Surinaams staatshoofd “oververmoeid thuis”

33

PARAMARIBO, 31 aug – “De president heeft geen beroerte gehad.” Dit zegt waarnemend president Robert Ameerali naar aanleiding van berichten dat president Desi Bouterse een beroerte zou hebben gehad. “Hij was oververmoeid. Wij zien en spreken hem elke dag. Hij is nooit opgenomen en ontmoet elke dag mensen thuis.” Bouterse moet binnen enkele dagen weer aan de slag.

Onder meer moet de nieuwe leden van de Staatsraad worden benoemd. “Zo gauw de president aan het werk is, wil hij de Staatsraad installeren”, aldus Ameerali. Mogelijk gebeurt dit al op drie september. Bouterse is volgens een formele proclamatie tot twee september uit zijn ambt. Volgens dezelfde proclamatie zijn tot dan alle zijn bevoegdheden overgedragen aan de vicepresident.


33 REACTIES

 1. Dat is de reden dat ik de surinamse journalistiek symbool journalistiek noem..is van een extreem lage nivo..men moest al lang een foto van bouterse in de krant.. of op de TV plaatsen .. maar ja is suriname he.. is maar wat je gewent bent.. ik zal maar niet suren


  Maak melding

 2. Langzaam capituleren de pajong waaiers van ned. van weleer RODGERS is er èèn,maar gelukkig is ie realistisch genoeg om bij te draaien,dus snel in de fut en wegblijven uit het politieke macht centrum van suriname,gèèn rancune tegen ROGERS, maar je tijd is voorbij mie mattie.clear the way for the next generation.[trouwens WAT heb je gedaan voor su.


  Maak melding

 3. Castro maakt het ook uitstekend en Kim Jong-il blaakt van werklust.
  Dat hoort allemaal bij het spel. Oververmoeid is overspannen. Kenmerken.:
  Basaal is er sprake van een gevoel van opgebrand zijn. Op en leeg zijn. Dit uit zich in concentratieproblemen, vermoeidheid, futloosheid, soms huilbuien en chaotisch denken. Ook ziet men vaak overal tegen op. Wel zin hebben om dingen te gaan doen, maar niet de fut hebben. Ook de waarneming van de buitenwereld kan verstoord zijn: niet meer goed horen wat mensen om je heen zeggen, niet meer zien en oppikken wat er precies om je heen gebeurt.
  Ook is het mogelijk dat iemand overgevoelig wordt voor licht of geluid. Tijdens sociale contacten kan iemand zich opeens erg ongemakkelijk voelen en hem of haar het zweet letterlijk uitbreken. Ook kunnen mensen zichzelf gaan afsluiten van de omgeving.
  Vaak ook is iemand met een burn-out teleurgesteld. “Hoe kan mij dit nou overkomen” en “Het werk is toch altijd leuk geweest” zijn veelgehoorde kreten. Het is zaak om niet te verzanden in depressieve buien en al te grote teleurstelling in zichzelf. Het kan namelijk iedereen overkomen. Teleurstelling uit zich vaak in faalangst, moeheid, allerlei lichamelijke klachten en uiteindelijk in volledige uitputting. Dan is een patiënt nog verder van huis.


  Maak melding

 4. De lat die hij voor zichzelf zo hoog heeft gelegd, gaat hem uiteindelijk de nek omdraaien.

  Bouterse wees niet arrogant, laat een ander het doen. Het gaat ten koste van jezelf, je bent niet zo jong meer. Denk verder dan alleen maar aan je ego.

  Maar het belangrijkste, jou presidentschap gaat ook ten koste van de ontwikkelingen van land en volk.


  Maak melding

 5. Dit is echt meedelijdenwekkend en triest.
  Om eerlijk te zijn, ik leef echt mee met mijn Surinaamse broederes en zusters maar zelfs dat is niet goed genoeg.

  Het is niet niks om je eigen mensen te vermoorden en daarna President worden van de natie.
  Alles zal zich wreken dat is de wet van de natuur. Het is onvermijdelijk wat nu gebeurd, alles slaat weer terug op je daden.

  ALLES WAT JE ZAAIT ZAL JE HET OOK ZELF OOGSTEN.
  Als het aan mij ligt wil ik en moet ik een ieder kunnen vergeven voor de onmenselijke daden jegens je medemens of je naaste.
  Maar mijn Hemelse Vader is de Almachtige die een ieder naar zijn genade moet smeken.

  Trots, hoogmoed, arogantie en grootdoenerij is zeer betrekkelijk. Laat toch alles even varen en ga tot inkeer, laat zien dat je ook fouten hebt gemaakt, daar zijn wij tenslotte mensen voor.
  Wat het ook mag zijn wat mijnheer D.B. mankeert, de realiteit zal zich openbaren en je kan geen verstoppertje spelen. Je kan niemand meer voor de gek houden.
  Zaak is dat je in het reine moet komen met jezelf, anders komt herstel nooit dichterbij. Kijk om je heen, mensen het leven op deze aarde is maar een fractie van een seconde.
  Ik gun een ieder hun geluk, maar wees oprecht in hetgeen je wil bereiken. Laat het niet ten koste gaan van de hele natie.

  God Bless all of you.


  Maak melding

 6. Uitstel kopen heet dat: Mogelijk gebeurt dit al op drie september.

  Dat is vrijdag en dan kun je zeggen dat het de volgende werkdag wordt, dwz die maandag 6 september.


  Maak melding

 7. Het is ramadan, dus Ameerali mag niet liegen. Bouterse is oververmoeid maar werkt gewoon keihard thuis. Ontvangt heel veel Regeringsfunctionarissen thuis en krijgt geen rust. Op 6 september gaat hij naar Guyana. Zou het een bezoek zijn aan Guyaneese dokters of Jagdeo ? Naar de dokter in Nederland kan niet, want dan beland hij in de gevangenis. Brunswijk/Misiedjan bereid je voor op het Presidentschap. Bij de eerstvolgende afwezigheid van Bouterse is een MARRON president.


  Maak melding

 8. De duivel blijft triomferen in Suriname gezien de huidige situatie en de volgende slachtoffer is Bouterse himself en daarna al zijn idiote hielelikkers


  Maak melding

 9. Wat een poppenkast. Binnen een week al 2 weken oververmoeid thuis. Als er niets aan de hand is laat de afdeling voorlichting van de regering toch foto’s zien van de president terwijl hij mensen ontvangt. Een dramatische start van Bouterse, de onzichtbare president


  Maak melding

 10. Suriname in het nieuws. Dit is natuurlijk dramatisch voor de reputatie van Suriname en een duidelijke teken richting Bouterse en zijn aanhang.

  Drugsmeeting niet meer in Suriname

  Paramaribo – De grote drugsmeeting die van 6 tot en met 8 december in Suriname zou worden gehouden, wordt nu in Washington gehouden van 29 november tot 1 december. Binnen de Inter-American Drugs Abuse Control Commission (Cicad), een orgaan van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), is er na de uitkomst van de verkiezingen weerstand om de grote drugsmeeting in Suriname te houden. Op de laatste Cicad-meeting begin mei dit jaar, was besloten om de eerstvolgende meeting van deze organisatie in Suriname te houden. Op deze meeting zou Suriname gaan voor het voorzitterschap. Volgens bronnen hebben Cicad en de OAS geen moeite met de organisatie van een non- drugsmeeting in Suriname, maar ze hebben er wel problemen mee dat een drugsmeeting hier wordt gehouden.

  Ze willen ex-minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie wel als voorzitter, maar ze willen de vergadering niet in Suriname houden. Daarom is in overleg met president Desi Bouterse besloten om de vergadering in Washington te houden. Dit besluit is genomen om te voorkomen dat topmensen van Cicad wegblijven. “Dan heb je niets aan zo een meeting waarbij de mensen wegblijven. President Bouterse ondersteunt ten volle dat we de meeting hier hebben. Het gaat echter erom dat er weerstand is vanuit Cicad.


  Maak melding

 11. Dhr.Spong heeft een proces in Nederland aangespannen terecht of onterecht tegen dhr.Wilders om o.a. haatzaaierij.
  Wie spant nu een proces aan tegen dhr.Spong wegens het verspreiden van valse geruchten over het gekozen Surinaams staatshoofd ?
  Overigens zijn alleen Nederland 1 en AT5 in de boobytrap getrapt.


  Maak melding

 12. Henk Je klets gewoon uit je stomme nek.

  Gatoch wat anders doen joh, want jij hoort hier niet thuis.

  Zoek je eigen soort genoten om je verveling te delen.


  Maak melding

 13. hierboven wordt de indruk gewekt dat er tijdens de ramadan niet gelogen wordt > wordt wakker, het mag nooit maar gebeurt altijd !. i.t.t. wat de naam doet vermoeden, is het best mogelijk, dat de vicepres (nog ?) geen muslim is : zijn pa, de hotel-eigenaar, ging er prat op dat hijzelf roomskatholiek was, ‘opgedaan’ tijdens zijn eigen jeugd in het rajpur-weeshuis/internaat.


  Maak melding

 14. Hallo Theo,

  Omschrijf mijn ‘soortgenoten’ dan eens. En leg mij dan ook eens uit waarom jij blijkbaar wel hier thuis hoort op dit forum en ik niet.
  En vervelen doe ik mijn niet hoor, ik heb een eigen bedrijf dus verdien mijn eigen centen.

