A’dam neemt projecten Suriname onder loep

38

De gemeente Amsterdam neemt een dertigtal hulpprojecten in Suriname onder de loep. Aanleiding is de beëdiging van president Desi Bouterse. Dat bevestigde een woordvoerster van burgemeester Eberhard van der Laan woensdag naar aanleiding van een bericht op de lokale televisiezender AT5.

”De ontwikkelingen in Suriname zijn de aanleiding voor het college om op korte termijn te kijken of de gemeente wil doorgaan met deze projecten”, aldus de zegsvrouw.

Onder andere de GGD heeft er gezondheidsprojecten lopen, Waternet houdt zich in het Zuid-Amerikaanse land bezig met schoon drinkwater en de brandweer doet aan kennisuitwisseling.


38 REACTIES

 1. Onder andere de GGD heeft er gezondheidsprojecten lopen, Waternet houdt zich in het Zuid-Amerikaanse land bezig met schoon drinkwater en de brandweer doet aan kennisuitwisseling.

  Ik zou het afkeuren als dergelijke projecten zouden worden stopgezet vanuit NL. Dit heeft het Sur. volk niet verdiend, waarom wordt iedereen gestraft voor de fout van die 40% ? Uiteindelijk gaat het om humanitaire zaken en niet om politieke spelletjes. Dit is een pure kwestie van niveau verschil. Ik hoop dat de Sur. counterparts dit niet accepteren. Ik hoop van harte dat het humanitaire karakter van Amsterdam de boventoon zal gaan voeren. Of moeten we Cohen terughalen?


  Maak melding

 2. Dit krijg je waneer schaapachtigen de leiding van hun land in handen zetten van figuren die sluw incompetent misdadig en wreed zijn.
  Al deze goede projecten zetten mijn landgenoten op het spel voor valse beloftes dat er 3000 huizen per jaar gebouwd zullen worden kinderbijslag en aow verhoogd zullen worden maar niemand van schaapachtige vragen zich af hoe het betaald zal worden, suriname is een ontwikkelings land die afhankelijk is van buitenlandse steun dus die bigimemre die jullie hier tentoonstellen slaat nergens op. het ergste is dat de mensen die deze hulp het hardst nodig hebben de dupe worden van een keuzen die gemaakt is door een stelletje naiefe opportunisten zonder pricipes, ik vraag mij iedere dag af wat mijn volk bezield echtwaar ai mi gado sranamang sanede meki yu don so ????


  Maak melding

 3. Misleidend!

  Volgens NaMi was er slechts 1 hulpproject lopende in Suriname en dat was het project van de politie Amsterdam.

  30 projecten van gezondheidsdienst tot zoet water en Brandweertraining zijn niet niks.

  NaMi, misleiding had ik van jou niet verwacht. Het past niet bij je en het is ook niet nodig want al is de leugen nog zo snel,…………………

  Ons volk heeft deze projecten nodig. Die mogen niet worden stopgezet. Zet je grootheidswaanzin even aan een kant door te erkennen dat we Nederlandse hulp hard nodig hebben. Wees slimmer dan je president die een persoonlijke strijd met Holland voert.
  Maak je ogen open en zie de persoonlijke vete tussen Desi en Holland. En hij is zo slecht om de hele Surinaamse bevolking er onder te laten lijden?

  Ons volk zal lijden onder die persoonlijke strijd, kan je het niet zien? Loop niet als een blinde Vink achter zijn woorden aan. Je hebt toch je eigen verstand?

  De projecten van Defensie en Politie kunnen we stopzetten, maar alle andere projecten moeten doorgaan. Het volk wordt de dupe van een persoonlijke vete van Desi.

  Ik zou Nederland het project van de lekkende dam in Nickerie laten uitvoeren. Dan heb je de beste kennis van waterbeheersing ter wereld voor het oprapen.
  Maar neen! We sturen Abrahams met zijn twee linkse klauwen. Stelletje eigendunkende bobo’s.


  Maak melding

 4. laat surinamers alles zelf bekostigen , dan hebben wij minder verplichtingen naar het buitenland .
  als we maar blijven hopen op hulp van het buitenland , zullen wij nooit op eigen benen staan .
  laat holland doen wat ze niet laten kan , wij moeten gewoon verder er is geen tijd te verliezen let niet op de woorden van een andere , maar op de daden van je zelf .


  Maak melding

 5. DAS @3

  Jij zegt misleided en ik zeg verdraaiing.

  Met je eerste zin verdraai je wat ik Na Mi precies hebt gezegd, ook ik had dit niet van je verwacht.

  Dit heeft Na Mi letterlijk geciteerd en geschreven.

  ———————————-

  ““De benoeming van Bouterse is op zichzelf geen aanleiding om lopende samenwerkingsprogramma’s te herzien, op te schorten of te staken”, aldus het ministerie.”

  Dat wisten de verstandigen onder ons al, nothing new.

  Als we alle zaken rustig op een rijtje zetten dan zien we dat alleen maar een handjevol samenwerkingsprogramma’s nog lopen,

  —————————————

  Blijkbaar ken je het verschil tussen een hulpproject en een samenwerkingsprogramma op regeringsniveau niet.

  Ik kan je verklappen dat er wel meer dan 30 hulpprojecten zijn. Tel die 30 van Amsterdam en die van verschillende stichtingen, verenigingen en personen die hulp bieden, dit zijn allemaal hulpprojecten, waar de Minister niets over te zeggen heeft.

  Ik had het dus over samenwerkingsprogramma op regeringsniveau, want daar had de minister het over.

  Weet je wat DAS.
  Ik heb altijd al gezegd dat Surinamers liever in het Engels gaan communiceren, het zou vele malen makkelijker zijn, want ondanks we pretenderen goed Nederlands te praten blijkt het altijd weer dat we in een Babylonische spraakverwarring terecht komen.

  Ik wil wedden dat dit ook op regeringniveau voorkomt. De Surinamers die moeten onderhandelen met Nederland, ze doen altijd alsof ze begrijpen wat de Nederlander zegt, maar snappen het niet echt. Ze schamen zich dan om te vragen, wat bedoel je precies, wat dat zou aangeven dat je het Nederlands niet zo machtig bent. terug in Suriname zeggen ze dat ze een afspraak met Nederland hebben en de Nederlandse minister die zijn wenkbrauwen fronst, van dat hebben we niet afgesproken want ik moet nog overleggen.

  In het engels zou het makkelijker zijn, om te vragen, What Do You Mean.

  Een andere keer mag je me dus gewoon vragen what do you mean excatly?


  Maak melding

 6. De gene die hulp beidt ; bemoeit ook in onze interne aangelegenheden. Willen wij als surinaamse-Volk van die bemoeiennis af dan moeten wij dergelijke hulp niet meer aanvaarden. veel zaken kunnen goedkoper geraliseerd worden door twee systemen toe te passen in de organisatie structuur van planning en uitvoering.

  Minister Celsius Waterberg van volksgezondheid past ook twee sporen-beleid toe waar het noodzaakelijk is. Zo wordt de reguliere-systeem toegepast voor patieten die het wel kunnen betalen en voor de on en min vermogenden wordt het socialistische-systeem toegepast, door cubaanse artsen in te zetten . Door deze werkwijze kan suriname grote vooruitgang boeken , door dit systeem ook toe te passen voor ontwikkeling van productie bedrijven en ontwikkeling van grote landbouw arialen voor veeteelt en veevoeder industrie.

  Dus Suriname moet zowel het kapitalistische-systeem als het socialistische-syteem ontarmen voor haar ontwikkeling. Er moet dus een balans zijn voor ontwikkeling. Op deze manier mag SME minder problemen verwachten van USA , omdat het dan geen volledige socialistische staat is , maar een sociaaldemocratische.


  Maak melding

 7. Deel II DAS @3

  Je hebt daar veel geschreven, beschuldigingen geuit, maar vooral eis je die knieval weer van de Surinaamse leiders, ja die knieval richting Nederland, help ons, blijf ons helpen, we kunnen het toch niet, we zijn zo arm. Nederland natuurlijk terugbietzend ‘ik ga je wel helpen maar vanaf vandaag ga je wel doen wat ik wil, enne vanaf vandaag gaan jullie de leiders kiezen die ik Nederland goed vind.

  DAS je gebruikt dus een verkeerde en omgekeerde logica. Zo zeg je “de persoonlijke vete tussen Bouterse en Nederland”, waarom niet de persoonlijke vete tussen Nederland en Bouterse. Maar goed.

  De vraag die jejezelf zou moeten stellen is, waarom wil Amsterdam (Links) dit soort hulpprojecten stopzetten, ze hebben toch helemaal niets met Bouterse te maken, de projecten zijn toch opgezet om de bevolking van Suriname te helpen, waarmee Nederlanders volgens eigen zeggen zo een warme band mee hebben.

  Let wel, een LINKS bolwerk (PVDA) wil dit stopzetten dus niet Rechts. Een rechtse minister die een Linkse korpschef terugfluit van zo kan dit niet. De minister kan Amsterdam niet terugfluiten, dus Amsterdam gaat stopzetten.

  Nu weten we dat Surinamers in Nederland overwegend links stemmen (PVDA). Dat links (die beweerd voor zwakkeren op te komen) desondanks zo een besluit durven te nemen betekend eigenlijk dat ze niets te vrezen hebben van hun Surinaamse achterban en al helemaal niet van de Surinaamse Nederlanders..

  Als je wil weten waarom? Lees je eigen bericht nogmaals, daarna mag je de reacties van de SurNeds op dit forum lezen.

  Geef niet Bouterse de schuld van besluiten die in Nederland worden genomen, het zijn Nederlandse besluiten, als jij als SurNed ertegen bent, ga de straat op.


  Maak melding

 8. Volgens mij maakt Amsterdam zelf uit aan welke projecten ze hulp willen geven.
  Dat braaksel komt nog wel.
  Ik stel voor om meer voor Kenia en Ghana te doen.
  Suriname wordt het Zimbabwe van Zuid Amerika.
  In de jaren tachtig werden de blanke ondernemers in Suriname ook bestolen en bedreigd.
  Bouterse heeft toen voor miljoenen van hen geroofd.

  Er was net weer wat vertrouwen bij de buitenlandse investeerders.
  Ze kijken nu wel mooi uit.
  Behalve dan China maar die heeft ook een nieuw fort gebouwd.
  Probeer daar maar eens binnen te komen.


  Maak melding

 9. Iedere Sur zal hetzelfde meemaken wat voor ellende in de jaren tachtig we hadden meegemaakt nadat Ned ook al haar activiteiten had gestopt. Devaluatie van het Geld, tekort aan levensmiddelen, tekort aan benzine, normen vervagen, toename criminaliteit om te overleven, slechte infrastructuur, geregeld uitvallende toevoer van electriciteit, afhankelijkheid van SurNeds en nog veel meer om op te noemen.


  Maak melding

 10. AMSTERDAM – Nederland staat in de top tien van beste landen om te leven. Dat concludeert althans het Amerikaanse blad Newsweek, dat een ranglijst heeft gemaakt op basis van een aantal criteria.

  © Thinkstock
  Zo werd gekeken naar de kwaliteit van onderwijs en gezondheidszorg en naar de economische en politieke situatie in een land.
  Op grond van deze criteria verdient Nederland een achtste plaats, vindt Newsweek. Als alleen naar de politieke situatie was gekeken, zou Nederland wereldwijd op de derde plek eindigen. Zweden en Noorwegen doen het nog iets beter.


  Maak melding

 11. Het lijkt mij goed dat Suriname voor eens en voor altijd kapt mat Holland. Bij minste en geringste dreigen deze gulle gevers met verkassen.

  Holland kan niet voor Suriname komen bepalen wie wij Surinamers als leiding moeten kiezen.


  Maak melding

 12. nederland in samenwerking met de handlangers zoals j.pengel nu wijlen,j.lachmon nu wijlen,a.kamperveen nu wijlen,f.derby nu wijlen.r.venetiaan,enz.hebben heel wat andersdenkend gecriminaliseerd en gekleineerd tot de laagste functie.

  tot op heden zijn wij nog steeds niet bevrijd van de handelingen van de verraders zoals spong,does,hoost,enz.die hand en spandiensten verrichten voor nederland.

  en niet te vergeten een paar van die leeg koppen op waterkant net.soms weigert ik te geloven of dit werkelijkheid is.gewoon om verdeeldheid te zaaien voor eigen populariteit onder mijn landgenoten,zeker met de onmenselijke bedoeling de kijkcijfers te verhogen.

  nederland mag weg blijven met zijn hulp,dit zal ons zeker motiveren om ons land voortaan beter te waarderen.en minder corruptie zullen plaats vinden.
  waardoor er ook minder zal terug vloeien in de zakken van de politieke bonzen in den haag.


  Maak melding

 13. Projecten tegen het lichthouden betekend in de eerste plaats dat je risico’s gaat bekijken. Eén van de risico’s die zeker bekeken gaat worden is het risico dat er gelden naar de verkeerde rekeningen gaan. Na jaren ervaring met SME en ook binnen A’dam met bv Kwakoe is dat geen vreemde zaak. Zeker niet gezien de vele personeels wisselingen van de laatste tijd.

  Als er projecten als dat van de Brandweer of GGD gestopt worden moeten we de oorzaak danook in de eerste plaats in SME zoeken. Steden als A’dam zijn er echt niet op uit de burgers te treffen, maar voelen er ook niet voor geld te stoppen in projecten met een vage boekhouding, etc. Terecht.


  Maak melding

 14. Ik snap de Nederlanders niet. Wat heeft een project mbt Waternet of de GGD te maken met wie er aan het bewind staat?

  Krijgen straks de mensen van Pakistan ook geen hulp omdat ze een dubieuze regeringsleider hebben?

  De ware aard van de Nederlanders komt steeds meer naar boven.

  Grotere idioterie heb ik niet gehoord.


  Maak melding

 15. 3000 huizen per jaar = zeg 3000 * 100.000 SRD = 300.000.000 SRD /jaar
  KB & AOV = zeg 400.000/2 * 12 * 100 SRD = 240.000.000 SRD /jaar.
  Ziekenfonds = zeg 400.000 * 12 * 25 SRD = 120.000.000 SRD/ Jaar.

  alleen dit al komt dan op 660 milj SRD / jaar.

  Wie gelooft het?


  Maak melding

 16. @ groen. Na owru gwenti fu kaw. Je hebt het over 40%. Wat te denken van 1 % in 1982 en de hele bevolking van Suriname werd door Nederland in honger en vernedering gedompeld.

  Dus echt gelul, dat welke houding van Nederland tegen deze of gene gaat. Het hele volk duperen om zo de druk op te voeren en het land op slinkse manier toch proberen weer onder haar gezag te krijgen.

  Goed, straks houden we de ontwikkelingshulp die Suriname aan Nederland biedt tegen het licht. 1000-den die er jaarlijks kennis en ervaring komen opdoen, de zg stagieres. Laat Nederland haar duizenden jongeren maar zelfs elders accomoderen.


  Maak melding

 17. Na Mi,

  De gemiddelde Surinamer spreekt en schrijft beter Nederland dan de gemiddelde Nederlander
  En het wordt in toekomst stuk moeilijker om met je Surinaamse familie in Nederlands te communiceren als ze in Suriname op het Engels overgaan


  Maak melding

 18. De mening van de Bouterse aanhang is al geruime tijd bekend. Er is niets meer goed aan Nederland, zij deugen niet en kunnen oprotten. Hun geld en hulp hebben we niet nodig, Suriname moet onafhankelijk op eigen benen staan en we zulle de wereld eens laten zien wie we zijn en wat we kunnen.
  _________________________

  Nu worden de brulapen in toenemende mate geconfronteerd met de gevolgen van hun eigen uitspraken en dan maken we ineens een verschil tussen humanitaire hulp en politiek.
  Dus Nederland mag en kan zich niet terugtrekken. Wel diensten en goederen leveren en je niet mogen bemoeien met hoe de corrupte zakkenvullers hiermee omgaan.
  Ik prijs de dag dat de ware BAAS wordt ontmanteld en hoop dat het dan nog niet te laat is.
  De overige 60% van het Surinaamse volk verdient beter.


  Maak melding

 19. Als suriname de vader is en nederland de moeder en er is ruzie…
  Beste wat de MAN kan doen is de vrouw negeren….

  Laat nederland maar lullen hoeveel ze willen ,trek er niks van aan het zit in hun bloed.

  Wat we moeten doen is gefocused blijven,


  Maak melding

 20. Oh dus nu is het de schuld van Nederland dat Bouterse aan het bewind is gekomen.
  Geen geld meer naar die bananenrepubliek.

  Het is ons geld waar we hard voor werken.
  Dus stemmen Nederlanders op de PVV of VVD die tegen ontwikkelingshulp zijn.

  Maar kan iemand mij uitleggen. (met bronvermelding)
  Hoe Bouterse, Somo en Brunswijk aan hun rijkdom komen?

  Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 21. Pereira Je kletst dom.
  Die stagieres brengen veel geld binnen. Ze werken gratis. Huren huizen en auto,s. Gaan met de taxi. Kopen kleding. Gaan uit eten. Maken binnenlandse trips.
  Op het eind van hun periode komen hun ouders over. Die gaan in een hotel en geven veel geld uit.

  DUS KLETS NIET DOM .

  Van deze geldstroom. Harde euro,s moet Suriname het hebben.
  Laat Bouterse met Nederland ruzie maken maar weet waar je de winst kan halen. Dat heb ik van de Hollanders geleerd. Slim zaken doen en mondje dicht.


  Maak melding

 22. #18 Chevalier

  Kan het genuanceerder, svp?
  Tussen de pro en contra DDB groepen zit een groot deel van de bevolking die met moeite het hoofd boven water kan houden. Goed drinkwater is een van de essentiele factoren voor een gezonde bevolking. Amsterdam is goed bezig in Suriname, net zoals diverse groepen die zich inzetten voor een betere samenleving.

  Nu heeft 40% DDB gekozen en dat zijn de feiten waar we mee moeten leven. Terwijl enerzijds DDB zich in luxe baadt met alle Hollywood allures van dien, crepeert de massa rustig verder. Moet het dan zo zijn dat het niemand wat kan schelen en Ned. hulp wegblijft? Ik ben het liever eens met Jacobi die volhoudt dat alle hulp gewoon door moet gaan.

  Ongetwijfeld zul je ook op de hoogte zijn van het feit dat de drinkwaterbuizen van Sur. van asbest zijn gemaakt en dat deze nu van ouderdom beginnen te slijten. Dat noem ik humanitaire hulp bieden. Of moet iedereen maar wachten en blijven schelden totdat DDB veilig in de Bijlmerbajes zit?

  Ook de brandweer van Sur. kan veel hulp gebruiken, net zoals diverse projecten op NGO-niveau, waarbinnen ook ik mijn boterham verdien? Nee, ik woon prima hier in Ned. maar door mijn werk blijf ik betrokken bij de gewone mens, die niets met politiek te maken heeft. Wij (diverse nationaliteiten) hebben ons nu eenmaal gecommitteerd tot het helpen opbouwen van o.a. Sur. Dan kun je niet ineens wegblijven, omdat er iemand met een crimineel verleden daar de scepter zwaait. De mensen in Sur. zijn blij met alle hulp. Ga nou niet roepen om Chavez of die anderen, daar hebben de mensen geen boodschap aan.

  Ik ben geschokt door dit bericht. Je weet half niet wat zo’n actie inhoudt. En nee, ik ben geen fan van DDB en Co. ’t Is alleen zo dat de grijze vergeten massa in Suriname voor onze organisatie een gezicht gekregen heeft. Onze hulp is puur humanitair zoals het ook in andere landen met een vergelijkbare geschiedenis is. Het enige verschil is dan, dat ik er ben geboren.

  Het hele Sur. volk verdient beter. Maar zolang wij hier in Ned. de rug niet rechten en voorbij DDB blijven kijken, naar het volk, krijgen we van die ad hoc beslissingen waar niemand wat aan heeft, nou ja, misschien de Telegraaf.


  Maak melding

 23. Nederland dreigt alle hulpprojecten in Suriname te stoppen. Dit alles omdat Bouterse daar aan het roer is. De Nederlandse bestuurders zijn zo laag gevallen dat zij zelf sociale en gezondheidsprojecten willen stoppen. Dit doet mij denken aan het verwent jongetje die kosten wat het kost zijn gelijk wil halen. Nederland doet er alles aan om Bouterse te doen falen in zijn missie om Suriname tot ontwikkeling te brengen. Nederland heeft meer oog voor het gevecht met Bouterse dan het belang van de staat Suriname. Tot op heden hoor ik alleen maar ad-hoc reacties waarmee een volwassen democratie als Nederland denkt een land in ontwikkeling als Suriname wil schaden voor haar democratische keus. Trouwens geld uit Nederland heeft Suriname in de afgelopen 35 jaar niet tot ontwikkeling gebracht. De door Suriname zelf gefinancierde projecten zoals staatsolie en de brug over de Surinamerivier hebben meer ontwikkeling teweeg gebracht dan al het geld uit Nederland dat via consultancy weer in Nederland is beland. Dat Nederland stop met projecten in Suriname is een ontwikkeling die als een zege uit de hemel komt vallen. Hierdoor worden bemoeienis van uit Nedertland geelimineerd. Voor de ontwikkeling van eigenwaarde is het ook goed, omdat bij realisatie van projecten door de staat Suriname, het volk van het land hard op kan zeggen “dit heb ik zelf gedaan”. Met een trots volk kan een land hoge ontwikkeling bereiken.


  Maak melding

 24. Den “claus” ( notabene van de “die hard” Holland fans ) kfalijk dja mang , : “wie in de goot thuis hoord” ha ha ha , de d en de t lijken op elkaar he ! ai boi , sari torie DU ! Typfoutje noh 🙂


  Maak melding

 25. Bradas,

  nog steeds gaan we door met modder gooien.
  Zorg voor kwaliteit in je leven.
  My momma always said, “Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get ( forrest gump)
  tang boen


  Maak melding

 26. Beste meneer reageerder en DU

  Men praat graag over het ‘verleden’ hoe er werd gemoord,geroofd,etc
  Hier even een domvoorb eeld hoe de blanken zijn:

  @reageerder
  Oh dus nu is het de schuld van Nederland dat Bouterse aan het bewind is gekomen.
  Geen geld meer naar die bananenrepubliek.

  “Het is ons geld waar we hard voor werken.
  Dus stemmen Nederlanders op de PVV of VVD die tegen ontwikkelingshulp zijn.

  Maar kan iemand mij uitleggen. (met bronvermelding)
  Hoe Bouterse, Somo en Brunswijk aan hun rijkdom komen?

  Ik ben benieuwd.”
  Nou meneer frits,ik ben ook benieuwd hoe een land zonder grondstoffen aan geld is gekomen,of heeft ‘de goede’nederland met het bekenste woord APArTheid een goed verleden.

  @DU
  Deze heer zegt dat hij niet leeft onder moordenaars,dieven etc…
  Zo dom kan een surinamers soms zijn…hij wil wel onder de blanke meesters leven.. Net als hoost..liever onders massa massa moordenaars, genocide plegende. Land rovende racistishe holland .

  Bouta heeft ong. 200 mensen de dood ingejaagt door de oorlog etc.

  Ik hoef u ONS verhaal toch niet te
  Vertellen mr DU of bent u vergeten dat u afstamt van dwangarbeiders?

  Zoek het woord op .. Dwang arbeider/slaaf
  Dus met andere woorden wie is nou hier gebrainwashed?

  En beste reageerder
  Wilt u aub de rommel die u praat prive posten naar de heren DU,Muriel en de rest van die.verraders want je valt hier net joran door de mand.
  Plus ik denk dat de topic. Op holland.nl/ premier geert wilders meer jouw ding is dan surinamers hier onzin uitteleggen

  Ik vind u echt een idioot en als u niet blank ben bent u dat cker van binnen


  Maak melding

 27. Voor de zwakbegaafden onder ons:

  Een lange tijd terug. Was er een wrede man genaamd JAN,Jan was arm,had een land zonder rijkdom en en grondstoffen.
  Jan was ook niet de slimste van de klas doordat hij de schill van de aardappel at.

  Jan had kinderen genaamd HENK en INGRID waarvoor hij graag een huis wou bouwen… Maar jan had geen geld!
  In de buurt van JAN werd er ook vaak gevochten , in die periode waren het Neef FRANK en. JoSE.

  Frank vond nl altijd al een barbaars land dus besloot frank jan te helpen door hem kennis bijtebrengen en wapens om neef JOSE uit zijn tuin te zetten.

  Nu jan eindelijk wat kennis en wapens had werd jan sluw.jan had nog steeds geen geld om mensen in te huren zijn gewenste huis te bouwen. Dus dacht jan.. “Hey ik heb wapens. Ik kan mensen dwingen om voor mij te werken”

  Zo gezegt zo gedaan na een aantal jaren was het huis af.
  Jan was blij HENK en inGrid hadden nu een nieuw huis.
  En wij niks..

  Wat ik probeer uitteleggen is dat nederland opgebouwd is met bloed.
  Hoor je me Reageerder en DU met bloed zweet en tranen.
  Nederland heeft een fundering gelegt voor hun nakomelingen en wij hebben niks…
  En nu wil men ons normen en waarden leren…
  We zouden belasting vrijgave moeten krijgen na al die jaren gratiswerk


  Maak melding

 28. Mr DU ik begrijp uw punten wel maar welk land heeft geen bloed aan zijn vingers

  We hadden nooit hoop en nu onze moordenaar er is zijn mensen weer hoopvol. Ik hou ook niet van moordenaars maar als hij suriname bovenop kan helpen sta ik 100% achter hem .

  Na jaren in nederland te wonen begrijp ik wat het is om een surinamer te zijn.
  Yu na mi brada , ine shi dat na dies ding mang wani
  Verdeel en heers

  .ookal ben ik het niet met je eens en zie ik jou mening vaak als verraad,ik heb niks tegen je ,

  A sana wondelikken bonden en meegaan met de mainstream .
  Geloof me als bouta ons verraad heeft hij het hele volk tegen hem
  Want we staan niet achter bouta om wie hij is of was,we willen het beste voor suriname en als hij the right man on the job is ,so be it.


  Maak melding

 29. Gerard Spong kwalificeert de Surinaamse strapatsen/buitensporigheden van Hirsch Ballin als ‘politiek masochisme’.Het is historische schuld,die leidt tot politieke masochisme.

  meneer de naaktloper dit kan je alleen in nederland op het strand doen maar niet in suriname,met jou big bamboo.


  Maak melding

 30. pinto .
  Je zal mij weer kwalijk nemen, maar ik laat jou aan de hand van feiten en voorbeelden zien wie precies past in dat beeld wat jij schets op nummer 32.
  1) een nobel streven om militaire vakbond op te richten heeft er toe geleid dat er een staatsgreep is gepleegd door jou nieuwe president. de gevolgen van 25 feb 1980 weet jij het vertrappen van het stakingsrecht vakbonsrecht persvrijheid, vrijheid van meningsuiting.
  2)tegestanders vermoorden zonder enige vorm van proces en nu wel (gebruik) misbruik maken het het zelfde recht die je andere hebt ontnomen.
  3) alleen de regels van desi tellen als er iemand is die bewezen heeft dat hij onbetrouwbaar is als de netel dan is het bouterse wel horp kan het niet meer na vertellen haakmat moest vluchten voor zijn leven, bosje een aantal militairen die zijn verdwene als sneeuw voor de zon tolud.pinto breek mij de bek niet open .


  Maak melding

 31. Bouwen aan Vertrouwen Surinaamse samenleving
  De Surinaamse Grondwet garandeert Surinamers hun rechten en plichten, maar de inhoud ervan is vaak nauwelijks bekend.Bovendien wordt de inhoud zelden in de actuele context geplaatst.Daarom is het goed om onze grondwet te leren kennen en respecteren.

  Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden
  Hoofdstuk 1. Grondrechten
  Artikel 1
  Allen die zich in Nederland bevinden,worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras,geslacht of op welke grond dan ook,is niet toegestaan.

  maar wel een uitzondering voor geert wilders met z`n politieke partij de pvv.de moslims haters.o ja vergeet overste thom karremans niet van de dutchbat.


  Maak melding

 32. Sabimang ,
  aller eerst wil jou dit zeggen ik zal mij altijd surinamer voelen waar ik ook woon ik ben een geboren suriname en zo zal het blijven tot mijn dood.
  Dat jij aangeeft mijn punten te begrijpen doet mij goed, laat mij dit duidelijk zeggen bouterse heeft mijn volk keer op keer bedrogen daarom vertrouw deze man niet hij speeld nu een zeer gevaarlijk spel met het geloof en de gevoelens van mijn volk kijk alleen maar naar de mensen die hem nu weer omringen de zelfde boeven en schurken van welleer het zijn de zelfde schurken die mijn volk hebben onderdrukt vernederd en vermoord in het verleden.
  sabimang een advies laat jou niet door onderbuik gevoelens misleiden het valt mij op dat veel surinamers kiezen voor bouterse omdat ze een hekel hebben aan nederland en dat vindt een gevaarlijke tendens kijk naar de feiten en om jou heen het is een ex militaire ex dictator nooit gelukt waar ook in de wereld om een land tot de zogenaamde hoogte te brengen die jullie in geloven suriname is een ontwikkelingsland met heel kleine economie en daar moeten rekening mee houden. sabimang jij ziet mij mening als verraad maar de grootste verrader van mijn volk is nu president van mijn land als je met behulp van het buitenland nederland een staatsgreep pleegd en de democratie naar huis te schieten en 30 jaren later doe je zelf voor als een democraat dan is dat toch hoogverraad en schijnheilig.op het internet kan je genoeg infotmatie vinden hoe bouterse het volk in de jaren 80, 90 bang heeft gemaakt voor de democratie en nu het hem goed uitkomt is een democraat wie houdt dan wie voor de gek vertel mijn dat sabimang.ik wens jou veel geluk met jou gok.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.