Toch geld uit Amsterdam naar Suriname

3

De gemeente Amsterdam gaat kijken of geld dat vrijkomt nu zij stopt met een aantal samenwerkingsprojecten in Suriname, toch naar het land kan gaan. Het zou dan moeten terechtkomen bij projecten met een humanitair karakter en waar de Surinaamse regering niet bij betrokken is.

Burgemeester Eberhard van der Laan zegde dit donderdag toe tijdens een vergadering van de gemeenteraad meldt De Telegraaf.

Tijdens de vergadering kwamen meerdere Surinaamse Amsterdammers inspreken. De meesten riepen de burgemeester en de gemeenteraad op het besluit terug te draaien. Zij stelden onder meer dat de beslissing vooral ten koste gaat van Surinamers uit de onderklasse.


3 REACTIES

 1. ”Het zou dan moeten terechtkomen bij projecten met een humanitair karakter en waar de Surinaamse regering niet bij betrokken is.”

  Ooooh die zijn er genoeg…


  Maak melding

 2. Het zou dan moeten terechtkomen bij projecten met een humanitair karakter en waar de Surinaamse regering niet bij betrokken is.

  Vrouwen en kinderen staan in de rij voor voedsel in een kamp in Pakistan voor slachtoffers van de watersnoodramp. Foto AP
  Nationale actie voor Pakistan haalt 16 miljoen op

  Door een onzer redacteuren
  Rotterdam, 27 aug. De nationale inzamelingsactie voor Pakistan op radio en televisie heeft gisteren 16,1 miljoen euro opgebracht. Het geld gaat naar directe noodhulp zoals medische zorg, onderdak en water en voedsel.


  Maak melding

 3. Vrouwen en kinderen kunnen niet meer in de rij staan voor voedsel, immers De Baas is president en hij heeft gezegd dat hij het land beter gaat maken, ….toch?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.