dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse politie wil sensatiefotografie inperken

Surinaamse politie wil sensatiefotografie inperken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 augustus – De discussie over de grens tussen persvrijheid en moraliteit is weer flink aangewakkerd. Foto’s van de opgezwollen lijken van drie gezinsleden in de Times of Suriname vormen de aanleiding. Volgens politiecommissaris Humphrey Tjin Liep Shie is het hoog tijd voor maatregelen.

Het Korps Politie Suriname zal meer op zijn tellen moeten letten. “Ik hoop niet dat een politieman de fotograaf toestemming gaf. De regels zijn duidelijk”, zegt Tjin Liep Shie. Het gezin is dood aangetroffen in hun woning. Die moest worden opengebroken, nadat buren de drie enkele dagen niet gezien hadden. Er is waarschijnlijk gif gegooid in hun drinkwaterreservoir.

Op één foto is een vrouw te zien die op de grond zit. Haar twaalfjarige dochter ligt met het hoofd op een dij van de moeder. Het lijk van de vader ligt elders in het huis. De familie is ziedend om de publicatie. Ook op de radio hebben luisteraars kwaad gereageerd. “Dergelijke foto’s publiceren is buiten de orde. We treffen maatregelen om te voorkomen dat dit ooit weer gebeurt”, aldus Tjin Liep Shie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Bij Times of Suriname is de journalistieke moraal al langer zoek. Ik lees die kracht nooit. Deze krant is verworden tot een krant voor minder begaafden.


  Maak melding
 2. Het Dagblad/FOTOGRAAF die de foto’shebben gepubliceerd moeten zich serieus afvragen wat zij met de publicatie beoogden te bereiken.

  Welke toegevoegde nieuwswaarde (dan sensatie zucht? ) kan het plaatsen tot nut hebben?

  Kijk Uzelf maar eens goed in de spiegel aan en vraagt U zichzelf af hoe U het zou vinden indien
  van het leden uit uw EIGEN FAMILIE zou zijn die zo gepubliceerd werden.

  Al erg genoeg voor de familie/ nabestaanden, en dan nog zulk een act verrichten getuigd van een zeer LAAG NORMBESEF waar U over beschikt.

  Hopelijk blijft het bij deze
  ENE MISSER


  Maak melding
 3. Times weet duidelijk niet wat ethiek is. De foto’s zijn mensonterend. Het is al erg genoeg dat mensen op zo een laffe manier om het leven worden gebracht. Dat Times dat moet gaan verergeren door zulke foto’s te publiceren slaat echt alles. Het is begrijpelijk dat de krant de oplage wilt verhogen, maar daarbij moeten ethiek en moraal niet overboord worden gegooid. Ook ik koop geen Times meer, omdat ik mij niet daar begeef waar ethiek en moraal zoek zijn.


  Maak melding
 4. Ik heb me als (ex-)medewerker van de media zowel in Nederland als in Suriname vaker verbaasd over het gebrek aan ethiek bij de pers in het algemeen en de Times in het bijzonder. Dagelijkse foto’s van verkeersongevallen kunnen nog, maar dan zonder slachtoffers. Dit is een zaak voor de Vereniging voor de Journalistiek i.s.m. het ministerie van Binnenlandse Zaken. De Times is van Dilip Sardjoe, dus dat het een makkelijk proces zal worden, denk ik niet. Er zal druk moeten worden uitgeoefend op de hoofd- cq. eindredacteur, want ook de jeugd leest kranten. Dit soort foto’s kunnen gewoon niet. En de politie kan alleen signaleren, niet verbieden.


  Maak melding
 5. De eigenaar van deze krant en Baas maken zich op om hun politieke partijen te doen samensmelten. Wat voor goeds zal er voor Suriname uit deze samenbundeling voortkomen, vraag ik me af. Baas en de eigenaar van Times zijn twee handen op één buik, ze gaan letterlijk over lijken om hun politieke en economische macht te vergroten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES