Misiedjan eerste Rastafarian in Surinaams kabinet

53

PARAMARIBO, 26 aug – Met de beëdiging van Martin Misiedjan tot minister van Justitie & Politie krijgt Suriname zijn eerste Rastafarian in het kabinet. De dreadlocks van de jurist en advocaat bleken uiteindelijk geen belet. Misiedjan toonde zich behoorlijk principevast.

Onder meer Ronnie Brunswijk, leider van de politieke partij Abop kreeg geen gehoor. Hij had Misiedjan te kennen gegeven het op prijs te stellen dat die van haardracht veranderde. Abop had Misiedjan toen al voorgedragen. Bij president Desiré Bouterse bleken ook geen bezwaren aanwezig. “Ik ben Rasta en de grondwet garandeert vrijheid van godsdienst”, zegt Misiedjan.

Brunswijk is inmiddels bijgedraaid. “Het feit dat we geloof en cultuur dienen te respecteren, maakt dat we hem niet kunnen verplichten zijn haar te knippen”, zegt hij tegenover de Times of Suriname. Martin Misiedjan bepleitte ooit met succes de veroordeling van de staat door het Inter-Amerikaanse Hof voor Mensenrechten. Het betrof het legeroptreden in het Marrondorp Moiwana in 1986. Het leger, toen onder leiding van Bouterse, zocht naar rebellen die werden geleid door Brunswijk.


53 REACTIES

 1. wakti eve : desipres vocht indertijd gewapend tegen ronnie en werd later (indirect) aansprakelijk gesteld voor massa-moord door martin ? en zij moeten gezamelijk zorgen voor mijn wel en wee, in sme ?? dan hebben zij zeker nooit gehoord van (weer-)wraak en rancune, met ‘collateral damage’??? >>> ‘god zij met ons suriname, hij …’.


  Maak melding

 2. singging dont worrryyyy about that thing,
  een raasta man is bijna altijd high, gaat deze man dat ook doen. en je weet het dan……als er drugs in beslag word genomen dan zal het allemaal verdwijnen. er kan dan er gerust een djunko van een meter gedraait worden.
  ha ha ha ha

  langa


  Maak melding

 3. de zaak is compleet,we hebben tot nog toe alles en dan ook alles in de regerings top..

  alle vormen van crimie,,moordenaars,verkrachters,rovers,oplichters,boeven,schurken,normen-waarden,goede/slechte manieren, ..

  het jeugd is niets van bewust,hebben niks van hun ouders geleerd over het verleden,en op school,ach daar is alles normaal te krijgen..van het spul.

  de toekomst,,,paketten zullen altijd sme bereiken zowel door de lucht als per zeepost,welvaart welzijn zal nog heel heel ver weg zijn.

  ontwikkeling,wat heeft een sme’r nodig een pinadak hutje mutje verder een 4wiel drive en bigie pokoeeen glas bier, dan is alles oké..
  stré dif stré


  Maak melding

 4. Waar blijft de reactie van pas geïnstalleerde minister van justitie betreft de recente roofmoorden?

  Of weet hij niet wie de daders zijn?

  Think about it?


  Maak melding

 5. Ik ben in elk geval opgelucht dat mijn belastingcenten niet naar dit samengeraapt zootje gaat. Goed besluit van Amsterdam.

  Ziet u het al voor zich, deze man moet Suriname vertegenwoordigen en zit samen met zijn buitenlandse collega-ministers aan het diner.

  Iedereen zit met zijn hand voor de mond en de neus dichtgeknepen. Is dit onze boodschap naar de wereld toe: wij Surinamers bepalen wat goed voor u is en u dient dat te accepteren en te respecteren!

  Alle goodwill die Santhoki had opgebouwd wordt nu om zeep geholpen, met dank aan ABOP.


  Maak melding

 6. Met de beëdiging van Martin Misiedjan tot minister van Justitie & Politie krijgt Suriname zijn eerste Rastafarian in het kabinet

  Ik denk dat er een typfoutje is gemaakt door de redactie, volgens mij moet beëdiging beëindiging zijn.


  Maak melding

 7. De Rastafari beweging omvat thema’s zoals de spirituele gebruik van cannabis en de afwijzing van de westerse samenleving.
  Nou die haalt nooit de 100% controle 🙂 🙂 😉

  Maar het lijkt mij een toffe knul met een onbesmet blazoen.
  Helaas kijken Surinamers niet verder dan hun platte neus lang is en blijven dus hangen in haardracht of huidskleur.


  Maak melding

 8. Oeps foutje, bedankt!
  Ik vind dit een grove fout van de Baas of hij moet er persoonlijk belang bij hebben.
  dreadlocks, ok, rastafarier ok. tot daaraan toe , ik wil hem wel de credits geven als hij zijn werk goed doet.Maarr…
  hij ziet eruit een drugsverslaafde, danwel zeker als een drugsgebruiker. dat zie ik aan zijn gelaat en ogen. Daarnaast ken ik geen rastafarier die geen cannabis gebruikt en volgens ben je geen rastafarier als je dat niet doet.
  Krijgen we straks wel lekker antidrugbeleid straks, santhoki ik cicad(antidrugs) en miesiedjan prodrugs.
  Hoe gaat deze misidjan om met antidrugsbeleid en drugsproblematiek on sr.
  Nou straks weten we wel waar de verdwenen dopa van nieuwe haven ligt.
  Ik snap ook nu waarom de namen van de overige 4 kandidaten (min. juspol)angstvallig geheim zijn gehouden.
  Eigenlijk was DU wel geknipt voor deze baan. Had hij Baas zo de bak in gegooid, klaar, einde verhaal.
  Of de problemen van sr daarmee opgelost zijn weet ik niet. Misschien als hij zelf pres. wordt dan wel. Du kan toch fel kritiek leveren, hoewel dat maar op 1 punt gefocust is. en de vraag is of hij zelf wel zo brandschoon en slim is om degene die hij bekritiseerd te overtreffen.


  Maak melding

 9. Het is je reinste schande dat zo’n iemand de justiele normen/waarden van Suriname gaat vertegnwoordigen, een lachertje naar het buitenland toe en nu maar kijken of het percentage roof(moorden) vanuit Sunny Point gaat afnemen met deze meneer…………


  Maak melding

 10. Jullie hier in Nederland zijn gewoon landverraders,jullie lullen gewoon met die bakra,s mee.
  nog ff zal wildres jullie Mars eruit trappen.
  de verandering van de wereldpolitiek is in Amerika begonnen, zelf SURINAME had dit nodig, en nu is Nederland aan de beurt.
  Bondroe annoe bouw SRANANG.
  ophouden met jullie negatief gelul over de nieuwe regering in SURINAME.
  Bondroe oeng annoe foe bouw SRANANG.

  Srudatie


  Maak melding

 11. Dit is goed en heel goed ook.
  Wij blijven Suri’s en staan ook achter deze man.
  Heel belangrijk is om zaken voor land en volk realiseren.
  Verder maakt geloof of uiterlijk geen moer uit….dat ding is werken en nogmaals werken voor land en volk.
  Het beste is om op eigen kracht op een hoger niveau te komen.
  DAAROM VIND IK DIT HEEL GOED ZELFS GEWELDIG.


  Maak melding

 12. waar blijf de echte politieke mensen de kennes hebben van de surinamse samen leven.
  bosland creol die juris heeft gestudeerd wil niet zeggen dat hij beste kan zijn.
  met zijn een rastaloek geef hij heel slecht voorbeeld aande samenleven van suriname.hij met mijn Rastaloek moet hij geen minister van justitie zijn.als deze mensen politiek gaat bedrijven,dan moet de suirnamse volk zijn hart vast houden,wan deze mensen de aanhanger van de jungel commando die in de jaren 80 heel veel morden hebben gepleeg in binnenland .


  Maak melding

 13. Ik ben wat bescheiden wat mijn oordeel betreft..MAAAAR. Ik ben van mening dat de meeste rovers in surinam Rastas zijn.. die zullen zich INDENIFICEREN met deze RASTA Minster, ik ben benieuwd hoe die uitpakt. en ik ben benieuwd als deze Rasta minister ooit is een familie bezoek gaat wezen brengen aan nederland, wat voor behandeling die gaat krijgen op schiphol


  Maak melding

 14. Een minister van Justitie moet zich ook aan bepaalde gedragsregels houden. Voor deze funktie is een representatief overkomen geen overbodige luxe.

  In zijn vrije tijd gaat hij zich dus helemaal stoned roken en tijdens zijn dienst gaat hij zoveel mogelijk drugsgebruikers oppakken tenzij het drugsgebruik vanwege religieuze overtuigingen wordt genuttigd.

  Dankzij deze wantoestanden worden Suriname en Surinamers niet meer serieus genomen. Het wordt tijd en ik meen het echt dat het huidige kiessysteem gaat verandere om dit soort toestanden in de toekomst te voorkomen.


  Maak melding

 15. Proficiat mr. Martin Misiedjan !!!!!!

  ” Who god bless, no man can curse ”

  99% van de Surinamers weten niks van Rastas, altijd dat gezeur over mariuana en djonko bla bla bal,,,, en nog veel meer.

  Maar over de Twelve Tribes, Shashamane, Marcus Garvey, Blackstar Liner enz.. enz.. weten ze geen bal.

  @langa,
  Om jou te informeren, er zijn Rasta die niet roken.

  @Muriel,
  Goed besluit van gemeente Den Haag, om geen geen subside meer aan het Sarnami huis te verlenen of niet?
  Dat waren toch ook jou belasting centen, maar geen commentaar van jou gezien.
  Dus blijf die witteman zijn achterste kussen tot in den eeuwigheid!!!


  Maak melding

 16. En deze Drugsregering wil Santoki behouden, want die moet ze in het Buitenland vertegen-woordigen.
  Zodoende, hun praktijken in het verleden, verdoezelen en het minder opvalt in het Buitenland, wie deze gasten zijn.
  De grootste drugsdealer Lonny Blunswijk,
  kan zijn poten, nergens over de grens zetten.


  Maak melding

 17. Muriel jouw belastingcentjes?Hoe praat ik de bakra`s na is goed te merken bij jouw reaktie,wat voor belastingcentjes bedoel je zeker je uitkering noh?
  Jereh noh, Suriname zit niet te wachten op A`dam,knoop het goed in je oren,jij zal veel te danken hebben aan A`dam,die je helemaal niet ziet staan je bent een no body in de echte Amsterdammer zijn ogen en zoals ze altijd zegggen een steuntrekkende Surinamer.
  Jouw soort denkt zich geweldig te voelen als je als gevluchte Surinamer, Suriname en de Surinamers kan lopen te kleineren,zoals de bakra`s jullie steeds lopen te kleineren,je doet je best maar,want gelukkig heb je niets in te pap te brokkelen in Ned. en helemaal niet in Suriname,dus ga maar lekker door je opgelopen frustraties van de bakra`s op Suriname en de Surinamers te bot vieren,jij en jij alleen zal daar wijzer van worden.
  Ai mie gee ie kong vini boeng nah bakrakondre,mikie joe eh sjie joe kondremang nanga tra soortu ai.


  Maak melding

 18. muriel..

  ken jii die man,,
  had je en relatie met hem,,mi gado,,wanneer hou dat krabben mentaleit van ons op..?
  shiitt pijnlijk,,, als en braka julie discrimineerd is het ok..,maar surin.die surin aavalen,,no man,,die man is nog geen seconde minister,


  Maak melding

 19. PARAMARIBO, 26 aug – Met de beëdiging van Martin Misiedjan tot minister van Justitie & Politie krijgt Suriname zijn eerste Rastafarian in het kabinet. De dreadlocks van de jurist en advocaat bleken uiteindelijk geen belet. Misiedjan toonde zich behoorlijk principevast.

  http://www.youtube.com/watch?v=2WgyN1oIdeo&feature=related

  Wens de nieuwe minister Misiedjan heel veel succes toe met zijn nieuwe functie en hoop dat de nieuwe minister van justitie verder zal borduren op de ingeslagen weg van haar voormalige minister van justitie Santoki om de veiligheid in de Surinaamse samenleving te vergroten en voor de slachtoffers van geweldsmisdrijven financiele compensaties te geven en voor eventuele opvang te zorgen mochten ze daar beroep op doen.


  Maak melding

 20. Het is triest om te lezen, dat bepaalde groepen surinamers hetzij in Sur of ned. zich soms geroepen voelen om andere groepen te bekritiseren. Houden jullie eens een keertje op met dat vooroordeel. Het is de surinamers waar die ook verblijven ten voeten uit om anderen op basis van hun uiterlijk te beoordelen. De buitenkant van iemand zegt geen ene moer, belangrijk is wat de persoon in haar/zijn mars heeft. En deze nieuwe minister van justitie heeft veel meer in zijn mars dan vele van jullie op dit forum. Hij behoort in ieder geval tot 1 van de hoogst opgeleide figuren in de ministerraad incl. de president die ook nog de persoon is die beoordeelt als iemand wel of niet geschikt is. Ook zo’n lachertje.


  Maak melding

 21. ik treedt echt niet in disscusie,maar @ nr5 jou belasting geld zal heus niet helpen,want de te vormen regering zal jou wel tot bewustzijn brengen over jou inkomsten als die de toetsing om geheven (heffing) of aanslagen zullen je bij je verstand brengen.denk maar aan je eigenbijdrage,enz,dus lieverd we redden het wel zonder jou bijdrage maak je druk met wat op je afkomt.


  Maak melding

 22. @Marcel
  Hé, als je ’t hebt over “het jeugd,” dan weten wij, de jeugd van de NDP al genoeg.

  @Muriel, we liggen er niet wakker van.

  Martin, Be What You Wanna Be, Not what Others Wanna See! Do Your Job. Suriname voorwaart! Paars in opmars!


  Maak melding

 23. Beste Landgenoten…
  Graag wilde ik reageren op deze stelling en reakties. Ten eerste wou ik zeggen geen ene boek te beoordelen alleen op de kaft, en sowieso niet gelijk een voor oordeel te hebben enkel omdat een persoon het fijn vind om gewoon dreads te hebben, zolang hij deze maar fatsoenlijk onderhoud, want hij heeft immers een voorbeeld en openbare Functie. Dus geef deze man een brik zolang hij zijn werk maar goed doet en niet knetter stoned aan het werk gaat, plus omdat hij dreads heeft hoeft ook niet gelijk te zeggen dat hij weed rookt, want wie weet rookt hij helemaal niet, jullie moeten niet denken dat ik hem probeer te verdedigen of het voor hem opneem, want kijk hier gewoon neutraal tegen aan, want persoonlijk ken ik hem niet, maar vind dat een ieder gelijke kansen moet krijgen en niet vanwege zijn uiterlijk gelijk een stempel op zijn voorhoofd krijg gedrukt zonder dat hij zich heeft kunnen bewijzen, en ik vind dat je iemand moet beoordelen aan de hand van zijn kwaliteiten en niet aan de hand van zijn uiterlijk want dat heet discriminatie. Over ongeveer 2 jaar zou het fijn zijn om op deze onderwerp terug te komen, want dan hebben we een beter beeld van deze Rastaman gekregen, en weten we wat hij allemaal in zijn mars heeft.


