Surinaams staatshoofd slaat uitnodiging Mexico af

26

PARAMARIBO, 9 sep – President Desiré Bouterse gaat niet op een uitnodiging in van zijn Mexicaanse ambtgenoot Felipe Calderon. De uitnodiging om de tweehonderdste
Onafhankelijkheidsdag van Mexico bij te wonen, komt op een nogal ongelukkig moment. Bouterse heeft de handen vol.

Volgens het kabinet van de president moet de jaarrede worden voorbereid. Dit inluiden van het nieuwe begrotingsjaar is gepland voor negen en twintig september. Bouterse is uitgenodigd voor de periode dertien tot en met zestien september. Opmerkelijk is dat niet een minister wordt afgevaardigd, maar ambassadeur Wim Udenhout. Dit vooral met het oog op het streven naar integratie in de regio.


26 REACTIES

 1. De laatste zin in het artikel begrijp ik niet helemaal.

  “Opmerkelijk is dat niet een minister wordt afgevaardigd, maar ambassadeur Wim Udenhout. Dit vooral met het oog op het streven naar integratie in de regio”.

  Lees ik hieruit dat men geen vertrouwen heeft in een minister bij het streven naar integratie? Kan de regering de rest van de buitenlandse betrekkingen ook niet op ambassadersniveau aangaan? Scheelt een hoop geld en het resultaat zal hetzelfde blijven.


  Maak melding

 2. Wat een enorm zigzag beleid van deze Bouterse regering. De president kan ( als de uitnodiging echt is, wat ik betwijfel) geen 3 dagen vrij maken voor een staatsbezoek waarbij ongetwijfeld alle belangrijke leiders/staatshoofden uit de regio aanwezig zullen zijn. Wat een enorme politieke blunder.


  Maak melding

 3. ik begin een klein vermoedens te krijgen dat de president aan minderwaardigheidscomplex lijd.

  waar er veel leider uit de wereld aanwezig zijn om oog in oog te staan en te netwerken met elkaar, geeft hij geen prijs.
  het is net alsof hij de jaarrede zelf gaat schrijven.
  hij zei bijna 3 tot 4 keer tijdens zijn inauguratie van ik hou niet van papier.
  “mi no lob a papiera san disie” doelend wat hij moest lezen uit de opgemaakte rede.

  hij kan makkelijk weg.
  de jaarrdede wordt toch door zijn adviseurs geschreven.
  en je heb overal internet om even te checken en commentaar te geven zodat het op tijd klaar is bij terugkomst.

  jammer dat we geen moderne president hebben maar eentje die alleen naar het binneland van suriname wil en aan de overkant van de grensrivieren.

  Raga


  Maak melding

 4. ik denk dat de heer bouterse het vermoeden heeft dat ze hem de lik in zullen smijten.. gezien de drugs probleem die mexico nu tjjstert.. ze zien bouterse als een grote vis.. en mexico wilt de banden met nederland versterken.dat

  Dat is mijn bescheiden opinie omtrent deze tavreel..


  Maak melding

 5. Hier kunnen we mee leven. Prioriteit geven aan binnenlandse zaken. Het huishouden van dit kabinet verdient in weze voorrang.

  Wim U. doet precies hetzelfde als alle andere ambassadeurs toen bij de inauguratie. Daar is niets op tegen.


  Maak melding

 6. Blaka Bakra, jij zal een steeds zwartere kijk op Surinaamse zaken hebben en Henk de Molenaar steeds harder ronddolen als het om de Surinaamse zaak gaat.

  Wat onze kinderen zullen zijn is dat wat wij van hen zullen hebben weten te maken.


  Maak melding

 7. Alleen een hond zal happen naar elk willekeurig stukje toegeworpen worst.

  Het is goed om het zo af- en toe te houden op een vooroordeeltje.

  Laat die Mexicanen hun massaslachtingen eerst maar zien op te lossen.


  Maak melding

 8. Bouterse doet de smoesjes van Hugo Chavez na.
  Ik heb het zo druk met nationale kwesties en daarom kan ik je niet ontvangen. Ergo daarom kan ik niet bij je langskomen.


  Maak melding

 9. Ondanks zijn diplomatieke onschendbaarheid vreest Bouterse één ding: arrestatie in verband met zijn veroordeling in Nederland voor drugshandel. Dat is de ware reden dat hij niet gaat en niets anders. Mexico en buurland Amerika voeren een keiharde strijd tegen drugshandel. Met Nederland hebben ze hierover uitleveringsverdragen gesloten. Met Bouterse zouden ze een trofee binnenhalen die als groot voorbeeld zou dienen voor de drugsbazen hoe het met ze kan aflopen. Bouterse is slim. Maar ze pakken hem wel een andere keer. Want, nu hij kan reizen gaat hij de fout maken die niet mogelijk was toen hij niet kon reiezen. Let maar op.


  Maak melding

 10. bakapasi boi je hebt gelijk.

