“Nederland ageert beslist niet tegen Suriname”

50

PARAMARIBO/DEN HAAG, 8 sep – “Nederland ageert niet tegen Suriname, noch in de Caricom, noch elders.” Dit stelt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken in een reactie op uitspraken van president Desiré Bouterse. Nederland houdt zich aan het eerder ingenomen standpunt. En daar blijft het bij.

Bouterse’s bewering dat Nederland ageert bij Suriname’s buren, kan dan ook niet kloppen. “De suggestie dat dit wel het geval is, laten we geheel voor rekening van president Bouterse”, zegt een woordvoerder van het ministerie tegenover de Ware Tijd. Volgens Bouterse gaat het ageren niet alleen via politieke kanalen. Ook internationale media worden aangesproken.

“Laten we er geen doekjes om winden, Den Haag is niet happy met mij als president”, stelt Bouterse. Eerder gaf Den Haag te kennen de contacten de president te beperken tot het strikt functionele. “De verplichtingen die Nederland is aangegaan, worden ongewijzigd nagekomen, tenzij dit door ontwikkelingen niet meer mogelijk zou zijn”, aldus de woordvoerder.


50 REACTIES

 1. De nederlandse regering moet niets van bouterse om begrijpelijke redenen,Bouterse op zijn beurt maakt er een zwart wit verhaal van en spreekt daardoor de onderbuik gevoelens van een groep mensen in suriname aan die naar mij mening niet zelf na kunnen denken bouterse denkt voor hun want als je zelf kan na denken dan moet je kunnen inzien dat wat bouterse doet retoriek gelul is.


  Maak melding

 2. ..Suriname ging toch met veel belangrijkere landen samenwerken? (China, Brasil)

  Nederland is vast niet zo machtig dat het hierop inlvoed kan uitoefenen, en anders?

  Misschien toch maar haast maken met een ambassaduer in NL.


  Maak melding

 3. Wowojo-oema!

  Al dat gekijf is een president onwaardig. Het is niet verstandig om steeds weer Nederland de schuld van alles te geven. Laat los! Zoek je eigen weg en hou op met dat kinderachtig gezeur van:”ze maken me zwart!”

  Op eigen benen staan heeft zijn voor en zijn nadelen. Anderen er steeds weer bij betrekken houdt in dat de benen nog zwak zijn. Pak het voordeel en laat los!


  Maak melding

 4. Als dat waar zou zijn, wat ik niet geloven kan, dan moet bekend zijn WIE deze propaganda aan het verspreiden is.
  Het zou DDB dan ook sieren als hij man en paard noemt en er even bij zou vertellen wie precies wat zou hebben gezegd.

  Den Haag heeft niets te winnen bij propaganda tegen Suriname.


  Maak melding

 5. Nederland moet niet zo zeuren.Kijk wat ze allemaal hebben gedaan tijdens de koloniale tijd. En dit niet alleen in Suriname.
  Laat die Nederlanders eens op houden met het wijzen naar anderren. Laat ze eens naar zichzelf kijken.


  Maak melding

 6. Nederland moet geen enkele knieval doen voor een veroordeelde crimmineel als Bouterse. Het zou een schandalig gebaar zijn aan Nederlandse crimmineeltjes die opgepakt worden als ze alleen een fiets stelen.

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 7. Bouta, ga regeren man je bent niet op de berm meer. Nu al zie je overal spoken.Je wilde zo graag President worden,want je kon iemand anders voordragen.Je bent niet representatief voor dit land dat wist je van tevoren. Je hebt een vijand nodig om tegen aan te schoppen omdat je weet dat je die waardeloze kreten die je deed nooit kan waarmaken.


  Maak melding

 8. Ik heb vaker hier aangegeven dat bouterse een recidivist is en een charmante psychopaat die altijd terug valt in zijn oude patroon en retoriek een wolf in schaaps kleren.
  (5 augustus 1989)
  In de white paper ‘Surinameunder attack’ wordt Nederland gehekeld als een neokoloniale mogendheid die erop uit is Suriname weer in te lijven. het anonieme document,door suriname verspreid onder regeringen in Afrika en in Caraibische gebied, behandeld de koloniale geschiedenis en geeft een analyse van de nederlanderse bedoeling. Aanleiding voor dit stuk is de veroordeling van Desi Bouterse in nederland wegens drugshandel. zie het gedrag van bouterse en zijn ezels vandaag aan de dag deze man is geestelijk niet in orde hij is ziek kijk naar zijn gedrag dan kan je niet tot een andere conclussie komen dat bouterse lijd aan achtervolgingswaanzin en grootheidswaan. bouterse denkt dat de buitenlandse pers de zelfde zijn als die ja knikkers in suriname no way mi boi jij hebt gemoord je ben ook voor drugshandel veroordeeld je moet terecht staan voor massamoord in jou eigen land en je ben veroordeeld voor genocide dit zal je jou hele levenlang achtervolgen 40% van de surinamers kan je wel voor de gek houden maar niet de hele bevolking .”you can fool some people sometimes but you can fool all the people all the time”
  Je kan de man uit de goot halen maar de goot kan je niet uit de man halen.


  Maak melding

 9. “Nederland ageert niet tegen Suriname, noch in de Caricom, noch elders.”

  maar zeker wel tegen de leider van Suriname.

  de regering bouterse en in het bijzonder de minister van buitenlandse zaken.moet niet op krantenberichten uitgaan.de demissionair regering van nederland is op dit moment te rommelig om zaken als deze te geloven.

  het is gebleken dat de demissionair minister van buitenlandse zaken de heer verhagen het te druk heeft met partij politieke zaken.en zeker geen tijd heeft om te weten wat zijn ondergeschikte uitspookt.

  wat de president bouterse zegt is gewoon de realiteit.als verhagen de lef heeft om zijn eigen partijgenoot en medeonderhandelaar klink van vies en vuil te beschuldigen.wie zijn wij.

  verhagen probeert iedereen te misleiden,ik vind deze man erg onbetrouwbaar.


  Maak melding

 10. het was te verwachten van ddb,hij kan geen kant op..zijn i.q. heeft hem al in de steek gelaten..

  wie zal hem bijstaan,welk land zal voor hem opkomen..

  de tijd van coup en zijn vrienden is voorbij..

  hij had een grote bek voor de verkiezing heeft kiezers bedrog gepleegt en nu zit hij ..,,met zijn gevolg..

  inkomsten zijn er niet , teveel zeven even figuren,die maandelijks betaald moeten worden..

  het kader begint aardig al weg te lopen..


  Maak melding

 11. Gaat DDB er hier van uit dat de andere landen geen nieuwsberichten lezen/hebben gelezen? Vreemd hoor. Het zou goed kunnen dat men ook in de Caricom op de hoogte is van alle ontwikkelingen. Dan krijg je al gauw dat paranoia gedrag. NL moet mij niet, dat weet de hele wereld. NL hoeft echt niet meer te lobbyen. Het lijkt me dat DDB ook niet goed slaapt met al die gedachten die door zijn hoofd spoken.
  Brengt me bij Steve Meije, wanneer komt de grote schuldbelijdenis?


  Maak melding

 12. Nederland probeert door tegen bouterse aan te schoppen,en daardoor de AANDACHT AF TE LEIDEN,VAN DE PUINHOOP IN DEN HAAG,ze zitten al een half jaar bijna met die racist Wilders en kunnen nog steeds geen regering vormen,de hypocriete cda [cristen partij] werkt al te graag zamen met de malloot CQ RACIST wilders,als ze denken dat sur op hen zit te wachten,dan hebben ze het glad mis,gaan ze maar naar curacou,ding drape e waktie ding.holland veeg eerst jouw voordeur schoon voordat je tegen bouterse begint te ZOEMEN.THERE IS A LOT TO DO IN YOUR COLD AREA.trouwens masra DU JE BENT VAN LOTJE GETIKT ,DUIDELIJK TE ZIEN.de ned die het met sur menen diè zijn welkom de rest mag de pot op..domme..DU jij OOK erbij..liebie sma no moe dong so.


  Maak melding

 13. altijd positieve Du,je maakt zoals altijd weer een grote fout. Natuurlijk is Bouterse representatief. We hebben hem immers gekozen. Overigens,met Bouterse staat er wel iemand. Alles beter dan jouw favoriete diklip Vene!


  Maak melding

 14. Democratie…dus u kunt nu duidelijk begrijpen….democratie….NED…no lobi democratie…democratie…wie heeft nog respect voor democratie duidelijk de boel voor de gek en dom houden.
  GEWOON DE BOEL BELAZEREN….HOLLAND HOLLAND.


