zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurBouterse zegt optreden in TV programma af

Bouterse zegt optreden in TV programma af

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/HILVERSUM, 16 aug – De Surinaamse president Desi Bouterse heeft een optreden in het Nederlandse televisieprogramma NOVA College Tour afgezegd. De uitzending waarin studenten vragen kunnen stellen aan een gast stond gepland voor 9 september, meldt de Nederlandse Programma Stichting (NPS). Het plan was om de uitzending op te nemen op de Anton de Kom Universiteit in Suriname.

Volgens NPS redacteur Pepijn Hentenaar had Winston Lackin, met wie hij in maart contact had, al een akkoord gegeven voor deelname aan het programma. De NPS kreeg op de dag van de inauguratie echter een kort mailtje waarin Lackin liet weten dat Bouterse ‘om persoonlijke redenen’ geen medewerking meer wil verlenen aan het interview.

‘Hij heeft geen toelichting gegeven, maar het ligt voor de hand dat de relatie tussen Nederland en Suriname ermee te maken heeft’ aldus Hentenaar.

opening
Fernandes Express
BODO Party

64 REACTIES
 1. Ik vindt het een domme beslissing van de heer bouta..Nu had hij de kans om zich als echte leider te etaleren, jammmer, die was zeker bang voor de vragen die op hem af zouden komen.


  Maak melding
 2. Maar natuurlijk, wat had je anders verwacht van deze chicken shit? Hij is te bang om met intelligente, kritische mensen in discussie te gaan. Vandaar dat hij ook 15 intellectuelen heeft laten vermoorden op 8 december 1982.

  Domme mensen slikken alles van Bouterse, deze studenten zullen dat niet makkelijk doen dus is het logisch voor de Bouta kliek om hiervan weg te lopen.

  Pok, pok, pok, poooook… chicken shit.


  Maak melding
 3. Wetenschap of weddenschap?

  Weten wat je op het spel zet kan je doen beslissen om niet of nooit mee te doen aan een wedstrijd.

  Een wedstrijd is een weddenschap waar vroeger geen wetenschap aan te pas kwam.
  Tegenwoordig worden allerlei wetenschappers bij een wedstrijd betrokken. Arts, Psycho, Praatpaal en Wonderdokter of Spindokter.

  Desi kiest voor langs de lijn. Waarom?

  Hij zet alles wat hij met de afgelopen verkiezingen heeft gewonnen op het spel.
  Alle roem en charisma kan hij bij 1 vraag van een slimme universiteitsstudent in de Anton de Kom universiteit kwijt raken.
  Daar aast NOVA op. Een slimme student. Maar……

  Desi is niet dom, maar een slimmerik wil ik hem ook niet noemen. Hij weet wel zijn stappen te zetten en dat is ook een gave.
  Dat Desi veel vaker door Adjudant Lackin in verlegenheid zal worden gebracht, zal leiden tot het vroegtijdig vertrek van Lackin.
  Je kan tenslotte maar 1 fout maken, maar dit is al de derde van de Adjudant.

  Wedden dat wat ik hierboven beweer pure wetenschap is?


  Maak melding
 4. bouta heeft de ontwikkeling niet om met de studenten in discussie te gaan
  alleen op de berm heeft hij groot praats,daar durven zijn hielenlikkers niets te vragen
  bouta duld geen tegenspraak ,degene die ervan kunnen praten zijn, alibux,bosje,etc.ze hebben allemaal weleens een klap gehad van baas . . .


  Maak melding
 5. Hahahahahah, en wie hebben wij daar weer onze enige echte winston lacking.
  Bouterse kan alleen in ocer tegen een stelletje koeie spreken die dronken zijn en wat muziek horen en een bord eten krijgen lieden zoals pinto, we zullen nog meer van bouterse meemaken maken jullie je borst maar nat hij kan niet tegen kritiek het is het aard van het beesje. je kan ook zien hoe onbeschoft en onkundig lacking is dit is de zoveelste blunder in een korte tijd van deze loop jongen van de mc der dwazen hahahaahhaa ai mi gado.


  Maak melding
 6. 16 augustus 2010.

  Iemand die:
  1) intellectuelen(ongewapend)zonder enig vorm van proces dood schiet.
  2) met een uzi in de hand samen met zijn revolutionaire kameraden kinderen zwangere vrouwen en ongewapende burgers(ouden van dagen)te moi-wana afslacht/laat afslachten
  noemt zich zelf een held en de redder van het land maar loopt nu weg, na eerder toegezegd te hebben, voor de kritische vragen van studenten.
  zo iemand noemt men heel zacht uitgedrukt in het nederlands ËEN LAFBEK” van een
  president.
  Iemand schreef eerder op deze forum
  dat heel veel Surinamers nog moeten leren om te schamen.Wel nu, ik verzoek de aanhangers van DDB=Drugs Dealer and Broker met klem hier goede nota van te nemen.
  Gegroet
  Latish


  Maak melding
 7. Zwak…………….triest….

  Je toont geen ballen Bouterse !

  Ben jij nou de Main Men van Su ?
  Ik behoor trots op jou te kunnen zijn
  de Pres van mij o zo geliefde Suriname

  WAAR BEN JE MEE BEZIG ?

  (Vrije meningsuiting, het mag nog steeds toch ? )


  Maak melding
 8. wat met gerard spong is gebeurd tijdens de opnames,moet suriname niet hebben.wij hebben een heel ander soort van zeden en gewoontes.

  we kunnen onmogelijk meewerken met nova reporter om de afhankelijkheid van onze studenten in gevaar te brengen.suriname is een arm land en de studenten zijn helemaal afhankelijk van hun ouders en niet van de staat,zoals in nederland.


  Maak melding
 9. bouta wil niets met nederland temaken hebben!!! en voral niet met nova… wandt dat is meer een roddelprogamma niet echt nieuws.aub mensen bemoei je met je eigen zaaken.om de wereld te veranderen moet je eerst in NEDERLAND beginnen……..


  Maak melding
 10. gezien de grofgebektheid en vrijpostigheid van de gemiddelde hollander/nederlander, zeker als hij weet dat hij ingedekt staat, verbaast het mij dat desipres in eerste instantie accoord ging met dat vraaggesprek.
  zijn moedertaal is geen nederlands, hij is niet universitair geschoold en hij is al op een respectabele leeftijd (voor ons sme-ers), dus logisch dat hij studentikoos gepraat uit de weg gaat !.


  Maak melding
 11. Van 1 t/5 louter negativiteit. Hebben jullie nog niet begrepen dat Holland hier niet meer aan de orde is? Geen gedoe met Nova. Wij gaan ons richten op de grote wereld. Openheid naar Holland heeft vooralsnog geen zoden aan de dijk gezet voor de Surinaamse mens. Tjoemita zei zei ooit eens, ëen overeen
  komst met Nedereland is als ware het op water geschreven”.

  We don’t give a damn.


  Maak melding
 12. Shano,
  Maak je vooral niet druk om die academische graad.

  Sinds mensen heugenis hebben wij in Suriname, meesters in de rechten, doctorandussen, ingenieurs, PHD’s, doctoren honoris-causa aan het roer gehad.

  Hun prestatie heeft niet geresulteerd in tastbare vooruitgang van de Surinaamse samenleving.

  Leri no puru dong!


  Maak melding
 13. Bouterse had alleen maar kunnen verliezen met zo’n interview. Zijn tekortkomingen komen altijd akelig bloot te liggen bij kritische en intelligente journalisten, die hun huiswerk goed doen. Dan gaat ons Presje kronkelen als een slang. In Suriname is er helaas maar een handjevol goede journalisten over.


  Maak melding
 14. het isolement begint nu al
  hoe kan deze president nu een land laten vallen waar meer dan veertig procent van de surinaamse bevolking woont?
  ach we weten hoe deze figuur omgaat met critici. misschien de lach of ik schietshow wel geschikt?


  Maak melding
 15. @ pinto en brantimaka en de rest van de kudde
  het zou jullie sieren als jullie over de schutting kijken blijft niet hangen in dom geleuter en doctrine daar word je alleen maar dom van.Een man een man een woord een woord, je kan niet eerst toestemming geven om daarna zonder enige reden het afzeggen je laat zo zien hoe onbetrouwbaar jen bent, pinto als het weet niet in nerderland hebben wij een onafhankelijk en critische media die niet wordt gestuurd door de politiek het is dom en achterlijk op jou ruzie die je met politiek denhaag hebt af te reageren op de media of de blanken in het algemeen zo laten jullie in suriname zien hoe kortzichtig jullie zijn en ook hoe jullie worden misbruikt door misleiders als bouterse en zijn kliek.iedere populist en dictator zoals bouterse zijn gebaat bij het scheppen van vijandsbeeld hij weet dat jullie niet verder kunnen denken dan jullie revolutionaire neus lang is dus hij bespeeld met alle genoegen de onderbuik gevoelens van die ezels onder mijn landgenoten.


  Maak melding
 16. Ik weet verder niet wat dit programma verder inhoudt, maar een terechte besluit van de President. Zolang wij (Suriname en daarmee ook de Surinamers) niet serieus genomen worden en respectvol behandeld worden, moeten wij niet meewerken aan zulke activiteiten. Neem van mij aan dat dit alleen maar bedoeld is om onrust in het land te zaaien. Nooit aan meewerken. NOVA kan m.i. meer aandacht besteden aan het vormen van een regering in Nederland.