  Maak melding

 24. Misidjan is een echte Surinamer.
  Ik heb het over “echte” Surinamers en niet over de “oorspronkelijke” bewoners. Ook niet over Dougla’s / mengelmoesjes. Niet over nakomelingen van Afrikaanse slavinnen met hun blanke plantage eigenaren. Zeg maar de “kleurlingen”. Geen echte negers dus. In de Marron zit geen blank bloed. Brunswijk for President en Misidjan for Vice President. Alle andere Ministeries voor de Marrons. Namaak Indianen met kroeshaar en alle andere etnische groeperingen moeten geregeerd worden door de Marrons. Zij hebben totaal 11761 van de ruim 230.000 stemmers. Het cijfer 7 in 11761 is groter dan de 2 en 3 in 230.000 dus de Marrons hebben ruim de meerderheid. Ik heb ook dreadlocks en ik heb werk. Ik pas op auto op de Domineestraat, maar niemand heeft het over mijn haardracht. Alle dreadlocks zijn gelijk maar sommige dreadlocks zijn meer gelijk dan de andere. Dat is niet eerlijk.
  Als Brunswijk en Somo voor Bouterse stemmen dan kan Bouterse op zijn beurt voor Brunswijk stemmen en hem een roulerend Presidentschap aanbieden. Elke week een andere President en Somo weer zit voor, ik bedoel Voorzitter van ADN of is het DNA?


  Maak melding

 25. O HO BALLA ANDIE TA DOE OH.

  Het is niet de dreadlocks die het werk zal doen, maar zijn kennis en daadkracht.
  Mijnheer Misiedjan weet heus wel wat hij moet doen hoor met zijn rasta haar.

  Hij zal de natie bewijzen dat hij capabel genoeg is om zijn autoriteit en integriteit tentoon te stellen.
  Respect moet je kunnen afdwingen door je “ATITUDE” dat is de houding die nodig hebt om jezelf te presenteren.


  Maak melding

 26. beste shanno, Langa en Muriel. gelezenen uw comentaar moeten er enkele aantekenigen bij mij vandaan:
  1:goed nederlands lezen is een ding!
  2:Ik heb bij het aantreden van de diverse front regeringen nooit zoveel,nutteloze nietszeggende voor kommentaren gelezen.
  3:weten julliewel de betekenis van de volgende zinssnede:geef de mannen het voordeel van de twijfel…?
  waarom deze regering van meet af aan nutteloos tot nietszeggend becriticeren????
  “come on people do something good for a change”!


  Maak melding

 27. Ik had liever gezien dat de minister een uiteenzetting gaf over zijn politieke missie.
  Over zijn rasta geloofsuitingen ben ik niet geinteresseerd, dat behoort tot het prive domein van het individu. We leven niet meer een rechtenloze natuurstaat en zijn kerk en staat gescheiden. De ambtelijke beslutvorming berust niet op religieuse gronden. In de berichtgeving is de minister met zich zelf bezig. Geen goed begin dus.


  Maak melding

 28. ik hoop dat deze kersverse minister de geschiedenis Marrondorp Moiwana in 1986 nooit zal vergeten en goed ter deskussie zal stellen en de betrokkenen(Het leger, toen onder leiding van Bouterse, zocht naar rebellen die werden geleid door Brunswijk)ter terechtzitting zult laten verscheinen en hun veranwoordingen afleggen.


