dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: Ontwikkeling Suriname op kruispunt

Bouterse: Ontwikkeling Suriname op kruispunt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 aug – Suriname staat op een kruispunt wat de eigen ontwikkeling betreft. Dit zei president Desiré Bouterse tijdens een publieke bijeenkomst op het Onafhankelijkheidsplein. “Voor het eerst in onze geschiedenis gaan we zelf onze ontwikkelingsrichting bepalen.” Kennelijk gebeurde dit eerder niet.

De voornemens van de nieuwe regeerders liegen er niet om. Huisvesting voor de duizenden woningzoekenden en werkgelegenheid krijgen bijzondere aandacht. Maar ook realistische sociale voorzieningen moeten binnen afzienbare tijd te realiseren zijn. “De nood is hoog. Maar in feite hebben wij de rommel zelf geschapen. We moeten die dus ook zelf opruimen”, zei Bouterse.

Het geld om het allemaal te betalen moet uiteraard ergens vandaan komen. “We gaan produceren wat Suriname van nature heeft. Het grootste deel van de winsten uit winning van bauxiet, aardolie, goud en water moet de samenleving ten goede komen. De winst moet hier blijven”, aldus Bouterse. De bijeenkomst markeerde het einde van de festiviteiten rond het aantreden van de nieuwe regering. Op het plein traden muziekgroepen op.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. het is alleen maar feesten ,geld uitgeven
  ,verspilling,gaat hij zo het land opbouwen ?
  hij probeert populair te blijven ,maar daar genieten alleen de hang jongeren van die niet willen werken maar drugs verkopen en gebruiken


  Maak melding
 2. Popi Desi!

  Desi stop! Stop met die grote show! De overwinning is binnen, het regeren moet beginnen. Er is een tijd voor feesten maar er is ook een tijd voor werken. En die tijd is NU!

  Je hebt veel beloofd, moet veel waar maken, veel uitgeven dus zorg er ook voor dat je ook veel inkomsten hebt. Alleen de Zon gaat voor niets op, maar al het andere in het leven moet je verdienen, door hard te werken.

  Stroop de mouwen op, loop achter je mensen met een zweep, schop ze naar hun werk of sla ze naar hun buro toe, kan me niet schelen hoe je dat doet, maar doe het goed.

  Ik heb de strijd verloren en wil nu zien van wie en waarom!
  Ik tjeck je! Ik hou je in de gaten!


  Maak melding
 3. Een groot feest, boll board in de hele stad, een wrap om de ware tijd, etc. allemaal niet productieve uitgaven.

  Zou er nog geld zijn voor die luchtballonnen?


  Maak melding
 4. Jullie die zoveel kritiek hebben op de PRESIDENT waarop SURINAME heeft gewacht mogen voor mij de pot op,het surinaamse volk heeft hem gekozen omdat ze moe zijn van de opdrachtgever nederland,zij konden doen wat ze hebben willen met de toen malige regering omdat die gezien kunnen worden als de uitvoerders van nederland,nederland zei wat er in SURINAME moest gebeuren,maar jammer genoeg is het afgelopen daar mee en dat weten de regeerders in nederland ook,D.D.B
  laat niet met zich spotten,maar om jullie huigelaars even iets bij te brengen het volgende:wie heeft hem onder steunt in 1980,wie heeft hem ondersteunt de jaren daarna steletje huigelaars,er word zoveel over D.D.B gezegt waarom gaan ze hem niet halen dan?hij is hier geweest in ned waarom hebben ze hem niet aangehouden,heel simpel
  HIJ WEET TEVEEL VAN NEDERLANDSE,als ze het proberen wat niet zal lukken DAN GAAT DE BEERPUT OPENproberen jullie HUIGELAARS maar uit te zoeken wat zich in die BEERPUT bevind dan kunnen we verder praten.NED weet dat het afgelopen is met opdracht geven,want MET D.D.B gaan ze het niet proberen,kunnen jullie je nog herrinneren BAKRA BASIE AKABA/MIJ ARESTEREN NEVER NUNGKA,denken jullie huigelaars dat iemand dat zomaar zegt,nee want dan ben je zeker van je zaak,maken jullie je huiswerk dan hoor ik het wel”HUIGELAARS”


  Maak melding
 5. jerremy

  In de tijd van mijn grootvader, had je van die langspeelplaten(LP). En vroegerrrr hadden ze op die Suri feestjes een fenomeen dat ze “repeat” noemde. Repeat wil zeggen dat de deejay hetzelfde plaatje 4a5 keer, achter elkaar afdraait. Je doet me heel erg daaraan denken, maar dan erger!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES