Suriname blijft strijden tegen drugscriminaliteit

21

PARAMARIBO, 8 sep – De strijd tegen drugsgerelateerde misdaad blijft onveranderd. Dit zegt minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie. Wie het idee heeft dat Misiedjan als aanhanger van de Rastafari-beweging milder tegen het gebruik aankijkt, heeft het glad mis. Integendeel, vooral de grote boys mogen dubbel oppassen.

De focus is op degenen die in het geniep aan de touwtjes trekken. “De witkraagcriminelen, de mannen die ervoor zorgen dat de markt wordt overspoeld, waardoor de kleine jongens van Ramgoelamweg en Wintiwai (zogenaamde volksbuurten, red.) verslaafd raken, zullen zwaar worden aangepakt”, zegt Misiedjan. Dat zou neerkomen op een voortzetting van beleid.
Suriname blijft strijden tegen drugscriminaliteit
Ex-minister Chandrikapersad Santokhi richtte zijn pijlen ook al op grote drugsbendes. Misiedjan duldt geen twijfel over zijn voornemens. Zijn dreadlocks mogen geen valse wekken. “De indruk wordt hier en daar losgelaten dat ik iemand ben met Rasta-haar, dus is het: legalise it, you smoke ganja. Haal dat maar uit je hoofd. We gaan geen drugsgebruik propageren.”


21 REACTIES

 1. Geloof!

  Weet niet wat het is, maar ik heb het geloof dat deze minister het gaat maken. Iets in me zegt me dat Misi zijn Missie gaat volbrengen.
  Dat gevoel laat me niet los en dat heb ik al sinds zijn aantreden. Wat is dat?


  Maak melding

 2. Ik neem aan dat dhr Misiedjan, als goed ontwikkelde man, inderdaad ook drommelsgoed weet wat het gebruik van drugs teweeg kan brengen en hoe vernietigend het op de mensen en de samenleving kan werken(Zie wat er gaande is in Mexico).

  Ik verwacht dus ook niet anders dan dat er streng op wordt toegezien dat zulke happenings (Mexico) niet in SME hun intrede doen, en inderdaad DE GROTE VISSEN worden aangepakt en niet enkel de loopjongens die men op Zanderij of Schiphol bij de kraag pakt.

  Uiteraard moet dus ook dhr Misiedjan oppassen voor zulke lui indien die merken dat hij het hard speelt, aangezien zulke lui nergens voor terug deinzen.

  Sterkte met zijn missie, en Suriname staat achter U.

  ** SURINAME VOORWAARTS **


  Maak melding

 3. Quote: “De indruk wordt hier en daar losgelaten dat ik iemand ben met Rasta-haar, dus is het: legalise it, you smoke ganja. Haal dat maar uit je hoofd. We gaan geen drugsgebruik propageren.”

  Just don’t take the man by the look…


  Maak melding

 4. ik vraag me af wat erger is .. het drinken van drang die 90% alcohol in bevat.. zich vol gieten met alcohol ect ect.. of roken van een joint wied..Ik hoop dat die minister dat ook mee neemt in zijn overweging.. voordat hij loopt te mokken..

  probeer die rovers benden eerst uit te schakelen, daar in die achterstands wijken, want die hebben heelveel op hun kerf stok zitten ..Suriname koestert nostalgie.. waar de tyden waar dievenijser aan een woning een bijzaak was. Dus Rastaman.. eerst jou gedachten gangen vormen.. bijstellen, voordat je die uit loopt te mokken.


  Maak melding

 5. DAS,
  Kan toch dat je gevoel iets zegt over een ander,maakt niet uit hoe degene eruit ziet?
  Ik heb ook een onbewust vetrouwen in Misiedjan,ik heb helemaal niets met Rast`s,vind de muziek wel toppie,vooral Duane Stephenson en the most of all Bob Marley.
  Ondanks zijn kapsel komt Misiedjan erg betrouwbaar over.I Dont Take Any One By The Look,It`s The Good Things In Side Of Them(Him,Misiedjan) That Counts.

  Goed zo Misiedjan, ga er voor en maak Suriname tot een veilige haven.


  Maak melding

 6. Si na bribi.
  De enige manier hoe suriname zich geloofwaardig kan maken op het gebied criminaliteit bestrijding is de manier hoe deze minister om zal gaan met het recht en de veroordeling van massamoordenaars die nog vrij rond lopen .


  Maak melding

 7. Er is geen plaats meer in Santo Boma.
  sluit ze een paar weken op en spoitie ding alla dey nanga ding egie por sani, laten ze voelen wat anderen (drugsverslaafden) voelen.
  Van mijn part mogen ze later neergeschoten worden, want het zijn tog moordenaars, nanga ding sani ding e waka e kier ding pikien fu unu.
  I SHOT THA DRUGGABOSS


  Maak melding

 8. Haren spelen geen rol als het gaat om iemands oprechtheid, wat er onder zit is veel belangrijker. Misiedjan zal het moeilijk genoeg krijgen in de omgeving van zijn werkzaamheden, door het verleden van het Staatshoofd is de geloofwaardigheid nogal zoek.

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 9. Minister Martin Misiedjan werd benoemd tot minister van Justitie op grond van zijn deugdelijkheid en niet op grond van zijn Rasta- haar.Ik vind dat men kinderachtig is laat hem regeren en dan kun je met je conclusies naderhand komen als hij zijn werk goed gedaan heeft of niet.Zij die geloven dat hij met degenen die aan drugs werken gaan samen werken kan ik het volgende zeggen dat het niet komt plaats vinden want dat zou zelfmoord voor deze minister betekenen en dat zou hij niet willen hebben daarom zeg ik nogmaals laat deze man in vrede en laat hem zijn werk doen zoals zijn voorganger het goed gedaan heeft.


  Maak melding

 10. W.Limburg (#4),

  Alcohol is een gelegaliseerd verslavingsmiddel die in de beste huizen en gezinnen is toegestaan. Ooit is alcohol gelegaliseerd omdat de Groten der Aarde er niet zonder konden. Keizers, Koningen, Sjahs, prinsen, presidenten, regenten en overspelige Romeinen werden al dronken van een bepaalde groene druif in alcohol gedoopt.

  Als er geen alcohol bestond meneer Limburg, dan had men Heroine of iets dergelijks allang gelegaliseerd om de Groten der Aarde een vluchtmiddel te verschaffen.

  Alcohol is even goed of slecht als Heroine.
  Alcohol is de economie van de rijke blanke.
  Alcohol verbod vernietigt de wereldeconomie.
  Alcohol is de blanke heroine&inkomstenbron.
  Daarom zal men Heroine e.a. nooit legaliseren

  Alle Franse wijnplanters en Australische, Chileense, Spaanse, Italiaanse, Argentijnse, Zuid-Afrikaanse, Duitse, Engelse, Portugese, Amerikaanse of Canadese zijn tegen Heroine.
  De Schotse drank genaamd Whisky is naast Rum
  en Wodka het meest verkochte ongekoelde drank ter wereld, terwijl Bier gekoeld het meest verkocht wordt in rijke landen.
  Alcoholgebruik onder de Nederlandse jeugd is het hoogste van de wereld, zelfs Engeland verslaan we. Dat heeft met geld te maken.

  Legaliseren van Heroine e.d. wil betekenen dat er andere rijken op Aarde verschijnen die de vastgeroeste blanke economie kunnen verstoren. Mannen als +Escobar en Brunswijk kunnen dan de hele wereld aan en zelfs de koers van de dollar en SRD bepalen.
  Wat te denken van de PapaverTaliban die dan zo rijk worden dat ze zelf vanaf de Maan de Aarde kunnen bestoken. Een van de grootste redenen van oorlogvoering door Amerika in het verre oosten is de Papaverplant.

  Legaliseren van Heroine e.d. zal alleen gebeuren als er geen alcohol meer bestaat of als er een verbod op alcoholgebruik komt.

  Hopelijk verheldert dit uw vraag of Heroine e.d. erger is dan alcohol.

  De meeste ministers in Suriname zijn verslaafd aan Johny Walker Black or Red Label Whisky. Vindt u het erg als de minister van J&P af en toe een jointje rookt?
  Wat dat betreft is de hele Westerse wereld hypocriet.
  Maar ook de Taliban! Die verbieden alcohol maar roken van die dikke joints die ze gratis zelf verbouwen.

  Het gevoel dat deze minister zijn best gaat doen laat me niet los. Ik ben geen Bouta-regering man maar deze minister is mijn hoop.


  Maak melding

 11. DESIE..[13]..joe sie a torie boeng,voe DU,ai siekie,a weeeerie,a moes go soekoe jepie na wang loekoemang,voe poeroe a BIDJIE BASSIE DESI D B IEN A GEFRUSTREERDE EDE VOE ING ha ha ha ha.niemand neemt die man nog serieus met zijn GEZOEM.a mang weer ede.


  Maak melding

 12. geachte minister Mikiesjang,

  Ben je in staat marrons aan te pakken?
  Of is dit een loze kreet?
  En inderdaad wanneer ga je brunswijk de marron met schone handen aanpakken?


  Maak melding

 13. @DAS

  Zo te lezen lust jij het ook wel 😆

  Je vergelijking is krom omdat je alcohol ook met mate en sociaal kunt gebruiken, voor heroine gaat dat niet op. Ook zijn Bruns en Esco geen leveranciers van heroine, dat komt nagenoeg allemaal uit Azie.


  Maak melding

 14. De samenstelling van het nieuwe regeerteam toont onomstotelijk aan dat niemand verheven is boven de ander. Laten wij rationeel achter elkaar staan en verantwoordelijkheid voor elkander dragen.

  Suriname moet voorgoed af van dat vieze hokjesspel! Daar krijg je “in the end” toch alleen maar gedonder mee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.