zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse regering beknibbelt op vervoerskosten

Surinaamse regering beknibbelt op vervoerskosten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 aug – De regering gaat flink bezuinigen op de kosten voor transport van ministers. Dit zegt minister Michael Miskin van Handel & Industrie, HI. De dure huurauto’s waar het vorige kabinet in rondreed moeten worden ingeleverd. Niet dat de representativiteit er direct onder zal lijden.

Alleen tegen de hoogte van de kosten zijn er bezwaren. “We willen geen auto’s huren op structurele basis, omdat het te veel kost. Kopen komt veel goedkoper uit”, zegt Miskin tegenover de Ware Tijd. Per jaar zou dat zeker twee miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijfhonderd duizend euro) schelen. Daar valt een aantal Toyota Prado’s van te kopen, het soort auto dat populair is bij de regeertop.

opening
Fernandes Express
BODO Party

26 REACTIES
 1. de 175 srd als max bedrag kan ook verlaagd worden door bedrijven te laten concureren in deze ( openbare uitbesteding. krijg je zelf de goedkoopste en beste kwaliteit want de rest filter je zelf weg.


  Maak melding
 2. Eindelijk iemand als voorbeeld voor doelmatigheid en non-verspilling van overheidsgelden. Het is goed voor de ontwikkeling van Suriname dat technocraten politici leren doelmatiger te zijn. Politici beloven vaak onrealistische dingen aan hun achterban.


  Maak melding
 3. Er moeten maatregelen genomen worden om de druk op de uitgaven te beteugelen. Vooral omdat financiele reserve opdrogen, vooral omdat de er geen verdrags middelen voorhande zijn , dan wel op is.
  Met de schaarse middelen moeten wij proberen het 5 jaren lang uit te zingen. Dit omdat wij een verkeerde keuze hebben gemaakt en bewust voor gekozen hebben voor criminelen.
  Dit is het gevol van weten wat er om je heen gebeurt internationaal ofte wel internationaal goed georienteerd zijn.
  Wanneer je een worst voorgehouden wordt moet er de vraag gesteld kunnen worden hoe kom je aan de middelen. Dat ontbreekt er aan de meeste surinamers


  Maak melding
 4. Je kunt ook alle ministeries in één gebouw samen voegen,dat scheelt minstens honderd miljoen srd op jaar basis..

  Je kunt ook vele vele directeuren alswel onderdirecteuren secretaressen zeven-even figuranten ook nog vele ministeries samen voegen,dan bespaar je meer dan een half miljard s.r.d op jaar basis..

  Tegenwoordig hoef je niet naar het buitenland om vergaderingen bij te wonen ,kun je gewoon via internet doen scheel meer dan de kosten die je nodig hebt om op brokopondo een stad van duizend woningen te bouwen..

  volgende keer nog meer tips..


  Maak melding
 5. Op deze manier kan er misschien meer dan 100 miljoen bezuinig worden in al die overheids in stelling waar inefficient wordt gewerkt.

  Verder moet ook het personeel aan het werk gezet worden om de productie op te voeren . Wie niet op het werk verschijnt zonder opgaaf van reden en toch salaris ontvangt dient gelijk ontslagen te worden. Een totale reorganisatie dient plaats te vinden om de overheids financien op orde te brengen. Ga zo door Vice-president . Dit is een vorm van corruptie bestreiding.


  Maak melding
 6. Goeie zaak dat dit wordt aangepakt. Alle kleine beetjes helpen.

  In dit kader heb ik een tip voor de huidige regering.
  Sinds vorig jaar is het voor de toerist, die in Suriname verblijft en autorijdt verplicht rond te rijden met een geldig buitenlands rijbewijs en een internationaal rijbewijs of een rijtoestemmingsbewijs uit Suriname.

  De tip zit e’m hierin. Ik ga elk jaar naar Suriname en dan koop ik in Nederland een internationaal rijbewijs voor € 16,-.
  In Suriname zou een rijtoestemmingsbewijs
  mij 150 srd (= € 35,-) kosten. Ruim het dubbele dus.
  Van die € 16,- die ik in Nederland betaal voor het internationaal rijbewijs,
  krijg Suriname helemaal niks. Suriname verdient er dus niks aan. In dit geval wordt alleen maar de kas van Nederland (ANWB)gespekt.
  Naar mijn mening zou het slimmer zijn om de prijs van het rijtoestemmingsbewijs in Suriname gelijk te trekken met het internationaal rijbewijs zodat het aantrekkelijker is om dit bewijs in Suriname te kopen. Het bedrag van € 16,- zou dan geheel ten gunste van Suriname komen.
  Ik zou graag willen weten hoe anderen hierover denken.


  Maak melding
 7. Beste Benschop(reactie #2),

  Je kunt je kennelijk nog NIET helemaal voorstellen, wat zich in de afgelopen vijftien jaar (15) Nieuw Front regering o.l.v. de voormalige President Ronald Venetiaan, aan een soort van ‘corrupt financieel management cultuur’ binnen de Surinaamse overheid ontwikkeld heeft.

  En dit van hoog tot laag. Van de minister tot en met een simpele administratieve ‘hosselaar’ als medewerker op het ministerie.

  En de huidige ontdekking van nieuwe Vice-President van de Republiek Suriname, omtrent huurauto’s is slechts een topje van de ijsberg.

  En geloof ons maar, dat het hier beslist NIET slechts om enige huurauto’s gaat. Die buiten de regels om, boven een afgesproken inhuurprijs of buiten gemaakte afspraken ten koste van de belastingbetaler vijftien jaar lang bekostigd zijn geworden.

  Het is veel en veel erger dan dat. Waar haast GEEN enkel ministerie of minister in de vorige kabinetten vrijuit gaan aan ‘mede plichtigheid’ aan ‘georganiseerd corruptie’ en/of criminaliteit.

  Wanneer een ministerie of overheidsinstituut zich door de jaren heen volgens een ‘cultuur patroon’ zo danig ontwikkeld heeft tot een ‘corrupte organisatie’, dan kun je naar ons idee gerust spreken van ‘georganiseerde misdaad’ jegens het volk. Waardoor ene ontdekking omtrent huurauto’s slechts gezien kan worden als een ‘richting wijzer’ of ‘eye-opener’ richting ‘hoofdoorzaak’. Wat ons doet denken aan de hond met donderden teken in Qatar.

  http://www.uwhondenkat.nl/honden/index.php?nieuws=758

  En ook al zou de Vice-President de kwestie omtrent de huurauto’s op adequate wijze tot een oplossing brengen, dan nog zal hij er NIET zijn. Omdat vroeg of laat hij tot de ontdekking zal komen, dat een pleister op een enkele wond NIET de oplossing zal blijken rte zijn.

  Het is het gehele lichaam dat in de afgelopen jaren totaal ‘geïnfecteerd’ is geraakt, door een ‘corrupte cultuur’ van bedrog, uitbuiting en totaal ‘eigen belang en/of gewin.

  Dit kindje is haast ten dode opgeschreven als een verwaarloost dier, dat over zijn gehele lichaam onder de teken zit, zegt een second opinion.

  http://50plus.blog.nl/algemeen/2008/08/03/hoe-gevaarlijk-is-een-tekenbeet

  En gezien de ‘ernst’ van de situatie m.b.t. tot de beloftes van de huidige regering onder President Desire Delano Bouterse, in relatie tot het regeerprogramma, zal het overheidssysteem IN HAAR GEHEEL op de schop moeten.

  Echter NIET alvorens een ‘Management Commissie’ tot een gedegen onderzoek en/of conclusie gekomen is, wat er ‘daadwerkelijk’ bij deze Surinaamse overheid aan de hand is.
  Alvorens tot een PLANMATIGE REORGANISATIE van deze Surinaamse overheid over te gaan.

  Omdat doorgaan met dit ‘neokoloniaal systeem’ met een ‘corrupte cultuur als grondslag’, nimmer heilzaam kan werken voor welke regeerders dan ook.

  Tijd voor een nieuwe begin onder supervisie van een Nieuwe Orde. Echter in een ‘opnieuw opgezet georganiseerd modern systeem’. Welke in dienst zal moeten staan van het volk met kwalitatief modern management aan de basis.

  Wij van de Bewustzijnsbeweging zijn het in ieder geval met mekaar over eens. Dat dit kind zoals het er momenteel ‘amateuristisch’ bij staat, opgezet vanuit het oude neokoloniaal tijdperk, zowel mentaal als fysiek doodziek is. Zelfs niet meer kan, niet meer wil en derhalve als een dood zieke hond uit haar lijden verlost hoort te worden.

  Een andere optie lijkt er helaas niet in te zitten. Het heeft haar langste tijd gehad.

  http://dierenleed.w.ls.nieuwslog.nl/article/dierenleed_98413/Update__Hulp_te_laat_voor_zwaar_verwaarloosde_hond.html


  Maak melding
 8. baas gudo geen probleem,

  die ezels weten niet hoe geld verdient moet worden,als je op een loon slip staat,weet je ook niet wat te doen,je krijgt het geld voor noppes en na een week is het weer op..

  dan ga je na het tekenen bij een particulier wat hossel werk doen voor vijftig srd per dag.

  Als ze nou die visa op zanderij verschaffen voor b.v. 30 euro en een rijbewijs tijdelijk voor 10 euro dan hebben ze meer inkomsten dan het in ned. te laten doen..

  dan geen vaste lasten geen ned.loon geen auto toeslagen geen huis huur enz enz..die kun je mooie besparen in sme en veel meer toeristen..


  Maak melding
 9. Gudo #14

  Heel goed idee en ik zou ook nog voorstellen om het rijtoestemmingsbewijs gewoon op JAP te verkopen.

  Hopelijk komt deze regering heel gauw met een ideeenbus, waar mensen hun ideeen kunnen deponeren, het liefst on-line en laagdrempelig.


  Maak melding
 10. Heel goed idee .
  ik zou ook nog voorstellen alleen goedkoop goede auto tekopen ,en gebruiken waar voor ze gekocht worden en niet voor prive
  doel einden,waandt het komt heel vaak voor dat de meeste auto voor prive wordt gebruik maar daar voor worden se niet gekocht.
  Hopelijk komt deze regering met nieuwe wet waar prive gebruik aanbanden word gelegt.
  dus niet alleen de kosten leten maar ook kijken of auto waar voor ze aangeschaaft zijn worden ook daad werkelijke voor dat doelin gezet wordt.


  Maak melding
 11. Heel goede maatregel.

  Als ze daarnaast allemaal ook op vrijdag bijvoorbeeld op de fiets aan het werk gaan, dan juich ik ze zelfs toe.
  ik denk deze minister andere kijk heeft om geld te besparen.maar ik denk het zal niet veel uitmaken want de meeste auto worden voor prive gebruik ,als de minister echt wil geld besparen dan moet hij ook toe zien dat geen misbruik gemaakt.
  zolang dat hij dat niet kan doen is water naar zee brengen.


  Maak melding
 12. Marcel, Na mi en Lon thanks voor de reacties. ik heb begrepen dat
  de VP een eigen site krijgt. Als die site in de lucht is zal ik het idee zeker deponeren.

  alle goeie ideeën zijn welkom denk ik zo.


  Maak melding
 13. Niet slecht!

  Geen slecht idee! Maar….Kopen geeft meer verantwoordelijkheden dan huren. Daarom hoop ik de de minister alle kosten in zijn berekening heeft meegenomen.

  Eigendom moet je verzekeren, belasting betalen, onderhouden, repareren, financieren en ook nog op tijd voor een goede prijs verkopen voor ouderdomsverschijnselen optreden.

  Een goede berekening kan de 2 miljoen SRD besparing veilig stellen.


  Maak melding
 14. Geachte Benschop (redactie #2),

  Als aanvulling op onze eerdere reactie #16 doen wij u hierbij nog de volgende actuele informatie toekomen.

  En nog is het laatste woord hierover nog lang NIET gezegd.

  De overige ministerie zijn waarschijnlijk nog niet zover of zijn waarschijnlijk nog niet tot hun ontdekkingen kunnen komen.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/2525

  En geloof ons maar, en nogmaals, het is veel en veel erger dan menigeen denken.

  In de hoop dat burgers uiteindelijk zullen begrijpen hoe dat mogelijk is, dat een moeder maandelijks drie (3) SRD kinderbijslag ontvangt. Terwijl haar huurwoning regelmatig onder water loopt bij een lichte regenbui.

  En wie hadden ook alweer kritiek op het stemgedrag van de Surinaamse kiezers n.a.v. de uitslag van de Algemene en Geheime Verkiezingen van 2010 jl.??

  http://www.youtube.com/watch?v=Jx3MZHla3GA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES