zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameCoalitiepartner Nieuw Suriname intern overhoop

Coalitiepartner Nieuw Suriname intern overhoop

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 aug – Coalitiepartner Nieuw Suriname blijft intern ruziën. Standpunten liggen verder uiteen dan ooit. Ook de kortgedingrechter is er niet in geslaagd rust te brengen. Er is een vonnis waar beide partijen zich winnaar bij achten.

De hoofdrolspelers, voorzitter John Nasibdar en parlementariër en ondervoorzitter Harish Manorath, wanen zich beiden overwinnaar. Onterecht, nu blijkt dat de rechter een quasi salomonsoordeel velde. Volgens de rechter mag de voorzitter alleen geen rechtshandelingen plegen. Nasibdar had juist gevraagd de tegenstander onbevoegd te verklaren. De rechter deed het niet.

Evenmin kreeg Manorath groenlicht. “Het is nu duidelijk dat Nasibdar niet bevoegd is”, zegt de nieuwbakken parlementariër. Hij vindt dat hij nu wel bevoegd is. Bevoegd of niet, Nieuw Suriname is nu al de grote verliezer is. Het beschamende gesteggel kostte de partij al het recht een ministerspost in te vullen. President Desiré Bouterse koos zelf een kandidaat van buiten de partij.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Het is schandalig,dat mensen zo ver gaan voor een positie voor eigen belang.

  dit heeft natuurlijk niets te maken met het volk,maar alleen en enkel persoonlijk belang..
  kan de parij of wat het voorsteld deze figuren niet rooyeren..

  schande en nog maals shande..


  Maak melding
 2. Wat moet je met deze minipartijen? Het lijken wel hobbyclubjes die het niveau van een buurtvereniging niet ontstijgen. Zij zijn de oorzaak van alleen maar meer gekibbel, verdeeldheid, onoverzichtelijkheid en opportunisme. Het kiesstelsel moet nodig op de schop. Weg met het districtenstelsel. Ik pleit voor een landelijke evenredige vertegenwoordiging en het instellen van een kiesdrempel. Het dwingt individuen en minipartijen aansluiting te zoeken bij bestaande of nieuwe grote partijen. In deze parijen ontstaan hopelijk verschillende stromingen die het democratische gehalte van de partijen ten goede kunnen komen. Veranderingen kunnen tot stand worden gebracht via de eigen interne structuren. Het parlement kan zich bezig houden met zaken van algemeen belang.


  Maak melding
 3. Kijk eerst naar de schoenenpoetser van Lonny en Somo namelijk in DNA Doekhie. Te hoge declaraties voor huur van auto’s (prado’s) voor de Ministers door Faroek Doekhie (waar hebben we deze achternaam eerder gehoord?). Nu Nasibdar. Allemaal nu Ramadan houdend en hoe kon je zo naïef zijn om met zulke tweevoeters in zee te gaan. Eigen schuld dikke dubbele bult. Brunswijk/Misiedjan for President.


  Maak melding
 4. Statuten!

  De statuten van Nieuw Suriname moeten voorzien in een artikel die aangeeft wie er gelijk heeft en wie niet. Als deze heren geen van beiden de statuten hebben gelezen dan is het duidelijk dat ze de zaak niet serieus genoeg nemen.


  Maak melding
 5. wij zouden graag willen weten wie die Chantal van Moorsel is.en wat voor functie bekleedt deze binnen nieuw suriname.
  chantalvanmoorsel@…… /bamosala@…… welke van de twee is de juiste.heeft de partij nieuw suriname geen Emailadres.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES