Simons biedt nieuwe president Suriname ambtsketen

5

PARAMARIBO, 12 aug – Parlementsvoorzitter Jennifer Simons heeft Desi Bouterse de presidentiële ambtsketen omgedaan. Simons kreeg de keten van ex-president Ronald Venetiaan. “Mag ik u deze ambtsketen overdragen die de macht over de Republiek Suriname symboliseert”, aldus Simons terwijl ze Bouterse de keten omdeed.

Het nieuwe staatshoofd deed daarna de keten af en deed die een in Inheemse klederdracht gestoken jongetje om. Ronald Venetiaan was de eerste die president Desi Bouterse de hand schudde. Om de overhandiging van de keten is nogal wat te doen geweest. Wekenlang werd publiek en in de media gegist of Venetiaan zijn opvolger zelf zou omhangen. Venetiaan zelf liet tot het laatste moment alle opties open.


5 REACTIES

 1. Mozes!

  “Come to me no more Mozes! From the day I see your face again you will be sjourly dy!
  So shal it be written, so let it be done!”

  En Mozes nam zijn volk mee de droge woestijn in, naar het veel beloofde voorspoed. Naar het dal van groene vruchtbaarheid en gras voor de schapen. Naar de onophoudbare zonneschijn en naar de strakke rijgenbuien. Naar de eigen groeiende economie en de volle exportwagens. Naar de weelde van overvloed en de grenzen van voorspoed. Naar het echte Paradijs!

  Maar er was ook tegenstand, de futuboys van Aka. Daar zal de Volksmilitie er voor zorgen.
  Die weten raad met zondaars en zedenlozen.
  De Revobliek Suriname is een feit.
  “So shal it be written, so shal it be done!”


  Maak melding

 2. Ex President Venetiaan, prachtig wat u gedaan heeft. We zijn allemaal Surinamers. Mooi om te lezen, eens had wijlen premier H. Aron gezegd dat u 10 gouden vingers heeft, dat heb ik altijd gerespecteerd hoewel ik toch geen voorstander ben van NF.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.