  Maak melding

 29. Cornelis van Aerssen, Jacob Boreel, Cornelis Valckenier, François de Vicq, Ferdinand van Collen, Albert Geelvinck, Daniël Jean Bernard, Matthias, Cornelis en Lucas Trip, Gillis Coymans, Joan van Oosterwijck, Hendrick van Baerle, Cornelis Bors van Waveren, Jacob J. Hinlopen de jonge, Hermanus Amya, George Clifford II, Cornelis Munter, Willem Buys, Joan Willem van Meel, secretaris, François van Aerssen (1669-1740), Paul van der Veen, Jacob Karsseboom, Gerrit de Graeff, Gerrit Hooft, Joan Graafland, Pietersz., Cornelis Hop, Frederik Berewout, Willem Backer, Dircksz., Willem Röell (arts), Joachim Rendorp, Jacob baron de Petersen, Joan Cornelis van der Hoop, secretaris 1769-1781 en directeur -1795, Joan Graafland, Pietersz., Cornelis Boddaert van den Helm, Nicolaas Geelvinck, Antony Adriaan van Iddekinge 1779-1789, Adriaan Leonard van Heteren, Mr. Jan Bernd Bicker 1782-, Mr. Aplonius Jan Cornelis Lampsins 1786-, Mr. Willem Gerrit van de Poll, secretaris 1789-1795, Mr. Tjaerd Anthony van Iddekinge (zoon van Antony Adriaan) 1790-1795, Johannes Fåhraeus, en John Gabriël Stedman, soldaat.

  Voor de bakras en wannabee bakras hier ff een kleine lijst van mensen met bloed aan hun handen.
  Hoe komt het dat jullie wel onder deze mensen kunnen functioneren?


  Maak melding

 30. Misiedjan heeft een reeds jaar en dag vastgeroeste gewoonte ,met zijn benoeming gelijk tot het verleden gedreven,nl hij is niet alleen de eerste Rastafarian minister,maar ook de eerste Creoolse minister van justitie.
  Het is me altijd geleerd:DONT TAKE THE MAN BY THE LOOK.


  Maak melding

 31. Ja HOOOOR
  Wij surinamers worden nu echt gezien als een Djonko land.
  de surinamers in suriname geen enkel bezef wat dit betekent voor suriname zelf.
  ik den hij laat zien dat een djonko mang kan ook poletiek bedrijven,of wort heel binnenland een groot djonko gebied.


  Maak melding

 32. “Ik ben Rasta en de grondwet garandeert vrijheid van godsdienst”, zegt Misiedjan.”

  Zoooooooo T R A N G A

  RESPECT !!!!!

  Ik ben voorstander van dreads !!!!
  cool …


  Maak melding

 33. Minister success, don’t take a man by the look zou ik zeggen.

  Ach die racist muriel mag op haar koude Nederlandse dak gaan zitten, je belastingcentjes ga je echt nodig hebben komende tijd.


  Maak melding

 34. Hallo Muriel, (no. 5)

  Zou je je betogen willen beperken tot het onderwerp en niet uitwijden in raciale termen? Het draagt geen gram bij aan de discussie. Bovendien is het kwetsend om zo over een bepaalde bevolkingsgroep te spreken. Nergens voor nodig. Zo hanteer je dezelfde middelen als Wilders tot nog toe gedaan heeft.

  Richt al je pijlen vooral maar op de Sur. regering, het is je goed recht, maar onthou je van dergelijke beledigingen. Het staat je niet. Ik weet niet waar je frustraties vandaan komen, maar als ik je zo volg, dan zou je er beter aan doen, niet meer op deze site te belanden. Geen bedreiging hoor, maar meer een manier om je frustraties in te dammen. Zeg maar, zelfbescherming.

  Want Muriel, op de een of andere manier, blijft Suriname je boeien en/of binden. Waarom, waarom Muriel, kind? Wat is er toch met je?

  Je betogen hebben slechts een strekking. Suriname zoek het zelf uit en jijzelf zou watgraag helemaal opgaan in de Ned. samenleving. Misschien zelfs je huid laten bleken en/of plastische chirurgie. Je goed recht, echt waar! Ga je gang. Bezoek op al die andere exotische bestemmingen, geniet met volle teugen van alle luxe die je er zult aan treffen. Ik kan het weten. Het is je van harte gegund.

  Onderwerp inhoudelijk ben ook ik contra-DDB en blijf het vooral kritisch volgen. Maar het moet me van het hart, jij stelt je racistisch op en schiet daarmee over de grens van het fatsoenlijke.

  Of klopt het wat de Engelsen zeggen: You can take the girl out of the country, but you can’t take the country out of the girl. Zit Sur. zo diep in je bloed dat je het er echt niet uit krijgt?

  Je komt geheel verscheurd van binnen over, volgens mij heb je heel wat onverwerkte issues met een heleboel bevolkingsgroepen. Verwerk ze svp Muriel, maar niet ten koste van anderen.

  Laat los, het zal je vrede geven.

  Groetjes,


  Maak melding

 35. Hmmm,

  Eén ding hij ziet er wel “strak” uit in zijn pak met zijn haar netjes in een staart. Het heeft wel iets… Nu nog een “strakke” zonnebril en het plaatje is helemaal compleet!
  We shall see…


  Maak melding

 36. Alhoewel ik respect heb voor alle godsdiensten, ben ik toch van mening dat minister Misidjan zijn haar moet knippen. Anders is het einde zoek. Zo kunnen de moslims in het kabinet of in DNA hun hoofddeksels dragen en de vrouwen hun hoofddoekjes en hun boerka’s aan hebben. Hun baarden moeten ze laten staan dan. En de Hindoes mogen hun tulband op hebben. De Christenen kunnen hun halsketting met kruishangers om hun hals dragen.

  Dit heeft met godsdienstvrijheid niets te maken. Je mag nog steeds je godsdienst beleven ter bestemder plaatse. Ik doe daarom een beroep op de heer Misidjan om zijn haar netjes te knippen, opdat hij fatsoenlijk eruit ziet. NOBLESSE OBLIGE…


  Maak melding

 37. wat een zielig zooitje die pro bouterse mensen hier.
  Als je tegen bouterse bent hier ben je voor hun meteen een bakra net als surinamers geen eigen mening mogen hebben.
  ma tje potie wat about die antie bouterse mensen in sranan hoe noem je die.
  Wordt wakker jullie wat had je gedacht dat zde hier bouterse met open armen zouden ontvangen.jullie zijn een stom zootje bijelkaar iedereen die deze man steunt.


  Maak melding

 38. De beste stuurman staat aan wal; veel kritiek leveren heeft geen nut, niets is nieuw onder de zon; surinamer heeft ’t nooit beleeft, nu is de tijd, dus ophouden met gezeurt. De bakra’s waarderen de sranang man niet, waarom kunnen de surinamers hun eigen landgenoot nooit de eer geven? Het zijn niet zij die veel kritiek hebben, die ’t beter zouden kunnen doen.


  Maak melding

 39. Beste Allen,

  ik vind het heel jammer dat men de Surinamers hier in suriname voor dom uitmaken.
  de verkiezingen zijn achter de rug en er is een nieuwe regering, die door de samenleving van suriname wordt gerespecteerd. in elk land hebt je voor- en tegenstanders maar uiteindelijk gaat het om het land.(vb USA)
  laten wij de koppen bijelkaar zetten en het land tot grotere hoogte brengen dat is belangrijk.
  ik zal mij niet richten tot de nederlanders die suriname de rug willen toekeren dat is hun goed recht maar laat suriname dan met rust wij hebben meer rijkdommen dan nl. wij zullen zien hoelang nl het zal volhouden de vreest is dat suriname nl zal voorbij streven met de ontwikkeling en dat probeert men te remmen. wij hoeven niet te vrezen voor een dam of dijk als hij scheurt of kapot gaat dat wij onderwater zullen zijn.
  maar goed er zijn tal van zaken die wij kunnen aanhalen zoals de slavernij die vele surinamers vergeten zijn; zwarte vrouwen die verkracht werden zwarte mannen die vermoord werden,hindustaanse en javaanse arbeiders die in grote getallen vermoord werden te marienburg etc etc. ik zal het hierbij laten maar jullie mogen een ding weten dat geen enkele kleurling gewild is bij de nederlanders ze kiezen eerder voor een blauw eye dan een kleurling.

  bolo


  Maak melding

 40. Oeps!

  Heel wat lui tegen hun zere been geschopt met mijn commentaar. De tegencommentaren zijn niet van de lucht.

