Parlement Suriname verdiept zich in klimaat

9

PARAMARIBO, 21 aug – Het parlement wil zich meer verdiepen in klimaataangelegenheden. “Dit heeft vooral te maken met onze verantwoordelijkheden”, zegt parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Suriname staat voor grote uitdagingen. De klimaatveranderingen hebben daar alles mee te maken.

Suriname krijgt steeds meer te maken met de gevolgen. “We moeten toegespitste wetgeving maken”, zegt Simons. Dat vereist goed geïnformeerde parlementariërs. Vandaar ook een seminar Klimaatverandering. Parlementariërs zijn geïnformeerd door experts. De bedoeling is onder meer wetgeving te maken die de gevoeligheid van het milieu in acht neemt.


9 REACTIES

 1. Man, waar de vorige regering en somo helemaal niet vergaderden (als ze vergaderden was het alleen maar rotsooi uitkramen) is deze parlement en de hele regering toch wel serieus en actief bezig.
  ga zo door, iemand moet wel de regie hebben, houden, bv wonnie.
  anders wil iedereeen a la dol iets doen zonder op de centen te letten, dat is wat bouta nekte in de jaren 80.


  Maak melding

 2. hij is al drie keren niet verschenen op, officiééle uitnodigingen..

  en dat is onze opperhoofd..

  altijd in de steek laten,minderwaardigheids gevoel soms..

  Of niet niet genoeg gedronken..


  Maak melding

 3. Juf Jenny heeft tijdens haar tijd bij de AdeK heel veel snoepreisjes gemaakt toentertijd aangeboden door haar “witte” buitenlandse experts. Ook gaat zwart geld om via illegale constructies van opgerichte “Stichtingen” buiten de Surinaamse Overheid om. Nu moet zij natuurlijk iets terug doen voor haar vrienden uit het buitenland “De Experts”.
  Deze nieuwe regering zou toch werken aan brood en spelen? Brood, kleren en huisvesting of te wel voedsel, kleding en dak boven alle Surinaamse hoofden. Het Klimaat probleem is voor de rijken en juf Jenny.
  Suriname heeft geen enkel klimaatdeskundige, laat staan de analfabeten in de DNA. Deze mensen zijn te laag geschoold om iets van klimaat te begrijpen. Schoenen poetsen van Lonny en Somo en 5 maal daags hoofd naar Mekka en kont omhoog, dat is wat DNA kan. Het is ramadan. Allah ho Akbar.


  Maak melding

 4. pfffff Goudboom,bied je dan aan als deskundige.Hoe weet je dat Suriname geen enkele klimaatdeskundige in huis heeft?
  Wat een minachting voor de Surinamers zeg.
  Sommige SurNeds,hebben het in zich om hun zg land en volk te beledigen, ze zijn de landverraders onder de Allochtonen is me vaak kenbaar gemaakt,maar ik zat het altijd te ontkennen,bij nader inzien moet ik de andere allochtonen gelijk geven als ik soms de neerbuigende reaktie`s op dit forum lees.
  Geen wonder dat de Marokkanen,Turken ,Antillianen en nu ook de Afrikanen laatdunkend over de Surinamers in Nederland spreken: ze zijn(SurNeds) de kontelikkers van de blanken.


  Maak melding

 5. Goed zo jongens, kom maar goed negatief uit de hoek! Het zal ons zeer zeker vooruit helpen.

  Lach naar de wereld en de wereld zal weer teruglachen.

  Bouterse heeft er in ieder geval niet voor gekozen om eerst te vluchten en dan van op een afstand zijn land te torpederen.

  Wij zijn hier altijd gebleven, de aanhouder wint altijd!


  Maak melding

 6. Hahahahahahahaaaaaa mi bere,
  Pinto dus bouterse heeft er in iedere geval niet voor gekozen om eerst te vluchten en dan van een afstand zij land te torpederen.
  Wij zijn hier altijd gebleven,de aanhouder wint altijd aldus pinto.
  Vindt je het gek anderen moesten vluchten voor hun leven degenen die zijn gebleven kunnen het niet meer na vertellen en het andere deel zoals pinto en de rest van schapen gedragen zich onderdanig net slaven , om terug te komen op het woord torpederen.
  onderuit halen, beschieten, bombaderen nou nu komt het bouterse is niet gevlucht dat is waar hij is gebleven om er tering zootje van mijn land te maken als jij zelf dat niet toegeeft pinto dan rest het mij maar één ding om ook jou op het lijst van verboden-middellen te plaatsen.


  Maak melding

 7. @6 watcher en @7 pinto: Jullie en Bouterse zouden kunnen overwegen om te onderzoeken hoe het zit met de snoepreisjes en “witte” buitenlandse experts van juf Jenny. Ook zouden jullie kunnen verifiëren hoe landsdienaren via een “Stichting” constructies inkomsten voor Suriname wegsluizen naar privé rekeningen. Ameerali weet er meer van omdat hij van Kamer van Koophandel en Fabrieken komt. Controleer welke Stichtingen bij KvK op naam van Ambtenaren staan. Bankrekeningen en binnenkomende buitenlandse valuta zijn dan bekend en kijk waar dit geld naar toe gaat. Ik ga niet alles voorkauwen. Ik verzeker je dat NDP-ers als landverraders uit dit onderzoek naar boven zullen komen drijven. Een goed begin voor Bouterse om schoon schip te maken. En jullie kunnen dan ook op je borst slaan. Echte Surinamers toch, ongeacht je partij voorkeur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.