maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameLackin: Suriname richt zich niet op Amsterdam

Lackin: Suriname richt zich niet op Amsterdam

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 aug – “We zijn druk bezig met de regionale integratie en gaan rustig verder op de ingeslagen weg.” Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza. Hij ligt niet bepaald wakker van het besluit van de Nederlandse hoofdstad om de samenwerking te bevriezen. “Wat Amsterdam beslist, daar houden we ons niet mee bezig.”

De regering heeft nu de handen vol aan regionale diplomatie. Dat Amsterdam een reeks projecten opzegt, lijkt dan ook weinig impact te sorteren. “Eigenlijk heb ik daar geen reactie op. Ik weet zelfs niet of het enig verlies inhoudt. De regering heeft hier dus helemaal geen boodschap aan”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Binnen de regering is het besluit van Amsterdam geen onderwerp van gesprek.

Maurits Hassankhan, minister van Binnenlandse Zaken in het vorige kabinet, begrijpt het besluit niet. Niet de regering of president Desi Bouterse wordt getroffen, maar de samenleving. “Na de verkiezing van Bouterse verklaarde Nederland dat het de nieuwe regering op haar daden zou beoordelen. Ik vraag me af of dit hier wel gebeurd is. Bouterse is inderdaad veroordeeld, maar Nederland zei ook de uitslag van de democratische verkiezingen te zullen respecteren”, zegt Hassankhan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

43 REACTIES
 1. En wie hebben wij daar weer onze clown van de maand wiston lacking, het zou je sieren lacking als jij ook wat aan jou internationale diplomatie gaat doen want tot nu heb jou op geen enkele verstandige uitspraken kunnen betrappen .
  Een goede diplomaat gedraag zich anders dan wat ik tot nu toe van lacking hebt gezien, in de jaren 82,84 hadden wij ook ene herrenberg de man heeft suriname echt voor lul gezet hier in nederland lacking lijkt wel een kloon van henk herrenberg.


  Maak melding
 2. Heer Lackin, je heb geen enkele bestuurlijke ervaring, en ook geen diplomatieke ervaring. Let op je woorden, Begin jaren 80, liet de toen malige regering zich ook zo uit. einstand, suriname spoelde 20 jaar terug in het verleden. voetmat moeten wij surinamers zeker niet zijn voor nederland, maar stel je diplomatische op, vooral met jou uitspraken.


  Maak melding
 3. Natuurlijk! Moet ook niet. Het gebrul uit A´dam. Moet geen indruk maken op de regering in Par´bo. Fris en onbevangen werken in onze regio. Ook al is ´t met vallen en opstaan. Go For It! Suriname voorwaarts!

  Het maakt wel een aantal mensen werkloos in nederland.


  Maak melding
 4. Suriname, dat is de juiste houding.
  Blijf focussen op de gestelde doelen.
  Met behulp van Nederland zou Suriname wellicht grotere stappen kunnen nemen maar ook zonder de hulp van Nederland en wellicht met kleinere stappen zal Suriname uiteindelijk haar gestelde doelen bereiken.
  In deze fase van het proces is alle hulp nodig ook die van Nederland maar dan moet het gebeuren op basis van wederzijds respect.
  Als Nederland (Amsterdam) dat respect niet kan of wil opbrengen dan ligt het aan Nederland (Amsterdam) en niet aan Suriname.


  Maak melding
 5. Tja, gelijk heeft deze man. Wat sommige Surinamers in nederland maar niet kunnen of willen inzien of begrijpen is dat nederland/amsterdam Suriname onder druk wil zetten met behulp van de Surineds die op 1 of andere wonderlijke wijze denken dat ze echte nederlanders zijn of iig denken door de hollanders als hollanders beschouwd te worden. Niks is minder waar. Ik vind het zelfs treurig dat er veel Surineds zijn, (die overigens met of zonder Bouterse aan het roer toch helemaal niet van plan waren om zich weer in hun geboorteland te vestigen)die dat niet kunnen of willen inzien.

  Ik heb vaak gedacht dat de nederlandse politici intelligenter waren dan hoe ze zich nu gedragen. Maar in de geschiedenis is al zo vaak bewezen dat áls welke ex-kolonisator dan ook zware druk meent te moeten gaan uitoefenen op in dit geval Suriname, de nieuwe leiders en de Surinaamse bevolking (die overigens zelf gekozen heeft), dat ze dan juist het tegenovergestelde zullen bereiken van hetgeen ze beoogden.

  Met al deze stappen zal het echt niet lukken de nieuwe Surinaamse leiders weg te jagen. Tja, je vraagt je natuurlijk af wat amsterdam/nederland met al deze maatregelen wil of denkt te bereiken. Hopen ze soms op een volksopstand tegen Bouterse en zijn regering in Suriname?? Ze maken de huidige Surinaamse leiders alleen maar sterker!!!! Het volk in Suriname zal juist naast hun leiders gaan staan als het zo doorgaat!! Dat is al zo vaak bewezen in de wereldgeschiedenis!! Want op den duur gaat er dan iets anders meespelen, n.l. het nationalisme, het patriotisme. Er zullen dan zelfs bij diegenen in Suriname die niet achter Bouterse staan nationalistische gevoelens kunnen opborrelen, gevoelens van;”hey, wat denken die bakra’s wel, het zijn wel “onze” foute of niet foute Surinaamse leiders!”

  Zo heeft het altijd gewerkt in de meeste gekoloniseerde landen. Diegenen die bekend zijn met geschiedenis zullen wel snappen wat ik bedoel. Wie weet wat voor plannen er allemaal bedisseld worden door tegenstanders van de huidige Surinaamse leiders hier in nederland. Als ik nederland was zou ik het rustig op z’n beloop laten en de kat uit de boom kijken, ipv op de gevoelens van de anti Bouterse groep te anticiperen! Nederland zou eigenlijk beter moeten weten ipv te polariseren tussen de Surinamers! Precies zo zitten de nederlanders ook te stoken op de Antillen. geloof het of niet, en dan zijn we niet eens onafhankelijk, maar gewoon weer een kolonie! Maar dit kunnen de nederlanders alleen maar met hand en spandiensten van Surinamers zélf maken!


  Maak melding
 6. Ben het niet geheel eens met shafina. Confisius predikte eenvoud en buigzaamheid doch rechtop als het nodig is.
  Welnu Suriname heeft niets en kan door eenvoud en gepastheid heel veel gedaan lrijgen. Daarom snap ik Lackin niet met zijn opstelling. Du heeft gelijk wat hij neezet. Lackin heeft nog niets gepresteerd op het diplomatieke front dus enige terughoudendheid zou hem sieren.
  Een grote mond opzetten helpt de bevolking van Suriname niet maar voor Lakhin is dit zogenaamd gezichtsgewin.


  Maak melding
 7. DU Die Herrenberg Wat was dat toch mooi.
  In 1997 waarschuwde Herrenberg de Surinaamse zanger Edgar Burgos dat hij moest oppassen met zijn liedjes, en dat iemand zoals hij in Algerije allang zou zijn doodgeschoten.
  Dat waren toch idioten. Allemaal uit de club van Bouta.


  Maak melding
 8. Nederland moet zich doodschamen.
  Men(ned.) is duidelijk opzoek naar een zwakke schakel(om land en bevolking van Su…weer in de maling te nemen)

  Su. moet duidelijk en heel rustig een andere weg zoeken, want dit ding met Holland zal nooit wat worden dan vernietiging.


  Maak melding
 9. Amsterdam is economisch gezien een machtiger stad dan Paramaribo. Maar Amsterdam gedraagt zich als een klein stadje wanneer het gaat om het tonen van respect voor de keuze van een ander land. Amsterdam verwacht vervolgens van Suriname om door de knieën te gaan om te smeken om vooral de hulp niet stop te zetten. Amsterdam regeert vanuit hun ivoren toren en ze verwachten vervolgens een neerbuigende houding van Suriname.
  Sommige huichelachtige surinamers dansen en juichen met het bestuur van Amsterdam mee.
  mensen, het staat je goed!!
  Ik woon en werk sinds jaar en dag in Amsterdam maar het bestuur van Amsterdam praat niet namens mij.
  Het gaat mij niet om Bouterse want ook ik
  heb mijn bedenkingen tegen Bouterse.
  Maar de projecten die in Suriname opgezet zijn door Amsterdam waren niet voor Bouterse bestemd maar voor de bevolking.
  De bevolking wordt dus de dupe en niet Bouterse. Ik dacht dat Amsterdam een vriendschapsrelatie had opgebouwd met de bevolking van Suriname. Dus kennelijk niet.
  Als het bestuur van Amsterdam denkt hiermee Bouterse klein te krijgen dan slaan ze compleet de plank mis.
  Als je Bouterse wil pakken zorg er dan voor dat zijn huis van een half miljoen en zijn grote auto worden afgepakt. Zorg ervoor dat hij niet vrij kan reizen. pak hem op en stop hem in de gevangenis!
  Amsterdam en Nederland, als je dat niet kan dan moet je hem niet proberen te raken door de bevolking van Suriname te duperen!
  Dat is ontzettend kleinzielig!


  Maak melding
 10. Wij hebben kunnen zien wat deze stappen ons in het verleden hebben opgeleverd.
  leren uit het verleden hoor ik ze nog roepen voor de verkiezing en nu gaan ze op de zelfde voet verder van de jaren 80.


  Maak melding
 11. Als je in nederland een hollander als buurman hebt wil die altijd op de koffie komen.Alleen om te zien wat je allemaal hebt in huis en een vergelijking maken met jou inkomsten want je mag niet meer dan hem hebben.Op het werk moet je nederlands praten omdat ze willen weten wat je allemaal te vertellen hebt.Maar bij de turken en marrokkanen durven ze dat niet.Laat een turksevrouw of marrokaan uit b.v.Suriname op schiphol aankomen wil ik zien als ze de vernederende 100% controle op haar gaan toepassen.Ik denk dat holland te klein wordt.
  En omdat een Surinamer overal Ja Nee en Amen zegt gebeuren deze dingen.Je zal ook zeer sporadisch zien dat mensen uit een ander land,hun eigen land neerhalen ten opzichte of ten voordele van een ander land.Onderling kunnen ze wel van mening verschillen maar niet ten voordele van een ander land.Maar bij Surinamers is de “redimoesoe” mentaliteit nog steeds aanwezig.Hielelikkers noemt men dat!!!!!


  Maak melding
 12. du, lackin is misschien een kloon van Herrenberg maar jij bent de dorpsgek van Nederland, onze gekke Gerrit die in de waan leeft enige invloed te hebben om het proces van dekolonisatie stop te kunnen zetten. Het zijn een handje vol mensen die jou serieus nemen en die vallen in dezelfde categorie als hierboven beschreven.
  De heer Lackin is minister van Buitenlandse zaken maar jij bent een nobody.


  Maak melding
 13. De slaven drijvers zijn weer ontwaakt , ze zullen alles op alles zetten om surinamers te onderdrukken .
  het gaat tenslotte niet om de precident maar puur om het feid dat de rest van de wereld holland niet gevolgd heeft ,vandaar de ondemocratiese uitspraken .
  surinamers jullie hebben nu tog door dat dit politiek spelletje van holland kinderspel is ?
  laat ze maar blaffen , ze hebben toch geen tanden .


  Maak melding
 14. Ik denk dat de heer DU wel de nieuwe minister van BUZA kan worden. Hij weet altijd op een diskwalificeerde wijze een ander aan te pakken.
  Deze man weet precies hoe e.e.a.verwoord moet worden, het liefst met een grove belediging.
  Deze Surned laat zich wel kennen. Kritisch zijn t.o.v. de regering in Suriname lijkt mij goed, maar enige relativering zou DU sieren.


  Maak melding
 15. Winston is duidelijk in zijn woordkeuze. Dit dient een signaal te zijn naar Amsterdam dat ze in het vervolg met hun zogenaamde projecten ook niet welkom zijn in Suriname. Zij zullen zich lelijk in hun vingers snijden als blijkt dat Suriname helemaal integreert in de regio en niet afhankelijk meer is van Nederland. De geschiedenis herhaalt zich. Soekarno van Indonesie had ook gezegd dat hij geen prijs meer stelde op hun ontwikkelingsgeld vanwege kritiek op mensenrechten in Indonesie. Nederland ging met hangende pootjes terug naar Soekarno OMDAT het Nederlands bedrijfsleven niet verder kon bloeien vanwege het mislopen van orders uit die ontwikkelingspot [1 miljard toen]. M.a.w Nederland heeft er altijd baat bij dat er zg. samengewerkt wordt. Al die flitspalen in Suriname komen uit Nederland, gekocht met Surinaams belastinggeld. Surinamers, wordt wakker en dien je eigen belang.


  Maak melding
 16. Eens moet Suriname echt op eigen benen gaan staan. Nu hebben wij een echte gelegenheid om dat te doen, door geen hulp meer van nederland te aanvaarden. Verder moeten wij ons niet druk maken op zaken van nederland maar concentreren op de ontwikkelingen in suriname.


  Maak melding
 17. In reactie op nr 2; Suriname werd in de jaren tachtig terecht geboycot door Nederland en de rest van de wereld. Er hadden gebeurtenissen plaatsgevonden die door geen enkel land gedoogd kon worden.
  Als economisch klein landje was het voor Suriname onmogelijk om economisch het hoofd boven water te houden. Suriname was aan het verdrinken maar geen enkel land gooide de reddingsboeien uit. Terecht overigens.
  De democratische rechtsbeginselen waren geschonden.
  In de jaren tachtig zou het daarom handig zijn geweest indien Suriname Nederland toen te vriend kon houden.
  Nu is de situatie anders. De president van Suriname heeft weliswaar een besmet verleden maar hij is democratisch gekozen en eigenlijk hebben alle landen aangegeven Suriname te beoordelen op haar daden.
  Suriname is dus niet bij voorbaat afgewezen door die landen. Indien Suriname zich houdt aan de democratische rechtsbeginsellen dan
  is er niks aan de hand.

  Alleen Nederland (Amsterdam) heeft eenzijdig besloten de vriendschapsrelatie bij voorbaat af te breken zonder de surinaamse regering de kans te geven zich te kunnen bewijzen.
  Het verschil met de jaren tachtig is nu dat
  de Nederlandse hulp die komt weg te vallen elders kan worden gezocht.
  In de jaren tachtig kon dat dus niet omdat alle landen tegen Suriname waren.
  Nederland (Amsterdam) vertoont zelf arrogant gedrag en dan hoeft Suriname daarvoor niet te buigen.


  Maak melding
 18. lackin,,

  lees je weleens de krant,lees vandaag nog Het Parool..

  jou partner lonny brunsie in het parool knielt en bid en verzoek de ned.se regering en/of stad A’dam om vooral de investeringen niet stop te zetten..

  Anders treft hij ned. dus het volk die door jou en lonny als stemvee gediend hebben letterlijk als figuurlijk..

  je moet je natuurlijk in de regio je hulp zoeken,want werken kan je niet ..

  de regio is net zo arm als jij en van een dakloze kan je geen eten of onderdak vragen,maar van een rijke kan je wat krijgen..

  succes,
  hoe lang hou je het vol de pakketten diensten beginnen hun ruimte al in terichten..ik zie de tjé-poties al in de haven lopen met een lege tas..


  Maak melding
 19. De houding van de stad Amsterdam is de enig juiste: hulp aan een veroordeelde crimmineel is in iedere rechtstaat een strafbaar feit, dit had ook de Nederlandse regering moeten begrijpen.
  Dat Bouterse is gekozen doet niets af van zijn crimmineel verleden. Zij die hem gekozen hebben moeten maar tot inkeer komen en afstand van deze “leider” nemen.

  Groet: Linksom.


  Maak melding
 20. DU..LIMBURG

  jullie mogen lekker achter blijven,de hele wereld gaat vooruit…is te zien dat jullie van bedelen hou..wel lackin is geen vene. jaar in jaar uit bedelen als en junk..nee we likken niemand z.n bil. dat deed de vorig regering,,,daarom is suri nou 3 termijne vene geen stap ontwikkeld..ned hou veele van jullie dom en achterlijk…jullie mogen geen toekomst hebben,,niet eens aan denken..blijt maar bij 8 december.1980..hoor mi boy…tot dat je dood ga..


  Maak melding
 21. Lackin: Suriname richt zich niet op Amsterdam
  maar zeker wel op fort nieuw Amsterdam.

  dit gaan we renoveren voor de landverraders en de schurken van dit land.


  Maak melding
 22. Heel goed! Houden zo Suriname. Nederland moet ophouden zielig te doen, Suriname heeft Nederland niet nodig, Nederland zuigt Suriname financieel alleenmaar uit. Met de komst van Bouterse wordt de kraan van ONZE grondstoffen dichtgedraaid en niet NIET de kraan van hulp naar Suriname. Wij worden niet geholpen maar kaalgeplukt door Nederland. Dus blijf vooral weg, en ga hulp bieden aan alle armen in eigen land. Timmremang hoso no habi bangi. Er zijn genoeg hulpbehoevenden in Nederland


  Maak melding
 23. Hoe tegenstrijdig!

  Lackin: “Eigenlijk heb ik daar geen reactie op. Ik weet zelfs niet of het enig verlies inhoudt. De regering heeft hier dus helemaal geen boodschap aan”

  Hassankhan: “Niet de regering of president Desi Bouterse wordt getroffen, maar de samenleving.”

  Het beslissing van Amsterdam valt mij zwaar. Ik had het liever anders gezien. Maar dat het niet alleen die Surineds zijn, lees ik uit het antwoord van Hassankhan. Gelukkig een minister die de feiten onder ogen durft te zien.

  Lackin ziet dat niet. Als foetoeboi van Desi papegaait hij maar raak. Maar de oude bende verenigt zich weer rondom z’n opperhoofd. Desi kiest ervoor zijn oude vertrouwelingen van ruim 30 jr. geleden weer om zich heen vergaren. De dagen van foetoeboi Lackin zijn geteld. Alleen, hij heeft het nog niet door, want hij praat voordat hij denkt.

  Voor de mensen die steeds Indonesie als voorbeeld aanhalen: Je kunt Sur. niet met Indonesie vergelijken!!! Sowieso is het verschil in de geschiedenissen totaal anders en daarmee ook de rol van Ned. in de Indonesiche geschiedenis. Alleen al de lengte van de geschiedenis van Indonesie laat die van Sur. met lichtjaren achter zich. Daarbij is de volkssamenstelling totaal anders dan de diverse immigratie-drops waaruit we zijn voortgekomen. Het is appels met awarras vergelijken. Zucht !


  Maak melding
 24. Gelukkig een minister die de feiten onder ogen durft te zien. = ….gewezen minister uit het vorige kabinet die de feiten onder ogen durft te zien.

  so long,


  Maak melding
 25. LACKINg MOET ZICH SCHAAMEN WAT HIJ ZEG hij is ook een zakkenvuller hij kom met zoete praatjes hij heeft nederland niet nodig ik wil het zien zonder nedeland geld . laat lacking maar zeggen hij zal dat niet voelen maar de surinamer lacking krijg zijn geld maar onze broeder en zuster daar die gaan het voelen. zoete praatjes vullen ons buik niet .tang boeng. ga maar genieten 5 jaar.


  Maak melding
 26. Amsterdam doe maar wat je wil als je wilt helpen heel goed
  Maar als je Dat niet wil beter nederland moet niet denken dat ze voor ons komen bepalen wie wij
  Als pres mogen kiezen en die surinamers in nederland wonen en het eens zijn met nederland
  Zijn redimusu’s.ik vind het tegek voor woorden dat men denkt te kunnen beslisen voor su van af de noord zee
  Als men wilt beslisen moet men hier komen en surinamer worden dan magh je ook mee beslisen
  Nederland heeft su nooit voor uit geholpen wekrijgen politieburo’s maar we hebben producktie nodig
  Ze helpen waar ze zelf voordeel van hebben maar dat is gelukkig nu over wij zullen ned laten zien dat we ze niet nodigh hebben
  Wij gaan niet meer bedelen

  Kodjo


  Maak melding
 27. DU,
  Maak je niet druk. Amsterdam moet toch wel hebben begrepen dat zij straal zouden worden genegeerd door het huidig beleid.

  Om maar geen gezichtsverlies te lijden is de ASD-burgemaaster in de aanval gegaan.


  Maak melding
 28. Het zijn altijd de Surinamers die huilen als Ned. besluit niet meer te helpen.Staat of valt Suriname door Nederland?Neen dus.
  Het gedrocht Wilders noemde de Ned.-Antillen schurken en zal er alles aan doen dat daar geen hulp meer naar toe gaat,who cares zegt de Antilliaan,Nederland wordt rijk van de Antillen ze hebben de toeristen-industrie in hun klauwen,neem Curacao bv,de armoede tiert er welig,ze krijgen wel ontwikkelingshulp ,maar die zelfde euro`s vloeien terug naar Ned.via de Shell en de hotelbranch.
  Die Nederlanders bezitten de Antillen,niet voor lang meer,daar zitten ook Nederlanders die nergens recht op hebben dan alleen een rode boekje.
  Ook in Suriname was dat zo,de Surinamers zijn en worden als 3e rangs burgers gezien met of zonder Nederlands paspoort,is dat iets om trots op te zijn?Ja zeggen sommige SuriNeds,neen zeggen de Antillianen.
  Ik heb zelf een diepe respekt voor de Fransen,al hun kolonieen ,bv Frans Guyana,hebben de zelfde rechten als de Fransen in Frankrijk,sociale uitkering,kinderbijslag,aow,ziektekosten noem maar op,als de Frans Guayanezen trots zijn op hun Franse nationaliteit kan ik het best begrijpen.
  Het zijn vooral de negers van Sur.komaf die een rolberoerte krijgen als men Nederland de pot opstuurt,zie daar mijn gelijk :Ronny Brunswijk vindt dat Bouterse(Indiaan)moet buigen voor de Nederlanders,A`dam, om de dooie drommel niet,Bouterse is geen neger en zal nooit en te nimmer buigen voor ze een MAN naar mijn hart, eindelijk een Surinamer die laat zien dat het ook anders kan.Een MAN met BALLEN.

  Prima wat Lackin stelt:Suriname Richt Zich Niet Op Amsterdam en zo hoort het ook,voor Amsterdam 10 anderen,klaro


  Maak melding
 29. kodjo je bent zeker een nakomeling van het verleden..

  je hele denk patroon ruikt er-naar..

  Ik heb vaker gezegd,,als je een bier wil drinken moet je NIET een bedelaar te vriend houden..,,,

  Maar iemand die geld heeft..dat is vooruit gaan..


  Maak melding
 30. Ach Amsterdam, moet lekker doen wat ze niet laten kan.

  ““We zijn druk bezig met de regionale integratie en gaan rustig verder op de ingeslagen weg.” Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza. Hij ligt niet bepaald wakker van het besluit van de Nederlandse hoofdstad om de samenwerking te bevriezen. “Wat Amsterdam beslist, daar houden we ons niet mee bezig.””

  Correcte reactie van de Surinaamse minister. Suriname mag zich niet bezighouden met een Amsterdamse besluit, kon de stad Amsterdam zich ook aan dit standpunt houden.

  Suriname laat je niet afleiden.


  Maak melding
 31. Kodjo
  @ marcel ga jij maar lekker een bierje bedelen
  Ik bedel niet en heb het niet nodig maar als jij uit de toekomst komt
  Mischien kan jij ons dan vertellen wat voor goesds nederland voor su heeft of wat ze ooit hebben gedaan

  Kodjo


  Maak melding
 32. lackin,,

  vraag aan het volk wie een ned.paspoort wil hebben,dan kan je mooi al die mensen kwijt..

  wees voorzichtig,anders blijf jij alleen achter om het licht uit te doen..


  Maak melding
 33. Watcher,

  Wilt u mij vertellen tot welke bevolkingsgroep Bouterse hoort?
  Hij is geen neger zoals je schrijft. Ik sprak onlangs een indiaanse vriendin van mij en die zei, dat Bouterse geen indiaan is. Zijn vader was wel half indiaan. Nou, in dat geval zijn er dan veel meer indianen in Suriname dan wij ooit voor mogelijk hebben gehouden. Zo, ook mijn man want ook zijn vader was half indiaan. Give me a break.


  Maak melding
 34. ach ja ik ken domme redenering van jullie, het is allemaal de schuld van een anderen probeer de discussie constructief te voeren dat zal jullie als mc-er goed doen.
  pinto nummer 8 heeft een mooie reaktie als jij het niet geloof kijk op google henk herrenberg.


  Maak melding
 35. Meneer Lackin,
  Schaf de visumplicht voor de surinaamse nederlanders nu gelijk af.
  dan ben je als diplomaat bezig en heb je alvast een goede daad verricht.
  dat gepraat en continu door over eigen souvereiniteit in onze globalisrende wereld brengt geen soden aan de dijk en is al achterhaald.

  Pakistan in nood vraagd zijn aardsvijand India en andere landen voor Helicopters die noodhulp kunne droppen.

  je kan zelfs kernwapens hebben maar daarmee voed je de bevolking niet.

  het is triest voor woorden dat er op deze manier wordt gestart.
  de gemeente Amsterdam is geen partij voor jou.
  waarom verlaag je je zo.

  minister Hirsh Ballin heeft gezegd dat alle beslissingen over surinae door de regering zal worden genomen en niet door lage overheden.
  dus wacht je buurt gewoon af.

  wordt een diplomaat in plaats van zomaar te schreeuwen.


  Maak melding
 36. Dames en heren,

  Ik onderken veel de sentimenten in dit forum. Laat het verleden achter jullie. De slavernij en alle randverschijnselen waren slecht, daar zijn alle Nederlanders en Bounties het voor 100% over eens. Slechts 0,5 procent van de autochtone Nederlandse bevolking had iets te maken met slavernij of profiteerde ervan. De omstandigehden van de gemiddelde arbeider in die tijd kun je zeker ook typeren als tenminste loonslaaf. Er is veel veranderd en mensen van alle kleuren en geloof huilde van geluk toen Obama president werd. Ik ook als blanke Amsterdamse jongen.
  Wij dragen (ik spreek natuurlijk voor mijzelf) de Surinamers een warm hart toe. Het is goed dat de Surinamers het heft in eigen hand nemen en zich niet laten bemoederen. In Nederland begrijpen wij niet helemaal waarom jullie voor Bouterse gekozen hebben, maar ik heb ook nooit begrepen waarom er in Nederland soms boeven aan het bewind zijn geweest.De angel zit hem in het feit dat Bouterse meteen tijdens zijn inauguratie zo vel tegen Nederland en de Nederlanders van leer trok. Je ziet dan de reactie vanuit de Nederlandse politiek en diplomatie. Laten wij Bouterse op zijn daden beoordelen en als hij slim is doet hij een handreiking naar de Nederlandse bevolking. De band die Nederland heeft met Suriname en de Surinamers is niet verbreekbaar en samen moeten wij kijken naar de toekomst en geloof mij er zullen nog heel veel initiatieven vanuit Nederland komen om de Surinamers verder te helpen. Ik ben daar positief over.


  Maak melding
 37. Daden!
  Zijn die niet genoeg dan moet hij nog meer vlikken met mijn landgenoten?
  Als bouterse het echt serieus meen met suriname en zijn bevolking dan neemt hij in het openbaar afstand van de jaren 80, 90 en hij bied zijn oprechte verontschuldiging voor alles wat mijn land en mijn volk heeft aangedaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES