Ook kritiek op A’dam vanuit Tweede Kamer

15

Vanuit de Tweede Kamer klinkt kritiek op het besluit van Amsterdam om de ontwikkelingshulp aan Suriname op een lager pitje te zetten. Dat meldt Het Parool vandaag. Eerder hadden Surinamers zich kritisch uitgelaten over de houding van Amsterdam.

CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier noemt het Amsterdamse besluit erg onverstandig. ”We hebben afspraken met de Surinaamse bevolking, niet met de president van het land.” Ook VVD-Kamerlid Klaas Dijkhoff wil de hulprelatie met Suriname ‘nuchter’ bekijken. ”Pas als in Suriname dingen gebeuren die niet deugen, pas je je beleid aan” zegt hij tegen de krant.

PvdA-Kamerlid Martijn van Dam begrijpt het besluit wél, vooral omdat de stad doorgaat met projecten buiten de Surinaamse overheid om. Ook vindt hij, net als CDA en VVD, dat de stad hierover zelf beslist.


15 REACTIES

 1. mijn ouders vertelde mij vaak,dat je suriname moet vergelijken met de koprokanu van nederland.we mogen nooit iets groots van die boeroes verwachten dan lap middelen.


  Maak melding

 2. kathleen kan takki, maar wordt als partijdig beschouwd vanwege haar roots. klaas zou onder invloed van k.kunnen zijn. martijn is de typische hollaanse dubbele- (of beter gespleten-) tong :’ik vind het erg voor je, sme, maar je hebt het zelf ernaar gemaakt (dus : is je verdiende loon )’.


  Maak melding

 3. Ik begrijp de 2e kamer niet. Hoe kun je nu subsidie aan een land geven waarvan de president heel arrogant zegt: We hebben nederland niet nodig.
  Ik zou het als burgemeester van Adam ook niet pikken.
  Afrikaners hebben de wereld nooit nodig gehad kijk maar in Afrika, haiti. Ze kunnen het allemaal zelf dus waarom geven. Totdat er weer een hongersnood is, Giro 555. Wat dom van die hollanders die maar bijven geven. Allemaal weggegooid geld


  Maak melding

 4. Hohoho, hier heb je het al, waar is muriel.

  In een andere topic waar ik eerder heb gepost, heb ik dus verwezen naar het linkse Amsterdamse besluit en de liberale/rechtse reactie die kan gaan komen. Het is er al.


  Maak melding

 5. Lijkt mij dat men consequent moet blijven, als Su Regering zegt we hebben niets nodig van Nederland….. tja…. Maar op een lager level kunnen we gewoon Su blijven steunen met bepaalde projecten enz. Ik denk aan tehuizen waar je donateur van kunt zijn, het dierenasiel ik noem maar even wat.
  Ik ben zo wie zo niet blij met een breuk tussen Su en Ned !


  Maak melding

 6. Werd eens tijd dat Surinaamse politici van zich laten horen in Nederland…
  Maar we hebben meerdere, waar is de rest, kom op voor je volk & land!!!

  Nederland doet wel met meerdere landen in de wereld die een dubieuze regering hebben goede zaken, waarom zou Suriname hierin een uitzondering zijn.
  Bovendien ’t zogenoemde ontwikkelingshulp bestaat ook uit geld van hardwerkende Surinaamse belastingbetalers in Nederland, waarom zou dat niet ten goede van hun eigen volk mogen komen, kan het wel naar een corrupt Oost-Europees land vloeien zoals Roemenie, Bulgarije of naar Pakistan en Afghanistan in Zuid-Azie!?!


  Maak melding

 7. Sranan sa wini! Suriname voorwaarts! NDP-ers schelden en vloeken niet. Dat mist elk doel!

  Als men weet dat de President drugs heeft verkocht in Nederland, dan weet men ook wie de afnemers zijn toch? Men heeft nooit en te nimmer drugs bij de man gevonden,gezien en laat staan zien verkopen. Als men de jeugd in Suriname wil overtuigen van hun gelijk, dan moet men het proces heropenen zoals mevr Wesky dat vraagt. Ze hebben deze president groot gemaakt met hun leugens. Zijn partij blijft groeien. Let maar op!


  Maak melding

 8. Net terug van anderhalve maand vakantie in Sur. Ik zeg laat de Hollanders maar kletsen, en we zullen uiteindelijk zien wie de ander nodig heeft. Als je in Sur bent maak je pas echt mee watvoor ontwikkeling er plaats vindt. En het gaat goed komen. M.i. na 37 wonachtig te zijn in Ned, gaat het de hollanders om het slaafse gedrag van de vorige president. D.D.B. is geen slaaf en daarom moet men hem niet. een hollander heeft nooit tegen een trotse “zwarte” gekund!

  Wat A’dam nu doet is de Sur laten merken dat ze geen respect voor de meerderheid hebben. M.a.w. jullie kiezen nu zelf? Dus laten we onze zogenaamde hulp opschorten.
  Wat nu als Sur zou beslissen al die Hollanders die ons hout weg kappen, geen belasting betalen, en de hollanders die daar zoveel bezittingen hebben net zo onrespectvol te behandelen, ja wat dan? Dan schreeuwt de witte mens weer dat de Surinamers geen normen en waarden hebben.
  Laat ons alles rustig afwachten en fooks dit gedrag is typisch Hollands, ik ben niets anders gewend!!

  Odi Odi.


  Maak melding

 9. De huidige Su-regering heeft tot op heden herhaaldelijk (via de media) aangegeven dat ze naast andere landen met NL wil (blijven) samenwerken. Vanuit NL-zijde echter werd v.a. het begin (Verhagen) herhaaldelijk, voorbarig en op ondiplomatiek wijze het signaal gegeven dat ze niet wil werken met Su vanwege 1 persoon.

  Nu Su-politici e.a. zich tegen de respectloze en onvolwassen houding van NL hebben uitgesproken, menen de door haat gestuurde redi-musu’s zaken te verdraaien, door te doen alsof het Su is die weigert met NL samen te werken.


  Maak melding

 10. Juist de NDPers,hebben liever dat A`dam naar de pomp loopt met hun hulp.
  Blijf bij je standpunt Desi,stuur die hulp terug,het is allees of niets klaar uit.
  Laat niet toe dat A`dam je nog meer gaat beledigen,niet aanpakken die hulp.


  Maak melding

 11. @ henky,
  Schandalig kortzicht onwetend vindt ik jou reaktie op nummer 10
  Hier in dit land hebben wij een onafhankelijk rechtssysteem de rechter bepaald de hoogte van de straf en niemand anders.
  De jeugd in suriname en hun ouders moeten zelf in de spiegel kijken en zelf de conclussie trekken of bouterse hun voorbeeld is, dan hebben wij hiet niet alleen over drugs maar alles wat deze Beest suriname en zijn bevolking heeft aangedaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.