Spong: Bouterse getroffen door hersenbloeding

58

De net geïnstalleerde Surinaamse president Desi Bouterse heeft volgens de Nederlandse advocaat Gerard Spong een hersenbloeding gehad. ‘In medische kringen in Suriname weten ze het nu 75 tot 85 procent zeker dat hij een hersenbloeding heeft gehad’, zegt Spong, die contact had met bevriende artsen in Paramaribo.

Dat zegt Spong dinsdag tegen De Volkskrant. Volgens de advocaat zou Bouterse na de hersenbloeding diverse cardiologen hebben geraadpleegd. De geruchten hierover doen al sinds een week de ronde in Paramaribo. Volgens vertrouwelingen van de oud-bevelhebber is hij ‘gewoon’ oververmoeid.

Spong: “Je raadpleegt niet diverse cardiologen als je oververmoeid bent. Zijn aanhangers voeren nu een niks- aan-de-handshow op. Want ze weten dat het politieke implicaties heeft als bekend wordt wat er echt met hem is gebeurd”.

Lees het volledige artikel in De Volkskrant


58 REACTIES

 1. Gerard baja, je bent goed geinformeerd, het is water in je molen, onder het mom van zo
  a kaba now, maar wacht eerst af hoe en of wat
  Doet me denken aan een ssort van uitspraak
  de huid van die beer verkopen voor je hem geschoten hebt!!!!
  Kow waktie Gerard sai psa dape nanga Baas!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 2. Oei, dat ziet er niet mooi uit, hoop toch dat hij opknapt, tegenwoordig kunnen de dokters zoveel, tenminste, hier in Nederland wel, als het maar niet zo gaat als met Sharon, die in Israel woont, kreeg een hersenbloeding, nooitmeer wat van gehoord, en of ie nog leeft of niet, men hoort er gewoon niks meer over……


  Maak melding

 3. Door dit leugenachtig gerucht te verspreiden wenst Spong dat Bouterse doodgaat tengevolge van hersenbloeding. Dit gerucht werd tegengesproken door Laurens Neede, advocaat Irwin Kanhai en vice-presidsnt Robert Ameerali. God wil nog niet dat Bouterse doodgaat. Integendeel, hij is geroepen om Suriname te leiden naar ongekende hoogten. Op 25-05-2010 had hij de verkiezingen glansrijk gewonnen. De stem van het volk is de stem van God.
  Bouterse is oververmoeid. Hij maakt nu voorbereidingen om een buitenlandse reis te maken naar Guyana, Venezuela en Washington om aldaar de VN toe te spreken.
  Bouterse is hetero en loopt niet naakt op straat…


  Maak melding

 4. Officiele kanalen in Suriname berichten eerder dat President Bouterse lijdt aan Dengue. Ernstige vormen van Dengue kunnen interne bloedingen veroorzaken. Dat Bouterse een hersenbloeding heeft doorgemaakt is derhalve mogelijk.
  Echter, dit verhaal van Spong is werkelijk een broodje aap en wel omdat:
  (1) Ook in Suriname bekend is dat men bij vermoeden van een hersenbloeding geen cardioloog maar een neuroloog of neurochirurg consulteert;
  (2) Geen enkele zichzelf respecterende arts, ook in Suriname, met 75 tot 85 percent zekerheid een diagnose zal uitspreken zonder enige kennis van de casus. Na eenvoudig lichamelijk onderzoek is met 100 percent zekerheid een hersenbloeding vast te stellen.
  Dat de redactie van Volkskrant dit artikel in deze vorm heeft gepubliceerd wijst op het volgende:
  (a) De Volkskrant laat willens en wetens toe dat Spong zich persoonlijk belachelijk maakt;
  (b) De Volkskrant vindt het niet erg dat via de begrijpelijke onwetendheid van Spong de medische beroepsgroep in Suriname wordt geridiculiseerd.
  Hiermee heeft de redactie van de Volkskrant om opportunistische redenen nagelaten de kwaliteit van deze krant te houden boven dat van een tabloid.


  Maak melding

 5. Mr spong , heeft u niets te doen ?
  verdedig liever je klanten hier in holland inplaats van je neus in buitenlandse zaken te steken , kijk uit dat je hem niet voor gaat .


  Maak melding

 6. Zoals ik al eerder zei, voor hem zag ik meer een belangrijke post op de achtergrond zitten. Dat hij president wordt heeft heel desastreuze gevolgen voor het land. Dit moet hij ook wel inzien. Uiteindelijk heeft zijn eigen arrogantie voor de hersenbloeding gezorgd. Het is niet niks, dat een zeer beladen man, een zeer beladen funktie gaat uitoefenen. Natuurlijk komt ook bij hem de nodige stress, slapeloosheid, hoofdpijn en zenuwen om de hoek kijken. Michael Jackson had het ook toen hij weer na lange tijd weer moest gaan optreden.

  Niettemin heeft hij wel de nodige ervaring die een ander heel goed kan gebruiken, dit moet wel gezegd worden. Zeker voor wat betreft de veiligheid voor het land en zijn bevolking.

  Is This it……………we zien wel…


  Maak melding

 7. Ik hoop dat hij snel weer hersteld want het had ook anders kunnen lopen. Van harte beterschap Bouterse en kom op krachten zodat je verder kunt met wat je start was…Wederopbouw van Suriname en zn Surinamers…

  God Bless Sylvana


  Maak melding

 8. haaha .je ,ja je hoort het goed ,je ,,en geen U,voor spong deze kobie lijkt meer op en domkop met de dag..ik vraag me elke keer weer af als hij echt advocaat is…ik weet al inmiddels dat diploma,s te koop is in nederland..
  haat iemand maar pas op dat je zelf niet dede valt,,,,


  Maak melding

 9. Waarom houdt Spong zich bezig met Desi, hij wil toch niets van Desi weten. En probeert Desi achter de tralies te krijgen.
  Maar wil toch graag alles van Desi weten, nieuwsgierig, in plaats van hij zich hier in Nederland bezig houdt gaat hij artsen in Suriname ondervragen wat er werkelijk met Desi aan de hand is. “Bemoei” bemoei je met je eigen zaken meneer spong en laat Desi met rust, gun hem wat rust ie ne verstang……..

  Ingie meid…….


  Maak melding

 10. wat wil de advocaat gerard spong hiermee bereiken.wat verwacht deze calimero complex chicken in nederland van de surinamers.we zijn echt geen garnalen zoals vele nederlanders.gelukkig kunnen wij nog hier doordenken.bouterse is een spookbeeld voor deze idiote advocaat van de duivel.

  volgens mij is deze man goed ziek of hij gebruikt drugs.


  Maak melding

 11. Die mediageile veroordeelde naaktloper wilt gewoon weer van zich doen horen. Deze man loopt poedelnaakt in een bos waar moeders en kinderen komen. En hij zegt dat ´t niet wist terwijl hij de kinderen hoorde spelen.
  En in een omgeving waar streng beveiligd is namelijk de rechtzaal loopt hij daar in driedeligpak met een kogelvrijevest daar onder! Die vent is intens gefrustreerd. Vriend van Gilds en Santokhi.


  Maak melding

 12. Dit bericht kan je ook als volgt lezen:

  Gun je grootste tegenstanders geen rust. Jaag hem op, rook hem uit, zorg ervoor dat ie zich zelfs op zijn ziekbed opgejaagd voelt.

  Doelstelling is natuurlijk dat Bouterse een keer moet “breken”.

  Opvallend is overigens dat deze informatie van bekende cardiologen afkomstig is. Medisch beroepsgeheim? Nooit van gehoord daar in Suriname.

  Mr Spong, U bent gehaaid en ook voor deze “strijd” heb ik veel bewondering. U heeft de strijd tot gerechtigheid nooit opgegeven en trekt alle registers open.


  Maak melding

 13. De haat in het hart van de hater houdt nooit
  op, ook al is zijn/haar hartewens vervult
  De verslaving blijft en zal hij op zoek gaan naar een andere voedingsbron.


  Maak melding

 14. Spong,

  je haat is dus zo groot dat je dat hoopt,jij en anderen, wel ik moet je teleurstellen want bij de bron ben ik geweest om het zeker te weten en het is niet zo.
  Trouwens, je mag weten dat wij op de hoogte zijn van die schaduw regering die wacht om hun slag te slaan, en vandaar een sterke minister van Defensie.
  Roep geen geesten op Spong en consorten,Amerika zal niet optreden, dus laat dat land met rust, met hun gekozen regering en president!!!


  Maak melding

 15. Ik wil hierop reageren,over het bericht dat ik nu gelezen heb.ik als klein meisje 1960-1975 zie je suriname als bloei van het leven.er is streven naar beter toekomst.1975-1980 iets waar je nooit aandenkt,gebeurt in rappe tempo en zie je suriname beneden afwaards gaan.Ik vind als minister president,dat je in lichaam en geest een moet zijn.zonder dat kan je het volk en wie dan ook nimmer goed bereiken.in een negatieve spiraal reageren naar wie dan ook:of het om een arts gaat,buurman,kinderen,politicus of welk land dan ook; zal je je doel nooit bereiken. wanneer ik als moeder schade bij mij kind heb berokkend,zal ik mij moeten buigen om zijn/haar vertrouwen te kunnen overwinnen. Mijn stelling: wie is de president om niet te kunnen buigen voor het volk??? om wat voor reden dan ook en bij wie. het geld moet rollen,zonder geld ben je negens,zeggen wij als surinamers over alle continent van de wereld,die er onder lijden.Ons verleden en toekomst. vechten voor een beetje subsidie om aan ons herkomst doen herdenken en vieren,wordt dan abrup de subsidie stop gezet;Waarom?.om een blabla blabla.grote ophef. Ik vind het volk onnadenkend vanuit suriname gezien.en waarom?? hebben weining kennis van het verleden of doen alsof je neus bloed. en niet voldoende durven te praten en eisen te kunnen stellen. dit is puur het probleem;wie weet welke richting wij opgaan???!!! mijn stelling is: zowel bij het militariseren en politicologie geen enkele idealisme is om in de politiek een idealist na te streven voor een beter toekomst van Suriname.


  Maak melding

 16. Ik vraag me af waarom men zo geheimzinnig doet omtrent de gezondheid van De hr Bouterse. In een moderne samen leving moet alles transparant zijn qua politiek..het doet me denken aan de stalinistische regiems.. alla noord korea..enz enz..Het surinamse volk heeft die man daar gezet en die mag op de hoogte gebracht worden wat er gaande is met de president van suriname.


  Maak melding

 17. Spong heeft geen enkele reden om een broodje aap te verkopen. Net als hij heb ook ik het allerbeste voor met Suriname en de Surinamers.

  Bouterse – ook al is hij president – en Spong behoren beide tot een verschillende laag van Surinamers, en dat geeft hem toegang tot vertrouwelijke informatie. De beste analfabeet kan met steun van het volk president worden.

  Bouterse heeft niets op met het volk, hij heeft alleen iets met zichzelf. Als hij het beste voorhad met de bevolking, had hij zich nooit kandidaat laten stellen. Hij heeft het volk gebruikt om zijn eigen positie vrij te stellen.

  maar G’d straft genadeloos. Net als bij die achterlijke islamieten in Pakistan. Er is wel geld voor wapens voor de Taliban, maar ze hebben toch het weten nodig om geld te verzamelen voor de slachtoffers van de ramp.

  Wie mij kan vertellen dat Bouterse het land gaat redden mag het zeggen. Vertel er dan ook bij hoe.


  Maak melding

 18. @ Anneke
  Ik dacht de vorige week nog aan het geval van Ariel Sharon. Inderdaad, nooit meer heeft ene ziel iets vernomen over zijn toestand. Of course hopen we het beste voor Baas, maar voor mij zag hij er de laatste tijden niet zo gezond uit. Toch betwijfel ik aan de uitspraak van Spong omdat artsen onder ede staan en ze mogen de status van een patient niet met derden bespreken. Bedankt Anneke voor de lijn naar Ariel Sharon.


