Surinaamse verblijfsvergunningen blijven liggen

19

PARAMARIBO, 31 aug – Duizenden verblijfsvergunningen worden maar niet opgehaald door de aanvragers. Dit meldt de afdeling Uitzetting & Uitlevering van het ministerie van Justitie & Politie. Er liggen ruim vijfduizend vergunningen klaar. Op oproepen wordt nauwelijks gereageerd.

Onder de aanvragers bevinden zich onder meer Chinezen. Die klaagden onlangs nog bij vicepresident Robert Ameerali over het tempo van de ambtelijke molen. Nu haalt niemand zijn vergunning op. Waaraan het ligt, is niet te zeggen. “Het heeft meer te maken met communicatie en niet zo zeer mer vrees het land uitgezet te worden”, zegt afdelingshoofd Rachel Groenveld tegenover de Times of Suriname.

Zo er sprake is van vrees, is dat alleen in hectische tijden. Dat kan onder meer op momenten dat de autoriteiten gericht op zoek gaan naar illegalen. Dan wil het wel eens storm lopen bij de balie. Van de vergunningen die nu liggen, verloopt een groot deel binnenkort. Dan moet opnieuw worden aangevraagd. Onder de groep die een vergunning heeft liggen, behoren ook Guyanezen, Haïtianen en Brazilianen.


19 REACTIES

 1. Dat de vergunningen niet worden afgehaald, ligt NIET aan de aanvragers maar aan het personeel van Justitie. Ik kan er persoonlijk van meepraten!!!Wij hebben bijna 2 jaren(!!!!!)moeten lopen, smeken, bedelen, tjoekoes betalen om vervolgens te horen dat de stukken gewoon ergens in een la waren blijven liggen!!!! Niemand had er ooit aan gedacht ons te bellen!!! Of nog mooier, niemand wist waar de stukken gebleven waren!!!Na veel schelden en tieren kwamen ze boven water!!! Deze BEESTEN bij justitie!!!!Stelletje luilakken en nietsnutters.


  Maak melding

 2. Mede door de buraucratie bij JUSPOL zijn er meer dan 5 afdelingen waar je langs moet gaan om te informeren. En niemand weet waar de stukken dan blijven. Want ze hebben nooit van het woord COMPUTER gehoord, bellen heeft ook geen zin, want je krijgt niemand aan de lijn of je wordt na minutenlang wachten afgescheept met de woorden…bel maar terug!!!!Zo behandel geen mensen die terug willen om hun land op te bouwen. Het gezegde van het kastje naar de muur, is door Surinamers bedacht!!!


  Maak melding

 3. Wat een verhaal vandaag vanuit het Min. van Juspol. via een afdelingshood mw. R. Groenveld.
  Hoe kan het zijn dat al geruime tijd ongeveer 5000 verblijfsdocumenten zijn blijven liggen op de desbetreffende afdeling van Juspol? Waarom hebben de 7 even ambtenaren deze vreemdelingen niet aangeschreven of persoonlijk middels een bezoek aan het opgegeven adres gebracht? Er zijn zoveel van die 7 even ambtenaren in dienst. Ik begrijp het niet meer. Wie is in deze situatie voor verantwoordelijk geweest?
  Waarom komt men nu met dit verhaal naar buiten. Ik vraag mij ook af of er regelmatig toezicht wordt gehouden door de vreemdelingendienst van het Surinaamse Korps.
  En mw. R. Groeneveld verteld ook doodleuk, dat de geldigheidsduur van een groot aantal van de verblijfsdocumenten binnenkort verloopt en dat de vreemdeling opnieuw een aanvraag moet indienen en natuurlijk weer moet betalen aan deze luie 7 even ambtenaren.
  Intrekking Fiso van deze luie ambtenaren.
  Dus er is werk aan de winkel voor de nieuwe Minister van Juspol. om deze luie 7 even ambtenaren met spoed over te plaatsen naar andere departementen.
  Men heeft het recent nog over topambtenaren gehad die ook hun werkzaamheden niet naar behoren hebben gedaan bij Juspol.
  Ik ben benieuwd wat voor stappen in deze zal worden ondernomen.


