President Venetiaan aangekomen in NIS

3

PARAMARIBO, 12 aug – President Ronald Venetiaan is zojuist aangekomen bij het Anthony Nesty indoorstadion. Zeker is dat hij in elk geval de openbare vergadering van het parlement zal bijwonen. De vergadering bedoeld voor de machtwisseling kan elk moment starten. Belangrijkste agendapunt is de ondertekening van protocollen van overdracht. De meeste gasten zijn al gearriveerd, waaronder de ambassadeur van Nederland, Art Jacobi. De publieke tribune is berstensvol. Leden van zowel het huidige als het nieuwe regeerteam zijn present. Het program omvat het volkslied, de overdracht van het vicepresidentschap, ondertekening van het protocol van overdacht door de minister van Binnenlandse Zaken en dan de overdracht van het presidentschap.


3 REACTIES

 1. Ook hij?

  Goed zo ambassadeur Jacobi. U verdient een pluim. Ik vindt u nu al geweldig en voor mijn part blijft u voor altijd ambassadeur in Suriname.

  Dit heet boven de heethoofdige partijen staan. Met uw aanwezigheid heeft u getoond een echte diplomaat te zijn in vergelijking met Pitbull Lackin. Prima gedaan!

  En weet u wat? Zal ik het verklappen? Echt? Desi, Lackin en alle anderen zijn blij. Blij dat u er bent en lack heeft aan heel die kin.

  Nadat Jenny het ambtsketen aan Desi heeft overgedragen kunt u met een gerust hart naar huis. Waarschuwing: Niet drinken! Niet aan de champagne! De politie staat u op te wachten en gaat u “bonnen”. Goed voor in de krant de volgende dag. Of laat uw chauffeur maar rijden.


  Maak melding

 2. Ook de uitgenodigde Art Jacobi, Nederlandse ambassadeur is gearriveerd. Wat een onfatsoenlijk beleid: Lackin!
  Het is geen geheim dat de afgelopen verkiezing draaide om WEL of NIET Bouterse. Nou heeft ca. 40% gestemd voor Bouterse en 60% tegen.
  Nederland respecteert Suriname absoluut. Ik heb nooit een verklaring gelezen of gehoord waar Nederland heeft uitgesproken geen respect te hebben voor het Surinaamse volk. In tegendeel is in alle verklaringen de nadruk gelegd op respect voor het Surinaamse volk.
  Nederland heeft wel heel duidelijk verklaard dat ze het niet eens is met de kandidaatstelling van DE PERSOON Bouterse als president. De reden heeft Nederland ook officieel verklaard, namelijk de Juridische procedure die loopt vanwege mensenrechtenschending en een veroordeling voor criminele activiteiten. Maar Nederland heeft ook officieel verklaard dat ze de verkiezing van Bouterse door het PARLEMENT respecteert. Ook heeft Nederland officieel verklaard dat ze Bouterse niet zullen weren voor formele internationale bezoeken.
  Alles bij elkaar alleen maar fatsoenlijke zaken. Het voorval van Lackin is in schril contrast daarmee, in één woord: onfatsoenlijk.
  Hiermee plaatst Lackin Suriname wereldwijd in een heel slecht daglicht. Misschien dat één of ander gefrustreerde pariastaat dit wel zal billijken maar de beschaafde wereld zal dit afschuwelijk gedrag niet vergeten. Dat staat vast.
  Straks als dit stelletje weer voorgoed is afgetreden zal de volgende regering niet alleen de economische puinhoop moet opruimen maar ook de internationale positionering van Suriname zal vanaf de grond opnieuw moeten beginnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.