  Maak melding

 19. Zo nu nog een goede erbij en we zijn van hem af God straft diegene die het verdient .Bouw alvast een tombe of flikker hem in de suriname rivier hebben de kaaimannen ook een hapje


  Maak melding

 20. Mama sranang slaapt niet mi boi.
  Al die levens, moorden massaslachting verdriet bloed-verlies venedering ondrukking vroeg of laat zou deze Beest moete boeten voor al deze misdaden. ziekte wens ik niemand toe laat dat duidelijk zijn maar met een persoon als bouterse kan ik never nooit medeleiden mee hebben. Boontje komt om zijn loontje.


  Maak melding

 21. benito

  Helaas moet vermeld worden dat jij duidelijk
  hulp moet hebben een langdurige behandeling tegen de jouw bevangen ziekte .God duld geen moordenaars als leider van een volk .Zie in het verleden dat al dat soort leiders vroegtijdig het loodje legden en hopelijk gebeurt dat nu ook weer .


  Maak melding

 22. Wat Sharon betreft; hij ligt nog steeds in coma en wordt kunstmatig in leven gehouden. Als halachische Jood is het verboden om euthanasie te plegen. In sommige gevallen zijn er uitzonderingen. Maar het ligt ook aan de familie om daarover te beslissen.

  En wat Spong betreft; Ook Spong heeft een beroep waarbij geheimhoudingsplicht vereist is. Het is zo dat waar het om personen gaat die aan een geheimhoudingsplicht gebonden zijn, ze wel onderling informatie mogen uitwisselen. Aangezien Spong echter geen medicus is, zou het wel zo kunnen zijn dat hij de geheimhoudingsplicht niet hoeft te handhaven, daar waar het “landsbelang” gediend is. Een “zwaarwegende” overweging dus.


  Maak melding

 23. De aanhang heeft het er maar moeilijk mee.

  Ze vergeten voor het gemak dat al die vriendjes van DDB ook altijd slechts aan een griepje leden als ze bijna dood aan het infuus lagen.
  Ze vergeten dat Sprong meer gebaat is bij een gezonde DDB die in het proces eindelijk eens – waarschijnlijk onder dwang – zij grote bek opendoet om antwoord te geven op de vragen van de aanklager.

  Vooralsnog is er 90% kans dat Sprong de waarheid spreekt.
  Maar hoe dan ook met enkele dagen weten we het wel zeker.


  Maak melding

 24. En toch blijf Gerard Spong de allerbeste strafpleiter van Nederland en alle omstreken.

  Een Surinamer waar menige Nederlandse advocaat al decennia lang, groen van jaloezie uitslaat.


  Maak melding

 25. Wie ttrekt veroozaakt de rookgordijnen.

  De president draagt de bevoegdheden over. Dat doe je niet als je enkele dagen wil uitrusten, want dan kan de vice-president namens de president waarnemen.

  Je draagt het over als je twijfels hebt of in de toekomst in staat zal zijn om dat over te gragen.

  Bij de eerste DNA vergadering was hij er ook niet. Panka zei dat ie erg ziek was.

  Halverwege juli moest ie van de arts ook uitruisten.

  En nu weer ?

  Waarom al dat geheimzinnige gedoe?
  Is hij de bevolking geen verantwoording schuldig? Of denkt hij te doen wat hem persoonlijk het beste uitkomt?

  Hij kan wel mensen voor de gek houden, maar er is ook een GOD.


  Maak melding

 26. Gods molen draait langzaam maar zeker.

  je kan groot zijn maar niet groter dan God.

  we zullen zien.

  donkere wolken hangen boven suriname.

  het net spreid zich.

  hoe komen hieruit.
  dat zal God maar weten.

  Raga


  Maak melding

 27. @neus
  90% waarheid is nog geen waarheid. Net zoals bijna nog geen … weet je wel!

  @meira
  je neemt ’t op voor die naaktloper oom van je. Is je goed recht hoor.


  Maak melding

 28. Meneer Spong , wat ben je toch goed geinformeerd. Als je alles zo goed weet moet je ook op de hoogte zijn dat bouterse onschuldig is veroordeeld voor drugs in Nederland. Bemoei je met je eigen zaken en hou je niet bezig met ONZE president.


  Maak melding

 29. wat mij betreft mag de man nog een hele tijd in een rolstoel blijven zitten.aldus de schijtopruimer gerard spong.

  bouterse laat de kassas en de website klem lopen.zo populair is deze landgenoot.
  srananman we moeten echt blij zijn dat ons land eindelijk bekendheid geniet in de wereld.

  op dit moment is bouterse de populairste man van de wereld.suriname dient gebruikt te maken van de gelegenheid,dat ons wordt aangeboden door de wereldpers.


  Maak melding

 30. Die spong klets maar, nu hij geen overwinningen behaalt, kijk naar metselmoorden waar hij voor de zoveelste keren heft gefaald, wilt hij door bouta zwart te maken weer in de schijnwerpers staan. doe je job goed spong want je bent wrong, want je zit al zolang achter de president zonder resultaat, je hebt je zelfvertrouwen verloren. zelfs tot hoge raad heb je gefaald dat is hoogverraad tegenover de familie.


  Maak melding

 31. Spong is jurist en heeft geen kaas gegeten van de medische wetenschap. Door deze leugen rond te bazuinen maakt hij zichzelf belachelijk. Bij een hersenbloeding moet men een neuroloog cunsulteren en NIET een cardioloog. Je hebt hersenbloeding, of je hebt geen hersenbloeding. Je kan niet zeggen dat je voor 80 % hersenbloeding hebt. (je bent zwanger, of je bent niet zwanger. je kan toch niet zeggen, dat je voor 80 % zwanger bent)…Laat haters haten, laat praters praten… Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel…
  Bouterse is hetero en loopt niet naakt op straat…

  En Boycke, snap jij wel wat ik schrijf, of gaat het jouw verstand te boven…


  Maak melding

 32. spanning en nogmaals spanning binnen het cda
  een van de nederlandse mannen dat geen respect heeft getoond voor de surinaamse bevolking.deze zelfde maxime verhagen wordt levend geroosterd door de vele flitsapparaten.

  de man die vecht binnen de gelederen van cda om vice-premier te worden,ziet zijn verlangens in vlammen opgaan.geert wilders zit op de loer,en gebruikt maxime verhagen met zijn hebberigheid.
  waar is maxime verhagen zijn principes nu.


  Maak melding

 33. @ brantimaka .
  we hebben het hier over jou moordenaars president en niet over verhagen.
  Aan sommige reaktie kan je zien hoe ver de aanhang gaat bij het adoreren van een massamoordenaar.Laat bouterse voelen wat voor leed hij mijn landgenoten heeft aangedaan Boontje komt om zijn loontje.
  @ henky jij neemt het op voor een massamoodenaar drugsveroordeelde en genocide pleger.


  Maak melding

 34. Het klopt het verhaal van Spong.Die president zweet ook zo overmatig.altijd een zakdoek in de hand.Of misschien door de warmte bevangen..?Of door de spanning kan fataal zijn.In het binnelanden van suriname weet raad mee.


  Maak melding

 35. MASRA SPONG,ik “neem” aan dat jij een goed geschoolde man bent,zoals wij dat noemen,maar zo ziet men dat HAAT mensen hèèl DOM en LELIJK maakt,en dat is bij U absoluut `t geval.ik denk dat zo een intelligente man als jij het 100% MET MIJ EENS IS.IN mijn ogen heb je een BLUNDER begaan van de eerste orde.ik had je hoog zitten,maar je bent van mijn beoordelings ladder diep omlaag op je bek gevallen,blijf ff uit het nieuws,om je immago op te poetsen,àls het uberhaupt nog mogelijk is …remember….HAAT IS HET ERGSTE KWAAL OP DEZE AARDBOL.ZEG EENS eerlijk wat zou je liever willen,1.dat de president een hersenbloeding heeft,..of..2dat hij gezond en positief zijn werk kan uitoefenen.dat laat ik aan U over…dit is een eerste klas …GILLER.


  Maak melding

 36. Spong met je grote mond,..probeer WILDERS achter de tralies te krijgen.als dàt je lukt dan ben je een ECHTE GOEIE ADVOCAAT, IPV grote echte,duidelijk foute criminelen te verdedigen,en het voor ze op te nemen.en tegen de surinaamse bevolking aan te pissen.


  Maak melding

 37. Ik moet wel lachen om die hele onprofessionele comedie rond de ziekte van bouterse. ik vraag mij af of deze figuren die nu aan de macht zijn in suriname zich zelf en het surinaamse volk serieus nemen een vice president die filmpje maakt met zijn mobiel telfoon om zo te tonen dat bouterse niets mankeerd wat een onzin en een grote poppenkast kinderlijk vindt ik de houding en de reaktie van de mensen die suriname moeten regeren, een vice president zonder enige ervaring triest voor mijn land . bouterse oog verward en ziek wat ik op dat filmpje zie. als je de mensen in suriname serieus neemt dan neem je een camara-ploeg mee of een dokter die verteld aan de samenleving wat er aan de hand is met bouterse met niet op zo een kinderachtige manier geeft mij een grote break ameerali.


  Maak melding

 38. als bouta een hersenbloeding heeft dan is het gerechtigheid,het is hard maar dat was het ook voor de nabestaanden die hoorden dat hun famleden waren vermoord?denken jullie nou echt dat hij de verlosser is yeah right dream on.waar heeft bouta zijn rijkdom,huis etc vandaan? dachten jullie van zijn militaire salaris zeker vroeger,denk tog eens na mensen zelf niks te eten en dan juichen voor hem!!su raakt zo geisoleerd en investeerders trekken zich terug en je economie gaat naar de klote!en laat ik het niet hebben over die analfabeet brunswijk lachertje met zijn pak aan lopen schande!!zijn rijkdom komt zeker ook uit de luchtvallen.surinamers steek de handen zelf uit de mouwen,en kijk in de spiegel.helaas maar realiteit


  Maak melding

 39. Wat dhr. Spong betreft zou men misschien kunnen vermoeden dat “DE WENS DE VADER VAN DE GEDACHTE IS” maybe?

  Na het aantreden van DDB zou dhr Spong zelfs wensen dat de NL ambassade in SME haar deuren dicht deed.

  Wie denkt hij dat daardoor het grootste slachtoffer wordt?
  DDB of het Surinaams volk? (Zowel Surinamers als Surinamers met een NL paspoort in SME).

  De haat zit kennelijk zo diep geworteld (misschien wederzijds Spong/DDB) dat voor dhr. Spong het volk in SME mag lijden vanwege de gemaakte keuze.(Langs democratische weg)

  If we like it or not the current situation is JUST A FACT and one will have to deal with reality.


  Maak melding

 40. De wens is de vader van de gedachte, maar nee beste doemdenkers, er is geen hersensbloeding.
  Ik zou de eerste zijn die het niet zou bagatelliseren.
  Straks weet Spong, dat Wilders, een hersenbloeding heeft, of nog erger,tja.


  Maak melding

 41. Veel gemengde reacties hier op de site maar ook vele interessante meningen.
  Ik hoor schaduw coup, naaktloper , etc etc.
  Veel insiders van beide kampen zijn hier goed vertenwoordigd.
  idd Spong , 1 van de beste strafpleiters in NL. Waar ik kan nergens iets vinden waar hij daadwerkelijk iets voor Suriname heeft gedaan. Surineds, ook het zelfde gejammer.
  Doe wat en anders houd je muil en accepteer.
  lIVE IS SHORT.
  Ik hoorde van de week een spreuk,
  je pist niet alleen over je eigen schoen , maar ook over onze….
  RMD-leider , ik hoop dat je gelijk hebt.
  Ook ik wil stabiliteit in Suriname.
  Tang boen


  Maak melding

 42. spong is niet zomaar de beste advokaat in nl en o.h.a.goed geinformeeerd over sme-zaken > ik denk dat hij zijn info heeft (of getoetst bij) van sme-neurologen, en doelbewust cardiologen als bron noemt om de aandacht vd nrl af te leiden !. zijn afkomst en zijn evt.gedragingen erbij halen is oo zooo onderklasse-surinaams.


  Maak melding

 43. wat ben ik blij te lezen dat er ook nog mensen zijn in suriname, die wel wat weten over de geschiedenis van hun eigen land, god zij dank! het recht zal zege vieren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.