Den Haag sluit samenwerking Suriname niet uit

18

De gemeente Den Haag sluit geen samenwerkingsprojecten met Suriname uit, zoals Amsterdam dat wel nadrukkelijk heeft gedaan. Dat heeft wethouder Marnix Norder donderdagavond gezegd in de Haagse gemeenteraad meldt RTV West. Norder deed dit naar aanleiding van vragen van een aantal fracties over de Haagse samenwerking met Suriname sinds de beëdiging van Desi Bouterse als president van dat land.

‘De gemeente Den Haag profileert zich als stad van recht en vrede’, stelde Norder. ‘Het moet daarom een plek zijn die neutraliteit uitstraalt en waar de hele wereld zich thuis moet voelen. Het is niet onze plaats om het voortouw te nemen in een positiebepaling ten opzichte van welk land dan ook.

Tijdens dezelfde vergadering moest wethouder Baldewsingh zich verantwoorden voor uitspraken die hij eerder in Dagblad Trouw had gedaan. Hij had gezegd dat de ‘democratisch gekozen president gerepecteerd moet worden zoals Nederland Wilders respecteert’. Later nam hij afstand van deze uitspraken. Een motie van wantrouwen van de PVV kreeg geen steun in de gemeenteraad.

Bekijk hier het debat over Suriname.


18 REACTIES

 1. ‘De gemeente Den Haag profileert zich als stad van recht en vrede’, stelde Norder. ‘Het moet daarom een plek zijn die neutraliteit uitstraalt en waar de hele wereld zich thuis moet voelen. Het is niet onze plaats om het voortouw te nemen in een positiebepaling ten opzichte van welk land dan ook.

  Fijn dat de Gemeente Den Haag zich als stad van recht en vrede profileert.
  Maar daar heeft onze Surinaamse Ambassade in Den Haag en het Consulaat in Amsterdam opdit momet geen boodschap aan nu de betrekkingen met Nederland en Suriname bevroren zijn geraakt. Minister Lackin van Buitenlandse Zaken zal dringend met zijn regering (MC) van Desi Bouterse spoedig de knoop moeten doorhakken en de Surinaamse Ambassade in Den Haag en het Consulaat in Amsterdam te verplaatsen naar Parijs en Brussel zodat onze Geliefde Suriname verder kan gaan in Europa en Internationaal om diplomatieke betrekkingen aantehalen met de rest van Europa en de Wereld als Onafhankelijke Natie.


  Maak melding

 2. Tijdens dezelfde vergadering moest wethouder Baldewsingh zich verantwoorden voor uitspraken die hij eerder in Dagblad Trouw had gedaan. Hij had gezegd dat de ‘democratisch gekozen president gerepecteerd moet worden zoals Nederland Wilders respecteert’. Later nam hij afstand van deze uitspraken. Een motie van wantrouwen van de PVV kreeg geen steun in de gemeenteraad.

  Hoop dat Minister van Buitenlandse zaken Lackin en de regering (MC) van Desi Bouterse goed zullen beseffen in wat voor controversiële situaties Surinaamse politici terecht komen en vele anderen die niet met naam en toenaam worden vermeld in de media hier in Nederland terecht komen tijdens het beoefenen van hun ambt bij de Nederlandse Overheid mochten zij positieve geluiden later horen over de regering (MC) van Desi bouterse in Suriname bij de verschillende Gemeenten, Provincies, het RijksOverheid, de Eerste Kamer en Tweede Kamer van Nederland.

  Door het verplaatsen van de Staf en Personeel van de Ambassade van Den Haag naar Parijs en het Consulaat van Amsterdam naar Brussel. Zou het voor deze Surinaamse politici in de Nederlandse politiek hierdoor makkelijker gemaakt wordt om hun werk naar Eer en Geweten te kunnen doen voor de Nederlandse Staat.


  Maak melding

 3. Den Haag vandaag!

  In tegenstelling tot eerdere postings van mij ga ik bij deze over tot een positieve daad en oproep.

  Ik roep iedere grote Gemeente in Nederland op om, ondanks de roep van sommige arrogante nakomelingen van trotse slaven, ieder een stad, plaats of distrikt in Suriname te adopteren. Zodanig dat er een gezonde manier van wisselwerking komt om beide volkeren een prima toekomst te garanderen.

  Hoe je het draait of keert, Suriname en Nederland zijn aan elkaar verpand. Los van de onafhankelijkheidsverklaring die toen ook is aangewakkerd en uitgevoerd door te trotse nakomelingen van sterke slaven, zijn wij met een navelstreng aan elkaar verbonden.

  In Nederland wonen evenveel mensen met Surinaams bloed in de aderen (inclusief de nakomelingen) als in Suriname zelf. De grote mond van een passerende Lackin in opdracht van een eveneens passerende Desi moeten we als te trotse vocale verdediging tegen een grootmacht zien. Beetje stemmingmakerij zodat de afhankelijkheid niet overdreven wordt.