  Maak melding

 4. PARAMARIBO, 31 aug – Duizenden verblijfsvergunningen worden maar niet opgehaald door de aanvragers. Dit meldt de afdeling Uitzetting & Uitlevering van het ministerie van Justitie & Politie. Er liggen ruim vijfduizend vergunningen klaar. Op oproepen wordt nauwelijks gereageerd

  De officiele Overheids publicaties voor de afgigftens van de verblijfsvergunning voor de vreemdelingen zouden naast het Nederlands/Engels ook in hun eigen taal geplaats moeten worden.

  In dit geval naast het Nederlands ook in het Mandarijns of Chinees zodat de gegadigden op de hoogte zijn.


  Maak melding

 5. De nieuwe Min. van Juspol. dient zo spoedig mogelijk schoonschip te maken op z,n departement. Alle luie 7 even ambtenaren op de afdeling die betrekking heeft met aanvragen en afhandeling van verblijfsvergunningen, m.i.v. heden onmiddellijk overplaatsen. Ook hun Fiso beschikkingen laten intrekken. En indien het bewezen is dat ze middelen als ambtenaar hebben aangenomen direct ontslaan. Als de vakbond ook nog voor deze figuren willen opkomen, moeten deze 7 even ambtenaren dan ook strafrechtelijk worden vervolgd.
  Saneren die boel. En mw. de Lisle kan nu terug naar Suriname om deze zaak te helpen oplossen. Ze dient weer op haar post terug te keren.


  Maak melding

 6. Ronduit schandalig in een tijd van internet en mobile telefoons is het toch eenvoudig iemand per email of sms een bericht te verzenden? Zelfs in de 21e eeuw lukt het niet in Suriname. Tip. Als men de Organisatie,s van de Chinezen,Brazilianen en Haitianen.Guyanezen kontakt, weet men zeker waar de personen te vinden zijn. Bel gewoon Kong Yie Tong Sang en alle Chinezen staan op de stoep.

  KHAN


  Maak melding

 7. Ik kan je zeggen dat jullie er niets van begrijpen
  Bij je aan vraag krijg je een code en je kunt na een bepaalde tyd
  Via internet kijken of je verguning al binnen is
  Dus ik denk ook dat heyt aan degene ligt die de vv aan vraagt
  Niet alles is hier zo slecht als jullie wensen maar ja het is ook hoe de bericht
  Geving is alles komt met een negative insteek waar door het lijkt of alles niet goed gaat hier

  Kodjo


  Maak melding

 8. Enkele jaren terug moest mijn verblijfsvergunning verlengd worden.Bij aanvraag kreeg ik een reçu waarop stond aangegeven wanneer ik terug moest om te informeren of mijn aanvraag was “toegewezen”.
  Nadat de datum op het reçu was verlopen en ik ettelijke malen tevergeefs had gëinformeerd,ging ik op eigen houdje de trap op naar boven om mijn beklag te doen.Een medewerker ging toen samen met mij naar beneden en vroeg wat de stand van zaken betreffende mijn aanvraag was.Terwijl hij daarover in gesprek was met een andere medewerkster,rommelde hij in een burolade en tussen een aantal dossiers lag mijn aanvraag die al enkele weken MET STEMPELS EN AL, GOEDGEKEURD was.Er volgde een heen en weer verwijt tussen beide “ambtenaren” maar ik had wel mijn verblijfsvergunning in handen!!!!


  Maak melding

 9. Suriname doet -helaas- niet aan inburgering.

  Daardoor spreken de mensen de Ned. taal niet, maar ga bijv. de winkels binnen en elke chinees kan je in het Sranan te woord staan.

  Is het geen tijd om tolken in te zetten, of desnoods een inburgeringstraject te starten?

  Welke minister buigt zich hierover?


  Maak melding

 10. Kodjo
  kan jij Mandarijns of Chinees-Kantonees lezen en schrijven??

  Publicaties in de Staats Courant in het Nederlands kunnen deze Chinezen niet lezen en verstaan dat hun aanvraag tot verblijf in Suriname gehonoreerd is als dat niet in hun taal geschreven staat.


  Maak melding

 11. Die luie ambtenaren op JUSPOL hebben mij 2 jaar lang laten lopen, bellen, smeken, huilen, schelden etc. Niemand van deze KLOOTZAKKEN wist waar de papieren waren gebleven. Later heb ik begrepen dat ze een tjoekoe verwachten om dan de paieren uit hun geheime lade te halen. En nu geven deze zelfe LUIE ambtenaren de arme indieners de schuld. KORRUPTE BOEVENBENDE OP JUSPOL.


  Maak melding

 12. Ik weet niet waarover die Kodjo hier uit z,n nek zit te kletsen. Die heeft het over een code. Daarmee kan je na een bepaalde tijd via INTERNET controleren of je verblijfsdocument in orde is. Wat een onzin. De aanvraag wordt in persoon met alle gevraagde bescheiden ingediend. Vervolgens neem ik aan dat je door die luie vlegels moet worden aangeschreven. ik neem ook aan dat de vreemdeling een correct woon- en verblijfsplaats opgeeft bij z,n aanvraag. Vooraf dienen alle aanvragen goed gecontroleerd te worden door die luie 7 even ambtenaren en hun leidinggevenden. Er dient ook een vlotte afhandeling te geschieden.
  Ray je hebt gelijk. Maar afkondiging cq. publiceren via de Staatscourant in Su. weet ik niet. De post dient ook tijdig te worden bezorgd door deze figuren. En ook laten controleren door de leidinggevenden. Nog een v.b. voor die Kodjo. Ik ben als Guyanees/Braziliaan ergens werkzaam in een vissersdorp in het binnenland. Ik heb geen pc.. Hoe moet ik dan via Internet gaan controleren met de Code van Kodjo, of mijn verblijfsdoc. inorde is?
  Kodjo het wordt tijd dat je m.i.v. heden ook mee gaat helpen om de achterstallige post bij de desbetreffende vreemdeling gaat bezorgen. Deze documenten dienen ook in persoon aan de vreemdeling te worden uitgereikt en niet aan derden. Na bezorging ook laten controleren door de leidinggevenden.
  Men moet ook werken voor z,n dagelijks brood.
  Binnenkort worden op al deze departementen waar die luie 7 even figuren werkzaam zijn camera,s opgehangen. Niets van privacy.


  Maak melding

 13. Beste lezers,

  Kort geleden heb ik een verblijfvergunning aangevraagd om te remigreren,maar nu blijkt dat mijn stukken niet te vinden zijn! Bij mijn aanvraag werd gezegd ,dat binnen acht weken zou ik mijn verblijfvergunning krijgen.
  In nederland zit sociale verzekerings bank erop te wachten.
  Nr 9 ,via internet op welke site??
  Kan iemand mij advieseren wat ik nu moet doen????


  Maak melding

 14. Hallo Romeo,
  Onmiddellijk en met spoed een brief richten met kopieën van de bescheiden, aan de nieuwe Ministers van Justitie en Politie en Binnenlandse Zaken te Paramaribo. Ook hiervan het Surinaams consulaat in kennis stellen.
  Dus per post en email verzenden.
  De nieuwe VP. Robert Ameerali ook hiervan in kennis stellen.
  Die luie 7 even ambtenaren kunnen dan niet onderuit komen om de zaak voortvarend af te handelen. Conform de gestelde eisen dien je ook de juiste leges te voldoen. En als één van die luie figuren wat extra vragen om zogenaamd jou zaak met voorrang te behandelen, dien je de naam en afdeling te noteren. Ook dient het consulaat je hierin behulpzaam te zijn.


  Maak melding

 15. Ik wacht al sinds begin december met mijn vrouw op verlenging en heb al 2 maal een nieuw nummer gekregen. Duurt 6 weken zegt de ambtenaar na ontvangst van 250 USD.
  Volgens mij zijn we al bij al ruim 4 maanden verder……
  Maar we zijn het niet kwijt hoor is de opmerking als ik bel. U heeft toch uw strookje……
  Ja ja dat klopt, maar van de rest klopt geen hout!
  Misschien ligt die van mij ook wel in die la met de andere 5000. Op de website kan ik het niet meer nazien, want die werkt niet meer sinds gisteren.

  Jammer dan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.