De Koningin van Paramaribo op de Uitmarkt

0

UPDATE: In verband met de hevige regen is deze voorstelling afgelast.

Op zondag 29 augustus is een voorproefje van de muzikale monoloog ‘De Koningin van Paramaribo’ te zien op de Uitmarkt in het Literaire Café op het Museumplein om 20:30u. Deze voorstelling van het nieuwe productiehuis Sunshiptree vertelt het levensverhaal van de bekendste prostituee van Suriname, de roemruchte Maxi Linder.

Niet alleen zeelieden en soldaten uit Nederland maakten gretig gebruik van haar bijzondere kwaliteiten. Ook ‘de hoge heren’ die het voor het zeggen hadden, bleven naar haar terug komen.
Maxi was schaamteloos, niet op haar mondje gevallen, extravagant, groothartig en sociaal betrokken. Maar ook een ‘motyo’ in hart en nieren.

Aan het einde van haar roerige leven overziet Maxi haar turbulente bestaan en kijkt terug op wat ze heeft meegemaakt. Alles komt aan bod: van de hoogtijdagen in de jaren twintig en dertig tot aan de mishandelingen, verkrachtingen en berovingen door mannen die ervan uitgingen dat een prostituee geen rechten heeft.

Clark Accord debuteerde tien jaar geleden met zijn roman De Koningin van Paramaribo. Het boek werd een bestseller en heeft al meer dan 120.000 exemplaren verkocht. Binnenkort verschijnt de 30e druk.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.