  Nederland en haar grote Gemeentes kunnen kiezen voor HET VOLK van Suriname door gul, heel gul te geven en te investeren, buiten de overheidskanalen om. Dat is de beste manier om de woorden uit de grote mond van Lackin tot nul komma nul te reduceren.

  Laat Lackin maar dom roepen, terwijl het volk profiteert van de samenwerking. De bevolking zal hem van binnenuit tot orde roepen en vragen om wat meer diplomatie.
  De hulp (behalve bij politie&Justitie en Defensie) moet ten gunste van het Surinaamse volk doorgaan en vooral worden uitgebreid.

  Heeft u geen of enige invloed in uw Gemeente in Nederland, vraag B&W om een plaats in SU te adopteren. Het kost u niets en u versneld hiermee de sluiting van de grote mond van Lackin.

  We doen dan Den Haag Paramaribo adopteren, Groningen doet Groningen, Amsterdam doet NW Amsterdam, Wageningen doet Wageningen, Utrecht doet Coronie, Zeeland doet Nickerie, Brabant viert carnaval in Moengo en laten we asjeblieft Alkmaar en Haarlem albina doen adopteren. De kleinere Provincies en Gemeenten doen dan een dorp in het mooie binnenland uitkiezen.

  Tegen de tijd dat door klimaatsverandering een deel van Nederland onder water ligt, kunnen de dakloze Nederlanders in een door hun eerder geadopteerde stad of plaats in Suriname worden opgevangen. Ruimte genoeg!


  Maak melding

 4. DAS
  Ik roep iedere grote Gemeente in Nederland op om, ondanks de roep van sommige arrogante nakomelingen van trotse slaven, ieder een stad, plaats of distrikt in Suriname te adopteren. Zodanig dat er een gezonde manier van wisselwerking komt om beide volkeren een prima toekomst te garanderen.

  DAS
  Hoe kun je nou een oproep plaatsen aan Gemeentens in Nederland om projekten in Suriname te steunen, terwijl de betrekkingen tussen Suriname en Nederland enorm afgekoeld zijn de laatste tijd.

  Dit toont weer aan hoe ongelooflijk respectloos sommige Surinamers zijn tenopzichte van hun eigen Volk. Ik zou de regering van (MC) Desire Bouterse en Minister van Buitenlandse Zaken Lackin eerder oproepen om haast te maken met het overhevelen van Staf en Personeel naar onze Ambassade in Frankrijk en onze Consulaat in Brussel. Voor de verdere (Int.)diplomatieke ontwikkeling van ons Geliefd Suriname.


  Maak melding

 5. Surinamers
  ongelooflijk respectloos .
  kijk in suriname als je met vankantie ben je wordt niet gerespecteer ,je stap in winkel ze zijn zo onbeschofd.en kijk de jaren door heen wij hebben zo veel regering gehad in suriname en minister ,maar niemand heeft wat gehad ,tot nu zijn all die minister zakker gevullers,ze hebben nooit respect getoon aan het volk ,alleen onderdrukt.


  Maak melding

 6. Sommige Surinamers zijn hun eigen ontwikkeling een groot sta in de weg.

  Een leven lang kritiek op dit altoos negatief besproken land zal in the end geen zoden aan de dijk zetten.

  Blijven zeuren, zonder dat uw konkrete bijdrage nergens te bekennen is?


  Maak melding

 7. Pinto,
  jou feiten kennis is nihil mi boi.
  De grootste sta in de weg voor de ontwikkeling van suriname is de man die zijn belangen boven dat van suriname zet.
  De grootste sta in de weg voor de ontwikkeling van suriname is de man die binnen 15 jaar alles kapot heeft gemaakt in suriname wat met bloed zweet en tranen is opgebouwd denk maar aan onze gulden democratie onderwijs medisch gebied bouterse heeft meer kapot gemaakt in suriname dan dat hij ooit goed zou kunnen maken toch kies jij voor deze beest als president pinto dan ben jij geestelijk toch niet in orde mi boi pinto.Zelf in de tijd van de communisme hadden de mensen kritiek en jij pinto wil in deze moderne tijd dat verbieden volgens mijn leef jij in O V T.


  Maak melding

 8. DU
  Zelf in de tijd van de communisme hadden de mensen kritiek en jij pinto wil in deze moderne tijd dat verbieden volgens mijn leef jij in O V T.

  DU

  DEN HAAG – Koningin Beatrix spreekt maandag en dinsdag met haar vaste adviseurs over de kabinetsformatie.

  Maandagochtend ontvangt de koningin achtereenvolgens de voorzitter van de Eerste Kamer René van der Linden, de voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet en de vice-president van de Raad van State Herman Tjeenk Willink.

  Maandagavond ontvangt de koningin de fractievoorzitters van VVD, PvdA, PVV en CDA.

  Dinsdagochtend spreekt ze met de fractievoorzitters van SP, D66, GroenLinks, CU, SGP en Partij voor de Dieren. (ANP)


  Maak melding

 9. Beste Ray,

  Ik wens je het allerbeste toe met je ambassade in Frankrijk en je consulaat in Brussel. Vergeet niet dat in Brussel de EU zitting houdt. Ze wachten op trots Suriname.

  Je geliefde Frankrijk is Zigeuners aan het verjagen en Afrikanen aan het pesten. Daar ziet men het verschil niet tussen de meeste Surinamers, Afrikanen en Zigeuners. Wie gaat deze Ambassade betalen? Jij? Je moet dan eerst een stukje Franse grond kopen; waarmee?

  Domme trots heeft ons de onafhankelijkheid gebracht. Domme trots heeft ons de “revo” gebracht. Geen van beiden hebben Suriname vooruit geholpen.
  Nu gaat wederom domme trots van Desi en Lackin ons landje redden? De realiteit is anders, Ray. Vraag aan de Surinaamse bevolking wie de Ambassade en het Consulaat uit Nederland verplaats wil zien. 15% zonder gedetailleerd onderzoek.

  Soms hoop ik dat ik je enthousiasme en je
  ongelooflijk sterke plannen kan geloven, maar het blijft maar allemaal beloven.

  Ray, de liktongo van 1 cent bestaat niet meer. Dat is heel lang geleden en het komt bij velen alleen maar in hun dromen voor.
  DROMEN ZIJN BEDROG!

  Droom maar lekker verder.

  NATIONALIS,
  Dat zeg ik!


  Maak melding

 10. DAS

  Soms hoop ik dat ik je enthousiasme en je
  ongelooflijk sterke plannen kan geloven, maar het blijft maar allemaal beloven.

  Ray, de liktongo van 1 cent bestaat niet meer. Dat is heel lang geleden en het komt bij velen alleen maar in hun dromen voor.
  DROMEN ZIJN BEDROG!

  Droom maar lekker verder.

  NATIONALIS,
  Dat zeg ik!

  DAS

  Jij snapt er ook echt niets van he als ik jouw reacties zo leest. Eerst een oproep plaatsen aan Gemeentens in Nederland om projekten op te starten in Suriname daarna kom je met een ander verhaal over Domme Trots die de Onafhankelijkheid van Suriname ons heeft gebracht. Domme Trots die ons de revo heeft gebracht en als laatste dan volgens jouw Domme Trots die ons de Ambassade in Parijs heeft opgeleverd.

  Das ga nu toch eindelijk eens beseffen dat wij Onafhankelijk zijn en dat wij Surinamers het zelf zullen moeten doen om ons Geliefd land verder te Ontwikkelen. De tijd om jouw handen uitsteken naar Nederland in de hoop om een aalmoes te ontvangen (de liktongo van 1 cent) is voorbij we zullen het zelf moeten doen of je het nouw leuk vind of niet.

  Elke hulp van Surinamers in Binnen en Buitenland is daarvoor van Harte Welkom willen wij iets moois maken van ons Geliefde Land Suriname maken.

  Das het moment dat je dit zult besefffen en vele anderen samen met jouw dan zijn we al een stapje dichterbij ons doel. Om van Suriname een pracht Land te maken waar het goed toeffen is.

  Wens je in ieder geval heel veel succes toe.


  Maak melding

 11. Okay Ray,

  Eerder deze maand heb ik je mijn favoriete poster genoemd vanwege je tomeloze inzet en briljante voorbeelden en sugesties om tot een beter Suriname te komen. Ik wens je het allerbeste mee dan helpt het ook de naar snelle vooruitgang snakkende Surinaamse bevolking.

  Je schrijft dat ik het niet snap, misschien is het ook zo. Maar je begrijpt ook dat ik mijn mening mag geven en ook andere dan door jouw genoemde oplossingen mag aandragen.

  Ik bedoel het goed Ray, maar ik kan en zal Suriname nog niet zo een twee drie los van Nederland zien. Jij misschien wel en dat is je goed recht.

  Ik ben niet tegen je plannen, maar ik bekritiseer ze alleen. En dat houdt je scherp, toch?


  Maak melding

 12. Eerlijk gezegd ik schaam mij dood over de vele immoreel of failliete reacties van de niet autochtonen. Wie gezond en een verstandig discussie wilt voeren, moet hier niet zijn. Want er valt hier niks te leren van de achtergestelde agressieve allochtonen, dat zich wilt gedragen als mijn landgenoten. Terwijl zij niet eens zeker zijn, of ze werkelijk geaccepteerd worden. Schandalig is dat!


  Maak melding

 13. DAS
  Tuurlijk mag jij ook je mening geven en met oplossingen komen om ons Geliefde Suriname verder te doen Ontwikkelen, alleen mogen die niet indruisen tegen de beginselen van een Souveraine Staat, en dat zien helaas velen over het hoofd. Daar Pas ik voor!.


  Maak melding

 14. Vooralsnog heeft het bakkeleien hier aan de waterkant tussen pro’s en cons niet geleid tot konkrete verbeteringen in- en ten behoeve van de Surinamers in Suriname.

  De deliberaties zijn louter ten faveur lieden die slechts hopen dat het goed of zelfs slecht gaat met Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.