  Maar gelukkig leef ik in een land met een vrije meningsuiting en daar moeten sommigen nog aan wennen.

  En daar mag je best een andere mening over hebben. But, who cares !


  Maak melding

 41. In vroegere tijden was je lichte huidskleur al voldoende om de beste kantoorbaan te ambiëren. Die tijd is voorgoed achter ons. Nu hebben wij een marron rasts Minjus. Daar is helemaal niets mis mee. Suriname is geen bezit van sommige volksstammen alleen. Sranan na fu wi.


  Maak melding

 42. Womie misidjan,
  Na haika dé sembé . Awa oe kiesi wan kansi koema saamanegé. Doe die woko koema fa i lei a siko. Ja feketé nasé koemoetoe.
  Joe da die hedi man sicoutoe.
  Seka sanang en hebpie de boeskonde sembe.
  Nouw nou aki da di kansi dieu kisi.
  Meni i see, koe de fami vie. Na veketé de gan wan vie. Die kija joe koe lespeki , da lesi peki toe.

  oe begi gan Gadoe dai.
  Au dai kakiti, koen voestan .
  Sou ta begi ai neng oe Jezus Christus, amen.


  Maak melding

 43. NO.35, dan heb je toch gelijk een vergelijking met je Nederland,want die worden sinds jaren gezien als de DJONKO land van Europa,tot ergenis van de Europese landen worden er gewoonn djonko`s verkocht in gelegaliseerde koffie-shops,dus waar maak je je eigenlijk druk om.
  Jullie willen toch zo graag dat Suriname alles over neemt van hun ex-kolonisator?Duss dit is de eerste stap woeiiiiiiiiiiiiii.


  Maak melding

 44. @ nummer 49 wat ben jij een hypocriet zeg,volgens mij ben jij dronken of onder invloed waneer jij die onzin van jou schrijft je hebt het niet meer over die indiaan en hoe slecht geschoold de binnelandse bewoners niet zijn .


  Maak melding

 45. Damn k had niet gedacht dat mijn volk zo een kortzichtig volk was…..
  Je kijk naar de man zijn geloofsovertuiging maar niet naar de man zn daden?
  Het is een afgestudeerd advocaat die een strijd heef gevochten(en gewonnen) met een westerse beschaving.
  en jullie praten over herbs en junki en al die soort onzin.

  In nederland,bij jullie blanke goden is herbs legaal en zitten ze allemaal te roken in hun vergaderzaal maar daar malen jullie zeker niet om he haha slavementality..

  Rasta philosphy bevrijd jullie juist hiervan… het is ook jullie schuld(de oudere generatie) dat Rasta in een slecht daglicht word gezet.. Toen Mikael kwam met zn boodschap ware jullie allemaal weg van hem,maar te beroerd om verder te zoeken..
  Dit is waar hij voor waarschuwde Rastafarai Is life en zal ooit(ook in suriname) voet op de bodem krijgen..
  De rest van onze broeders hebben het al geaccepteerd kijk maar naar Maica,Haiti en eigenlijk de hele Caribien..!!

  Daarom b en ik blij dat de youths in Suriname een militante denkwijze hebben. nu wete we zeker dat die blanke denkwijze bij onze ouderen zal uitsterven en goed ook.

  Wie de parasiet dient krijgt wat hij verdient en dat is leed en verderf.
  Wie zijn Heilige Vader dient zal overwinnen in de strijd tegen Saytan..

  Jah Bless My Surinam nation..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.