  Als Bouterse de uitnodiging wel had geaccepteerd had dan hadden de tegenstanders van Bouterse met hun alleen geschreeuwd wat hij in Mexico heeft te zoeken. Een land waar het verhandelen van drugs de normaalste zaak van de wereld is en waar er jaarlijks duizenden moorden plaatsvinden.
  Bij de tegenstanders van Bouterse worden alle positieve zaken gigantisch gebagatiliseerd en niet voldoende gewaardeerd.
  Negatieve zaken echter worden gigantisch
  uitvergroot en massaal toegejuicht.

  Het zijn zulke mensen die achter elke kans of mogelijkheid een probleem zien.


  Maak melding

 11. Val!

  Dit is een MV (Mexicaanse Val) en geen MG (Mexicaanse Griep).
  Desi’s besluit om niet in te gaan op deze uitnodiging is de juiste die hij kon nemen.

  In een jaar verdwijnen in drugsgerelateerd Mexico net zo veel inwoners als Suriname heeft. Het zal niet opvallen als ook Desi verdwijnt.

  Mocht de uitnodiging echt zijn, dan is dit op speciaal verzoek van de VS gedaan.


  Maak melding

 12. Beste Henk,

  Ik vind het helemaal geen politieke blunder hoor. Die man heeft het op dit moment onzettend druk en blijft dus liever in Suriname. Ambassadeur Wim Udenhout zal Suriname in Mexico vertegenwoordigen en dat is toch al meer dan voldoende. Er hoeft toch niet persé een Minister naar Mexico te vliegen? Dat scheelt aardig wel in de reis- en verblijfskosten hoor. Bezuinigen noemt men dat.

  Peace out,

  Kwamma (De Saamakkat)


  Maak melding

 13. Ik begrijp baas niet.

  Overal zegd hij af,zelf in coronie verschijnt hij niet,behalve op witsantie ,,alwaar hij lekker zijn tabaka kan roken en casierie kan drinken.

  Het belooft wat te worden de komende tijdperk..

  Hoeveel afzeggingen volgen nog..

  Behalve takie takie kan de man niet veel anders praten en wat voor visie (geen vis) zou hij daar uitdragen over de totale samenleving..


  Maak melding

 14. De hele wereld zit er op te wachten tot hij naar het buitenland gaat maar steeds heeft hij een smoesje. Dan weer heeft Chavez het te druk, dan weer heeft hij het opeens zelf druk, etc.

  Ga toch eens een keer! Hoeft echt niet duur te zijn. Gewoon een enkele reis boeken en daarna mag je op kosten van NL doorreizen en krijg je een leuke kamer in de buurt van je grootste fans: de Bijlmerbajes. 😆


  Maak melding

 15. @Neus je stop weer je grote neus in zaaken waar je geen weet van heb het puin moet eerst opgeruimd zijn wat de vorige stront sorry front regering heef achter gelaten
  baas joe a bie letie krieng sranang fosie
  mie biegie sma takie krieng joe oso voor dat je naar een ander gaat
  suriname voorwaarts
  soso lobie


  Maak melding

 16. Alle uitnodigingen aan buitenlandse relaties zijn verstuurd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. President Ronald Venetiaan is verantwoordelijk voor het beleid totdat hij de macht donderdag heeft overgedragen aan aankomend staatshoofd, Desi Bouterse. Venetiaan zei in een gesprek met ‘ABC Actueel’ vanmorgen dat niet is aangeven van de zijde van de assembleevoorzitter en de gekozen president dat bepaalde relaties niet uitgenodigd moesten worden.

  Bij de inauguratie van Bouterse, wie van nederland was daar aanwezig?
  Dus wat suriname betreft is er geen vuiltje aan de lucht.

  we moeten nou een keertje ophouden met de kleinzielige commentaar over suriname.wat willen de kolera landgenoten(tenminste als ik deze landgenoten mag noemen),hiermee bereiken.
  ik begin al zo zoetjesaan te twijfelen aan de oprechtheid van een deel van mijn landgenoten in nederland.


  Maak melding

 17. Beste Stanaf en Kwamma

  Obama heeft het iets drukker maar hij zegt helemaal niets af. “Goes with the job” Eerst ziek dan weer druk. Maakt gewoon geen sterke indruk. Klaar.


  Maak melding

 18. @ brantimaka,
  Jullie geven alles en iedereen de schuld maar zou het niet kunnen zijn dat een groot deel van de suriamers in suriname en in het buitenland zich niet in de maling laat nemen door criminele recidivisten die nu aan de macht zijn in suriname. Brantimaka in de jaren 80 kon jou baas het nieuws en de media in het algemeen manipuleren nu niet meer de digitale wereld laat zich niet zo makkelijk manipuleren mi boi.


  Maak melding

 19. Pinto,
  over honden gesproken die makkelijk happen wil ik dit tegen jou zeggen in ocer is er niet stukje worst jullie toe geworpen maar een hele worst daar door zijn jullie hondstrouw aan de Baas DB.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.