Parlementsvoorzitter Suriname moet excuses bieden

49

PARAMARIBO, 17 aug – Parlementsvoorzitter Jennifer Simons moet haar excuses bieden aan de Nederlandse ambassadeur, Aart Jacobi. Dit zegt voormalig parlementsvoorzitter Emile Wijntuin. Jacobi is niet bepaald netjes bejegend tijdens de presidentiële inauguratie.

Simons is de aangewezen ambtsdrager om deze misser recht te trekken. De inauguratie is immers door het parlement in elkaar gezet. “Parlementsvoorzitter Simons moet verontschuldigingen aanbieden voor het feit dat er geen stoel gereserveerd was voor Jacobi”, zegt Wijntuin tegenover Dagblad Suriname. Toen de andere diplomaten zich roerden werd in de gauwigheid een stoel aangesleept.

Jacobi zelf leek niet bijzonder aangedaan. Maar zaken mogen niet blauwblauw worden gelaten. Daar zijn genoeg redenen voor. “Wat die dag gebeurd is, was geen toeval”, aldus Wintuin. Hij gelooft niet dat Simons vooraf van de bejegening afwist. Toch zou zij als gastvrouw van de dag nu naar voren moeten treden. “Zij moest erop letten dat al haar gasten geaccommodeerd waren.”


49 REACTIES

 1. Suriname moet zich niet al te neerbuigend gaan opstellen tegen grote broer nederland.. want we gaan echt niet zonder nederland kunnen.. de nederlandse invloed is te diep ingeworteld in suriname en de surinamse samenleving.. als je daar niet mee eens bent..verander je achternaam.. want die is toch nederlands.. praat dan maar geen nederlands meer.. voed je kinderen niet meer op met nederlandse woorden.. laten die maar surinams spreken. Deurmat moeten we zeker niet zijn..


  Maak melding

 2. Pas als de minister van buitenlandezaken van nederland zijn excuses heeft aangeboden aan het Surinaamse-Volk , kunnen wij overgaan tot het zelfde gebaar. Dit, gelet op het reciprociteitsbeginsel wat elk zichzelf respecterende natie dient toe te passen in een dergelijke situatie.


  Maak melding

 3. Dhr. Wijntuin( pro-koloniaal) hoort in het museum thuis. Fort Zelandia of Tropenmuseum. Reciprositeit! Hij vindt ook dat China Suriname koloniseerd. Maar we zien zaken gebeuren die in 300 jaar door Nederland niet zijn gebeurd.


  Maak melding

 4. Arme Jenny!

  Wat Lackin en Desi fout doen moet jij gaan herstellen? Doe het niet! Laat een van die twee het maar zelf doen.

  Jacobi is de vernedering allang vergeten en is weer druk aan het werk. Desi en adjudant Lackin zijn nog in Totness aan het feesten. Wanneer beginnen ze te werken, trouwens?


  Maak melding

 5. Moet je horen wie dat zegt. Wijntuin die als parlementsvoorzitter in het verleden Koorndijk zonder qourum tot het parlement had toegelaten, speelt vandaag de dag mooi weer. Hij heeft de grondwet verkracht. Hij heeft de kieswet en het ordereglement van het parlement met de voeten getreden. Schandaliger kan het niet. Uit protest heeft de oppositie, o.l.v. Lachmon, alle parlementsvergaderingen geboycot. Totdat alle aangenomen wetten opnieuw werden behandeld en vervroegde verkiezingen werden uitgeschreven. Is hij een redimusu geworden ?? Als de Surinaamse president niet welkom is in Nederland, dan is Nederland ook niet welkom bij de inauguratie van Bouterse, en ook de komende activiteiten van de president. Dit is op basis van het reciprociteitsbeginsel. Mevrouw Simons heeft het prima gehandeld…


  Maak melding

 6. ach ja wat verwacht je van mensen die uit een vervuild nest komen jenny haar omgeving zit vol met figuren zonder fatsoenlijkheid, waar je mee omgaat he tante jenny .een fatsoenlijke gastheer of gastvrouw moet er voor zorgen dat hun gasten goed worden ontvangen. de zittende regering hebben ons land voor lul gezet op zijn zachts gezegt.


  Maak melding

 7. Deze reactie van Wijntuin is een typische reactie van een doorgewinterde Surinaamse huisneger. Deze fossiele politicus, denkt dat het nog steeds 1950 is.Zijn grote blanke “massa” mag nooit worden beledigd of geschoffeerd.

  Vergis je echter niet, er zijn genoeg jongere versies huisnegers, ook op dit forum. Lees maar gerust verder.


  Maak melding

 8. Toen de andere diplomaten zich roerden werd in de gauwigheid een stoel aangesleept.

  Tja dan sta je als Suriname toch echt voor schut.

  Het Corps Diplomatique is in Suriname een kleine gemeenschap.
  Die steunen elkaar door dik en dun.
  Fatsoen is toch het eerste wat een regering moet hebben.
  Zij horen het goede voorbeeld te geven.

  Maar deze regering is er één van blah blah en veel woorden.
  Leuk voor de carnaval.
  Maar nu graag gaan regeren en stoppen met je grootste donor steeds opnieuw te beledigen.
  Op die manier haalt Wilders in Nederland z,n gelijk.
  Is dat wat Bouterse wil?


  Maak melding

 9. De vraag is als persident Bouterse netjes is behandel door Verhagen?. We blijven steken in onze slavenmentaliteit. Wordt wakker, we leven nu 2010 en op basis van gelijkwaardigheid dwingt men respect af.
  Vanna


  Maak melding

 10. Zo te zien is het toch goed dat mensen zoals wijntuin het niet voor het zeggen hebben in de regering.Het zijn n.l.dit soort ja-knikkers waar nederland op zit te wachten om te doen en laten wat ze willen wat Suriname betreft.Waarom haalt wijntuin niet aan wat nederland voordien heeft gedaan???Hij rept er met geen woord over.Het is de wet van oorzaak en gevolg.Nederland heef mensen als wijntuin nodig om hun vieze spelletjes te spelen terwijl ze niets wezenlijks doen voor het Surinaamsevolk.Neem b.v. de overgebleven vaccins tegen de z.g.n. Mexicaansegriep.Die willen ze voor miljoenen euro`s aan Suriname kwijt omdat ze er zelf mee opgescheept zitten.Eertijds heft deze zelfde Bouterse een stokje voor gestoken dat er geen gemischafval tegen vergoeding van een paar miljoen,in Suriname werd gedumpt.


  Maak melding

 11. ik zou jacobi het land uit zetten en menr wijntuin zijn koffers laten dragen deze gasten hebben suriname kapot gemaakt nps echt nu moeten we weer jacobi zijn gat gaan likken su sta op jaag ze weg we hebben ze niet nodig altijd de baas spelen over ander volken het is ingebakken in deze gasten en nu staat er weer een neger (een uit de slaventijd) met een zweep om jenny te slaan schaam jer toch man waneer worden we een het gaat niet meer over desie maar nederland heeft de oorlog verklaard aan suriname meneer wijntuin moet niet deenken dat de kogels hem niet gaan raken sukkel


  Maak melding

 12. ik zou jacobi het land uit zetten en menr wijntuin zijn koffers laten dragen deze gasten hebben suriname kapot gemaakt nps echt nu moeten we weer jacobi zijn gat gaan likken su sta op jaag ze weg we hebben ze niet nodig altijd de baas spelen over ander volken het is ingebakken in deze gasten en nu staat er weer een neger (een uit de slaventijd) met een zweep om jenny te slaan schaam je toch man waneer worden we een volk het gaat niet meer over desie maar nederland heeft de oorlog verklaard aan suriname meneer wijntuin moet niet deenken dat de kogels hem niet gaan raken sukkel
  vergeef mij me tik fouten


  Maak melding

 13. hoe dan , die respekt lose aap .
  hij moet zijn excuses aanbieden , want hij weet niet hoe het hoort .
  of denkt hij de v.o.c mentalitijd in suriname toete passen , het is afgelopen met de onderdruking .
  En al is D.D.B er niet meer zal de surinaamse gemeenschap het nooit meer toelaten dat nederland gaat beslissen wie het roer mag over nemen , het is welletjes geweest we dulden of lusten de nederlandse staat niet meer adios adios its over .


  Maak melding

 14. Van z’n langzalzeleven NIET!!! Nederland is heel duidelijk geweest in hun reactie nadat Bouterse tot president gekozen werd. Neem van mij aan dat deze gasten ons niet serieus nemen. Zolang zij die houding hebben tegenover ons, moeten wij hun ook niet serieus nemen. Maar ja, deze uitspraak komt ook van iemand die niet weet dat de wereld verandert. Hij gelooft nog dat de PSV? (in ieder geval zijn politieke partij) ooit de verkiezingen zal winnen en hij nog president van Suriname wordt. Dan zal ook Beatrix aanwezig zijn. Hoop doet leven……


  Maak melding

 15. Owpa Emile,
  Hardwerkende Surinamers worden met de telmaat van de klok en met name te Schiphol bij die 100% kontrole op beestachtige wijze bejegend door Nederland.

  Bent u nou zo wijs of ik zo dom?


  Maak melding

 16. wat de heer wijntuin zegt is allemaal mooi praten,maar zou de excuses niet eerst van de nederlandse minister verhagen van buitenlandse zaken moeten komen.

  suriname mag niet steeds de underdog positie innemen,wij hebben ook onze menselijke waardering.


  Maak melding

 17. Wijntuin gewoon stil blijven we leven in 2010.

  Vene had dit moeten voorkomen, hij had de ambassadeur moeten ontbieden om zijn beklag te doen, de ambassadeur zijn uitspraak en die van Verhagen was pure inmenging in Surinaamse aangelegenheden.

  Als de ambassadeur zegt dat hij de opdracht heeft gekregen om de President niet te feliciteren, hoorde hij daar gewoon niet thuis, ze hebben terecht geen stoel voor hem gereserveerd, punt.

  Nederland moet zijn verontschuldiging aanbieden niet Suriname.


  Maak melding

 18. Jacobi had ook wijzer moeten zijn en in het geheel niet naar dat cicus moeten gaan, hij was er zeker niet namens beschaafd Nederland.

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 19. Meneer Wijntuin heeft gelijk,Bouterse kan met zijn persoonlijke problemen met Nederland ons land niet in een pshygologische oorlog storten want er is maar een verliezer dat is het volk.


  Maak melding

 20. Oom Emile, (ja dit is ie echte neefje)1 goede raad. Geniet van je oude dag ergens achter de geraniums. Je hebt je koloniale tijd gehad , nu zijn wij aan de beurt om Suriname voor Suriname te besturen en niet voor Nederland. Ja Laat die zogenaamde instructeurs vertrekken, graag in 1 vliegtuig al het spionnen tuig eruit…Jacobi heeft een olifantenhuid…ach, gun die man zijn feestje want straks moet hij weer naar zijn saaie Nedreland.


  Maak melding

 21. Die naaktloper in parken waar moeders met hun kinderen ook komen Gerard Spong was weer met z’n onzin bij NOVA. Hij heeft zich versproken de president met Wilders te vergelijken. Maar werd weer terug gevloten door z’n ondervrager. Hij dook weg met z’n staart tussen de benen.


  Maak melding

 22. Je kunt de mensen uit de goot halen maar de goot niet uit de mensen. En zo te zien zijn er veel SME politicie en forum leden die zich goed thuisvoelen in de drek.


  Maak melding

 23. 18-aug-10

  Een hengst zonder testikels laat je niet als dekhengst fungeren! (demissionair kabinet Balkenende in controversieel status moet niet over zijn graf heen willen regeren om het beleid van missionair regering Bouterse te willen bepalen c.q. te beïnvloeden!)

  Demissionair is als een hengelaar zonder aas!

  Patriot!


  Maak melding

 24. @ 14/15 mrt: Je moet echt gestudeerd hebben om zo’n reactie te plaatsen. En kruip nou weer gauw onder je steen en in je slavernijverleden.

  Als ik menig bovenstaande reactie lees, bekruipt mij het gevoel dat velen niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is. (Vergeef me, Neus, dit is een woordspeling). Hoe kun je de ambassadeur van Nederland verantwoordelijk stellen voor hetgeen er door de organisatie van de inauguratie is nagelaten? Mensen maken nu eenmaal fouten, alleen Surinamers blijkbaar niet…

  Door een uitspraak van dhr. Wijntuin (m.i. overigens terecht) wordt ogenblikkelijk weer op de man gespeeld. De splinter in andermans ogen wordt weer gezien, maar de balk in eigen ogen niet.

  Zodra het Nederland betreft worden er weer gefrustreerde reacties geuit. Wat doet u als u morgen weer een pakket van en met enkele honderden euro’s op uw stoep wordt geplaatst? Stuurt u het ongeopend weer terug? Wat doet u als Nederland aanbiedt de financiering van geplande mega-projecten te helpen mee-financieren omdat deze projecten anders dreigen te mislukken? U zegt: nee, bedankt?

  Hypocrisie in optima forma. Let maar op, zodra de regering eindelijk zijn taak opvat, zal het niet ontkomen aan buitenlandse hulp. En zo lang er nog mensen zijn die denken dat Suriname het allemaal zelf wel kan regelen, verwijs ik naar de afgelopen drie decennia, waarin NIETS door de Surinamers of Surinaamse regering is gerealiseerd zonder buitenlandse hulp (lees: geld).

  Ik zou alle N(jang) D(ringi) P(risiri)-idolaten willen adviseren: Ga weer eens een goed studieboek politicologie of bestuurskunde doornemen. Misschien dat het discussieniveau op dit forum ook wat verbetert.


  Maak melding

 25. Dhr Wijntuin leeft nog in een voorbij gegane koloniale periode,wat jammer dat hij in die tijd is blijven steken ! Als hij met zijn tijd meegegaan was, zou hij
  excuses vragen aan de minister van buitenlandse zaken van Nederland voor de belediging aan een gekozen surinaams staatshoofd, i.p.v. excuses van de parlementsvoorzitter !


  Maak melding

 26. Hij was er WEL en er had gewoon WEL een stoel moeten staan voor hem …. hij was uitgenodigd !!! Lekker amateuristisch allemaal zo zeg…. het is zo wel moeilijk om er vertrouwen in te hebben… ik wil graag geloven in Su maar op deze manier….


  Maak melding

 27. @ nummer 29 volkomen mee eens.
  @ pinto 18 dat hebben wij te danken aan die drugscriminelen, nu hebt jij en jou volgers ervoor gezorgd dat eentje president van suriname is.
  @ pinto en de rest van de kudde jullie mentaliteit is verwerpelijk en afschuwlijk ik zal ook uitleggen waarom ik dat vindt deze zelfde wijntuin werd door jou en kudde op handen gedragen toen hij kritiek had op front regering nu hij kritiek heeft op de MC der dwazen dan reageren jullie als verwende kinderen schandalig eigelijk kan je ook constateren dat aanhangers van bouterse een stelletje leeghoofden zijn de met verschillende nickname hier reageren.


  Maak melding

 28. Henky (#28),

  Natuurlijk heeft hij zich versproken en werd hij gecorrigeeerd. Wilders met je President vergelijken is erg belachelijk. Echt waar!
  Wilders heeft bloed aan zijn handen, je president niet!

  Wat zijn we soms toch zielig! De vele reacties op dit forum geven mij het gevoel dat de slavernij nog lang niet is afgeschaft.

  Misschien lukt dat in 2063, twee eeuwen later dan gepland.

  Nergens in het Caribisch gebied praat men nog over de slavernij. Geen tijd! Er moet eten op tafel komen dus steekt men de handen uit de mouwen. Alleen in Suriname voelen we nog de pijn die onze voorouders hebben geleden. Met welk recht? WORDT WAKKER!

  Jacobi is allang weer aan het werk en is de hele zaak al vergeten. Nederland ook!


  Maak melding

 29. Die Hollanse slaaf heeft weer geproken.
  Wat MOET niets MOET Wijntuin,dat jij nog steeds vastgeroest bent in je Hollandse hondjes politiek moet jij weten,maar kom niet zitten te blablabla dat Jenny haar excuses MOET gaan aanbieden bij jouw nog immer slavendrijvers.
  Het is nu een andere wind die gaat waaien in Suriname,geen JA-knikkers meer voor Nederland,weg er mee.
  Waarom vraag je niet aan je slavendrijvers om hun excuses aan te bieden voor de uitspraken van je baasje Verhagen?Daar heb je het lef voor ie frede eteh dattie joe oh kisi nanga a wepie noh?
  Mensen als DU en neus zijn maar wat blij met je reaktie die zitten nog net als jij vastgeroest in hun slavenmaentaliteit,de tijd van ja baas ja baas is al lang heel lang voorbijIdd Neus wat je daar typt slaat precies op jouw en DU en ook Wijntuin natuurlijk,WAT JE ZEGT BEN JEZELF toch.


  Maak melding

 30. DU,
  Het begint allemaal thuis weet je.

  Begeef je niet op glad ijs als het daar allemaal rammelt. Probeer niet jou falen te camoufleren door anderen te blammeren. We weten meer dan je denkt.

  Tantiri ano dong!!!


  Maak melding

 31. DAS,
  Die 72-Surinaamse soldaten zijn zeker door epilepsi-aanvallen omgekomen.

  Er zijn niet 72 x 15 liters bloed gevloeid.
  Sooner or late zal ook die nota worden gepresenteerd.

  Breek mij de bek niet open.

  Die tongen zullen vroeg of laat nog loskomen. Don’t worry.


  Maak melding

 32. Vanity @33

  “Hij was er WEL en er had gewoon WEL een stoel moeten staan voor hem …. hij was uitgenodigd !!! Lekker amateuristisch allemaal zo zeg…. het is zo wel moeilijk om er vertrouwen in te hebben… ik wil graag geloven in Su maar op deze manier….”

  Hij was er wel maar had daar niet moeten zijn.
  Hij heeft per ongeluk een uitnodiging ontvangen, en ruim voor de inaugratie heeft men gezegd, je bent niet welkom.

  Terecht dat men dat zegt want een ambassadeur die gewoon doodleuk verteld dat hij de gekozen President niet gaat feliciteren, is niet welkom, trouwens wat kwam hij doen.

  Men heeft dus geen stoel gereserveerd omdat men vanuit ging dat hij niet kwam, toen bleek dat hij er wel was hebben ze hem een stoel gegeven.

  President heeft zijn naam ook niet genoemd om dezelfde redenen, hij ging dus niet vanuit dat hij er zou zijn en of op dat moment gewoon aanwezig was.

  Surinamers weten hoe het hoort als men aangeeft dat je niet op hun feest mag zijn, komen ze ook niet met of zonder uitnodiging.

  Nederlanders zijn blijkbaar toch anders, ze komen gewoon op je feestje wil, ook als je duidelijk aangeeft dat ze niet welkom zijn.

  Eigenlijk is er dus niets aan de hand, de ambassadeur heeft het begrepen, zie zijn reactie.


  Maak melding

 33. ach ja die pipo de clowns reageren weer met onberedeneerd reaktie ik wil jullie adviseren om meer informatie tot je te nemen dan gaan jullie iets verstandiger kletsen want zo komen we niet ver.
  @ pipo op nummer 36, HONDEN hebben een baas en bouterse is jullie baas snap je het ?
  Iemand die na zijn fout zijn terechte excuses aanbied is groot daar dwing respect mee af snap dat nou een keer wat zijn jullie een stelletje kortzichtige……


  Maak melding

 34. Pinto #38&39),

  Ik begrijp je. Elk verkwist liter bloed is doodzonde. Een liter te veel zal ik zeggen.
  Het was nergens voor nodig, toch?

  Surinamers die elkaar afmaken en laten doodbloeden dienen hun verdiende straf uit te zitten, wie het danook is.

  Waar ik je toch op moet wijzen en wat je niet wil begrijpen is de aanleiding naar dit bloedvergieten: het is begonnen met 15 zonen die ongewapend, buiten oorlogstijd, moedwillig zijn doodgeschoten.

  De 72 waar jij het over hebt zijn gedurende de binnenlandse oorlog gesneuveld, met wapen in de hand. Dat was ver na de 15 zonen.
  Ik ga nog niet eens naar Moiwana, want dat is te droevig.

  Ik begrijp dat je het verschrikkelijk vindt dat je 72 maten zijn gesneuveld. Maar begrijp jij ook de mensen die van de ene op de andere dag hun 15 dierbaren zijn kwijt geraakt?

  Waarschijnlijk ben je geraakt door het verlies van je kornuiten, maar dat was oorlog. En toch is elke dode een te veel.

  Ik hoop dat je psychische hulp zoekt want ik heb gezien hoe het is afgelopen met enkele van je kornuiten die het hebben overleefd.
  De weg kwijt, trauma’s, dagelijks eten uit vuilnisbakken langs de waterkant, zielig om te zien. Maar het ergste is dat de commandant van toen niet naar ze omkijkt. Integendeel! Hij woont in zijn villa/fort op Domburg en kan zijn vroegere manschappen met een verrekijker zien troebelen in de bakken.
  Jij Pinto, hebt tenminste nog geluk gehad.

  Laat naar buiten komen wat moet, wat ik niet weet kan ik niet beoordelen, dus doe niet zo geheimzinnig over je z.g beerput.


  Maak melding

 35. Blaka bakra, dan waar ga je die euro`s vinden om weer pakketten en centjes te sturen?Weer zo een wannabee zg rijke die denkt dat de SurNeds de rijksten onder de allochtonen zijn,forget it.Nog ff en je luie familie in Suriname moet je dan gaan onderhouden.Wacht maar af als de rechtse regering aan de macht komt.Dang alla ding bigi mofo foe ding SurNeds oh tang peeeeeeeeee.
  Wijntuin leeft nog in de slaventijd of te wel de kolonialetijd, zo gebiedend zegt ie Jenny MOET,ik heb altijd geleerd niets MOET,maar MAG.


  Maak melding

 36. Pinto ,
  denkbeeldig neem ik jou bij de hand en we zetten een parbo naast ons en we lezen reaktie nummer 42 aandachtig en kijken elkaar in de ogen en zeggen tegen elkaar nooit meer nooit meer deze ellende die alleen maar verliezers kent en samen trekken wij ten strijde tegen onrecht en onderdrukking dictatuur en valse profeten en bedriegers. reaktie nummer42 goed gedaan .


  Maak melding

 37. Das,
  Het zit precies in jou laatste alinea. Zwijg dan toch liever over de aanleiding van die 08december tragedie. Jij bent daar net zo min als ik van op de hoogte. Wat steekt is dat nabstaanden stonden te joelen wanneer weer eens een lijkenkoets voorbij ging of een lichtmast en of produktiemiddelen van dit volk aan diggelen ging. Niks te oorlog. Oorlog is tussen landen en niet intern. Geef mij verder een heel grote brik hoor. Je proeft dat deze muis nog een heeeeeel lange staart zal krijgen. Er lopen nog jongens rond, die niet willen geloven dat die vuile hitt and run oorlog achter ons is. De terroristen en huurlingen van jullie hielden zich achter bomen op, knalden neer en verdwenen.


  Maak melding

 38. Leider der pipo`s DU,je zegt het goed honden hebben een baas,ja jij dus want je loopt steeds maar achter je blanke bazen aan,de grote mensenschenders ooit zit je steeds maar op te hemelen je hersenen gaan niet verder dan de 80er jaren een pietlullige fout van de revo laat je hoog boven de misdaden van je blanke meesters staan dus who`s the dog?


  Maak melding

 39. hahahahahahhahahaah Pinto als ik jouw was zou ik eerst beginnen te discuseren over de misdaden gepleegd door de blanke meesters van DU,want nog steeds aanbindt hij die onderdrukkers,valse profeten en bedriegers die door de eeuwen heen hele volkeren hebben uitgemoord,bedrogen(missionarissen) en wat dies al niet meer zei.
  hahahahaha hij raadt je no.42 aan te lezen pfffffffff,maar als men hem aanraadt een reaktie te lezen geeft hij niet thuis how comes vraag men zich af wel hij wil lezen wat hij wil lezen bij dit soort uitschot geldt alleen :wie anti Bouterse of revo typt is goed bezig,alles wat pro is is voor hem niet relevant.
  No.42 denkt dat dit soort gevallen alleen in Suriname voorkomen,als hij hier in Ned.woont moet hij ook kunnen weten dat dit overal ter wereld voorkomt en juist in rijkste landen,geen haan die er naar kraait wat er met de ex-militairen gebeurt,Ned.en de VS zijn daar goede voorbeelden van,hoe getraumatiseerd de oorlogsveteranen aan de kant gezet worden na hun opgedragen missie`s,dus no spang nanga ding udu-asie disi,alles wat de blanken doen is prachtig in hun ogen toch.
  Als n0.42 eerlijk was zou hij nooit zo deginerend praten over de Sur.militairen die getraumatiseerd zijn,terwijl hij weet dat Sur.niet het enige land is die zo met hun ex-miltairen omgaat.Hij vertikt het om ook de ex-junglecommando`s te noemen die ook door Brunswijk en Vene in de steek gelaten zijn,zo lang hij de revo maar kan kleineren vergeet hij de rest voor het gemak maar.
  De enige vijand van de neger is de neger zelf DU.


  Maak melding

 40. ahahahaha pinto spreek je uit ervaring mi boi want de grootste Duivel is jou nieuwe president, snap je het mi boi ?
  Ach ja watcher in begin medelijden met jou te krijgen echt waar.
  1) wat heeft bouterse gedaan voor zijn kamaraden?
  2) ga naar moengo dan huil je om te zien hoe jonge mannen uit vuilnis bakken eten dan kan jij verwijzen naar nederland, kijk eerst in jou eigen keuken naar onze eigen mensen die een nodeloos oorlog hebben gevochten met alleen verliezers en wat doe jij watcher zo dom als je ben jij beloond de dader veroorzaker van deze ellende met de presidentschap de vijand van de negers zijn die domme negers als jou die als blind paard achter de veroorzaker van al de ellenden die wij nu meemaken in suriname . blijf jij maar lekker geloven in jou mega-plannen hoor mi boi je zal over een paar maanden weer de blanken de schuld geven want die domme negers als jou doen nooit iets fout. als bouterse ze verteld dat het volgende week gaat sneeuwen in suriname geloven ze dat zo dom zijn ze als het niet sneeuwt zegt bouta met open ogen tegen hun het is de schuld van nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.