Brunswijk: ‘president moet een beetje buigen’

67

Oud-junglecommando-leider Ronnie Brunswijk, die inmiddels deel uitmaakt van de Surinaamse regering van president Desi Bouterse, is boos over het stopzetten van subsidie aan zijn land door Amsterdam. ‘ Amsterdam moet blijven geven.’ Dat zei hij in een interview met dagblad Het Parool.

Brunswijk vergelijkt de relatie tussen Nederland en Suriname met die tussen een vader en een kind. ‘ Amsterdam moet zijn verantwoordelijkheid nemen voor het Surinaamse volk. Amsterdam moet blijven geven.’

Volgens Brunswijk moet Bouterse, die tijdens de inauguratie tot president harde woorden sprak over Nederland, zijn toon ook matigen. ‘De president zal ook een beetje moeten buigen’ zei hij tegen de krant.


67 REACTIES

 1. Brunswijk for President. Hij is verstandiger dan Bouterse. Hij is een marron en die zijn de echte Surinamers met Ratsa geloof. Dat is de nieuwe spirit van SME.


  Maak melding

 2. Wat voor 2letter buigen? laat Amsterdam/Nederland in hun eigen soep gaar koken. zij hebben door deze actie bewezen dat ze niet voor het volk maar voor het oog van de buitenwereld projecten hebben lopen in SURINAME.
  we kunnen het best wel reden zonder hulp van van Amsterdan/Nederland.
  Ik dacht dat Ronny verstandiger was geworden en niet zulke uitspraken zou doen, deze regering moet als een vuist zijn.
  Die tijd van buigen is geweest, wij surinamers in binnen en buitenland moeten samen het land gaan opbouwen met of zonder steun van Amsterdam/Nederland. HARD WERKEN DAN KOMEN WIJ ER OOK. EEN VUIST, EEN VUIST,
  EEN VUIST.

  Srudatie


  Maak melding

 3. Ding moro kon nengre na ding Boes nengre. Ik vindt dat die Bruinswijk geestelijk gegoeit is.. dat vindt ik super cool.

  Brunsi Mi Mang.. Ga zo door..


  Maak melding

 4. wij buigen al voor 1863 en leven nu in het jaar 2010,Bouta heeft gelijk aan alles komt een eind ook voor dat gebuig.Suriname is een souvereine staat en er zijn genoeg andere landen waar Suriname mee kan samenwerken.
  Wij hebben ook een trots als natie dus oprotten met steeds dat kikkerlandje.die gasten hebben het steeds weer Bouta,s drugs verleden en de moorden.Ze kunnen liever hun geschiedenis boeken open slaan en nagaan hoeveel mensen Piet Hein vermoord heeft door zijn piraterij, maar er word wel een tunnel naar hem vernoemd. En ff raden NEDERLAND welk geld heeft tijdens de crisis jullie banken overeind gehouden? natuurlijk drugsgeld, hypokrieten.

  CODJO


  Maak melding

 5. Wel,wel,wel en nu moet President Bouterse Buigen voor Nederland na alles wat is gezegt en gebeurt.Ik vraag me af of de mensen die willen dat hij buigt ook voor mij zouden buigen als ik ze een trap geef in hun kont maar nou ja sommige mensen buigen alleen maar omdat ze zo graag geneu……willen worden.


  Maak melding

 6. Suriname wordt sinds de verkiezingsuitslag onheus bejegend door Nederland omdat het geen respect heeft voor de uitslag, haar kiezers, voor Suriname en haar democratie. Veel erger zijn de mensen die vinden dat Suriname alles maar moet slikken. Hoe bedoel je mental slavery Marrons die in opstand kwamen tegen de slavendrijvers, tegen onderdrukking dus waarom zou Suriname buigen voor Nederland. De natie wordt volwassen en danst niet meer naar de pijpen van Nederland. Het is niet meer zoals vroeger die tijd is voorbij. Dit is de reden dat de Hollanders en de vele Surinamers die de natie het licht in de ogen misgunnen zich zo opstellen. De bevolking heeft een weloverwogen democratische keuze gemaakt en de wereld heeft ’t te respecteren. Klaar. Met de nieuw te bevaren koers kan Su echt haar eigen boontjes doppen haar eigen bestemming bepalen naar eigen inzichten. WI EGI SANI. We moeten af van het “JUK ontwikkelingshulp en echt onafhankelijk” zijn.


  Maak melding

 7. Bouterse en Ndederland moeten een beetje buigen.Nederland is een ver ontwikkeld land en Suriname moet het helaas met minder middelen doen.Nederland wil Suriname in een beklemmende houdgreep houden en Suriname moet al bibberend dit accepteren.China heeft de doodstraf miljoenen dissidenten zitten in de genagenis.Nederland durft niets te zeggen en is bang voor China.Als China boos wordt op Nederland laat dit land de tienduizenden contianers per week uit China niet meer lossen in Rotterdam, maar in de haven van de mooie stad Antwerpen.China eisste dat Balkenende de dalalaima niet mocht ontvangen en aan de eis van China is voldaan.


  Maak melding

 8. Surinamers moeten een trots volk zijn die voor niemand hoef te buigen. Wat wij moeten doen is keihard werken om het goud zelf uit de grond te halen en veel meer landbouw en en veeteelt bedrijven opzetten. Als wij als een klein volk alle potenties gebruikt wat het land ons bied en omzet in duurzame ontwikkeling kunnen wij een super rijk land worden. Het enige probleem is ; je moet het willen. en dat betekend zwaar werken als volk en niet helemaal rekenen op buitelandse investeerders. Want alles wat je niet hoef te delen met buitenlandse investeerders is winst voor onze eigen volk. Dus je moet willen hard werken. Begin dat alvast te doen mr. Brunswijk.


  Maak melding

 9. aai boy lonny ye spooit mi boy.
  de bacoven winkel is dicht,kom morgen terug hor.

  lonny je hebt zeker niet gezien hoe verhagen loopt noh.
  bespaar bouterse oki voor het buigen,want er lopen heel veel boelers in nederland rond.


  Maak melding

 10. Zie hier, de denkwijze van “de marrons”…

  Ze willen dat er altijd dingen worden “gegeven”, hetzij door Nederland, hetzij door de fotomangs.

  Ergens heel ver snap ik hem wel, maar het is mooi dat we ook eens proberen op eigen benen te staan. Wie weet spoort dit een ieder aan om zich nog harder voor Suriname in te zetten.

  De tijd van geven moet voorbij zijn. We moeten zaken gaan VERDIENEN in Suriname.


  Maak melding

 11. DDB had gekozen voor “barsten” ipv “buigen”. Verkeerd geadviseerd door dezelfde militaire korneuten die Wijdenbosch toendertijd ook geadviseerd hadden.
  De prijs die hiervoor door de surinaamse gemeenschap betaald zal worden, zal niet gering zijn. Tientallen zoniet een aantal honderden miljoenen euro’s minder in de begroting voor de komende vijf jaren. Deze zouden afkomstig zijn van EU (lees Nederland) en van een aantal nederlandse gemeenten .
  Het was zeker geen goede strategie om de nederlandse Ambassadeur zo voor schut te zetten in bijzijn van andere diplomaten. Lackin noemt zich in deze een “gentleman en een diplomaat”.
  Ik denk dat Lackin nog van dhr. Brunswijk wat kan leren. Trouwens je bent nooit oud om te leren.


  Maak melding

 12. Surinamers let echter op!

  Nederland zou Nederland niet zijn om de woorden van Brunswijk zodanig te verdraaien, om zodoende tweespalt in Suriname te creëren. Indien dit nu wel of niet het geval is, Surinamers, maak je borst maar nat, er komen in de komende tijd ongetwijfeld tweespalt verhalen van Hollandse makelij in de wereld.

  Overigens zijn de uitspraken van Brunswijk, indien juist geciteerd, m.i. niet verkeerd.

  Een dergelijk tweespalt gedrag van de Hollanders is zondermeer te verwachten. Hun hele geschiedenis is hiervan doordrengt.
  Wat echter heel triest is, dat onze eigen Surinaamse mensen zich gaan lenen voor dergelijk gedrag. Ons land wordt door onze eigen Sranangmans SCHAAMTELOOS te kakke gezet tegenover de rest van de wereld.

  Dergelijk gedrag heeft helemaal niets te maken met een “kritisch” opstelling maar is verfoeilijk, kortzichtig en vooral laaghartig. Steeds staan deze zogenaamde Surinamers klaar, om figuurlijk hun eigen mensen een mes in de rug te steken.

  Holland geniet steeds uitbundig van zulk Surinaams gedrag.

  Ik schaam mij persoonlijk daarom diep voor dergelijke landgenoten die ook op dit forum te vinden zijn.

  Hun zelfrespect is heel ver te zoeken terwijl de Hollander hen achter hun eigen ruggen, moordend stom vindt en hen bovendien keihard uitlacht.
  Alleen hebben deze schaamteloze Surinamers het in hun domheid en enthousiasme om hun blanke bazen te bevredigen, zelf niet door.


  Maak melding

 13. Kritiek uit de eigen gelederen! Wel, heb je ooit.

  Opvallend in de reactie van Brunswijk zijn de termen “Beetje buigen” en “Amsterdam moet…”

  Ik vind het erg jammer voor Suriname, heus, maar dit is toch geen politiek. Helaas zijn ze tot elkaar veroordeeld in de republiek. Met een beetje goede wil zullen er gauw nieuwe verkiezingen volgen. Dan zal dit hele gedoe tot het verleden gaan behoren.

  Meanwhile, Suriname, neem ons hier niet kwalijk, maar die NoordZuid Lijn moet toch een keertje afkomen. Heeft ons geld hier in Amsterdam een intern doel gediend.


  Maak melding

 14. brunsie pak de k.l.m. en kom de hollanders overtuigen van je bedel kultuur..

  je bent de grootste boef crimineel die het land uitbuit bezit zoveel goud velden niet te spreken over gronden huizen enz enz..

  je betaald geen enkele bijdrage aan de staat sme.

  nieteens water voor de stadion in moengo je slaat alles en iedereen tegen de vlakte haalt een pistool uit je broek zak en bedrijgt..

  Je durft nieteens in Albina te verschijnen..

  Hoeveel functies bekleed jij bij de overheid mag dat kan dat..je rijdt gratis met je hummer rond op kosten van de belasting betaler en nog veel veel meer..

  maak je geen zorgen kom maar in holland en zeg wat je moet zeggen..

  je had zelf gezegd,wie no wanie bakra bassie,ma oen wanie ding money..wel kong teky..


  Maak melding

 15. he Ronnie, geld uit amsterdam is belasting geld van de ned. burgers.Alsje als bevriende natie hulp wil hebben meld je dan aan op schiphol dan kan er over gesproken worden.Onze geld moet niet gaan naar mensen,
  die drugshandelen,bezittingen van anderen onteigend hebben.Mensen die doen als of de Rep. suriname hun eigendom is.Onze geld gaan jullie mooi niet verdelen.Help zelf de sur. bevolking met je eigen rijkdom……Djiet


  Maak melding

 16. “Buigen”

  Vele Surinamers hebben altijd voor Nederland gebogen, sommige buigen nogsteeds.

  Brunswijk het wordt een keer tijd dat we onze rug stijf houden, het steeds buigen kan toch nooit goed zijn.


  Maak melding

 17. Goudenboom,
  Jij hebt zeker heel veel marangwana gerookt.

  Dat Ronny op dit niveau zijn bedrage mag leveren tot daar aan toe, maar nu al schreeuwen om zijn presidentsschap is ettelijke tiemba’s te ver.

  Als jij tenminste weet wat een tiemba is.


  Maak melding

 18. By the way brunswijk laten we die 200.000 vergeten. de Chinezen willen weer praten over Patamacca, laat Suriname goed onderhandelen en dat gebied tot ontwikkeling brengen, daar hebben we het over miljoenen dollars, werkgelegenheid en productie.

  Bala mati libi deng begi begi sani, laten we hard werken en onze rug stijf houden. Het buigen door de eeuwen heen, heeft ons geen enkele windeieren gelegd, niet eens brug kregen we in 1975, we hebben ze zelf moeten bouwen. Als het aan Amsterdam lag ging men in Suriname nog met de korjaal naar school.


  Maak melding

 19. de regering moet grote staatsgoudbedrijven opzetten geintrigeerd, staatsolie tot 100% staatsbedrijf,allummuniumbedrijven geintereerd opzetten met hulp van staatsolie in plaats de miljarden dollars verkwisten aan onderzoek. en de sociale zekerheid garanderen voor ierder suri, recht op ,uitkering en een woning voor ieder suri, en 700 SRD per maand voor ieder suri, uit de winst door de verkoop van delfstoffen, de suri,s moeten de rijkste in dat gebied worden daarna de eerste auto merk op de markt. het begin.


  Maak melding

 20. Helemaal mee eens!

  Voorlopig is Brunsie één van de uitzonderingen die verstandig spreekt. Een diplomaat in wording.
  Een erg belangrijke diplomaat, want als hij vertrekt(met aanhang) stort het hele “zooitje” ineen. Ik zou maar naar hem luisteren.

  En natuurlijk is het “buigen” spreekwoordelijk bedoeld!
  Het is gewoon een kwestie van correct en zakelijk spreken en niet eindeloos de slavernij erbij halen. Het trieste hiervan is dat desi, zichzelf tot indiaan heeft “gebombardeerd”. Ook desi wil niet geassocieerd worden met al die slavernijperikelen!
  Denk die torie……dus…


  Maak melding

 21. wat voor buigen.??.spaansebok..?????
  .never never die tijd is al lang voor bij.
  waar ik me aan heel erg stoord..is dat ned steeds boserrr en boserrr wordt hahahaha terwijs suriname geen antwoord geeft superrrr..ned hou de eer aan je zelf en mond dicht,,ja..is de beste….we zijn volwassen,,wat heeft ned? wie kan me vertellen?? kaas bloemen,, meer niet,,,sur..hout.goud.bauxiet.olie..ik ben moet op op te noemen,nu hebben we de juiste mensen die weten wat ermee te doen


  Maak melding

 22. Het is geen kwestie van buigen, maar politici moeten zich realiseren en zichzelf meer gaan ontwikkelen in hun vakmanschap. En dat is het grootste probleem van onze Surinaamse politici. Het lijkt mij verstandig dat zij moeten investeren in hun politieke loopbaan en meer zich te bekwamen in het diplomatieke status die zij hebben, want daar gaat het eigenlijk om. Och ja, wat moet je eigenlijk verwachten van een benanen Republiek als Suriname ???
  De ene komt van de rivier bedding en buss-bussie en de andere een durgscrimineel!!!! en zo mag je verder zelf invullen.
  Daar buiten worden wij dan door andere mogendheden gekleineerd en niet serieus genomen.
  De politiek is niet weggelegd voor ongeschoolde criminelen en verslaafden.


  Maak melding

 23. Nederland zal Suriname beoordelen op daden en benoemingen. Neen beter gezegd Nederland Veroordeeld Suriname op dingen die nog moeten komen. Nederland barst van van voorbarigheid. Eerst een commisaris van politie, nu de stad amsterdam..en al die zg Surinamers die het beter denken te weten dan de Surinamer zelf..Regering Bouterse ..Houdt Koers…en trek je er niets van aan…REDI MOESOES ZULLEN ER ALTIJD ZIJN..Net zoals NSBers en Pvv-ers.Surname is op weg een hechte eenheid te worden. daar mag Nederland een voorbeeld aan nemen..Na maanden onderhandelen kan nog steeds geen regering gevormd worden in Nederland


  Maak melding

 24. no17 je juiste geschreven en zo zijn die hollanders dus wat je hebt neer gezet hoop ik dat de suri het gaan begrijpen. holland heeft altijd een tweespal gespeeld met ons.suri die ons afkraken zijn zelf de boosdoeners ik hoop dat alle suri nu hun verstand gaan gebruiken


  Maak melding

 25. Lonny Lonny Lonny,

  waarom zeg je dit soort domme dingen had het commentaar liever overgelaten aan ABOP-NL. Deze uitspraak is on-marrons. Je was zo goed op weg toen je het voor marrons opnam, met deze uitspraken heb je ze weer 100 stappen achteruit gebracht


  Maak melding

 26. Ohhhhhhhhhhh Ronny,

  Je hebt toch zelf aangegeven dat DDB de zelfde persoon is gebleven uit het verleden, de Binnenlandse oorlog.

  Heb je een andere houding verwacht??


  Maak melding

 27. Brunswijk ,bedoeld het goed maar zegt het verkeerd,nl bouterse moet DIPLOMATISCH de zaak aanpakken met nederland..okè.maar buigen NO WAY never NUNCA.WE ZIJN GELIJKE DEMOCRATISCH GEKOZEN mensen,misschien zou holland dat moeten doen,vanwege de absurde en schaamteloos tackelen v/d surinaamse ontwikkelings projecten.BIG SHAME.


  Maak melding

 28. Hallo Yumpa,

  Nederland behoort tot de 10 rijkste landen van de wereld ondanks dat het ook tot de kleinste landen behoort… Dat heeft Nederland. Daarnaast de beste gezondheidszorg, beste sociale voorzieningen, prima onderwijs en hoog welvaartsniveau. En dat zonder natuurlijke grondstoffen zoals goud, diamant, hout, bauxiet en olie. Niet slecht toch? Ik hoor nu graag jouw Surinaamse lijstje Wie kaats kan de bal verwachten.


  Maak melding

 29. @24 en @25 Pinto:
  Ik heb het over “echte” Surinamers en niet over de “oorspronkelijke” bewoners. Ook niet over Dougla’s / mengelmoesjes. Niet over nakomelingen van Afrikaanse slavinnen met hun blanke plantage eigenaren. Zeg maar de “kleurlingen”. Geen echte negers dus. In de Marron zit geen blank bloed. Brunswijk for President en Misidjan for Vice President. Alle andere Ministeries voor de Marrons. Namaak Indianen met kroeshaar en alle andere etnische groeperingen moeten geregeerd worden door de Marrons. Zij hebben totaal 11761 van de ruim 230.000 stemmers. Het cijfer 7 in 11761 is groter dan de 2 en 3 in 230.000 dus de Marrons hebben ruim de meerderheid. Ik heb ook dreadlocks en ik heb werk. Ik pas op auto op de Domineestraat, maar niemand heeft het over mijn haardracht. Alle dreadlocks zijn gelijk maar sommige dreadlocks zijn meer gelijk dan de andere. Dat is niet eerlijk.
  Als Brunswijk en Somo voor Bouterse stemmen dan kan Bouterse op zijn beurt voor Brunswijk stemmen en hem een roulerend Presidentschap aanbieden. Elke week een andere President en Somo weer zit voor, ik bedoel Voorzitter van ADN of is het DNA?


  Maak melding

 30. @Humphry
  Amsterdam is geen Europese Unie! Daar wordt een democratisch regering gerepecteerd. Jij vergelijkt appels met citoenen. Amsterdam bepaalt niet wat de Europese Uni doet. Maar ja, ook één van die intens gefrustreerden.
  En … Lackin is geen boeler! Spong wel! En jij misschien ook. Blijf maar lekker bukken en buigen.
  @ Randjiet
  Huurgrond dat niet gebruikt wordt en in tijden geen huur betaald is, is aan een ander toegewezen. Het bestaat niet dat eigendommen worden onteigend zonder compensatie. Suriname is een rechtstaat!


  Maak melding

 31. Brunsie voor pres, Brunsie als ambasadeur< Brunsie een weize man, Me M rs.
  Die kerel heeft moeite met nederlands, moeite met krietiek, moeite met zijn handen thuis te houden. Geef me een brik mensen.
  Zijn julie zo dom om in te zien dat niemand uit het buitenland met hem wil praten. Ik vraag me af hoe zijn engels is.
  Laat hem kewoon naar nederland gaan om te praten.
  Al hij tok kom zal hij kewoon hartelijk worden ontvang op skiphol.
  Als jullie willen zien hoe Su over een jaar er uit zal zien neem dan een kijkje op de hoek van de Rode Kruislaan en de Maystraat. Deze mensen(?) terroriseren al jaren de buurt en de winkel op de hoek Maystraat/ Van Idsingastraat. Wat zullen ze nu doen daar een van hun het voor het zeggen heeft. Ga naar de Saramaccastraat en zie hoe ze leven en omgaan met anderen. Alle respect hoor, maar laat ze zich eerts aanpassen alvorens mee te kunnen participeren in de samenleving en regering.Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. A tang so.


  Maak melding

 32. We krijgen nu grote shit,
  iedereen gaat wat roepen en de pres mag steeds corrigeren of een eigen mening eraan hangen.

  een slechte begin

  en iedereen is ziek.
  wat is er a.d.h.

  we worden toch niet gestraft.

  we kunnen zo groot en zo hoogmoedig zijn.

  Gods molen draait heel langzaam maar zeker.

  Brunsie moet dit ook weten.

  de huilende moeders weten wat ze meemaken.
  ik hoop niet dat er weer een generatie wordt vernietigd binnen deze 5 jaren.

  God helpe ons en ons Suriname

  Raga


  Maak melding

 33. Goed zo Ronnie, zo ken ik je weer. Helemaal eens met jou opmerking dat de president een beetje moet buigen. We zijn maar een kleine economie die de potentie heeft om zich zelf te voeden mede vanwege grondstoffen die productiefactor ‘natuur’ ons biedt. Om dat te kunnen exploreren moet Paramaribo op de kapitaalmarkt geld lenen. Daarvoor moeten er bilateraaltjes worden gevoerd via o.a. de as Paramribo-Cayenne-Parijs-Den Haag. Met de Amsterdamse burgers van Sur. afkomst, wil gemeenteraad van Amsterdam precies weten in welke zakken het belastinggeld van de alle Amsterdamse burgers verdwijnt. Is dat terecht of niet? Omdat zowel Amsterdam als Den Haag Boutserse vanwege zijn verleden nauwelijks vertrouwt. Niettemin hebben de Amsterdamse burgers van Sur. afkomst mede ervoor gezorgd dat de humanitaire projecten doorgang hebben. Dit is een politiek besluit
  dat niet wil zeggen dat de middelen
  onder Venitiaan-Sardjoe niet goed zijn besteed. Ieder euro is verantwoord.
  Den Haag en Amsterdam zijn zich de hechte band tussen Sur/Ned bewust. Wij zullen het niet pikken als de autochtonen Sur. de dupe
  worden van het stopzetten van de projecten, omdat ze voor Bouterse hebben gekozen.
  Alleen de projecten z.g. staatsprojecten worden bevroren. In het belang van land en volk kunnen Ronnie en Amerali Bouterse wellicht tot inkeer brengen, zodat de al verslechte verhoudingen Sur-Ned. niet verder verziekt raakt.


  Maak melding

 34. Henk Molenaar je leeft 15 a 25 jaar geleden,want Nederland behoort niet meer tot de 10 rijkste landen ter wereld en zeker niet wat betreft ,gezondheidszorg,sociale voorzieningen en absoluut niet het onderwijs,want die gaat steeds achteruit, ben je ziende blind en horende doof?
  Alles wat je daar noemt wordt erger met de nieuwe regering zeer zeker de sociale voorzieningen en de gezondsheidszorg ,ga dat hier verkondigen op de Haagse markt of Albertcuyp zal je zien hoe je uitgelachen zal worden,maar is wel goed hoor als je nog steeds in dromenland leeft.
  Volgens mij denken sommigen als ze alle zg goede dingen wat Nederland HAD ,nog steeds op een Surinaamse forum komen verkondigen dat ze nog steeds als welvarende burgers aangezien zullen worden,ze denken dat alleen Surinamers in Suriname deze site bezoeken, woei woei,nogmaals leef maar lekker in je dromenland.


  Maak melding

 35. @Henk Molenaar NR. 39

  Jouw opsommingen over de Nederlandse “zegeningen” kloppen deels.

  Het klopt dat Nederland naast aardgas, hoegenaamd nauwelijks over enige natuurlijke grondstoffen beschikt.

  Het bereiken van de door jou zo bejubelde status, komt VOORNAMELIJK door list, bedrog, diefstal, moord, uitbuiting en keihard toepassen van RACISME in vele delen van de wereld. Met dergelijke eigenschappen en kenmerken worden m.i. mogelijk alle blanke Hollanders geboren. M.a.w. het zit in hun genen.

  Om daar nu zo trots op te zijn en daarover de loftrompet af te steken, zegt heel veel over jezelf. M.n. hoe jij als mens (mag in aannemen) in het leven staat.

  Hier past slechts een woord voor: WAARDELOOS.


  Maak melding

 36. @ Henk Molenaar

  NIET ALLES WAT BLINKT IS GOUD!!!

  Om jouw feestvreugde over jouw “fantastisch” Nederland nog iets verder te verhogen, stuur ik je het onderstaand artikel toe uit de Financial Edge van heden. Overigens is The Financial Edge niet uit Suriname afkomstig. Hopelijk begrijp je wat hierin wordt vermeld en kun je rustig OP DE POF doorgaan met je dagelijks leven in jouw superieure Nederland.

  Volgens een recent artikel op Financial Edge.com is ons eigen land het op één na diepst in de schulden gestoken land ter wereld. Onze schuldenlast bedraagt maar liefst 467% van het Bruto Nationaal Product (BNP).

  Grootste oorzaak is volgens het artikel de gigantische bailout van onze banken, in 2008 en 2009 verricht door toenmalig PvdA-minister van Financiën Wouter Bos. ‘Nederland trad toe tot de Eurozone met een harde gulden, maar zou vanwege de huidige schuld waarschijnlijk geen lid mogen worden,’ is de conclusie.

  Het enige land dat nog dieper in het rood staat is Ierland (997% van het BNP). De anderen vier landen die er financieel belabberd voorstaan zijn achtereenvolgens Groot Brittannië (409%/BNP), Zwitserland (273%/BNP), Portugal (228%/BNP) en Oostenrijk (214%/BNP). De Verenigde Staten staat officieel op 93%/BNP, maar als uitgegaan wordt van de eerder genoemde werkelijke schuldenlast, dan stijgt dit percentage naar 1518%/BNP en zou Amerika met stip bovenaan staan. (6)

  bron: Financial Edge 26/08/2010


  Maak melding

 37. Hallo Goudenboom,

  Even jou redenering: in Marrons zit geen blank bloed, dus zij zijn ‘echte’ Surinamers de rest zijn Surinasmse allochtonen? Ik hou mijn hart vast voor Suriname en de niet Marrons de komende tijd, Je bent heeel eng. Vooral omdat het vooral de niet-Marrons zijn die in Suriname nog geld in het laadje brengen door eigen ondernemingen en hard werken. Het lijkt erop dat de Marrons het nu ineens heel hoog in hun bol hebbem gekregen.


  Maak melding

 38. Esmerald, dus als je buigt ben je een verstandige Surinamer?
  Ik kan me nog heel goed herinneren dat je een tijd geledn in Par’bo. De blanken en mulatten namen geen creolen aan in dienst. Wel javanen. En waarom? Ze waren zo onderdanig. Vraag aan de wat oudere Surinamers als ze dit nog kunnen herinneren. Wel die mensen buigen ook niet meer! In Den Haag buigen ze nog, maar dat is meer slijmerij om subsidie voor hun sranamiehuis te behouden. 90.000 euro per jaar. Daar moet je voor buigen ja.


  Maak melding

 39. Haloooooooo Langaf…Nederlands is niet belangrijk. Niet als iemand goed nederlands spreekt is hij of zij goed ontwikkelt. Neem bv Jouzelf als voorbeeld. Goed Nederlands sprekend en toch zwaar ontbrekende educatie.
  Zoek het woord maar op als je het niet begrijpt.


  Maak melding

 40. Handje ophouden,daar zijn ze kampioen in.Waar zijn jullie trots als natie??En volgens hem moet de heer Bouterse voor nederland gaan knielen,niet buigen,en handjes ophouden,
  ik schaam me dood….


  Maak melding

 41. Hallo Beechcraft,

  En toch is het hier fantastisch! Ik heb ook een onderzoek voor je:

  ” Nederland is een goed land om in te wonen. Het bekleedt de elfde plaats in het lijstje van landen waar de levenskwaliteit het grootst is. De lijst werd opgesteld door het magazine International Living, dat de leefsituatie in 194 landen onderzocht. Nederland krijgt vooral punten voor veiligheid en vrijheid, infrastructuur en gezondheidszorg”.

  I rest my case


  Maak melding

 42. Nog een reactie voor Beechcraft:

  “Met dergelijke eigenschappen en kenmerken worden m.i. mogelijk alle blanke Hollanders geboren. M.a.w. het zit in hun genen””

  iemand met zulke standpunten noemen we een bekrompen racist.


  Maak melding

 43. Wat een oeverloos geleuter, hebben we nou helemaal geen respect meer voor elkaar. Ik ben nu 4x in Suriname geweest en heb genoten van het land en de gastvrijheid, ik betreur het dat onze beide landen zo uit elkaar drijven.
  Ik wens Suriname en zijn inwoners veel succes met hun toekomst en ik hoop daar af en toe nog eens van te mogen genieten.


  Maak melding

 44. Hallo Henk Molenaar 39.

  Jou kommentaar slaat helemaal nergens op, of je bent een domme boer die ook geen ballen verstand van zaken hebt.
  Nederlanders waren de grootste hufters, moordenaars,rovers en plunderaars noem ze maar op.
  Jou algemene ontwikkeling is 0,0 want je weet niet eens waarover je klets en je lult gewoon uit je nek.
  Natuurlijk zijn jullie rijk geworden door van oost – west noord – zuid te roven waar er te roven valt. Je moet de geschiedenis gaan leren en je verder op een redelijke niveau te ontwikkelen eer je mee wil lullen.


  Maak melding

 45. Hoe denkt Theo nr. 13 Suriname op te bouwen?
  Suriname is moeilijk op te bouwen met een half miljoen mensen waarvan 2/3 nieteens een
  behoorlijke basisonderwijs heeft genoten.Het is niet zo gemakkelijk mijn broeder. Om een land echt te kunnen ontwikkelen heb je mensen met een goede educatie nodig. Heb ja dat niet, dan laat je ze halen. Kopen van know how. En nota bene de hele wereld heeft elkaar nodig. Je moet goede betrekkingen aanknopen met andere landen om je produkten kwijt te kunnen. Zo zit dat een beetje in elkaar.

  Khan


  Maak melding

 46. @ TEO,
  nederlanders waren grote hufters, en Bouterse is een drugs crimineel die veroordeeld is drugs handel, bouterse is een msssamoodenaar die president van suriname is geworden zie jij het verschil die je zelf schrijft????


  Maak melding

 47. @ Neus
  Neus, ga eerst een cursus algemene ontwikkeling volgen inclusief de Nederlandse taal en daarna een cursus pc-gebruik. Kom daarna pas terug op dit forum omdat er hier eigenlijk geen plaats is voor ongeletterden.
  Je kunt tegenwoordig zelf een hele boel doen aan jouw eigen analfabetisme. Neem ook je mattie Henk Molenaar mee op cursus aangezien jullie, op jullie eigen wijze elkaar goed aanvullen.

  @ Henk Molenaar
  Henk Molenaar is een gewone surinamer die dank zij de Nederlandse Sociale Dienst elke dag te vreten heeft.

  Hij doet zich voorkomen als Hollander zoals een aantal van onze waardeloze landgenoten plegen te doen.
  Op deze manier proberen zij hun eigen landgenoten tegen elkaar op te zetten en uit te spelen.

  Ik verzoek jullie daarom om niet meer op zijn postings te reageren omdat deze nietsnut eigenlijk ook niets anders dan haat en verdeeldheid heeft te bieden.


  Maak melding

 48. Hallo Theo, Beechcraft, Tje Potie

  Blijkbaar hebben je geen verstand genoeg om met feiten te reageren op mijn mening en beginnen jullie maar met schelden en beledigen.

  Hiermee geven jullie een duidelijk signaal af wat betreft jullie mentaliteit. Ik beledig niemand en geef op dit forum op een normale manier mij mening zonder grof te worden. Noem mij eens een land in de wereld dat rijk is geworden in het verleden zonder geweld. Alle landen hebben bloed aan hun handen, zo ziet de geschiedenis er helaas uit.

  Theo: “Nederlanders waren de grootste hufters, moordenaars,rovers en plunderaars”

  En de rest van de landen van de wereld zijn natuurlijk keurig opgevoed en deden nooit stoute dingen.

  Get real please!!

  PS: Ik heb in mijn leven nog nooit een dag zonder werk gezeten en heb een afgeronde HBO-opleiding. En ik ben een Nederlander van geboorte met zeer nauwe banden met Suriname, dus ik ken het type schreeuwlelijkers zoals
  Thep Beechcraft en Tje Pottie. Holle vaten dus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.