  Ik ben benieuwd naar je ongetwijfeld slimme antwoord.


  Maak melding

 15. Tegenstanders of niet, alles gaat gewoon door.
  Alleen tegen een boom met vruchten gooit men stenen. Blijk-baar begrijpen de tegenstanders dat niet en blijven zij maar als een roepende in woestijn. Bovendien is DDB Zijne Excellentie geworden en dat wil zeggen dat de tegenstanders vergeefst geprobeerd hebben hem uit te schakelen. Maar natuurlijk mogen zij doorgaan met hun kritiek , alleen het begin steeds meer op een zinloze tijd-verdrijf te lijken.

  De Echte Theo


  Maak melding

 16. ik zal mij onder geen geval druk maken met speculanten en personen die van stemming makerij houden,en ook nog de ruimte krijgen van diverse mediums het gerucht is al ontmanteld en de genetisch defecte oproer kraaier van een spong is nergens te speuren met zijn hoop van een beroerte van de president van su wat jij met je mond beleid en uitspreekt tegenover een ander zal jou overkomen en dan zal je je zelf afvragen wat heb ik gedaan,leef je leven.


  Maak melding

 17. Het is bekend dat DB vaak afwezig was toen hij destijds lid was van het parlement. De rede was ziekte en nu is hij ook weer ziek.
  De buitenwereld zal nooit precies te weten komen wat hij heeft. Je hoeft niet ver te zoeken…..


  Maak melding

 18. Hallo Toerie Mang,

  je hebt helemaal gelijk. Wegens ziekte of vermoeidheid kwam hij nimmer opdagen in het parlement en ook niet bij de rechtszaak om dezelfde reden. Wat een watje. En nu nog geen dag gewerkt en al twee weken ziek thuis

  k denk dat hij met zijn neus iets te diep in de poedersuiker zit


  Maak melding

 19. Henk Molenaar,typisch weer een afstammeling,èè van de nazaten,van de boter op hun hoofd hebbende kolonisator,slaven drijvers ,zulke lieden zien deze regering als een bedreiging voor hùn uitbuitende zaken,waar het land NIKS aan heeft,blijf weg uit suriname de zon is daar heet,daar gaat de boter op je kop van smelten.de tijd van SPIEGELTJES EN KRAALTJES IS PASÈ,jullie hebben vèèèèl meer problemen als suriname.begin de jeugd in t gareel te krijgen,de oudere mensen,de hooligans de cooooke,softdrugs,kinderpedo`s,moslim haters,de graaiers,de tienermoeders,de zware criminelen,de afrekeningen,de corrupte politie,lanceer een idee in EIGEN land voor jouw problemen,DAAROM HOOR JIJ NIET THUIS IN DIT FORUM,er is wel een stoel voor jou,maar mondje dicht;geef je mening maar bij de rechtse telegraaf.je mag reageren,als iets van mijn beweringen niet klopt.


  Maak melding

 20. @ 30: Ik dacht eerst dat je het over Suriname had, maar jouw opsomming blijkt over Nederland te gaan. In Nederland wonen 17 miljoen mensen, in Suriname slechts een half miljoen. Maar alles wat jij opsomt komt in Suriname voor. Dus percentueel ligt het cijfer hoger in Suriname. Overigens: Discriminatie en racisme zijn in Suriname uitgevonden, mijn vriend. Vanwaar die etnische politiek in Suriname? En ik wil je aanraden eens langs de Domineestraat of aan de Waterkant tegenover de Centrale Markt te wandelen. Dan zul je merken dat de spiegeltjes- en kraaltjestijd door de Surinamers zelf in stand wordt gehouden. Ik heb niets tegen hosselen, maar ik heb wel iets tegen ongefundeerd geblaat.


  Maak melding

 21. Hallo Kick Black,

  Volgens mij heb je het over problemen in Suriname. je bent dus een beetje in de war en dat blijkt ook uit de rest van je verhaal. En stop nu eens een keer met dat gezeik over slavendrijvers. dat is zo achterhaald en wordt alleen maar gebruikt door mensen die aan gebrek aan echte argumenten niets beters weten te verzinnen. Kansloos dus. En laten we het maar niet hebben over tienermoeders…..want ik weet precies welke groepering daarin is oververtegenwoordigd om dat de vaders hun verantwoordelijk niet nemen. Dat is hier in Nederland zo en in Suriname helemaal! Er klopt dus helemaal niets van jouw beweringen. Maar dan ook geen letter.


  Maak melding

 22. The President wants reform and abide by new agreements (international?). Suriname has a future if that becomes reality. But without the vigour of a president like Mr Bouterse reform will not likely to happen soon.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.