Nieuwe president Suriname benoemt drie ministers

10

PARAMARIBO, 12 aug – Het regeerkabinet krijgt alvast drie nieuwe leden. President Desiré Bouterse benoemt zijn eerste drie ministers vandaag. Het moet protocollair, omdat anders het oude kabinet aanzit. De ministers die alvast benoemd worden zijn Wonnie Boedhoe op Financiën, Ramon Abrahams op Openbare Werken en Lamuré Latour op Defensie. De rest van het nieuwe kabinet komt een dag later, op Justitie en Politie na.

De kandidatuur voor dit ministerie is nog niet rond. Van de twee kandidaten die A Combinatie, AC, naar voren schoof is één afgewezen. Het betreft de kandidaat van Ronnie Brunswijks Abop, politie-inspecteur Kenneth Amoksie. Abop krijgt nog wat ruimte een andere kandidaat te presenteren. De kandidaat van de andere AC-partner, Bep, is nog volop in de race. Het betreft de jurist Reginald Welzijn.


10 REACTIES

 1. Ik heb mijn twijfels aan de kapaciteiten van bouterse.Hij is gekozen door het volk die nieteens weten wat hij kan.Wie zien het wat het wordt met suriname.


  Maak melding

 2. #Nr.1
  Gij gehollandiseerde intellectuele Whome-id ,
  Maakt gij niet druk om de gamaakte kosten in de Republiek Suriname ,is een binnenlandse aangelegenheid ,” mind your own bis-neus “.
  Tip ; orienteert maar op de gemaakte kosten en uitbestedingen van jouw eigen regering , daar ben jij tenminste een Ollandse belasting-betaler voor .
  Ja toch , vraagt om een uitdraai van , bvb;
  buitenlandse reizen , gouden handdrukken van gewezen bankiers , Noord-Zuidlijn , renovatie Rijksmuseum , bouwfraude ,leningen aan bankroete aspirante leden van de EU e.d ,teveel om op te sommen voor mijn persoon
  Geeft prioriteit hieraan .

  Nr.1
  Johannes-ty ,
  Het is jouw democratisch goed-recht om je mening te ventileren , maar wie geef jou de vrijheid om te oordelen omtrent naar de capaciteiten van onze President en ik ben heilig en stellig van overtuigd dat jij volledig en voor 100% de capaciteiten van Wilders en consorten op de hoogte bent , loyaal en solidair met de intenties van de Neo-fascisten .
  De surinaamse bevolking heeft bewust zijn/haar leiders gekozen en hebben nu een werkbaar- en representatieve-regering .
  Hoe ver ben jij met het formeren van een ultra-rechtse re-gering ?
  De Britten en Turken kijken er naar uit en met vol verwachting kloppen hun harten .
  Jouw Ollandse RECHTSTAAT wordt momenteel gegijzeld door Neo-fascisten .
  Heb jij enig idee wat voor perspectief de Ollanders hebben en dan heb ik nog niet over de positie en status van allochtonen in deze .

  Leve Patriot/President D.D.Bouterse !!!
  Soso lobi , Soso lobi , Soso lobi !!!

  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk
  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Sranan sa wini !!!


  Maak melding

 3. Laten wij niet oordelen maar afwachten niemand krijgt zomaar een tweede kans, dus als wij het beter weten moeten we niet langs de lijn oordelen maar daar gaan, om te zien wat de man wil en kan


  Maak melding

 4. U allen wikt, maar het is God, die beschikt.

  Geen sterveling heeft kunnen bevroeden dat het Bouterse en Brunswijk zouden zijn, die 2010 op dit niveau een rol zouden moeten vervullen in dit mooi.

  God vergist zich nooit.

  Bespaar uw energie maar om behoud van uw maag, hart en nieren. Velen zijn u voor geweest, Bouta en Brunswijk zijn er nog!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Dit gaat nog een Chavez soap worden. Ben benieuwd wanneer Desi de wet erdoor krijgt waarmee hij levenslang president van Suriname blijft. Jammer, Suriname was eindelijk op het goede spoor en dat wordt nu waarschijnlijk teniet gedaan door deze boef die maar al te goed weet hoe je een staatsgreep moet plegen. Over 5 jaar zal Desi de nieuwe dictatuur hebben opgericht en de mensen zullen hem volgen tot ze inzien dat ze op het verkeerde paard hebben gewed. En dan mag de internationale vredesmacht de orde gaan herstellen en kan Suriname weer helemaal opnieuw beginnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.