  Maak melding
 17. Weglopen, hard weglopen… dit is andere koek dan die malloten die je alles wijs kunt maken. Bang voor de waarheid. Het getuigt van lafheid van deze brulaap.


  Maak melding
 18. Ja, als je president wordt, verandert er heel wat. Je moet je kabinet met al zijn tegenstellingen op het juiste spoor zetten. Zeker met al een staatsbezoek en een toespraak voor de Verenigde Naties voor de boeg. Dit geeft eens te meer aan dat de president de vragen van de studenten niet ziet als iets wat je er even tussendoor bij doet. Vragen en antwoorden zullen zoals we intussen weten, door de redactie van het (Bouterse deugt niet) programma, geprepareerd en gemanipuleerd worden. Toch ben ik met anderen van mening dat de president die uitdaging moet aangaan. Niet voor de, zoals altijd, subjectieve mening van Du cs, maar omdat we trots kunnen zijn op deze president. Een man die echt zijn woordje wel kan doen. Alleen, je moet wel willen luisteren naar wat hij zegt, niet naar wat je wil horen. Pres, ga er voor! Ma san d’o mam du? Neks.


  Maak melding
 19. Dit verbaast me niets. Bouta ziet nu al in dat hij zijn beloften niet kan waar maken. Waar zou hij trouwens het geld vandaan moeten halen? Hierom wil hij niet geconfronteerd worden met directe en ongezouten vragen uit een kritisch en nuchter publiek. Hij kan namelijk niet op een normale manier kritische vragen beantwoorden. Bouta heeft wel wensen en fantasieën maar geen echt plan. Daarnaast heeft hij een stelletje ministers aangesteld die met allemaal eigen losse ideetjes komen. Zoals het invoeren van de dienstplicht. Is daar geld voor en is het productief? Jongeren kunnen toch beter in de productieve sector tewerkgesteld worden? En dan nog een minister die doodleuk 1 jaar wil uittrekken om de problemen met grondzaken in kaart te brengen. Een 100 dagen plan om een en ander in kaart te brengen is nog geloofwaardig. Is dit regeerbeleid en centraal afgestemd of zijn het losse flodders? Er is niet eens een regeerakkoord bekend. Alleen het verkiezingsprogramma van MC is bekend. Daarom begrijp ik wel dat Bouta niet publiekelijk aan de tand gevoeld durft te worden over zijn hap-snap beleid.


  Maak melding
 20. Het zijn jullie zogenaamde Surinaamse-Nederlanders (ex-Surinamers) die het verpesten voor de grotere groep Surinamers. Alleen maar negativisme. Denken jullie echt dat de wereld draait rondom Nederland?

  Bouterse heeft NOOIT gezegd dat hij Nederland wil lossen. Hij heeft gezegd dat hij Politiek Nederland niets te doen mee wil hebben , maar de relatie met de Surinaamse-Nederlanders wil behouden en zelfs wil verstevigen. Hij heeft toch aangehaald dat hij het visumbeleid voor de Surineds wil versoepelen en de banden met het Nederlands bedrijfsleven wil verstevigen. Dat vergeten jullie he? Jullie hebbben een selectief geheugen.


  Maak melding
 21. hahahahaa het lijkt mij verstandig dat jullie in suriname je zelf eerst serieus gaan nemen en repectvol met elkaar omgaan dan kan je anderen ervan beschuldigen een volk die zijn onderdrukker drugsveroordeelde massamoordenaar kiest als president kan je volgens mijn niet serieus nemen, jullie moeten niet zo wantrouwend en achterdochtig zijn dat maak jou zwak als je niets te verbergen hebt hoef je ook voor niets bang te zijn dus het afzeggen van deze tv progamma bevestig het beeld dat bouterse heel veel te verbergen heeft hij wou zeker zelf de vragen stellen en ze ook beantwoorden.


  Maak melding
 22. Ik ben benieuwd wat deze meneer gaat doen in de verenigde naties,wat zijn toespraak zal zijn,wat hij gaat antwoorden op vragen die hem gesteld zal worden..

  Daar in de v.s. kan hij niet weglopen,zolang er geen antwoordt is gegeven op de vragen,ook in china of india niet..

  Het wordt leuk de komende tijd,mensen denk goed na..onze staatshoofd is en blijft een ……..


  Maak melding
 23. Het lijkt me verstandig als Bouterse en co zich nu gaan richten op de salarissen en alle grote gelden die ze voor Sur. gaan verdienen.
  Zo’n interview zou hij waarschijnlijk niet aankunnen en zich dus gauw verslikken in zijn uitspraken. Daarmee wordt Sur. alweer te kijk gezet in het buitenland. Goed besluit dus om af te zien van dit interview.

  Misschien is het goed om Lackin maar even buiten de wind te houden, ik heb begrepen dat hij nog in de rouwverwerkingsfase zit, zo 2 jaar na het overlijden van zijn zoon. Misschien moet hij maar ambassadeur worden en geen minister. De verantwoordelijkheid lijkt hij niet aan te kunnen.


  Maak melding
 24. Orlando en Minerva,

  ik kan mij in jullie argumenten vinden. Scherpe journalisten zullen in staat zijn aan te tonen waarom Bouterse (uitgezonderd zijn daadkracht en gezag) niet de geschikte man was om Pres te worden. Juist daarom ben ik het met je eens Minerva dat een interview bij NOVA Suriname geen goed zal doen.


  Maak melding
 25. Ik geef hem groot gelijk dat hij niet mee wil werken aan het gelul,er moet geregeerd worden, en dat gaan wij ook doen. zal weer een adder of liever gezegd een .. aboma onder het gras hebben gelegen van Nederland kant uit.
  Bouta ie kies ding mooi, met hun gelul.


  Maak melding
 26. Die man is Pres…dus grappen maken mag niet meer…..dus geen enkel spel is Pres spel dan belang van en voor land en volk.
  Daarom Nova het spijt mij….geen spel met Pres….doet men toch met geen enkele Pres.


  Maak melding
 27. Terecht en goed besluit.

  Ik stel wel voor dat Bouterse vaak ADEK studenten ontmoet op de ADEK zodat ze allerhande vragen kunnen stellen mbt de ontwikkeling van Suriname, hun rol daarin, maar ook dat Bouterse zijn ontwikkelingsvisie kan ontvouwen en ze op het hart kan drukken, dat ze nodig zijn voor Suriname. Motiveer deze Surinaamse studenten.


  Maak melding
 28. Bouta heeft verstandig dit optreden afgezegd, had ie eigenlijk niet eens aan moeten beginnen.
  Want één vraag verkeerd beantwoorden kan nl. vervelende consequenties hebben.

  Aan al die overloze domme ezels die denken dat ze tata’s zijn met hun Claus-accent, tata-kondré zo verheerlijken dat ze hun afkomst verloochenen, gaan van een koude kermis thuis komen als hun blonde leider ze voor de zoveelste keer gaat beledigen!!!
  Dringt het niet tot ze door dat ze allochtonen zijn en dat het altijd zo zal blijven!!!!


  Maak melding
 29. CCL

  Je mond beeft niet noh!!!
  Oh ja, je hebt ook geen achteruitkijkspiegel.
  FYI de meeste Suri-neds zijn gevlucht voor dezelfde persoon die ze nu een soepel visumbeleid beloofd.
  Soema law???? Al was het gratuzzzz, met ticket erbij, dus….. De wereld draait door hoor.

  Het zal je vader, oom, broer, kind, buurman, vriend, collega, etc maar zijn geweest.
  Ja, dan ren je naar suri, om die mensen te helpen die “spugen”, op jou verdriet!

  Vergeven doe je voor jezelf,
  maar vergeten doe je niet!!!!

  Ik ben benieuwd wie wie heeft afgezegd.
  Zou absoluut niet interessant zijn, want ding adekkers frede so te. Zelfs om de “gedirigeerde” vragen op te lezen.


  Maak melding
 30. Persoonlijke redeneN:

  -1- Drugsveroordeling.
  -2- 8 december.
  -3- onvermogen een dialoog aan te gaan.
  -4- gebrekkige scholing.
  -5- gebrekkige sociale vaardigheden.
  -6- een dar slechte CV.
  etc.

  Hij is vast wel zo slim geweest dat hij zelf op één van de redenen uit de langlijst kon komen. Zo dom is hij ook weer niet. 😆


  Maak melding
 31. Als we nu een jonge frisse leider hadden zoals Bouva dan was hij het gesprek gewoon aangegaan.
  Er is toch niets te verbergen.
  Zelfs jonge Nederlanders zoals Geert Wilders zouden zo een kans direct met allebei handen aangrijpen.
  Onze pensioengerechtigde leider kan het niet aan.
  Het is geen kwestie van durven en dat kunnen prehistorische figuren niet.


  Maak melding
 32. Is dit Bouta’s goed recht?

  Neen! Als president heb je verantwoordelijkheden. Je dient daags na je presidentiele aanstelling aan je kiezers en het andere deel van het volk te vertellen wat je plannen zijn. Wat het regeerprogramma is. Hoe ga je met je ministers te werk en vooral, wat wil je dat het volk bijdraagt?

