Ex-president Suriname fractieleider Nieuw Front

25

PARAMARIBO, 17 aug – De nieuwe regering mag rekenen op een aanmerkelijk versterkte oppositie. Volgens de Ware Tijd wordt ex-president Ronald Venetiaan naar alle verwachting de fractieleider van het Nieuw Front. Het hoeft niet al te lang meer te duren.

Venetiaan aanvaardde onlangs het lidmaatschap. Nu hij president af is, is er geen belet meer. De verwachting is dat hij binnenkort wordt toegelaten tot het parlement. Hij neemt dan over van Radjkoemar Randjietsingh van de VHP. Venetiaan’s politieke partij, de NPS, heeft vier zetels in het parlement.

De VHP heeft er acht en de twee overige partners elk één. De politieke en bestuurlijke ervaring waar Venetiaan op kan bogen schijnen zwaar mee te wegen. “Bij Venetiaan speelt de ontwikkeling van het land een rol. Hij gaat er vanuit dat hij in de positie van parlementariër een aantal dingen moet trekken”, zegt NPS-functionaris John van Coblijn. De top van het Nieuw Front slaat binnenkort spijkers met koppen.


25 REACTIES

 1. Opoffering!

  Eigenlijk zou ik Vene willen adviseren om achter de Angalampoes te gaan zitten.
  Maar ik merk dat hij wil vechten voor zijn volk. Hij wil koste wat kost dat het niet uit de hand loopt in het land. Want dan krijgt hij er weer de schuld van. Onterecht!

  Vene, als het niet anders kan; sterkte!


  Maak melding

 2. Vene, ie no sa go rostoe now. Heb je soms een stille hoop dat je nog terug zal komen als de President van het land, kom kom Ronald
  geen geintjes ja, gwe, go doe tra sani.
  joe tranga yesi ie sabie. Prakseer boeng.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 3. Typisch iets van de oude politiek. Waarom niet als 74 jarige met pensioen gaan en de jongeren een kans geven om zich te ontwikkelen. Oud remt jong in zijn ontwikkeling. Minister Rusland van NH was tevens vz van de Adek. Hoeveel tijd kun je besteden aan zowel het ministerschap als VZ van een Universiteit. Een etmaal bestaat uit 24 uur. Wie houdt wie voor de gek in Surinane?.
  Vanna


  Maak melding

 4. Ja toch, een betere is er niet om het koloniaal belang te dienen. De marionet van de kolonialen belangen blijft actief. In ieder geval de groeten aan burgemeester Ven.


  Maak melding

 5. hoezo democratie ?. gezien de numerieke verhouding, zou een vhp-er de fractie-leider moeten worden, maar nee, die zijn er blijkbaar weer eens in geslaagd iemand anders voor hun karretje te spannen, met in het achterhoofd ‘go teki slag, yongu’.
  en geloof me, slag o fadon bogo bogo ; vooral tijdens de begrotingsbehandelingen!.


  Maak melding

 6. Kritische analyses van opa Vene, terwijl hij zelf al de ellende geschapen heeft. Laat hem alvast al die steekpenningen teruggeven.
  O ja ook op naam van die z.g. stichtingen.


  Maak melding

 7. Het is nu al te laat voor Vene….wilt hij nu pas zijn ballen tonen???? na 15 jaren als president van Suriname????? LAAT IS LAAT & FRONT IS ALLANG DOOD!!!


  Maak melding

 8. De top van het Nieuw Front slaat binnenkort spijkers met koppen!!!!!?

  koploze spijkers kan men alleen dichten met stopsels.wees maar gerust want niks komt meer terug.de tijd van het nieuw front is verspeelt en in het bijzonder,dat van de
  n p s.wel te rusten.


  Maak melding

 9. Ai baja, deze man weet van geen ophouden, op zijn 72ste jaar nog in de DNA gaan zitten de NPS jeugd krijgt geen enkele kans.

  Maar goed je doet maar vene, voor MC en andere partijen komt dat goed uit, ik wens je nog een heel lang voorzitterschap van nps.


  Maak melding

 10. Meneer Vene, is het geen tijd om je biografie te gaan schrijven en met Liesbeth hand in hand door Paramaribo te lopen en de kids en kleinkids verhalen van vroeger en nu te vertellen. Kom nou het is genoeg geweest. Wil je net als lachman op de stoel doodgaan en de NPS totaal ontrederd achterlaten. Na jou de zonvloed geef een jongere ook de kans. Ik heb NPS gestemd.


  Maak melding

 11. meneer el vene met alle respect,ga lekker genieten van je nog resterende dagen..

  je kunt toch niks meer toevoegen aan het geheel..jou tijdperk is al lang voorbij..

  je gaat je toch niet verdedigen tegen de rovers,kinder verkrachters,moordenaars drugs dealers..houdt de eer aan je zelf..


  Maak melding

 12. Eigenlijk helemaal niet zo gek, hoor. Ondanks zijn leeftijd is Vene natuurlijk door de wol geverfd. Hij is een politicus en diplomaat, en die zijn er in de huidige regering niet te vinden. En het pleit voor hem dat hij de confrontatie aangaat. Vene kan nog wel eens voor een stevige oppositie zorgen. En met 60% van de bevolking acher hem kan het nog wel eens spannend worden in de DNA. We benne benieuwd.


  Maak melding

 13. Goedzo dan zijn toch nog mensen met fatsoen normen en waarden en goede opleiding in onze parlement om maar niet te spreken over die ongeletterde derde voorzitter.


  Maak melding

 14. Dit is toch wel zo triest dat ik nauwelijks woorden weet te bedenken om hier iets zinnigs over te zeggen. De jeugd is/wordt het kind van de rekening.

  Tot één van de primaire taken van ieder zichzelf respecterende leider behoort het klaarmaken van zijn vervanger om hem natuurlijk te vervangen!!!

  De matematicus Venetiaan heeft dat helaas niet begrepen.


  Maak melding

 15. Ach laten we die man toch lekker laten zitten.
  Over 5 jaar is hij nog de enigste nps’er die in de DNA zit, ook dan is hij weer fractieleider maar alleen nu van groep vene.


  Maak melding

 16. 60% van de bevolking achter VENE????????????Mie gee dan NPS lassie no hel ,hahahahahah ai baja,sommigen kunnen niet hebben dat Vene en de NPS history is.
  Tja en daarom zal de NPS straks niet meer bestaan,hij die verantwoordelijk is voor het verval van de NPS gaat doodleuk fractie-voorzitter worden van geboefte nieuw-Front?


  Maak melding

 17. Jeugdrekening!

  Sommige grote Banken geven een presentje in de vorm van 50 Euro als je een jeugdrekening opent.
  Venetiaan hoeft het niet te proberen want dan zegt de bank dat hij juist wat moet bijleggen. Te oud!
  Bouterse mag het niet proberen want hij is ook al oud en zijn geld is zwart.

  Volgens Pinto (#18) wordt de jeugd door Vene het kind van de rekening. Hoe kan iemand zo dwars en eenzijdig kijken als hij niet ziet dat de jeugd met Desi een dubbele rekening krijgt gepresenteerd?
  Criminaliteit loont zwart geld!

  Vene is misschien niet de beste, maar zeker niet de slechtste!


  Maak melding

 18. “Vene is misschien niet de beste, maar zeker niet de slechtste!”

  Tot zo’n conclusie kan je alleen komen als je de nps meetlat heb gebruikt.

  Ik zie de vraag al voor me.

  Als President wat was Uw verdienste voor land en volk?

  vene: We hebben stabiliteit gebracht en monetaire reserve enz. enz, het is alleen jammer dat de voordelen niet naar het gewone volk is doorgedruppeld.

  Resultaat van Uw beleid is dus gewoon, de rijken zijn rijker geworden en de armen inclusief uw achterban zijn armer geworden, dus hebben ze massaal voor MC gestemd.


  Maak melding

 19. De slechste is nu jou president Na mi
  Ik zie de vraag al voor mij waarom ben je gekozen tot president van de republiek suriname omdat ik ze dom hebt gehouden verdenerd geknecht en vermoord.
  ik heb de hele economie kapot gemaakt de staatskast leegeplunders goudvoorraad verkocht sterke gulden laten devalueren en ze met hoge schulden achtergelaten en toch kiezen die ezels mij als president zo dom zijn ze daar.resultaat van u vorige beleid rijke rijstboeren rijker geworden lappen grond uitgedeeld als kado en die arme stakkers heb in de rij laten staan in de velle zon voor lege schappen geen olie geen zuiker geen medicijnen, en wat heb je gedaan met jou tegenstanders die kritiek op jou beleid hadden die heb opgepakt en koud gemaakt en de kranten en radio stations ach ja die heb in brand laten schieten en toch wordt je als president gekozen ja zegt bouterse ieder volk krijgt de president de ze verdienen. a.u.b na mi


  Maak melding

 20. Kijk, dhr. Venetiaan mag dan wel op leeftijd zijn, maar ervaring heeft hij zeker wel. Dat is een pro voor het Nieuw Front. Een nieuw gezicht met ruime ervaring zou ook niet gek zijn. Dat de NPS dood zal bloeden geloof ik niet. De NDP is een aantal keren gevallen en vandaag aan de dag, heeft zij het roer in handen weten te krijgen. We weten ook hoe dat gebeurd is, en ze werken met die zelfde Somo en Brunsi waarover zij zoveel te zeggen hadden!! Hypocrieten!! Waarover hebben de mensen het die zoveel te zeggen hebben over dhr. Venetiaan. Hij zal zijn redene wel hebben. Overigens heeft dhr. Venetiaan drie termijnen aangezeten en ik heb nooit gehoord dat hij na zijn verkiezings campagne oververmoeid was en in bed moest liggen!! Wie is nu oud?? Let wel ik de NPS moet wel voor verjonging zorgen wil zij de jongeren aanspreken! Maar laten de NPS jongeren zich goed scholen want Suriname kan zich geen derde avontuur permiteren.

  AH


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.