  Maak melding

 15. He nederlanders

  Hebben jullie ooit iets positiefs over Su gezegt
  Ik geloof van niet
  Dus waarom zou ik Z.E D.D.Bouterse niet geloven
  Nederlanders zijn altijd achterbaks geweest tegenover suriname
  De Antillen enz
  Het zijn juist De mensen als du en clan die altijd met deze dingen bezig zijn
  En dan doen ze als of ze Surinamers zijn
  Maar dat weiger ik te geloven want als je een echte Surinamer ben kan je niet
  Zo Nehgatief zijn op alles wat er in je land Dat pas 35 jaar
  Onafhankelijk is.
  Nederland heeft DDB gesteund in de jaren 80 maar toen ze hem niet meer wilden
  Hebben ze alles geprobeerd om hem vleugel lam te maken
  Toen dat niet lukte hebben ze hem maar gecriminaliseert
  En dat aan de hand van van valse getuigennissen
  Maar ja als je je geschiedenis niet kent
  Loop je als een schaap achter deze mensen aan
  jammer jammer

  Kodjo


  Maak melding

 16. Logica brengt je van A Naar B.. Verbeelding breng je overal..

  mijn advies aan De regering bouterse.. Richt je tot de pad die je voor je zelf uitgestippeld hebt… hou je er daarmee bezig.. als jjj je met nederland bezig houd is het foute boel.. dan ben je met andere dingens bezig.

  Op de weg naar de top kom je soms tegen stand of weerstand tegen.. en de weerstand die je tegen komt .. dat vormt jou veerkracht.


  Maak melding

 17. Ik geloof het best wel.
  Want vanuit de caricom kwamen direkt na de verkiezingen plotseling stemmen op vanuit het caraibisch gebied die voor de verkiezingen niets hadden laten horen.
  Het was jagdeo van guyana die ze op het matje heeft moeten roepen. Nederland heeft het wel degelijk geprobeerd maar het is mislukt.


  Maak melding

 18. Nu moet bouterse zijn kunnen tonen voor mij is hij
  Een kleine jongen ik vind als je vermoord heb moet je
  De bak in en geen enkel land moet met je werken lafard


  Maak melding

 19. 08 Sep, 14:30
  President Desi Bouterse heeft een persoonlijke uitnodiging ontvangen van zijn Mexicaanse collega, president Filipe Calderon. Het Surinaamse staatshoofd wordt gevraagd in de periode 13 tot en met 16 september aanwezig te zijn bij de activiteiten rond de herdenking van de 200-ste onafhankelijkheidsdag van de Verenigde Mexicaanse Staten.

  De president heeft Calderon intussen laten weten dat hij persoonlijk niet kan ingaan op deze uitnodiging. Bouterse heeft het druk met de voorbereidingen van de jaarrede die hij moet houden op 29 september in de Nationale Assemblee. Zo meldt het kabinet van de president.

  Zo heeft Chavez van venezuela het ook druk met zijn verkiezings-campagne. Nu kunnen de tegenstanders van Zijne Excellentie DD Bouterse zien hoe het wel werkt , als president.


  Maak melding

 20. @ 14: Suriname is geen wereldnieuws, mijn vriend. Dat denk je misschien, maar dat is beslist niet zo. Als je in Nederland zegt dat men Suriname gebruikt om zich achter hun eigen problemen bij de kabinetsformatie te verschuilen, dan kun je iedereen opbergen van het lachen! Je opmerking getuigt nauwelijks van realiteitszin.
  En over Curacao gesproken: Prins Willem-Alexander en Maxima gaan op 9 oktober a.s. de laatste Statenvergadering aldaar bezoeken. Daarna heeft Curacao een status aparte binnen het Koninkrijksstatuut en mogen ze voor een deel hun eigen broek ophouden. Ik denk dat je jaloers gaat zijn op Curacao, brada. Suriname loopt wat dat betreft 35 jaar achter.
  Dus, om met een goed Nederlands spreekwoord te besluiten: Schoenmaker, blijf bij je leest. En denk niet groot- en hoogmoedig, dat staat de Surinamers niet!!! Bescheidenheid siert de mens.


  Maak melding

 21. Bouterse toont zwakke benen te hebben door Nederland steeds weer de schuld te geven.
  Heer Bouterse, kunt u aub nu niet meer doorgaan met de schuld aan anderen te geven. Just do your thing in an honest and ethical manner.
  Seek the good in all, also in Nederland, dan a ogri musu wai !!


  Maak melding

 22. Hoop dat velen na het zien van het filmpje (zie attach file) van overtuigd zal zijn van het belang van onze Surinaamse Ambassade in Parijs-Frankrijk, voor de verdere diplomatieke ontwikkeling van ons Geliefd Suriname in Europa

  Please click on the following link to watch the video:
  http://dai.ly/dsW3yt


  Maak melding

 23. Bouta wordt een beetje paranoia, misschien is het een bijwerking van de medicijnen die hij heeft geslikt tegen die dengue. Anyways stop met het gezeik over NL tegenwerking etc Suriname moet voorwaarts met of zonder tegenwind uit de lage landen.


  Maak melding

 24. DU..altijd wèèr dezelfde retoriek.,december,drugs,schelden op t staatshoofd,kom met iets anders,je reacties zijn voorspelbaar[dom]voor jouw immago op de site,zou een rustpauze met jouw reacties niet slecht zijn.NED moet respect hebben voor ons staatshoofd en niet AGEREN tegen ons.,reageer met verstand,dààr heeft SURINAME wat aan in deze tijd.bouterse krijg je in de komende jaren toch niet weg vooral niet met je gefrustreerde reacties.nog ff doorslikken dan is de bittere pil door je strot,dan zal je zien dat het best meevalt,..BITTER IN DE MOND maakt het hart gezond.no spang misschien ga je nog van bouterse houden,niets is onmogelijk,ook wat jou betreft.het is een kwestie van wennen…relaxed


  Maak melding

 25. Jullie schelden op Holland , vanwege kolonialisme in Ned. Guyana, maar jullie willen wel profiteren van Franse kolonialisme in Frans-Guyana, om euri’s binnen te halen. Lekker consistent.


  Maak melding

 26. Dat blijkt DU, niemand kan de modder uit je kop halen,omdat je zelf een psychopaat bent.
  No.28 heeft volkomen gelijk,jouw reaktie`s zijn steevast hetzelfde,maakt niet uit welk artikel er hier verschijnt je draait steeds om de zelfde hetebrij heen.Verder heb je niets te vertellen,volgens mij lees je het artikel niet eens,1000% zeker weten van niet.
  Heel Suriname weet wat er in de 80er jaren gebeurd is,maar edoch 99% van de jonge stemgerechtigden hebben voor DDB gekozen,al jouw reaktie`s ten spijt.

  Als dit bericht klopt,heb ik er vrede mee,want de tijden zijn veranderd dat er naties zijn die alles klakkeloos geloven wat de zg democratiesche westerse landen te zeggen hebben over een vooral de Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse landen.
  Als Nederland toch besluit zich niet meer met Suriname te bemoeien geen nood,Suriname komt er wel.
  Zie Iran en Cuba,ze gaan stoer door al is bijna de gehele westerse wereld tegen hun.
  Toen Nederland zo moest reageren over het apartheids bewind in Zuid_Afrika keken ze de andere kant op er werden gewoon diplomatieke en handelsbetrekkingen onderhouden,maar dit geval zien sommige Surneds niet of beter gezegd ze vonden het prima ,anders kan ik het niet begrijpen waarom sommigen Nederland omarmen als die Suriname de rug zouden toekeren,enkel maar omdat DDB en klein foutje gemaakt heeft in de 80er jaren,het ken gebeuren in dit leven de 1 mag alles en de andere niets.


  Maak melding

 27. Hopelijk zullen de diplomatieke banden met onze buurlanden in het bijzonder Frans Guyana en Frankrijk de komende jaren onder de (MC) regering van Desi Bouterse verder verstevigt worden.

  Voor vragen over de exacte locatie van de Ambassade in Parijs (Zie filmpje attach file)

  Please click on the following link to watch the video:
  http://dai.ly/cfeySe


  Maak melding

 28. Neen hoor, Nederland had ook geen terroristen in het Oosten des s’lands geposteerd om hier dood en verderf te zaaien.

  Dat is een grote leugen, Nederland staat synoniem voor grote onschuld!!!???


  Maak melding

 29. bouterse zal de beste president worden van suriname ondanks isolatie van nederland.ze hebben bouterse al valselijk al veroordeeld voor 9 jaar detentie wat heel belachelijk is met hun getuige die zelfs een zwaar crimineel is.deze drugscrimineel is beloofd als hij zou zeggen dat alle drugs transporten van bouterse zijn hij strafvermindering zou krijgen,dus begrijpelijk van deze drugcrimineel.en wat de december moorden betreft is een binnenlandse aangelegenheid waar nederland gewoon z,n bek moet houden.wat hebben ze niet in de slavernij en indonesie aangedaan.dus niet zo hoog van de toren blazen nederland.en wat de decembermoorden betreft waren gewoon 2 groepen die tegen elkaat stonden en kamp bouterse ging met de winst vandoor maar wat nu als de ander groep bouterse en co had vermoord had dan ook zo een decembermoord onderzoek gehad.en bouterse heeft als bevelhebber toen al spijt betuigt. lang leve president delano bouterse

  sunil mahabiersing geb:24-12-1965 mahonielaan 44 paramaribo en nu wonende in amsterdam


  Maak melding

 30. Geachte KICK BACK,

  Ik grijp uw laatste reactie aan om te reageren, hoewel het niet alleen aan u gericht is, maar op allen die dezelfde denkwijze hebben.

  Ik ben een witte, blanke nederlander, overigens wel met roots (geen boeroe) in suriname. Ik begrijp niet waarom zo tekeer gaat tegen een persoon als Du. U verwijt hem iets, maar doet precies hetzelfde.
  Overigens vind ik dat heel veel reacties hier op het forum vooral emotioneel zijn en niet echt zakelijk. Men scheldt heel veel op elkaar, waarschijnlijk omdat men inhoudelijk niets te melden heeft.
  Ik zou zeggen leest u de reactie van blaka bakra (nr 24) nog eens en laat het goed op u inwerken. Hij/zij heeft namelijk helemaal gelijk.
  Ik denk dat men zich in NL helemaal niet druk maakt om wat er in Suriname gebeurt. De meeste nederlanders weten niet eens wat er gebeurd of aan de hand is. Het zijn toch vooral diegenen die op welke manier dan ook een band hebben met dat land. De nederlandse regering heeft na de verkiezingen laten weten hoe zij erover denken en verden zal men er niet teveel energie aan spanderen. Ze hebben er gewoonweg geen tijd voor. De lokale zaken en andere internationale betrekkingen hebben meer prioriteit.
  Suriname is, zoals blaka bakra zegt, inderdaad geen wereldnieuws. Overigens NL ook niet. Wij hebben wel onze zaken redelijk op orde en proberen er voor een ieder die hier is het beste van te maken.
  Dat er steeds zo op NL wordt afgegeven doet mij op zich niet zoveel, maar ik vind het allemaal wel erg kortzichtig en nogal makkelijk. Wanneer nemen de surinamers nu zelf eens de maatregelen die nodig zijn op iets van het land te maken. Begin eerst maar eens de lieden die alleen aan hun eigen en/of groepsbelang in plaats van het landsbelang denken niet meer te kiezen. Dat is in de kern gewoon het probleem in Suriname. Ik begrijp echt niet waarom z’n groot deel van de surinaamse bevolking achter lieden met de achtergrond en mentaliteit als Bouterse, Brunswijk , Somohardjo en hun kliek, hoewel democratisch gekozen, aanloopt. Er zitten er zeker bij die hoop hebben er zelf ook iets wijzer van te worden. De vele goedwillenden krijgen gewoonweg de kans niet. Men kiest ervoor om NL maar van alles verweten, alsof wij überhaupt nog iets te vertellen hebben in Suriname of de dienst daar uitmaken. Dat is al lang niet meer zo (ca 35 jaar). En als dat op sommige momenten al zo zou zijn, dan kon/kan dat alleen met instemming van de surinaamse overheid. Het verwijten dient alleen maar om het beeld naar de eigen achterban te vertroebelen, maar lost uiteindelijk niets oop. Gooi julie trauma nu eens weg en begin iets te doen in plaats van alleen maar afwachten op anderen. Dat er in NL wordt gediscrimineerd zal ik niet ontkennen, echter in Suriname is het niet veel beter. Het is niet goed, maar kennelijk gebeurt het toch overal in de wereld.

  Ik heb uiteraard niets te vertellen in Suriname (hoeft dus niet meer gezegd te worden), maar het is wel mijn mening. Net als alle anderen die een mening hebben over Nederland en de nederlanders.

  Het gaat jullie goed en ik hoop werkelijk en verwacht ook wel dat het ooit goed komt met Suriname.

  Willem


  Maak melding

 31. Goedkope retoriek uit Suriname. Ook de omliggende landen willen weten met wie ze te doen hebben en kunnen dat via haar eigen diensten achterhalen daar hebben ze Nederland echt niet voor nodig.
  Nederland is professioneel genoeg om zich niet met dat soort schimmen bezig te houden.
  Het is goed scoren om de aandacht van je zelf af te houden, helaas bewerk stel je het tegenovergestelde.


  Maak melding

 32. Beste Sunhil Mahabiering,

  “de decembermoorden betreft waren gewoon 2 groepen die tegen elkaar stonden en kamp bouterse ging met de winst vandoor”

  Hoe krijg je dit uit te pc! Het vermoorden van een groep ongewapende mensen wordt door jou simpel goedgepraat. Dat zegt wel iets over jour denkniveau en moreel besef. Diep treurig. En dat is jouw argument dat Bouterse de beste president van Suriname wordt van Suriname….. Te dom voor woorden.


  Maak melding

 33. # 34.

  Zeer flauw Pinto, want als dat klopt zit dus Ned. ook via Brunswijk nu ook in de regering van Sur.
  Zelf ben ik een beetje huiverig, want O teng a sneki disi o tron aboma?

  Stom eigenlijk, want we horen vooral Bouta roepen om aandacht voor zijn zaak. Niet andersom. Maar zelf heb ik liever dat hij zich nu richt op het land Sur. zelf, weet je wel, waar in dit regeertermijn de capaciteiten van alle betrokkenen moeten blijken. We willen hem voor wat betreft de opbouw van het land het voordeel van de twijfel geven, maar dat andere, tja, die straf blijft staan….


  Maak melding

 34. NL ageert.
  Chavez zegt het inauguratie feestje af.
  Chavez zegt de uitnodiging af.
  Mexico zou hem uitgenodigd hebben maar DDB zegt opeens zelf te druk te hebben.
  Er is geen geld voor alle mooie beloftes.
  Alle ervaren en bekwame manager worden vervangen

  DDB is echt heel actief….. met het beschadigen van SME en tories te strooien.

  DDB je zit niet meer in de OCER-goot. Als president moet je je toch echt anders gaan gedragen.


  Maak melding

 35. @ Henk Molenaar 41

  Je vraagt:
  En waar komt de uitdrukking “Surinaamse afspraak” vandaan….?Leg mij dat eens uit.

  Graag het antwoord:

  Sommige Surinamers hebben helaas de “gespleten tong” van de Hollanders overgenomen. Kan ook niet anders na ruim 300 jaar slavernij door Nederland. Jullie onbetrouwbaarheid is gelukkig anno 2010 overal in de wereld bekend.

  De Hollander vind steeds dat de buitenlanders altijd “wat” zoeken achter hun woorden en daden. Volgens jullie hebben buitenlanders en dus ook Surinamers altijd “lange tenen”.
  Dat is helemaal niet zo gek. Hebben jullie zelf naar gemaakt.

  Door jullie feitelijke slavernijverleden en niet eens zo gek lang geleden nog jullie apartheidsmoraal, zijn jullie nog steeds zeer onbetrouwbaar voor de rest van de wereld. Daarom moet alles wat jullie uitkramen, drie-dubbel worden gewogen. Ik kan hier ook niets aan veranderen, malloot.

  Jullie ZIJN en BLIJVEN daarom ONBETROUWBAAR.


  Maak melding

 36. BLAKA BAKRA[24]..WAT HEEFT CURACOU TE BIEDEN?in vergelijking met SUR.nul comma nul dus,..daar gaat het op straat al mis COKE is daar middel van bestaan.3/4 van de vliegpassagiers,heeft de buik vol bolitos[coke]als tourist ben je niet veilig,overal wordt je genept,in sur zijn wij een tikkeltje fatsoenlijker als de mensen[de goeie uitgesloten]op kersoo.


  Maak melding

 37. @ nummer 47,
  Go back waar je vandaan komt, wat een raar reaktie van jou op nummer 47 typisch een MC reaktie ondoordacht .
  Bouterse aanhangers kunnen maar op één manier reageren en dat is het zwart witte manier nummer 46 is daar een voorbeeld van als hij de goede dingens van de blanken of hollanders en de surinamers had overgenomen had hij wellicht een andere mening over massamoordenaar bouterse, inplaats dat deze gasten lering trekken uit het verleden om te verkomen dat de misdaden die 300 jaren geleden zijn voor gekomen tegen te gaan misbruiken ze het verleden om misdaden van nu goed te praten dan ben je naar mijn mening geestelijk niet in orde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.