  Dat kan je doen in zo’n onschuldig vragenuurtje van notabene jonge studenten.
  En vergeet niet dat je de banden met de SurNeds wil verstevigen dus die 300 duizend in Nederland willen van je horen hoe!

  Als je bang bent om af te gaan dan ben je niet “the right man on the right place”. Want Nova is een gerespecteerd programma waar elke avond de gang van zaken in de Nederlandse en ook de wereldpolitiek wordt besproken. En geen roddelprogramma!

  En het excuus van wie me niet respecteert respecteer ik niet gaat hier niet op. Het is niet den Haag die je een intervieuw vraagt of om je regeringsplannen, het zijn je eigen studenten van de A. de Kom Universiteit.

  Als je je niet lekker voelt in een universiteit zeg dat dan. Dan kan het gesprek verplaatst worden naar Ocer, je thuishaven. Kan nog steeds als je durft.


  Maak melding
 33. @ nummer 23,
  Ik denk eerder dat jullie van MC een selectieve geheugen hebben bouterse zegt altijd dingens die hem om dat moment goed uitkomen zonder erbij na te denken wat de gevolgen kunnen zijn bouterse is een hypocriete misleider die jullie gabakkenlucht verkoopt.
  Uit de oude doos (5 augustus 1998)
  In de white paper ‘Suriname under Dutch attack’wordt nederland gehekeld als een neokoloniale mogenheid die erop uit is suriname weer in te lijven. het anonieme document, door suriname verspreid onder regeringen in afrika en in het caraibische gebied,behandeld de koloniale geschiedenis en geeft een analyse van de nederlandse bedoeling.Aanleiding voor het stuk is de vervolging van desi bouterse in nederland wegens drugshandel.dit laat zien dat bouterse niets heeft geleerd van zijn domme en acterlijke retoriek hij wordt weer de kant opgeduwd die hem en suriname in grote problemen gaan zetten bosje zei het zo mooie het is acceptatie of isolatie en ik denk dat bouterse met zijn stomme houding richting isolatie gaat. sorry hoor maar wie trots is op bouterse als president mist ieder realiteit no joke, mijn mening heeft niets met subjectiviteit te maken maar met de realiteit en feiten en daar schort aan bij de aanhangers van bouterse jullie worden meegesleurd in een wereld vol fantasie gebakkenlucht leugens bedrog en onderbuik gevoelens dus anansi blijf maar lekker in jou anansi tori geloven één ding staat vast bouterse en zijn mederwerkers zijn niet serieus. Bezint eer ge begint


  Maak melding
 34. Du, jou reacties kennen wij onderhand wel. Alleen kritiek hebben, maar niet met iets constructiefs komen. Jij geeft nu ook al aan ons niet serieus te nemen, omdat wij deze president gekozen hebt. Als jij een Surinamer bent, schop je nu tegen je eigen mensen en erger nog, tegen je eigen roots en kan ik je niet anders zien als een landverrader.
  Ben je een bakra, dan snap ik helemaal niet waar jij je mee bemoeit. Du, je bent lelijk door de maand gevallen. Mi Gado, Ma na Bouta schuld!


  Maak melding
 35. @Pinto op nr. 13. schreef:
  Geen gedoe met Nova. Wij gaan ons richten op de grote wereld.

  Waar ligt die grote wereld van je dan Pinto. Niet in Amerika, want daar houden ze Sur. stevig in de gaten. Zeker niet in Afrika, want je wilde ook niets te maken hebben landen die rieken naar slavernij. Het is je toch wel bekend dat de Afrikanen als eerste hun eigen mensen in ruil voor wapens -stammenoorlogen e.d.- hebben verkocht aan de Europeanen. Niet in Europa, want je moet niets van Ned. hebben. Parlez-vous Francais, Pinto?

  Dus waar ligt die grote wereld van je dan, ware Pinto. Misschien Indonesie, China, kortom Azie? Het moge bekend zijn dat het de Chinezen zijn die Sur. langzaam aan aan het ‘veroveren’ zijn, gezien de vele winkels die her en der worden opgezet? Daarbij kunnen vele niet eens hun toelatingsbewijs in de vliegtuigen zelf standig in vullen. Azie is zo goed als leeggepunderd en zo zoeken die ook naar nieuwe gebieden voor hun eigen mensen.

  Waar rest je nog Pinto, de Brazilianen beheersen het binnenland, voeren het goud weg en Bruns zit met zijn hele stam/lo enz. in en rondom de kuststreek. Over Guyana en Venezuela zullen we maar zwijgen, want, ik zie jou al denken, met Ned. was het zo gek nog niet.


  Maak melding
 36. Een terechte beslissing om hier geen medewerking aan te verlenen.
  Zou het mogelijk zijn dat studenten uit Suriname van JP Balkenende of een andere Nederlandse President de gelgenheid gebodon zou worden hen kritisch te bevragen?
  NOVA College Tour is een programma waarbij de studenten van te voren gescreende vragen stellen.
  De gedachte dat het hierbij zou gaan om kritische vragen waarop de President geen antwoord zou weten, is daarom een misvatting.


  Maak melding
 37. Ik heb mij de afgelopen dagen/weken/ maanden steeds geërgerd aan de manier hoe de heer/mevrouw DU zijn zogenaamde landgenoten in Suriname beledigd.Mensen zoals U en ik ezels en domme koeien noemen,alleen maar omdat zij Uw mening niet delen ,is verkeerd en niet gepast op z’n zachts gezegd. Ik denk dat het U zeer doet dat U Suriname niet in mag of in wil en dat U daarom zoveel vuil spuit over de Surinamers in Suriname. Als U vindt dat de heer D.D.Bouterse een moordenaar is, dan moet U het aan het tribunaal gaan vertellen, want er is niemand die naar U luistert behalve U zelf.Is het niet zo dat U ook tot dezelfde categorie behoort, want U heeft zich ook aangesloten bij het “Bevrijdingsleger”in de jaren tachtig en was het ook niet U bedoeling om daar mensen om te brengen en ook de legertop. Of was het maar een speelgoed legertje? Wat zou Uw functie worden in het nieuwe Suriname van U, toen? Waar kwamen toen de financiën vandaan om die oorlog te voeren? Hoe zou het geweest zijn als de machthebbers in 1982 15 Surinamers uit een sloppenwijk van Paramaribo, die een coup hadden beraamt, vermoord hadden, zou de commotie zou groot zijn als nu ? Ik ben benieuwd. Uw wilt een persoonlijke vete uitvechten met Bouterse over de ruggen van honderdduizenden andere? Waarom probeert u nu geen positieve bijdragen te leveren aan de opbouw van dat land.Wij zijn thuis sinds jaar en dag NPS,ers, maar als zij het zo goed hadden gedaan, waarom zijn ze nu afgestraft met 4 zetels? Ze hebben 15 jaren de tools gehad om dit land tot welvaart te brengen. Ja misschien voor de rijkeren, maar niet voor de mofinas. En juist die zijn in de meerderheid en die worden door DU, ezels ,koeien en domme mensen genoemd. Du je mag wel kritiek hebben, maar speel nooit op de man, want dat is vals.Laat het recht zijn beloop hebben en wacht de uitspraak af van de rechters.Het gaat je verder goed hier in Nederland,maar denk ook aan je oude dag kerel/vrouwtje.

  Mies.


  Maak melding
 38. Bouterse kies un mooi, hij heeft gelijk om niet op een Nederlandse zender te verschijnen cq programma mee te werken ,ze zijn alleen geïnteresseerd in het Negatieve van
  Bouterse en Suriname,en niet het gene die Sur voor uit kan brengen.ik ben heel blij dat Bouters jullie onderontwikkelde mening aan zijn Lars lap.zo genaamd hebben jullie rechten,ga dat maar daar in Sur zeggen,in plaats dat jullie het land helpen , opbouwen,breken jullie het met behulp van die negatieve Nederlanders af


  Maak melding
 39. Stomme du en overige idioten,

  Dit(jullie gedrag) is het bewijs dat menig Surinamer het zij in Su als ook in Holland ergens is blijven steken.Er komt geen moment iets opbouwend uit jullie gore spleet.Met dat idioot gedrag dat jullie etaleren zal Su. nooit opgebouwd worden.15 jaar lang waren er zeer goed geschoolde(universitair) mensen aan de macht, maar ze hebben er niets van kunnen maken.Geef liever enkele goede ideeen zodat er iets mee gedaan kan worden i.p.v. steeds praten over de periode toen je nog aan tieten lag te sabbelen.Die tijd is voorbij.


  Maak melding
 40. ai a frede no ka
  een goede vraag en het kaartenhuis mega/ndp stort in
  de vraagsteller wordt direct vermoord
  die amateur sergeant heeft in zijn opleiding niet leren omgaan met tegenspraak


  Maak melding
 41. Gelijk heeft hij ..!!!!

  Grote vissen moet hij te woord staan.

  Du ik ben fan van je …. achterlijke monkey !!!!

  Jijjjjjj hebt nederland nodig….. Suriname niet ..wat heeft het surinaamse volk met Nova te maken??? In de Branding hebben we daar. Waarom verhuis je niet naar Suriname en dan ga je daar in de politiek ..als Brunswijk het kan kan je dat ook toch …!! Als je vanuit je hart echt wil meewerken aan de Opbouw van Suriname was je allang daar …. je zit maar te Lullen hier man !!!!! wakajjj LUL..Shodemieter op na daar !!!!!


  Maak melding
 42. Bouterse heeft aan één kant gelijk door niet in een links Nederlands tv programma te verschijnen. Aan de andere kant geniet de man steeds meer openlijke steun van de rechterkant van het Nederlandse politieke spectrum.
  De openlijk nationalistische site http://www.kankerhard.nl/ prees ‘Bevel’ omstandig terwijl de PvdA websites hun afschuw over de Suri leider uitspraken.
  Het kan verkeren.


  Maak melding
 43. Ik hoop het beste voor alle Surineds “die op dit forum een grote bek opzetten” met de heer Wilders.
  Die heeft wat achter de hand voor jullie.
  Het gaat straks voor jullie erg heet onder de voeten worden dan zullen wij zien waar jullie je zullen richten.
  Naar deze zelfde bouterse die jullie z.g. haten


  Maak melding
 44. Hij heeft gelijk, is zeer verstandig.Welke vragen willen ze stellen aan de heer Bouterse?Juist Ja :domme vragen en de oude koeien uit de sloot halen.So so las ting.Geef die man ff de tijd om nadenken over zijn politiek-beleid.Het is bewezen dat hij zeer slim is in veel opzichten.
  Ik wens hem tai -ori en toitoi.


  Maak melding
 45. Loyd W REACTIE 41

  ik steun jou reactie
  heel slim van Boutrse om niet mee te werken aan het programma, wij denken dat Den Haag hier niets van weet, maar dat is dus een leugen. de vragen zullen wel degelijk via kamerleden gechecked zijn.


  Maak melding
 46. Wat zou de wereld toch een paradijs van rust zijn als columbus Amerika niet zogenaamd had ontdekt en geen fantasie naam had bedacht voor de rasechte Amerikaan die geestelijk van huis en haard betovert zijn.

  Zwart Afrika zou zijn gegroeid tot een machtig eenheid van volkeren die bewust zijn van de rijkdom van hun kontinent.

  Toch laten velen zich tot vandaag betoveren met woorden zonder het verstand te gebruiken.


  Maak melding
 47. Super simpel.

  Bang voor wilders hahahahahaha!
  wilders die 24×7 met beveilig rondloopt(Suri beveiliging), zelfs naar toilet moet met beveiliging!
  Wie is bang voor wie?

  De Ned. politiek is slim genoeg om hem in het gareel te houden, dus hou je bezig met Suri, wij zijn niet afhankelijk van geen enkele politieke leider. Het land draait gewoon door met of zonder politiek hoor…!!!


  Maak melding
 48. Michel (# 42) dat is de reden waarom ik al vanaf het vroege begin van mijn postings niet meer reageer op DU en andere personen, die alleen maar haat willen zaaien om het haatzaaien en niets constructiefs hebben te melden.

  Ik heb geen boodschap aan redi musu’s als DU die Suriname en Surinamers stiekem de afgrond in wensen met hun eeuwige negativisme.


  Maak melding
 49. Er zijn genoeg onderwerpen over de aanwezigheid van Surinamers in Nederland waar de NPS een uitzending over kan maken. Nu komen Surinamers alleen op de Nederlandse TV als er iets mis is, zoals met de organisatie van het Kwakoefestival e.d. Waarom geen discussie over het Nederlandse slavernijverleden bijvoorbeeld of over de gevoelens van de SuriNeds over het fenomeen Wilders en zijn 1,5 miljoen racistische volgelingen. Daar heb ik persoonlijk meer mee dan met het Surinaams vraagstuk Bouterse.

  K. Wolff


  Maak melding
 50. @ mies,
  Wie de bal kaats moet hem terug verwachten als je niet tegen schelden kan doe dat niet bij een anderen dus die moraalridder die hier speeld slaat nergens op mijn reaktie vallen u wel op maar dat van die anderen niet .Als ik u zou vertellen dat bouterse door god is gestuurd om het surinaamse volk te leiden zou de meute mij omarmen maar als ik terecht vindt dat bouterse door de duivel is bezeten dan reageren jullie allemaal als door de bij gestoken.Ik zal mijn mening over bouterse blijven verkondigen en als het moet keihard en als jullie daar niet tegen kunnen lees mijn reaktie a.u.b niet.
  Ik vindt dom van de surinamers die bouterse hebben gekozen als president.
  Ik vindt dom dat de jongeren in suriname bouterse zien als hun voorbeeld.
  Ik vindt dat een president van onbesproken gedrag moet zijn en als ik kritiek hebt op deze moordenaar bouterse en zijn volgers dan doe ik dat mevrouw mies ik hoop dat ik duidelijk ben.Verder wil ik niet ingaan op u domme en valse aanname en veronderstelling. mevrouw mies laat mij u dit nog zeggen hitler , sadam ,mobutu, idi amin pol pot, staling hadden miljoenen bewonderaars maar hun daden waren onmenselijk en misdadig het gaat niet om hoeveel mensen achter bouterse staan het gaat om zijn verleden en zijn heden zijn misdadige karakter mevrouw hij benoemd nu zijn oude strijdmakkers op sleutel posten in suriname ik hou mijn hart vast mevrouw maar er komt een dag dat jullie mij gelijk gaan geven let op mijn woorden.nergens in de wereld is een land vooruitgegaan onder een militaire dictatuur en ook niet waneer ze hun militaire pak uitdoen voor een nette pak het blijft de zelfde stront kijk maar om u heen.


  Maak melding
 51. Ach ach, wat een negatief gedoe weer. Laat iedereen toch in zijn waarde,ook dhr Bouterse, het volk heeft hem gekozen,geef hem een kans,iedereen verdient een kans, enne, niemand is slechter of beter dan een ander.
  Ik ben een bakra,maar mi lobbi Sranang.


  Maak melding
 52. “Neen! Als president heb je verantwoordelijkheden. Je dient daags na je presidentiele aanstelling aan je kiezers en het andere deel van het volk te vertellen wat je plannen zijn. Wat het regeerprogramma is.”

  Bovenstaande beweerd DAS.

  DAS beweerd dus dat President Bouterse zijn regeerprogramma via een Nederlandse Programma aan het volk van Suriname moet communiceren.

  Wel DAS dit is een programma van NOVA waarin gewoon vragen gesteld gaan worden, de President krijgt dus niet de kansd om zijn regeerprogramma kenbaar te maken.

  Als het een uitnodiging was van een Surinaamse programma was ik voorstaander dat hij dit moest doen. Dit is voor een Nederlandse programma, dus gelijk heeft hij niet doen.

  De SurNeds zullen het regeerprogramma via de dagbladen moeten lezen.


  Maak melding
 53. Michel Rijkaard,

  Maakt U zich aub niet druk met het minderwaardig wezen die zichzelf du noemt.

  Deze dorpsgek of is het waterkantgek, kan door niemand meer serieus genomen worden, dat bestaat niet.

  Hij is een schande voor het Surinaams volk, ik begrijp niet waarom waterkant dit mensonwaardig wezen nog laat posten.

  Waarschijnlijk denken ze dat zelfs gekken een uitlaatklep mogen hebben.

  Gewoon negeren. Trouwens ik weiger hem als Surinamer of SurNed te zien, hij is gewoon niets.


  Maak melding
 54. @ na mi ,
  de tijd van Erich honecer en staling, pol pot, stroessner zijn allang voorbij alleen in suriname wil 40 procent van de bevolking geleid worden door een geestelijk gestoorde charmante psychopaat.Na mi miderwaardige mensen aanbidden moordenaars drugscriminelen minderwaardigen mensen gedragen zich als jou ze gedragen zich onderdanig slaafs ten opzichte van hun misleiders die kunnen niets slecht doen in hun ogen. Ik heb al eerder gezegt dat dictatuur is ook het werk van de slachtoffers, ze worden aanbeden als god net een cultobject de bevolking doen afstand van hun waardigheid daardoor neem de onderdanigheid steeds verder toe het leid tot een slavenhouding. zie hier op dit net de houding van de bouterse aanhangers.


  Maak melding
 55. Bouterse doet er goed aan net zoals Obama zich de eerste maanden van zijn presidentschap bezig te houden met Surinaamse aangelegenheden, en niet met het entertainen van verwende Nederlanders (Lees: Surinaamse Nederlanders) die toch voor overgrote deel willen en hopen dat hij op zijn bek gaat. De problemen in Suriname zijn enorm en de kiezers die op de heer Bouterse hebben gestemd, verwachten dan ook een oplossing van hem.
  Bovendien zullen de meeste vragen gaan over zijn veroordeling in Nederland en 8 december. De meeste Surinaamse Nederlanders hebben nou eenmaal hun hersenen verpacht aan de VOC.


  Maak melding
 56. NaMi (#60),

  OK! Ik wacht af! Volgens mij zouden Suri studenten van de A.de Kom universiteit hun vragen stellen. Is dat niet zo, dan heb je gelijk en wacht ik af.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES