buitenlandse politicus naar Nederland zou kunnen afreizen om mee te doen aan een demonstratie en ook nog het woord voeren. Ik snap niet, dat Amerika zoiets kon toelaten, maar ja da’s de grote vrijheid van de Amerikanen waar ze zo prat op gaan natuurlijk.
  Rutte, Verhagen en Wilders zijn allemaal machtsgeil en te bedenken dat Verhagen niet eens wilde regeren. Ja, ja, hij deed alleen maar alsof. Hij was (om de woorden van Gaddum te gebruiken)op de “loer”. Hij is volgens mij nu degene die er alles aan doet om regeermacht te krijgen. Wilders speelt een spelletje met ze. Rutte moet maar eens de hand in eigen boezem, nee, broek steken en zijn p……laten zien. Hoewel ik geen aanhanger ben van Bouterse, zeg ik dat die de zijne wel al heeft laten zien. Hiermee wil ik zeggen, dat hij al voor een kabinet heeft gezorgd.


  Maak melding

 13. luister no pinto zeg geen dingens die jij niet waar kan maken zo maak je zelf belachelijk, als je ziet hoe snel en op welke manier de regering van suriname is gevormd zonder enige principe en voorwaarde vooraf ze hebben stuk voor stuk hun principe opzij gezet voor macht wat dat betreft kunnen wij een voorbeeld nemen aan nederland.In belgie zijn ze al meer als 9 maanden bezig om een regering te vormen sterker nog dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd in nederland zo werkt de democratie éénmaal pinto jij als kind van de revo weet dat niet je laat jou grote leider voor jou denken alles wat hij roept verwelkom jij met eenstemmig ja BAAS.


  Maak melding

 14. Ik vind Ab Klink maar een laffe man en bangerik, die zijn bezwaren niet wilde verdedigen en verliet de strijd-arena. Dus er is ruimte gemaakt voor andersdenkenden. Ferrier staat als een rots in de branding en ik hoop dat zij zich niet laat intimideren door wie dan ook. Want samenwerken met een racistische partij is uit den boze en des duivels. De racist – een psychisch gestoorde – mag schreeuwen wat hij hebben wil, onder het mom van vrijheid van meningsuiting en er is niemand die hem tegenspreekt. Juist omdat Ferrier van Surinaamse komaf is, heeft zij principes inzake het leven van vele rassen in een multiculturele maatschappij. Zij weet hoe in Suriname vele rassen met en naast elkaar vreedzaam leven. Dus mevrouw Ferrier, wij en nog duizenden anderen, steunen u…hori vaste sang yu habi…


  Maak melding

 15. De versnippering, het aanmodderen binnen de NL politiek, en het afglijden van het nivo in Nl zet zich gestaag door.

  Laat de PVV eens regeermacht nemen en de Nederlanders zullen later wel uitkraaien “Dat zij dat niet hadden verwacht” en dan heeft niemand ooit op de PVV gestemd.

  Precies zoals zij ook rond/na 1945 “Ook niks hebben geweten” maar wel de huizen in Amsterdam hebben leeg geplunderd van hen die zij verraden hadden.

  Ook dit volk krijgt wat het verdient.


  Maak melding

 16. Sommige gasten hier trekken soms vergelijkingen die helemaal niet kloppen.
  In nederland heb je wetten en regels waar iedereen zich aan moet houden ook wilders dus de vergelijking op nummer 22 slaat nergens op wat wij wel kunnen vast stellen is dat de kiezers van bouterse en wilders heel veel overeenkomsten hebben, laag opgeleid makkelijk te manipuleren. als niets weet over de politieke kaart en de democratie in nederland dat lijkt het mij verstandig om dan maar te zwijgen srananmang. Ik kan jou redenering ook omdraaien naar de keuze voor bouterse en zijn bloedige verleden de surinamers kunnen later niet uitkraaien dat ze het niet hebben geweten.


  Maak melding

 17. Kathleen ferrier wil eigenhandig nederland naar de ondergang leiden. Wat heeft een surinaamse daar te zoeken in de regering van nederland, ik vind jullie moeten haar netjes bedanken. En mijn boodschap aan katleen is: Hou de eer aan jezelf en bedank, hou de ontwikkeling van nederland niet tegen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.