President Suriname had tête-à-tête met Santokhi

28

PARAMARIBO, 20 aug – Ex-minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is op audiëntie geweest bij president Desiré Bouterse. Dit meldt de Ware Tijd. Over het onderwerp van gesprek wordt nogal geheimzinnig gedaan. De twee spraken elkaar onder vier ogen.

Alle medewerkers op het presidentieel kabinet moesten zich terugtrekken. Santokhi wil alleen kwijt dat gesproken is over zijn functioneren binnen de Inter-Amerikaanse antidrugs commissie, Cicad. Hij is vorig jaar gekozen tot ondervoorzitter van Cicad. Met name Washington was onder de indruk van Santokhi’s drugsbestrijdingsbeleid. Hijzelf zegt hele bendes te hebben ontmanteld.


28 REACTIES

 1. Dat zo een gesprek zich hebt voltrokken.. Vindt ik Super cool.. Ik teken er voor..door te praten doe je afstand van alle vyandschap.

  ik ben een voorstander van, alla OBAMA, voorstanders en tegenstanders uit nodigen om een dialoog aan te gaan, elkaar bekampen, en als men klaar is, elkaar op een warme en vredig manier handen schudden, om zo afstand te kunnen doen van de vyandschap.

  Zo kan men SURINAME weer op de kaart zetten en opstoten in de vaart der volkeren.

  Nogmaals ik teken ervoor.


  Maak melding

 2. Houwe zo Chandrika, in belang van land en volk!

  Meneer de “wortel en tak” zou zeggen, “over my dead body” praten met DDB.

  Chan weet tenminste hoe het hoort.


  Maak melding

 3. ‘santokhi wil…zijn functioneren… cicad’> wat heeft desipres ermee te maken ?, neks, maar dan ook neks ! >> of/dus : wat doe je daar ?, wat zijn de vooruitzichten (ook voor jezelf) ?,wat weet de cicad (nog meer) van mijn (al dan niet vermeende)drugs-activiteiten ?, en van mijn zoon ?, wil je nog werken voor je geld ?, wat vindt je van een adviseursfunctie ? >>> wilde fantasieen, nie ?, we benne en blijve benieuwd !.


  Maak melding

 4. Santokie moet gewoon gedwongen worden om die internationale funktie los te laten.
  Geen pottenkijkers van Inter Amerikaanse antidrugscommissie die onze economie komt dwarsbomen.
  Desnoods moet Bouta hem bedreigen.
  Zeg gewoon tegen hem dat hij moet kijken wat op 8 december 1982 gebeurd is.
  Dan zal je zien hoe snel hij bang wordt.
  Hij neemt direct ontslag, hij gaat direct schijten.
  Geen antidrugs gedoe meer in ons land.


  Maak melding

 5. Dit onderhoud toont nogmaals aan dat Bouterse geen vertrouwen heeft in de voorgedragen minister van Justitie en Politie, Martin Misiedjan.

  Een jurist en beginnend advocaat, zonder enige ervaring met het justitieel en politie apparaat, is een verzwakking van het goed gevoerde beleid onder Santhoki.

  Bouterse kiest nu eieren voor zijn geld en zal weldra Santhoki benoemen als zijn belangrijkste adviseur op dit ministerie.

  Ook naar buiten toe zal dit een goede zet zijn, immers de verhoudingen met Nederland en Amerika zijn flink bekoeld. Deze impasse kan alleen doorbroken worden met de benoeming van een alom gerespecteerde functionaris op dit departement en de hoogste adviseur van de president in internationale opsporings aangelegenheden.

  De vrees bij de bevolking, met name de angst voor de kliek rondom Brunswijk, moet weggenomen worden en dit kan het beste door Santhoki een hoge adviseursschap te geven.

  Voor Brunswijk en co zal het binnenhalen van dit ministerie uiteindelijk op een pyrrus- overwinning uitdraaien !


  Maak melding

 6. NDP FOREVER

  Kijk maar uit dat de VS geen maatregelen gaat nemen.
  🙂 Maar jij wilt liever dat Suriname een boevenland wordt.
  Nou je krijgt je zin. De grenzen naar Nederland gaan dicht.


  Maak melding

 7. @ NDP FOREVER

  Zo een domme reactie heb ik nooit eerder gelezen op dit forum. Shame on you, donkey !

  Mij advies aan jou: even langs een psychiater gaan en je frustraties daar de vrije loop laten.

  Kan de psychiater gelijk de diagnose stellen, dat jij lijdt aan een stoornis die jou beperkt in een goede sociale, beroepsmatige en interpersoonlijke functioneren.

  NDP FOR NEVER !


  Maak melding

 8. “Dit onderhoud toont nogmaals aan dat Bouterse geen vertrouwen heeft in de voorgedragen minister van Justitie en Politie, Martin Misiedjan.”

  Bovenstaande beweerd onze eigen waterkant glazenbol kijkster muriel.

  De President heeft dus geen vertrouwen in zijn eigen keus. Hij mocht kiezen uit 5 voorgedragen juristen en kiest iemand waarin hij geen vertrouwen zou hebben en dat allemaal na 2 dagen.

  Beginnend jurist???

  Misschien dat je ons kan vertellen, hoe lang deze goede man al Jurist is.

  Ik denk dat het gesprek natuurlijk over CICAD zal zijn gegaan, want nu daar Santokhie geen minister meer is van Justitie kan hij die functie niet langer bekleedden.

  Verder denk ik ook dat Bouterse graag wil weten, wat de Nederlandse justitie al die tijd in Suriname heeft uitgespookt, want laten we eerlijk zijn, Suriname heeft onder Santokie een behoorlijk deel van zijn onafhankelijkheid afgestaan aan Nederland. Dit kan natuurlijk niet.

  Suriname en Surinamers moeten eerst weten wat Nederland afgelopen tijd in Suriname heeft uitgespookt, de President hoort precies te weten van wie allemaal files zijn aangemaakt en waarom enz. enz.

  Zolang het allemaal niet duidelijk is, moet Santhokie heel ver wegblijven van JusPol.

  Al bij al, toont dit gesprek gewoon de aard van onze nieuwe President, hij is een man van zijn woord en sluit niemand uit, hij is een President van alle Surinamers en daar mogen we trots op zijn.

  Vene zou nooit gesprekken voeren met de oppositie.


  Maak melding

 9. Aan NPD-forever

  Ik neem aan dat:

  1) je niet goed bij je hoofd bent, en lekker mee-eet uit de drugsruif en daarom zo’n voorstander bent van de NDP en Bouterse.

  2) je dit ironisch bedoeld.

  Laat even weten wat je werkelijke standpunt is please


  Maak melding

 10. Santhoki mag níet ondervoorzitter worden van de CICAD!
  Door Dennis Leguit on the 15 Nov 2009 in Uncategorized
  Blijkens een bericht van de bedreigde journalist Ivan Cairo in de Ware Tijd van zaterdag is onze Minister van Justitie en Politie genomineerd voor de functie van ondervoorzitter van de Inter-Amerikaanse Anti-Drugs Commissie (CICAD). Alhoewel de kop van Cairo’s artikel luidt: “VS en Suriname leiden Inter-Amerikaanse drugs-commissie”, zullen de verkiezingen hiertoe eerst de volgende week in Miami plaatsvinden. Feit is wel dat David Johnson, Amerikaans onderminister voor Internationale Drugs en Rechtshandhavingszaken, en Santhoki de enige kandidaten zijn voor de functies van respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter.

  De principiële vraag luidt nu of iemand die in eigen land onmachtig is om drugs- gerelateerde zaken aan te pakken en te ontmantelen wel de juiste keuze is voor deze functie. Ik zal u niet laten gissen, het antwoord is eenduidig: nee. Alhoewel de positie van Santhoki hier nog niet ‘officiëel’ aan de orde is gesteld, is het al lang duidelijk dat hij en Procureur Generaal Punwasi de voortgang van het onderzoek naar de uit de kluizen van het A-Team verdwenen cocaïne danig frustreren. Na drie maanden onderzoek en drie maanden volledige zwijgzaamheid, zijn alleen ‘n paar halve maatregelen genomen die ook nog eens de toets van de juridische kritiek absoluut niet kunnen doorstaan. De door Ivan Cairo ontvangen bedreiging is hiervan de ultieme illustratie: er mag niet geroerd worden in de coca-pot, want anders komt alsnog naar buiten wat door PG en Minister zorgvuldig is achtergehouden en verzwegen.

  Hen die het als een eer voor Suriname beschouwen wanneer Santhoki deze functie krijgt en accepteert geef ik in overweging om voorafgaand te bedenken hoe groot de morele en feitelijke schade en schande voor Suriname zal zijn indien Santhoki straks genoodzaakt wordt zich uit zijn functie als minister, en dus ook als ondervoozitter van de CICAD, terug te trekken.

  Suriname, Santhoki: bezint eer gij begint!

  bron:surinamestemt.com


  Maak melding

 11. Beste muriel, Santokhi is ook als gewoon politieman minister geworden. Martin is meester in de rechtsgeleerdheid! Waarom zo hij dit onder begeleiding van ouderen het niet kunnen leren? Santokhi was niet zo slim als hij zich voordeed. Je hebt toch de afgelopen weken kunnen horen wie eigenlijk daar bezig was? Chan was niets meer dan een stroman! Als de projekten gewoon doorgaan zal deze Martin ’t wel aankunnen hoor.Zo niet met de hulp van de VS. Zij hebben ook de Amstedamse politie op geleid. Ik was erbij. Zwarteamerikaanse profesionals. Waarom zouden zij Suriname niet willen bijstaan?


  Maak melding

 12. Bouterse heeft Chan. in een niet al te ver verleden voorgehouden als volgt; “Sheriff mo taigi te yu mus lowè” …. omdat ik van de buitenlandse diensten waar jij informatie van Surinaamse aangelegenheden aan doorbrieft (van leden van dezelfde buitenlandse afdeling de door jou doorgesluisde inlichtingen weer ontvang).Bouterse heeft zelfs uit een schrijven van Chan geciteerd inclusief leestekens om aan Santokhi duidelijk te maken dat het om een exacte kopie van dezelfde brief gaat. Niemand weet waar het recente gesprek over ging… maar een hoge funktie daar hebben ze Chan niet voor nodig. Binnen NDP gelederen hebben ze zwaardere kandidaten. Hetgeen Chan heeft uitgevoerd; A)met Hollandse belastingcenten politiecellen bouwen(repressief bestuur ipv anticiperend.), B)Slijmen door informatie over Surinaamse burgers(oa.ex-Minister Gilds)door te spelen aan NL. En derden zoals R.Khan aan de VS. Het aantal roven in Suriname is toegenomen ondanks alle nieuwe politieposten!Dus het beleid van Santokhi werkt niet anticiperend nog corrigerend. Tel het aantal verkeersongelukken en dodelijk ongevallen. De miljoenen hadden in verkeeersdrempels, wegbewijzering en borden gestopt kunnen worden. En verbetering van de alarmcentrale 115, want dat werkt niet. Chan heeft vlak voor zijn aftreden nog een brandbrief ontvangen van een burger wiens huis leeg is gehaald terwijl hijzelf op afstand werd gehouden door pistoolschoten. Vandaar de extra mobiele nrs. die recenteljk zijn toegevoegd.


  Maak melding

 13. @NDPForever:yu dong moro meti.

  Dit gesprek ging overduidelijk over hoe nu verder. Bouta weet dat als ie niets waarmaakt Chan zonder pardon de 10de president wordt.Hij is immers even populair onder de Surinamers als Bouterse.Chan moest nooit met Bouterse onderhandeld hebben over Dino,die hoort immers levenslang achter slot en grendel.Maar dat terzijde.


  Maak melding

 14. @NDP FOREVER, ik snap dat je heel veel liefde koestert voor NDP. Maar de manier waarop je je punt wilt maken, getuigt van geen respect voor NDP. Denk daar eens goed over na.


  Maak melding

 15. Santokie moet gewoon gedwongen worden om die internationale funktie los te laten.
  Geen pottenkijkers van Inter Amerikaanse antidrugscommissie die onze economie komt dwarsbomen.
  Desnoods moet Bouta hem bedreigen.
  Zeg gewoon tegen hem dat hij moet kijken wat op 8 december 1982 gebeurd is.
  Dan zal je zien hoe snel hij bang wordt.
  Hij neemt direct ontslag, hij gaat direct schijten.
  Geen antidrugs gedoe meer in ons land.

  NDP FOREVER

  Jij moet een honkbal knuppel op je kop krijgen dan je je je stink bek wel dicht houden!!!! Zielige sukkel dat je bent!!!


  Maak melding

 16. Moderator! Hopelijk blijft dit deze keer wel op de site! Het is vandaag verwijderd…..

  Bouterse heeft Chan. in een niet al te ver verleden voorgehouden als volgt; “Sheriff mo taigi te yu mus lowè” …. omdat ik van de buitenlandse diensten waar jij informatie van Surinaamse aangelegenheden aan doorbrieft (van leden van dezelfde buitenlandse afdeling)de door jou doorgesluisde inlichtingen weer ontvang.Bouterse heeft zelfs uit een schrijven van Chan geciteerd inclusief leestekens om aan Santokhi duidelijk te maken dat het om een exacte kopie van dezelfde brief gaat. Niemand weet waar het recente gesprek over ging… maar een hoge funktie daar hebben ze Chan niet voor nodig. Binnen NDP gelederen hebben ze zwaardere kandidaten. Hetgeen Chan heeft uitgevoerd; A)met Hollandse belastingcenten politiecellen bouwen(repressief bestuur ipv anticiperend.), B)Slijmen door informatie over Surinaamse burgers(oa.ex-Minister Gilds)door te spelen aan NL. En derden zoals R.Khan aan de VS. Het aantal roven in Suriname is toegenomen ondanks alle nieuwe politieposten!Dus het beleid van Santokhi werkt niet anticiperend nog corrigerend. Tel het aantal verkeersongelukken en dodelijk ongevallen. De miljoenen hadden in verkeeersdrempels, wegbewijzering en borden gestopt kunnen worden. En verbetering van de alarmcentrale 115, want dat werkt niet. Chan heeft vlak voor zijn aftreden nog een brandbrief ontvangen van een burger wiens huis leeg is gehaald terwijl hijzelf op afstand werd gehouden door pistoolschoten. Vandaar de extra mobiele nrs. die recenteljk zijn toegevoegd
  Doedel Je reactie moet nog gemodereerd worden. (Ps, ik had nog een kopie)


  Maak melding

 17. NDP FOREVER,

  Gefeliciteerd met deze uitlatingen.
  dit is precies het schrikbeeld wat veel Surinamers voor ogen hebben!
  Jij suggereert dat de Surinaamse economie draait op drugs,dreiging en Desi.
  Nog veel te leren, maar in jouw geval vrees ik het ergste!!


  Maak melding

 18. Bouterse heeft Chan. in een niet al te ver verleden voorgehouden als volgt; “Sheriff mo taigi te yu mus lowè” …. omdat ik van de buitenlandse diensten waar jij informatie van Surinaamse aangelegenheden aan doorbrieft (van leden van dezelfde buitenlandse afdeling de door jou doorgesluisde inlichtingen weer ontvang).Bouterse heeft zelfs uit een schrijven van Chan geciteerd inclusief leestekens om aan Santokhi duidelijk te maken dat het om een exacte kopie van dezelfde brief gaat. Niemand weet waar het recente gesprek over ging… maar een hoge funktie daar hebben ze Chan niet voor nodig. Binnen NDP gelederen hebben ze zwaardere kandidaten. Hetgeen Chan heeft uitgevoerd; A)met Hollandse belastingcenten politiecellen bouwen(repressief bestuur ipv anticiperend.), B)Slijmen door informatie over Surinaamse burgers(oa.ex-Minister Gilds)door te spelen aan NL. En derden zoals R.Khan aan de VS. Het aantal roven in Suriname is toegenomen ondanks alle nieuwe politieposten!Dus het beleid van Santokhi werkt niet anticiperend nog corrigerend. Tel het aantal verkeersongelukken en dodelijk ongevallen. De miljoenen hadden in verkeeersdrempels, wegbewijzering en borden gestopt kunnen worden. En verbetering van de alarmcentrale 115, want dat werkt niet. Chan heeft vlak voor zijn aftreden nog een brandbrief ontvangen van een burger wiens huis leeg is gehaald terwijl hijzelf op afstand werd gehouden door pistoolschoten. Vandaar de extra mobiele nrs. die recenteljk zijn toegevoegd.


  Maak melding

 19. NDP forever..sarie torie,dat iemand zò achterlijk kan reageren,..ik persoonlijk zou mij diep schamen en nooit meer zelfrespect kunnen hebben,zelf annoniem zou ik me diep schamen om iets van dit lage [laffe] niveau neer te pennen.kijk eens in de spiegel,naar jezelf,als je het goed meent met je land en volk dan zoem je niet zo.eigenlijk wil ik niet op zulke KOETERWAALS reageren,maar dit slaat alles.kijk dus 5 min in de spiegel heel strak in je eigen ogen dan zal je heel langzaam het woord EZEL [DONKEY]zien verschijnen,probeer het eens…SAMMA NO MOE DONG SO!!!!!!!hoe willen wij met zulke EZELS als jou het land opbouwen.


  Maak melding

 20. Doedel. Je hebt weinig verstand van criminaliteit.
  Criminaliteit wordt internationaal georganiseerd.
  De bestrijding gebeurt ook internationaal.
  Landen verstrekken elkaar informatie.

  Jammer voor jou en je baas. 🙂


  Maak melding

 21. Brantimaka waneer ga jij en de rest van de kudde met echte feiten naar voren komen want ik wordt moe van die domme valse aannames van jullie .
  Jou posting op nummer 11 laat wederom zien hoe collectief dom jullie zijn, santokhi mag geen ondervoorzitter worden om de redenen die jij aangeeft op nummer 11.
  Ik zal jou nu voor de ogen van alle lezers op dit forum die eerlijk zijn laten zien hoe inconsequent de volgelingen van bouterse hier op dit net zijn
  Bouterse is veroordeeld voor drugs handel
  Er loopt een strafzaak in suriname tegen bouterse. moi wana massaslachting waar suriname voor veroordeld is 8 dec 1982 massaslachting, deze man heeft twee regeringen met machtmisbruik afgezet en zo iemand mag wel president van suriname worden in de ogen van brantimaka terwijl onze grondwet daar duidelijk anders over denkt.Chantoki heeft 4 jaren gestudeerd aan de politie academie te apeldoorn hij heeft hogere en betere opleiding dan bouterse met zijn mulo diploma. Ik herhaal de volgelingen van bouterse zijn naar mijn mening een collectief dom zootje.


  Maak melding

 22. brantimaka-ka,,

  je bent zo jaloers,afgunstig,op de genene,die meer dan jou en je hele familie bij elkaar een beter positie wil en kan verwerven in zijn hoedanigheid als mens..

  tipisch sranang-mang,die een ander niks gunt..
  begin een studie te volgen en til je zelf hogerop in de samenleving..maar sta een amder niet dwars..

  weet jij hoeveel die meneer Santokhie zijn best gedaan heeft op school,om daar te komen waar hij vandaag staat..

  dat kun je niet zeggen van ronny,ddb,die door moord overval drugsdealer roof verkrachting misleiding daar staan waar ze nu zijn..


  Maak melding

 23. @24 Rea.. Dat je nou niet snapt dat het beleid van Chan gebaseerd was op een directe(voorgehouden)beloning vanuit het buitenland(ondervz.CICAD)en niet zoals thans in het regeerakkoord van de nieuwe regering is vervat op welzijn,veiligheid en versterking van het SURINAAMSE VOLK en de SURINAAMSE ECONOMIE. Chan had in zijn tijd alle boeven ook die van zijn partij mogen opsluiten. Of ben je nu op de Noordpool en weet je niet hoevaak de partijgenoten van Chan de dans zijn ontsprongen bij grote drugsmokkel. Als Gilds mag zitten dan is het zaak dat er ook voor de vrienden van Chan een plek in Santo Boma wordt gereserveerd. Inlichtingen van burgers/nationalen aan vreemde instellingen worden verstrekt door een minister en een korpschef(D.Braam).Chan was voor zijn ministerschap beginjaren 2000 al stroman voor Nederland.En heeft de korpschef D.Braam danig geschoffeerd. @24.. Wie heeft Vidjai Parmessar laten meenemen door Nederland? Dat was Braam!!! Waarom was Braam tegen de aanstelling van Chan als Min.van JusPol.Braam was bezig met onderzoek van de relatie tussen Chan en Parmessar en met meer van soortgelijke vrienden. En wat de aard van deze relatie was. Braam weet inmiddels waar het om ging! Chan heeft heel hard zijn best gedaan om zijn naam te zuiveren naar Nederland toe en heeft daarbij een minister(Gilds) geofferd. Een goeie vriend van Chan had ooit 14kilo coca in de kofferbak. Let op de uitleg toen twee kadetten van de Politie het in de gaten kregen… “Ik bracht het net naar een kluis van Justitie” Punwasi is nu Procureur Generaal en voor het leven benoemd. Dezelfde P.G. die namens Chan is afgereisd naar NL om de zaak tegen Gilds te starten.

  Het is van evident belang dat er uniform beleidt wort uitgevoerd en als 1 bestuur naar buiten het Surinaams belang wordt ver-tegenwoordigd. Chan zat laatst in China en de ex-President Venetiaan kon niet onder woorden brengen welk belang de minister van Justitie & Politie daar aan het uitdragen was. Dat geeft een ieder te denken, ongeacht de genoten opleiding,sociale klasse of leefmilieu. Bij terugkeer is heel snel het doel van die “zakenreis” bedacht en op de stoep aan de pers gepresenteerd;
  (stoepvergaderingen zijn afgeschaft, straks mogen we vragen stellen in een comfortabele ruimte met airco en een drankje). Kortom er was geen deugdelijk regeerakkoord derhalve geen adequaat beleid en een dito uitvoering.
  En dus ruimte voor eigen belang en niet het dienen van een Surinaams belang. Dus nogmaals Chan heeft geslijmd naar buitenlandse instituten om zijn gezicht te redden en hij is beloond en kan zijn vrienden de mogelijkheid bieden om hun “zaken” te continueren als ondervz van de Caraibische “DEA”, wegens inzage in strategische plannen. (CICAD)

  @24.. Doedel was een bevlogen Surinamer, zakenman die opkwam voor het Surinaamse belang;oprichter SAWO, en in zijn tijd ook tegen de repressie van Nederland(VREEMDE INMENGING UIT NEDERLAND)en haar belangen heeft gestreden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.