President Suriname verscheen niet op eigen feest

43

PARAMARIBO/TOTNESS, 17 aug – President Desiré Bouterse was de grote afwezige tijdens de plechtige in gebruik name van Telesur’s glasvezelkabel. Opmerkelijk, omdat Bouterse was uitgenodigd en ook nog had bevestigd. Nu staat er te Totness, in Coronie, een blinkende gedenkplaat die niet de waarheid weerspiegelt.

“Deze gedenksteen is onthuld door de president van de republiek Suriname, Z.E. Desiré Bouterse, ter gelegenheid van de in gebruik stelling van de Suriname-Guyana glasvezelkabel”, staat er in goud Maar de plichtpleging verrichtte vicepresident Robert Ameerali. Een stukje geschiedvervalsing dus. Bouterse verscheen niet. Ameerali hield het op een verontschuldiging.

Jammer voor Ameerali, maar het feest was duidelijk om Bouterse heen gebouwd. Dit geldt zeker de gemeenschap van Totness zelf. De mensen waren in drommen toegestroomd om ‘Bouta’ te zien. Een deel van de massa had zich zelfs de moeite getroost zich in het paars te steken, de kleur van Bouterse politieke partij NDP. Tevergeefs, blijkt nu.


43 REACTIES

 1. BAAS BOEF heeft z’n kiezers niet meer nodig, hij zit op het pluche en daar ging het om.
  Hij toont zijn ware karakter, er is geen sprake van belangenbehartiging en een gemeenschappelijke ideologie voor volk en vaderland.
  Ondanks toezeggingen zegt hij Nova College Tour op 9 september af.
  Waarom… een hoger nivo, dat wordt link voor de mavo-leider, angst voor de confrontatie met de waarheid, de intellectuele jongeren zijn een brug te ver voor de mavo-sergeant.

  Ondanks toezeggingen zegt hij de Telesur-bijeenkomst af waar de in het paars geklede bevolking tevergeefs op hun BAAS staat te wachten, Ameerali is de gedoodverfde JOKER die het mag opknappen.
  Zou hij zijn uitgenodigd door een drugs-vriendje, dan is hij gelijk van de partij, hij spreekt hun taal en daar kan hij z’n zakken vullen.
  Hebzucht en macht, dat is waar het om gaat.


  Maak melding

 2. De aanwezigheid van de vicepresident is toch meer dan voldoende . Zijne Excellentie DDB kan zijn tijd toch beter besteden (bvb) aan de onderhandelingen met IMGOLD voor meer inkomsten uit de goudmijn die zij exploiteren in suriname.

  Verder in die trend kan ook gedacht worden aan de goud-deal met Newmount, om ook daar goede resultaten te boeken voor suriname. Dit alles om onze inkomsten zo snel mogelijk te verhogen. U ziet duidelijk dat deze president geen tijd verpilt aan zaken die reeds af zijn maar zich richt op zaken die nog binnen gehaald moeten worden . Dit is goede time management.

  Bovendien wil ik graag dat het Surinaams leger een ontwikkelings leger wordt die strak mee help de fabrieken te bouwen voor het produceren van bouw-marteriealen en het ontwikkelen van bouwprojecten en huisvisting.

  Behalve de militaire-onderricht kan zo’n leger grote landbouw en veeteelt projecten helpen opzetten om het leger en de surinaamse gemeenschap zelf-voorziend te maken in vele opzichten.

  Het voordeel van een dergelijke benadering is dat op den duur er minder geld hoef te worden besteed aan criminaliteits-bestrijding omdat de meeste jongen mannen van de straat zijn die anders misschien in de criminaliteit zouden belanden wegens drop out. Daar in het leger worden zij gevormd tot goede bugers die zichzelf en het surinaamse volk snel vooruit zullen helpen.


  Maak melding

 3. VP Ameerali heeft groot gelijk: Suriname doet veel te weinig met de potentie van ICT. Het voorbeeld is de president, die niet eens komt opdagen bij de opening van een megaproject. Weghalen, die gedenksteen. Schandelijke volksverlakkerij!


  Maak melding

 4. Bouterse laat VERSTEK GAAN???
  COme on hebben jullie eerst geverifieerd waarom hij niet kwam opdagen voordat jullie de samenleving met negatief nieuws voeden.
  Heden ten dage is de pers de 100% dader die de samenleving met onzuivere nieuws voedt…….FOEI TOCH???


  Maak melding

 5. Moet niet te vaak voorkomen laten we zaken goed coordineren. Het volk in Coronie had recht om de President te begroeten.

  Niet zozeer de onthulling wat mij betreft had Ameeralie dit inderdaad kunnen doen, misschien dat de President met belangrijkere zaken bezig is dan een gedenksteen onthullen. Storm in glas water dus.

  Maar niet geweend, ik weet zeker dat de President elke district tzt zal bezoeken, het is zijn plicht dat te doen.


  Maak melding

 6. Trouwens dit is geen nieuws, het grote nieuws van deze gelegenheid is dat de VP heeft aangegeven dat ICT gerelateerde producten invoerrechten vrij geimporteerd mogen worden.

  Goed zo, eerste stap en afspraak wordt ingewilligd.

  Nu stap twee ga praten met Chinezen en Taiwanezen praten om computers in Suriname in elkaar te zetten (assemblage) zodat ze vanuit Suriname als Surinaams product geexporteerd kan worden naar Caricom en Unasur.


  Maak melding

 7. Wat verwacht je anders..

  Een land een volk leiden is anders dan een grote bla bla bla hebben in oceer..

  Het volk heeft dit aan zich zelf te danken..

  Er volgt nog meer de komende tijd..


  Maak melding

 8. Dé reden dat onze pres. niet verscheen in coronie is,,,dat hij niet weet wat hij zeggen..,,

  In oceer kan je een grote bla bla bla houden tegen die ongeletterden aldaar,maar in coronie waar een groep intellectuelen staat te wachten op onze pres,kan hij geen conversatie voeren komt woorden te kort,immers wat kan hij zeggen..

  De kennis kundigheid ontbreekt van alle kanten,tjé potie..


  Maak melding

 9. Gaat het om Bouterse of de technologische ontwikkeling? De belangstellenden kwamen duidelijk niet voor dit belangrijk evenement voor Suriname, maar puur voor Bouterse. Voor technologische en economische ontwikkeling hadden ze totaal geen belangstelling. Kortom: het was de domme massa.


  Maak melding

 10. Wat is er mis met een MAVO-diploma?@chavalier in nederland hebben we een minister gehad met een meisjes ULO en ze deed ’t uitstekend. Mayweggen min van waterstaat. En ook in het Europees parlement deed zij ’t uitstekend. Drs Vene was zo goed en toch moet hij in deze zoals jehem noemt zijn meerdere kennen. Niet de schoolopleid alleen bepaald hoe je bent gevormd. Ook wat je daarna hebt gedaan is zeer belangrijk. Zo hoeft iemand met ’n wiskundige knobbel niet beter te zijn in leiding geven.


  Maak melding

 11. Weer de zoveelste blunder van Pres Bouta zonder behoorlijke reden van opgaaf wegblijven, dit is geen DNA! Telesur en het opgekomen publiek rekende op hem.

  Wel vind ik dat een ceremonie omtrent de oplevering van een zeekabel beperkt diende te blijven tot het niveau van de Directeur van Telesur en de (waarnemend)DC van Coronie. De dorpse politiek en bestuursvoering in Su zorgt er echter vaak voor dat de (vice)pres en/of een batterij mins ceremonies bijwonen ver beneden hun niveau:

  – Minister Santokhi die een nieuwe supermarkt opent

  – Pres Venetiaan die Mariot Hotel opent

  – Minister Rusland die de lichtschakelaar gaat aandoen in een wijk enz. enz.


  Maak melding

 12. Grappig die NDP reacties.

  Pinto #2 , vergoeilijk en negeert dat DDB het toch echt beloofd heeft. Waarom anders die text in goud.

  Marjon #5, gaat in de tegenaanval door de Corianen te beledigen.

  Theo #6 probeert de aandacht afteleiden,m aar vergeet dat hij hiermee andere beloftes oprakelt die waarschijnlijk ook gebroken worden. Net als Lackin praat hij weer voor zijn beurt.

  bibi #10 Past de DDB doctrine toe: geef de boodschapper de schuld, in dit geval de pers.

  Na Mi #11 Werpt een rook gordijn op met onzin. Die weet niet dat je voor zo’n fabriek veel goedgeschoold en gemotiveerd personeel nodig hebt en dat de chinezen voor ongeveer 10% van het SME salaris werken.

  Henky #18 zit weer torier te praten. May -Weggen heeft nml HBO en daarna een aantal onafgeronde universitaire studies gedaan.

  Toch jammer dat ze steeds menen het forum zo te moeten vervuilen. De blote feiten veranderen er niet door.


  Maak melding

 13. Wie wilden Kabouterse als pres?
  Nu toont hij alweer zijn ware aard.
  De buit is bijna binnen.
  Straks zijn de zakken weer vol.
  Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn …. . Ik heb begrepen dat de dienstplicht weer zal worden ingevoerd. Waarom. Zijn er niet genoeg jongere militairen welke capabel genoeg zijn voor een vogende coup. Mensen we zullen zien wat hij voor het land zal doen. Ik zie het niet zonnig in maar…. wie weet.


  Maak melding

 14. Maken jullie de Baas a.u.b niet boos, de wolf in schaapskleren de ware Dictator gaat dan weer toeslaan, zijn jullie het vergeten, hij en zijn kornuiten zijn nimmer en nooit weggeweest .
  Het gaat jaren kosten om er weer bovenop te komen, en het kan ze niets schelen, ze hebben hun schaapjes op het droge.


  Maak melding

 15. #2 pinto.
  En daar ben jij apatrots op .
  Bouterse gaat een school in coronie bezoeken.hij gaat een klas binnen en zegt tegen de kinderen dat hij spijt heeft van het verleden bla bla bla dat ze alles aan hen kunnen vragen.het slimste jongen van de klas (denzel) steekt zijn vinger op en zegt ”exelentie ik heb 3 vragen,
  1) hoe zal u de komende tijd omgaan met ’s landsgelden?
  2)wie heeft de decembermoorden gepleegd?
  3) wat is u aandeelin deze moorden?
  voordat bouterse antwoord kan geven gaat ineens de bel en bouta zegt dat het pauze is en dat hij na de pauze hier op terugkomt.na de pauze vraagt jij of er nog vragen zijn. het een na de slimste jongen van de klas (raymond)steekt nu zijn vinger op ”exelentie, ik heb 5 vragen
  1( hoe zal u de komende tijd omgaan met ’s landsgelden?
  2) wie heeft de decembermoorden gepleegd?
  3)wat is u aandeel in deze moorden?
  2) waarom ging de bel van de pauze 20 minuten te vroeg?
  5) WAAR IS DENZEL?


  Maak melding

 16. # Langaf 22

  De nieuwe minister van Defensie Lamure Latour overweegt de dienstplicht in Suriname weer in te voeren. Hij wil daarmee de vergrijzing van het leger verhelpen, de hangjongeren problematiek oplossen en indirect ook de criminaliteit bestrijden en het werkloosheidscijfer omlaag halen.[(c)Waterkant.Net/2010]

  Ik hoop dat dit nooit van de grond komt. Het aantal schietgrage ondergeschoolde jongens in schrikbarend hoog. Daarbij lees ik ook op het net dat DesPres zich zwaar laat beveiligen. Hoe moet ik nu geloven dat het allemaal koek en ei wordt in Sur. Mensen, we zijn te oud voor Anans’ tories. Laat hem liever wat aan het onderwijs doen! Sapoen, hier is ruimte voor je om in actie te komen.


  Maak melding

 17. Eingelijk is het best lachwekkend hoe men zich nu al gedraagd tegenover de moordenaar van mijn volk die beul zit nog geen dag op die stoel en hij wordt nu al met een gedenkteken beloond wat een onderdanigheid terwijl deze schoften nog geen moer hebben gedaan voor mijn volk.


  Maak melding

 18. Reden!

  Ik heb alle postings gelezen maar nergens ben ik de reden van Desi’s afwezigheid tegen gekomen. Of kan ik niet lezen?

  Ik zou de tekst op de gedensteen wijzigen en zijne excellentie president D.D.Bouterse vragen om zijn excuses te maken bij de paar paarse inwoners van Totness. Klaar is Kees!


  Maak melding

 19. DU je bent een uilskuiken of weet je niet dat dit een MOP is?Dit is gewoon een mop wat na de presidentsverkiezing is gemaakt,joe kaw edeh joe.Of je bent jaloers dat MC ,de NPS zeg maar Front in Coronie met de grond heeft gelijk gemaakt?Ik zeg je daar in Coronie zijn de mensen dol op Bouterse jere dus deal with it.
  Ze vergeven hem graag voor zijn afwezigheid.

  De negatieve pers is er als de kippen bij om dit bericht te plaatsen,zonder te informeren naar de redenen van zijn afwezigheid.Over objectiviteit gesproken ,spuuggggggg.


  Maak melding

 20. DAS @30

  “Ik heb alle postings gelezen maar nergens ben ik de reden van Desi’s afwezigheid tegen gekomen. Of kan ik niet lezen?”

  De reden van de President afwezigheid zal je inderdaad nergens lezen.

  Zoals ik ook nergens heb kunnen lezen dat de President had aangekondigd aanwezig te zijn.

  Zoal ik al eerder zei een storm in een glas water.

  Pas bij een publieke aankondiging zonder opgaaf van redenen zou een blunder kunnen zijn.

  Maar goed, zoals we inmiddels weten hebben de getraumatiseerden die niets anders kunnen dan zich negatief uitlaten, niet veel nodig, be my guest.

  Deze President is geen lintjes knipper maar een aanpakker, er waren belangrijkere zaken dan een lintje knippen, wie daar moeite mee heeft, heeft gewoon pech.


  Maak melding

 21. @ Henky op 18
  Je hebt het grootste gelijk van de wereld.
  Er is niets mis met de mulo, zoals je zelf zegt is het belangrijk wat je daarna hebt gedaan.

  Domme domme Henky, daar gaat het nu juist om. Ik hoef je toch niet uit te leggen wat jouw BAAS allemaal op z’n geweten heeft om uiteindelijk zijn doel te bereiken.
  Vervelend nou toch… dat je niets beter weet te verzinnen om jouw argumenten kracht bij te zetten, meisje May Weggen heeft een respectabele carrière achter zich, maar die is dan ook academisch opgeleid.


  Maak melding

 22. Ik kan mij niet voorstellen dat de stomme SuriNeds op dit forum het belangrijker vinden om een lintje door te knippen, dan in de stad te blijfen om een belangrijke vergadering te leiden.

  Voor jullie Informatie: hij kon er niet meer bijzijn omdat hij in overleg zat met diverse leiders uit het sociaal-maatschappelijk middenveld.

  Maar ja, jullie Surineds zijn dusdanig gebrainwashed dat jullie constant afgeven op alles wat de man doet.

  Jullie hebben makkelijk praten daar vanuit Nederland. ALs jullie toch alles zo goed weten, kom naar hier en help het land opbouwen. Het negativisme moet nou eens een keer ophouden!!!.


  Maak melding

 23. NaMI (#32),

  Geen uitnodiging, geen belofte dat hij zal verschijnen, ook niet verschenen, belangrijkere zaken, OK! Strorm in een glas water.

  Zodra je weet waar hij was laat je me het weten? Dan moet ik misschien mijn excuses aanbieden, toch?


  Maak melding

 24. #27 Du Uw joke bezorgt me kippenvel. Maar het is wel waar het feitelijk op neerkomt. Alleen doet tegenwoordig het verhaal de ronde dat er geen mensen meer hoeven te verdwijnen, makkelijker is om simpelweg een hartaanval te krijgen.


  Maak melding

 25. Who cares man is Coronie,die hebben nauwelijks 1600 inwoners,allemaal NDPers maar goed.
  Vind het zoiezo belachelijk dat er soms zoals er gesuggereerd wordt een minister een supermarkt moet gaan openen,of Damaru gaat ophalen van Zanderij.
  Ik weet bijna zeker dat de president van een land wel wat beters te doen heeft. Als hij was geweest dan zouden jullie ook weer hier komen klagen hoe onnuttig zoeen bezoek wel niet is.
  Wel vind ik dat de credits van de gedenksteen aan de regering Venetiaan toebehoren,mits Bouterse binnen 6 dagen een zeekabel kan trekken,wat ik ten zeerste betwijfel.


  Maak melding

 26. @ Du 27
  Het zou waar gebeurt kunnen zijn, ik heb met genoegen gelezen alleen jammer dat het zo is afgelopen met Denzel.
  Hij is voor het laatst gezien in Fort Zeelandia.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.