Binnenkort top tussen Suriname en Brazilië

14

PARAMARIBO, 20 aug – Er komt naar alle waarschijnlijkheid een ontmoeting tussen president Desi Bouterse en zijn Braziliaanse ambtgenoot, Luis Ignacio da Silva. Dit meldt de Ware Tijd. De ontmoeting moet binnenkort plaatsvinden. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

Er is regelmatig overleg tussen de respectieve ministeries van Buitenlandse Zaken. Onduidelijk is nog waar de ontmoeting plaats zal vinden. De Amerikaanse stad New York behoort tot de keuzemogelijkheden. Beide presidenten moeten er binnenkort zijn voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Een Braziliaanse delegatie is binnenkort in Paramaribo voor nader overleg.


14 REACTIES

 1. We zullen ze bewijzen dat Bouta ook met een echte buitnlandse president kan praten.
  Al komen ze niet bij zijn inauguratie.
  Bij die VN vergadering kan hij Bouta toch niet ontlopen.
  Dus Ignacio da Silva kan nu geen smoesjes verzinnen om niet met Bouta te praten.
  Nu hebben we hem toch te pakken, en praten zal hij wel moeten.


  Maak melding

 2. Denken jullie echt dat Brazilie wakker ligt dat Bouterse aan de macht is in Suriname. Ik denk dat Bouterse juist op eigen verzoek een gesprek wil hebben of hij het krijgt is nog de vraag. Bouterse stelt op wereldtoneel niets voor.


  Maak melding

 3. Brazilie is een grote natie die van groot belang voor Suriname en zijn ontwikkeling kan zijn. Een goede bilaterale samenwerking met Brazilie als naaste buur is dus onontbeerlijk, maar we moeten duidelijk weten wat we willen.

  De huidige regering heeft zijn huiswerk gemaakt dus daar ben ik niet bang voor.

  De focus op alleen Nederland als enige partner moet en zal verplaats worden, omdat we kunnen vaststellen dat Nederland als enigste partner niet voor een duurzame ontwikkeling in Suriname heeft gezorgd.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 4. Beste nr. 2, Ook Venezuela en Cuba zullen bij de VN in NewYork aanwezig zijn maar Bouterse mag blij zijn als hij een handje mag geven, dit geldt ook voor Lula da Silva die dan allang is “bijgepraat” door de bijde companeros.
  Jammer voor Desi maar hij zal genoegen moeten nemen met “Leiders” uit b.v. San Marino of Andorra e.d.

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 5. NDP Forever: Je praat steeds over “WE”. Praat jij namens de hele Surinaamse bevolking, of alleen over jouw club? Ignacio Lula da Silva staat op de hiërarchische ladder toch wel een paar stapjes hoger dan jouw “baas”. Hoe haal je het in je hoofd om te stellen dat buitenlandse regeringsleiders wel MOETEN praten met Bouterse. Ze MOETEN niets, als ze Suriname links willen laten liggen, dan doen ze dat gewoon. Als Suriname samenwerking wil met Brazilië, dan zal het daarvoor gewoon beleefd en volgens de diplomatieke etiquette een verzoek moeten indienen. En om tenminste ontvangen te worden. Niet andersom. Of dacht jij dat een van de kleinste landen in Zuid-Amerika de anderen de wil kan opleggen? Je leidt echt aan grootheidswaanzin op dit moment.


  Maak melding

 6. Niet te vroeg juichen mi boi als de problemen zich gaan opstapelen dan is het die verre vriend die jou uit de (stront) blubber gaat halen in het recente verleden hebben wij dat kunnen zien de schuld aan brazilie was 90 miljoen euro wat bouterse heeft achtergelaten dat is in jou ogen een goede buur die jou dieper de stront in duw en die verre vriend die jou toen op de been heeft geholpen die krijgt een trap na zo ondankbaar ben jij pinto, vergist jou niet dat de elite in brazilie geen indianen zijn.
  Ik kenmerk de volgeling van bouterse als een collectief (mensen) die schaapachtig zijn.


  Maak melding

 7. Feiten.
  De ontmoeting met de Braziliaanse President.
  Nrs 1 en 2.Jullie diagnose is duidelijk.
  Nu nog de prognose.Laten we als Sranangmangs hopen dat de toekomst van ons land voorspoedig zal verlopen en dat haar bevolking tevreden zal worden gesteld.
  Verder hoop ik dat de nieuwe regeringen(van zowel Nederland als Suriname)elkaar zullen respecteren.
  Natuurlijk zullen veel aspecten goed nader moeten worden bekeken.Maar dit neemt niet weg dat de drang naar een oplossing in de ontstane impasse moet worden stopgezet.
  Even iets anders:
  Tijdens de WK waren een heleboel Surinamers zowel in Nederland als in Suriname ORANJE gezind.
  Tijdens de EK en de EK voor landskamp.waren een heleboel Nederlanders voor Kluivert/Rijkaard/Gullit enz…
  Hiermee wil ik benadrukken dat de historische banden tussen deze twee landen NEVER NOOIT tot het verleden moeten behoren.
  Het komt wel goed met Suriname.Ezels van beide landen zullen zich niet twee keer aan dezelfde steen stoten….
  Dink a torie !!!


  Maak melding

 8. Ik vind het wrang dat veel Surinamers het niet door hebben dat Suriname voor schut staat met Bouterse.

  Als Bouterse de VN bezoekt weet men bij de VN dat daar een drugsdealende president staat.

  Het wordt lachen want men zal hem en Suriname niet serieus nemen.


  Maak melding

 9. Feit!!!

  Pres. Luis Ignacio da Silvaes is op 3 okt 2010, geen Pres. meer!

  Mevr. Dilma Rousseff ex-guerrilla strijdster, die vocht tegen de toen heersende militaire dictatuur, wordt hoogst waarschijnlijk de eerste vrouwelijke Braziliaanse pres.
  De vraag is, wat zal deze dame doen, gezien haar “guerrilla” verleden.
  Samenwerken of toch maar liever niet?????


  Maak melding

 10. Julie kunnen behoorlijk zeuren. Jullie zijn nederlanders en ex surinamers dus jullie moeten gewoon jullie je mond dicht houden want jullie hebbben het niet voor het zeggen. Door mensen als jullie kampt suriname nu met problemen. Jullie zijn land verraders us heeft weinig zin om hier op elke bericht t gaan reageren. Bouterse is ook niet mijn eerste keus maar ik heb ook niet voor het zeggen. Hij is democratisch gekozen dus laat hij gewoon zijn werk doen en bemoeien jullie je met wilders want daarover durven jullie niets te zeggen. Of iemand hem de hand wil schudden of niet het zal hem een worst wezen zoals jullie ex surinamers dat in nederland zeggen.


  Maak melding

 11. Hhahahahaah brazilianen komen naar suriname komen voor beter leven zo goed gaat het daar. wij surinamers beseffen niet hoed goed wij het hebben in suriname als ik beelden zie van de voormalige oostbloklanden afrika india pakistan dan zeg tegen mijn zelf en tegen mijn vrouw zo slecht hebben mijn landgenoten het niet in suriname ze zijn eerder verwend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.